Yıllardır hocaların derste yapacağı birşey kalmadığında boş zamanı doldurmak için sınıfa sorduğu cevabı tamamen bilinmesi gerekenin ne olduğuna bağlı olan bir sorudur.
Siz hangisisiniz çok gezen mi çok okuyan mı?

Bence cok gezen bilir çünkü gezerek gercekleri göre bilir ama okuyarak degişmiş ve degişime ugramış olan şeyleri göremeye bilir sahte kaynaklardan okuya bilir veya degiştirilmiş kaynaklardan okuya bilir o yüzden bence cok gezen bilir o kitapları yazanlar zaten gezerek görerek yazmıyormu?
İki tezi de çürüten örnekler vereyim. Küçük çocuklar okuma bilmez gezerek görerek öğrenir herşeyi bu durumda çok gezen bilir. Bir insan tarih öğrenecek olursa gezerek öğrenme şansı yok geçmişi o yüzden çok okuyan bilir.
Hocama katılmakla beraber illa bir yanıt vereceksem sanırım çok gezen. Tabi gezdiği yerleri ağzı açık gezen birindense anlayarak okuyan adam daha çok bilir o da ayrı
Cok gezip bos gezen de var , cok okuyup gereksiz okuyanda bunlar bilmez. manasiyla gezip manasiyla oliyosa her ikiside bilir:)
bu bilimsel acıklamaya katılıyorum :)
Cevap
24Cevap
Bence kismen hem cok okuyan hemde gezen bilir ama artik gezmenin bir onemi kalmadi! Cunku google amcamiz herseyi ogretiveriyor!
Teknoloji; mesafeleri , zamani kucultuyor, yeni boyutlar ogretiyor bize, bilgiyi fazlalastiriyor ve ulasimini kolaylastiriyor...
Bu soz, dunya bu kadar globallessip ve siberlestikten sonra hukmunu yitirdi.
Artik ne okuyan nede gezen bilir, sadece bilgi sahibi kisiler bilir
Ben gezmedim okumadım bilgisizim ama bence çok gezen bilir çünkü gezen gören anı yaşadığı için yaşadıklarını unutmaz yaşanmışlıkları olur geçmişi olur ama okuyan okuduklarını unutabilir yani bilmiyorum belkide yanılıyorum
O değilde bu islami karikatürler süper. Tam orta alt zeka insanımıza hitap ediyor. Eskiden yoktu, büyük eksiklikti 😂
Ne körü körüne okuyan bilir,
Ne de aval aval gezen bilir.
Şuurlu okuyan, şuurlu gezen bilir...
Valla işin aslı şu okuyanın bilidiğini gezen bilmez gezenin bilidiğini okuyan bilmez
çok meraklı , çok sorgulayan ve çok araştıran en çok bilir.
Kimse birşey bilmese de uydurur bir yerlerinden merak etmeyin
Okuyan daha çok bilir mühendis doktor olmak ya da başka Bilimler e vakıf olmak için istedin kadar gez neye yarar
çok gezen bilir çünkü okumayla herhangi bir şeyin sadece teorisini bilirsiniz yani sadece kafanızda canlanır
Bence çok okuyan bilir ama çok gezen bunu uygular.
ikiside ama verimli okuyup verimli geziyorsa
Gezip görmek incelemek daha bilgili olmayı sağlar
Okuyarak bildim tabi en doğrusunu Allah bilir :)
Günümüzde artık ikisini yapan..
İkisi de birbirini tamamlıyor
Öğrenmeye açık olan öğrenmek isteyen
Pratik teoriden üstündür.
Gezdiğin yerleri okumak en güzel bilgi yöntemi 😎
Cok gezen...
Çok film izleyen
Gezen
Çok bilen bilir. :D
Bence çok gezen
Okuyan
Çok gezen