Yıllardır tartışılan bir konu çok okuyan değil çok gezen bilir sözüne katılıyor musunuz? Bilgi hazinedir. Bilgi insanı başarıya götüren bir yoldur. Toplum içinde iyi bir itibara sahip olmak için bilgili olmak gerek. İyi bir iş ve hayata sahip olmak için bilgili olmalıyız. Peki sizce en çok okuyan mı, gezen mi bilir?
Gezen bilir. Şöyle örnek vereyim. Mesela bir tarihi bir yerle ilgili yazılmış bir kitap olsun ve sen onu oku. Okuduğunda sadece yazarın bakış açısı ile o yeri öğreniceksin. ama aynı eseri git kendin gez mesela görerek araştır. İşte o zaman daha iyi öğrenirsin. Bu sadece basit genelleme bir örnek tabi ki. Gezmenin yanı sıra okumak da önemli tabi :) diye düşünüyorum.
Şimdi çok okuyan kişi bilgilidir ama tecrübe de önemlidir bildiklerini yaşamadıktan sonra o bilginin bir kalıcılığı yoktur. En iyi öğrenme yaparak yaşayarak öğrenilendir. Ezber bilgiye göre daha kalıcılık sağlar. Bu yüzden deneyim edinme yaşama görme bakımından çok gezenin çok bildiğini düşünüyorum
Akılsız başın cezasını ayaklar çeker diyen atalarım ile çok gezen çok bilir diyen diğer atalarım, bu sözleri söylerken birbirlerine nispet yaparak ileride oluşacak olan bu paradokslardan bihaberdi sanırım. Araya yumurta mı tavuk mu diye serpiştirilen artçı tepkimeleri de eklersek, hala tartışılıyor olmasına pek şaşırmamalı. Ekşi sözlükten sevgili edinmek iyidir.
gezmeden biri nasıl kitap yazacak ki biri onu okuyabilsin keşfedilmeyen bir yeri yeni keşfedicek biri yazmasa ora hakkında onun ve yanındakilerin haricinde nasıl bilgi sahibi olucaklar anlatmak istediğim okuyan sadece yazarın baktığı şekilde görür bir zoolog ile botanikçi aynı bakmaz demek istediğim gezen her daim bir tık fazla bilir
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evet okumak günümuz çağında akil olarak öne sürülüyor " Mehmetin oğlu 4 üniversite bitirmis" evet bu bir basari ama gezip gormek baska bilgi olmasi farkli bisi ve gunumuzde bir is basvurusunda veya herhangi bir konuda surekli bilgiye dayali sorular sorulur gunumuzun hastaliği okuyanlarin zeki olduğu sanilmasidir o adam pratik degilse sikistiginda hizli bir cozum bulamiyosa ben ne anladim 4 universite bitirmesini :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Okuyan bilir. Eğer çok gezen daha çok biliyor olsaydı göçmen kuşlar evliya olurdu ya da balinalar :)
Tabiki gezen bilir. Yaşanmış hikayeler somut bilgiler gözle gördüğü şahit olduğu hadiseler bunlar insana tecrübe kazandırırken Çok gezmeyi seven birisinin bir kaç kitap okuyan kişiye kıyasla daha emin bir şekilde bilgili olduğunu düşünüyorum..
Çok okuyanda bilir ama çok gezen daha iyi bilir. Canlı canlı gözle görmek gibi olmuyo hiçbişey. Okuyunca en azından daha çok sey hakkinda fikir sahibisin gezincede bildigin şeyleri daha ayrıntılı ve doğru bilirsin
@Bayankusurbulucu ne kadar güzel bir kullanıcı adı 👍 Bir ara @silikonluöcügötü vardı 😁 O kullanıcı adı bir bu iki o derece yani birde @rasyondakikesifyem vardı 😊😂😂🤣🤣
Sakinim ama engellemiş be. Bu ruhsal çöküntüyle nasıl yaşarım bilinmez. Nasıl yaşarım yalanları olmadan? Araştırmadan hiç gelişine söyleyiverirdi işte... bir şeyler anlatıyordu yarım kaldı bir de: ( Bir de en çok gezerken okuyan bilir.
gezen bilir çünkü doğada bir kitaptır. gizemdir , onu çözmek hayvaların doğal yaşamını görmek her insanı etkilemiştir. ve ister istemez onlar hakkında doğal yoldan daha fazla bilgi örenebilirsiniz Unutma Kağıtta Bir Ağaçtan Çıkar.
okuyan okuduğunu bilir gezen gördüğünü bilir okuyan yazarın dışına çıkamaz gezen ne olup bittiğini birinci kaynak olarak öğrenir. Sözler aldatır ama davranışlar aldatmaz. Her türlü gezen bilir.
Yazılı olan herşeyi bulabilirsin. Sana yazılı birçok kaynak getiririm %100 yanlış bir konu olsada. O yüzden gezen herzaman bilir.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Son 15 yılda bilime ve okumaya tepki olarak varolmuş bir ülke haline geldiğimiz için, bu ankette çok gezen bilir seçeneğinin daha çok oy alması beni hiç şaşırtmaz
Çok gezen cok bilir, çok bilen çok yanılır. Sözün orijinali bu şekilde. Ama insanın bilmediği het zaman bildiğinden daha çoktur. Bu yüzden çok bilen çok yanılır.
Biliyoruz. Biliyoruz ama... En doğrusunu Allah bilir😄👍👏
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Mesela bir insan gezerek descart'ın düşüncelerini bilemez okuması lazım ama bir PAMUK kale travertenlerini gezerek daha iyi öğrenirsin durumdan duruma farklılık gösterir
Benim bir arkadaşim vardi üniversitede bilgisayar alaninda birşeyler okuyordu adama bilgisayar dersini ben veriyordum ben ise ilkokul 4 terk bence çok gezen
En İyi Cevaplar