İnançlı arkadaşlarım, tartışmayalım olur mu?
Hiç olmak yok olmak düşüncesi beni bitiriyor. Yardımınıza ihtiyacım var.
Hiç olmak yok olmak düşüncesi beni bitiriyor. Yardımınıza ihtiyacım var.
Doğmadan önce yoktum, öldükten sonra da yok olacam.. Olaya böyle baktığımda yok olmak o kadar da kötü görülmüyor.. Ölümden sonra bir hayat olmadığından çok fazla eminim.. Annem Demans hastası ve bir şekilde yaşarken yok oluşunu izledim.. Şu anda hayatta ama yok oldu aslında.. Yani insanın yok olması için illa da ölmesi gerekmiyor.. Eğer ruh diye bir şey var olsaydı, alzheimer diye bir hastalık olmazdı.. insanın beyni yoksa insan da yoktur.. BU durum çok acı, hiç birimiz inanmak istemiyor ama hayatımız doğanın gözünde çok değerli değil.. Hepimiz yo olacaz çünkü mükemmel değiliz ve evrimin devam etmesi için ölüm şart.. Doğanın gözünde evrimin daha ileri safhalarında bulunan bir köpek balığı bile bizden çok değere sahip çünkü 300 yıl ömre sahip.. Bunu sebebi köpek balıklarının evrimsel olarak sona daha yakın olmaları.. Trk tesellim ben yok olsam da benim gibi düşünen bir parçası olduğum insanlık bir şekilde var olacak..
Bilimsel olarak ele alındığında inancın doğru çünkü karbon formu ölünce bozulur ve çürür.. Ruhsal fonksiyon bu güne kadar bilimsel olarak ispat edilmiş değil.. Ancak insanları iyi ve ahlaklı yaşamaya mecbur tutmak için inanması gerekli bir durum o kadar... Bu konu da oldukça detaylı çok teoremler var.
Teşekkür ederim
Ben inançlıyım da tartışmam ki. Şimdi bak ilk madde oluştuğunda 1 di matematiksel olarak onu oluşturan da 1/2 lerdi onu da 1/4lerdi. Şimdi. 1 varlığın öncesi yokluksa sonrası da yokluksa iki yokluk arasında bir varlığın olması matematiksel olarak olması imkansız bir şey ondan dolayı şu an var olduğunu biliyorsan bir yerde daha var olman lazım tabi burası da biraz paralel evrenlee falandı felandı karışıyor her neyse var olması daha mümkün matematiksel olarkada
senni hissettiğin her şey beyinde salgılanıyor ölüm demek beyinsel aktivitelerinin bitmesi demek yani hiçbir şey hissetmicek düşünmücek acı çekmiceksin. aynı narcoz verilen hastayı ameliyat etmek gibi. h, çbir şey hissetmeyeceğin için gömülmek böcekler tarafından yenilmek hiçbir şekilde önemli olmuyor. insanlar yok olmaktan korktuklarından dolayı tanrıları ahireti yarattı
Tam da aradığım cevaplardan teşekkür ederim
önemli değil
Cevap
18Cevap
açıkçası ılk zamanlarımda benıde ürkütürdü bu çünkü doğal olarak sonrasında varacağın bır noktanın olmaması ınsanı ölmekten daha çok korkmaya başlatıyor veya yok olma ürükütüyor
fakat düşündüm kı olacak olan olacaktır ölümden korkmak anlamsız yok olmak anlamsız çünkü herşey anlamsızdı ve bılıncımızle anlam katan bızdık.
ve sırf yok olmayı kabul edemedığım ıçın ınanarak kendımı kandıramam bu akıla hakaret olurdu
ben ateist değilm. deistim. bende şüpheler var oladabılır olmayadabılır hayat. ama püf noktası su. zaten ben dogmadan öncede hic bişeydim yine hic bişi olacağım bısı farketmıycek. güzel bir hayat sürmek ıcın elımden gelenı yapıcam onurlu olmak kaydı ıle. tek bıldıgım bu
Açıkçası yok olman beni üzer, ama belki de olmazsın ya dur bakalım henüz herşey için çok erken :asdfghjkl
Aynen :D
Yok olmakta korkulacak bir şey yok zaten o zaman sadece bedenin toprağa gübre olacak sen farkında bile olmayacaksın
Ölüm o kadar basit değil ameline göre muamele var yok öyle farkında olmadan toprak olmak. Yoksa iyiler kötüler nasıl adalete erer
Haklısın sağ ol 🙏
Önemli değil ☺
@Karakterist82 inanmadığıma göre etkilemiyor dediklerin
Ölüm o kadar basit
Eğer ölümden sonra yaşam olmazsa bu dünyada yapılan haksızlıkların ya da sevapların karşılığı nasıl ödenir bu yaşayanlara haksızlık olmaz mı?
Azrail sana göründüğünde anlarsın zoru basiti
@Karakterist82 Bu tanrıyı kanıtlamaz, tanrıya ihtiyacın olduğunu kanıtlar
Bana kimse görünmeden öleceğim için onu sen düşün
her nesnenin bir yaratıcısı olduğuna göre o nesneyi üretenlerin de bir yaratıcısı vardır muhakkak
He kardeş sen doğru biliyosun
ergen kız senin he dediğin olaylar ateş olup seni sarınca umarım help demezsin
Klasik müslüman lafı sokıldım bunu duymaktan
Sıkıldım
Aynen ben yanıcam tüm müslüman olmayanlar yanıcak bir tek müslümanlara huriler verilecek
klasik kazıklar yediğinizde anlarsınız
Aynen siz bu dünyada kendinizi kısıtlayın sözde öbür dünyada ödüller alacaksınız
@Karakterist82 tamam
Sen git elalemin altına yat içki iç her pisliği yapödülünü burdan al
Aynen öyle yapıyorum zaten sen kafanı yorma
@Karakterist82 ha sen cennetlik iyi bir insandın yani cennette vajina sözü veren tanrınıza selam 👋
senin gibi salaklar bukadar anlar zaten
@Karakterist82 :D sana çok güzel açıklardım da hem kıza bildirim gidiyo hem de elim ağrıyor
mesaj yaz yiyosa tabi
@Karakterist82 Yiyo da herkese aynı şeyi demekten bıktım kalın kafanıza girmiyor yarın formumda olduğumda yazarım
birine bişi anlatamıyorsan o senin eksikliğin
@Karakterist82 tamam;
gizlilik içinde bişi paylaşma korkusuzsunuz ya
@Karakterist82 korkusuz olduğumu bilmen harika
ama gizlenecek kadarda saçmasın
@Karakterist82 gören de giç gizli olmadı sanacak :D sen git cinsel yaşamda gizli olursun mutlaka
Biz yiyoruz içiyoruz sçıyoruz her şeyi yağıyoruz inanmıyoruz tamam :D hadi
Ben gizlenmem gizlenmek korkakların işi ama sen korkusuz olduğunu dile getirmene rağmen ezik bir şekilde gizleniyorsun
Cehenneme kadar yolun var son durak
@Karakterist82 korkusuz olduğumu sen söyledin ben değil
İyi git cennete
Ben söyledim sende onayladın ayrıca inananlar Allahtan korkar inanmayanların korkacağı bir şeyi olmamalı
Mesele cennet ya da cehennem değil inanca saygılı olmak bizde dört dörtlük değiliz ama yinede saçma sapan davranışlardan kaçınmaya çalışıyoruz
@Karakterist82 inançsızlığıma bayağı saygı duydun sağ ol
Ben senin Allahın yarattığına inanıyorum, sen inanmasan da ben senin inançsızlığına değil, benim inancıma göre seni yaradanın hatrına sana saygı duyuyorum
Beni de tam tersine dini inanclarda sonsuz yaşam düşüncesi rahatsız ediyordu.
Anladım teşekkürler
Ben bu düşünceyi kedilerime baktığımda yeniyorum. Cennet falan istemiyorlar. Sadece yaşıyorlar. Yaşam ve ölüm doğada var. Sadece insanlarda değil.
İçimi rahatlatan en iyi yorum
Arkadaşım seni bitirecek ne var? doğmadan önce ne hissediyosan öldükten sonrada o olacak...
Hiç yani aynen güzel 😊
inançların ortaya çıkış noktası o zaten insanların en büyük korkusu. hiç olmak. ama olacak olan o.
Teşekkur ederim
Aynen öyle
Icinde icgudusel saglam bir korku.. Nasil atlatacagini degil neden oldugunu arastirman daha akillica olur. Herseyin bir sebebi var..
Ölmekten korkmuyorum. Hiçbir şey kalıcı değil. yoktan varolduysan vardan yok olursun. Bu böyle. Ölümü seviyor um çünkü herkes için geçerli birşey. Ve ne yaparsan yap son bu.
Yok olucan iste korkacak bir sey yok. Ondan hayati dolu dolu yasa, insanliga bir katkin bulunsun ki oldukten sonra senin ideallerin yasasin.
Vayy..
Düşmanı kalenin içinden fethetmek he? 😉
Bu da bir taktik..
#Vesselam
ateist değilim ama ölümden sonra yok olmak varsa eğer en azından acim biter
Ölümden sonra hayat vardır delil isteyen çok şey gorebilir
Niye eksiliyosan :D
Zevkli ondan :D
Boyle iyi birine benziyen insanlar inançsız olunca uzuluyom ya :D
Teşekkür ederim ön yargılı davrandım 😀
Senin gibi güzellikler niye yok olsun gerçi gizlisin :))
Sonsuz hayat kötü sonlu hayat kötü ne yapacam bilmiyorum
İstersen özelden konuşalım genelde son umut olurum :D
Yok :D teşekkğr ederim
Sen tesekkur etme ya :)
Tamam :D
Ne halin varsa gör gidiyom :)
Ateistlerin kendilerine hayrı var mı ki sana yardımcı olabilsinler sen zaten yok olmuşsun
Ne guzel iste bayilmis gibi oluyonuz siz 🙄
İnanmassan inanma ne yapaq asfalt mı kemireq😂😂
Duman olucaksın dumannnn
Ben size ne diyim ki
bende ınanmam
bende
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar