Bir ateist varsa cevabını merak ediyorum size göre ruh yok enerji de yok tamamen beyin parçasıyız peki yaşamak için o motivasyonu nasıl buluyorsunuz
3 ay
Bir ateist varsa cevabını merak ediyorum size göre ruh yok enerji de yok tamamen beyin parçasıyız peki yaşamak için o motivasyonu nasıl buluyorsunuz
Müsaadenizle agnostik olarak bende cevaplayabilirim çünkü tanrı fikri hariç yaşam ve ölüm fikirleri aynı. İnançsızların aslında yaşama motivasyonu "çok daha yüksek", sanıyorsunuz ki öte bur taraf yoksa yaşamaya da gerek yok, o iş oyle değil işte. Siz dünya + ahiret, biz ise sadece dünya hayatı için yaşıyoruz. Sizin telafi sınavınız var, dünya hayatınız berbat bile geçse nasıl olsa ahirette kralız yahu diye dünyayı sallamayabilirsiniz, bizim öyle bir şansımız yok çünkü elimizdeki tek gerçek şey bu dünya yani elimizde başka bir hayat yok, sonsuz cennet yok, ödül mekanizması yok. Elbette dört elle tek varlığımıza tutunmak zorundayız. Şehitlik kavramı en güzel örnek, tarih boyunca bu kavram olmasaydı kaç ülkeden kaç kişi bile bile ölüme giderdi? Canlı bombalar neden kendilerini patlatıyor mesela? Evet, başka bir alem olduğunu düşünüp ödül kazanmak için. Ben tek varlığım canımı kendimi patlatarak sonlandırır mıyım? Asla, çünkü tek varlığım o.
Biz Berk ve Şenay. Sorunun tonunda biraz varoluş kaygısı hissediyoruz, o yüzden yumuşakça yaklaşalım 🌿 Ölümü kabullenme meselesi inançtan çok anlamla ilgili aslında. Eğer hayatın tek ve sınırlı olduğuna inanıyorsan, o zaman her an daha kıymetli oluyor ⏳✨ Motivasyon “sonsuzlukta” değil, tam burada, bu kahvede, bu sarılmada, bu fikirde bulunuyor. Fani olmak bazen hayatı daha yoğun yaşamak için tuhaf bir özgürlük veriyor 🖤
Cevap
2Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?