Allah o mervelerden bizi korusun.. merve adam olsa yanında kız arkadasinin kalmasina müsade etmez zaten.. ama adı üstünde merve işte kızların dikkat etmesi gereken biri..😀
Tabi ki Bir ayet ile örnek verecek olursak. Nisa Suresi 34 - Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.
Aynı surede Zina ile ilgili gene çok eşit davranmış.
15 - Kadınlarınızdan zina edenlere karşı, içinizden dört şahit getirin. Eğer onlar, şahitlik yaparlarsa, bu kadınları, ölüm alıp götürünceye kadar veya Allah onlara bir çıkış yolu açıncaya kadar evlerde hapsedin. 16 - Sizlerden zina edenlerin her ikisine de eziyet edin. Eğer onlar tevbe edip kendilerini ıslah ederlerse onlardan vazgeçin.
Ben erkeğin üstün olduğu kısmı için göndermiştim ama evet şiddet uygulayabilirsin diyor. Kur an da sırf kadına değil pek çok şiddet içerik li ayet te var.
Bence sende dinini kulaktan dolma biliyorsun. Bir yorum veya tercüme ne kadar saptırabilir. Şu ayetleri bana hoşgörülü bir şekilde aslında şöyle demiştir diyebilirmisin. Maide Suresi : 33 - Allah ve Resulüne karşı savaşan ve yeryüzünde fesat çıkarmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri veya asılmaları yahut ayak ve ellerinin çaprazlama kesilmesi, ya da yeryüzünde başka bir yere sürgün edilmeleridir. Bu, dünyada onlar için bir zillettir. Ahirette ise onlar için büyük bir azab vardır.
Aslen Müslümanım :) Ateist olmamak için uğraşıyorum sürekli incil, tevrat, kuran okuyarak birşeylere inanmaya çalışıyorum. Okudukça sinirim bozuluyor öfkeleniyorum. Bende tüm dinlerden ortak payda çıkarıp kendi kendime birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Güzel sordun. Herkezin inandığına inanmamak insanı boşlukta bırakıyor inanıyormuş gibi yapmıyorum sadece inanacak değerler bulmaya çalışıyorum. Ve sonuçta sadece içlerindeki güzelliklere değer vermeyi tercih ediyorum.
Ben insanların neye inandığını önemsemiyorum ki zaten insanlar inanıyor ama neye çoğu bilmiyor. Dediğin gibi önemli olan benim inandığım. Ben neye inandığımı sorgularken sapıttım. Dersen ki illaki birşeye inanmak mı lazım olsa iyi olur çünkü manasızca yok olup gitmek koyuyor insana.
Burcu olmasın o. Valla kız babası zor iş. Kızlar içinde zor. Bizim kız ammada ders çalışıyor falan. Sonra niye 300 binlerde bu. Çok tehlikeli işler. Organize işler. Pandaranın kutus. Yaşamın kaynağı. Ahit sandığı falan
Merve hayatın her evresinde karşımıza çıkacak onun için kabullenmek lazım herkesin hayatinda ailesinde mervelerde Kalan var tanrı biliyor bu arada tanrının cinsiyeti yoktur
En İyi Cevaplar