arkadaşlar biz polislerı neden sevmiyorsunuz. siyasi olarak terör örgütü sempatizanlarının sevmemesi normal de, mesela bir polis neden sevilmez ki buna anlam veremiyorum. Sırf polis olduk diye yıllar önce bize sırtını dönen kardeşlerimiz oldu zamanında. siz ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 4,9b cevap paylaştı. Bunun nedeni yuzde yuz siyasidir. Polisler her donemde siyasi ideolojinin kurbani olmuslardir. Turkiye'de uzun yillardir merkez sag ideoloji hakim oldugundan polislerin bireysel ideolojileri de bu yonde gelisti ve sola karsi bir onyargi ve nefret ortaya cikti zaman icinde. Her sol olusumu "teror" diye yaftalamaktan vazgecmezlerse, siyasal otoriteden aldigi gucle halkin hizmetinde oldugunu unutup, sadece isini yapmaktan uzaklasip, toplumsal olaylari kisisellestirmeye devam ederlerse sevilmemeye mahkumdurlar maalesef. Yoksa "gercek" suclularin pesine dustukleri surece (hirsizlar, yan kesiciler, tecavuzculer, mafya babalari vs) kimsenin polislerle bir derdi olacagini sanmiyorum. Kisacasi polisler egemen ideolojinin etkisi altinda kalmayip, mesruiyet ile legalite arasindaki farki ayirdettigi surece sorun yok. Ornegin dunyanin en demokratik hakki olan grev yapma hakkini kullanan iscilere karsi gorevini yapmanin otesinde kisisel veya bir grup nefreti gelistiren polise o isciler bir daha saygi duymaz. Ayni sey diger toplumsal olaylar icin de gecerlidir. Hatta gercek demokrasinin oldugu ulkelerde polisler isin kolayina kacip "Ben sadece verilen emri yerine getiriyorum" diyerek yaptiklarini mesrulastirma cabasina girmek yerine, bir haksizlik gorduklerinde (tabii bunu gercekten haksizlik olarak goruyorlarsa) eylem bile yaparlar. Bunun ornekleri var. Kisacasi biraz daha insani dusunmeyi ogrenmeliler. Butun bu soylediklerim tum polisler icin gecerli degil tabii ama buyuk olcude bu boyle.
04 Yorumla
Soran+1 yılçok güzel tecrübe kokan bir açıklama olmuş teşekkür ederim
Soran+1 yılkaç yılında oldu bunlar acaba
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 5,5b cevap paylaştı. Sözüm meclisten dışarı ama çoğu egoist sanki kendisi devletmiş gibi ama devletin halkın değil başka birilerinin özel polisi gibi davranmakta tarafsızlık çoğunda yok tabi bunun sebeplerinden biri terfi için bile çalışmak değil bir yerlere üye olmak Vs den geçtiği için geçen yıllarda cemaatçi olunca anında tercihler atamalar oluyodu mesela
Kısaca aslında polisleri sevmemek değil sistemin bozduğu polisleri sevmemek bendeki birde karakteri düzgün değilse onuda sevmem haliyle ama baştada dediğim gibi sözüm meclisten dışarı saydıklarımla alakası olmayan doğru düzgün şerefiyle görevini yapana da saygımız sonsuz10 Yorumla
Bu ülkede beline silah takanda ego patlaması oluyor kasıntı haller sanarsınki fbi olmuş :) yani bilinçsiz kişileri polis yapıyorlar işsiz vasıfsız meslek sahibi olamamış insanlar çoğunluk polis oluyor buda zaten bir çok şeyi ifade ediyor sevmemekle ilgili. onun için gene saygı duyuyorum bir yerde bir bela gelse allah korusun başımıza gene onları arayacağız.
44 Yorumla
Soran+1 yılben ingilizce öğretmenliği ve kamu yönetimi bitirdim bilgin olsun. teşekkür ederim
Soran+1 yılhanfendi milli eğitimde 4 buçuk ay çalıştım. bilginiz olsun.
Soran+1 yılkurumlar arası geçiş yaptım. çünkü hayallerimdeki meslek polislikti
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbi ya birşey dicem göz sıkıntı oluyor mu polisliğe girerken?
07 Yorumla
Soran+1 yılevet oluyor tabiki
Cevap sahibi+1 yılNe gibi yani, gözlüklü polis gördüğümü hatırlıuorm ne kadar sorun olud
Soran+1 yılsağlık muayenesinde birli derece üzrinde olmaması gerekiyor bozukluğun
Cevap sahibi+1 yılOndan yırtsam da boydan kaybediyorum😞
Soran+1 yılözelden bana mesaj atar mısın ordan yanitlayim
Cevap sahibi+1 yılŞimdi işe gitmem lazım en kıss süre de atmaya çalışacağım
Soran+1 yıltabiki bende uyuyacam gece ısteydim. denk geldigimizde haberleşelim. hadi kolay gelsin sağlıcakla kal
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
14Cevap
Simdi zamaninda polisler gelirdi, hep bir kabalik hep bir zorbalik pesindeler. Hani sanki burda benim sozum gecer, seni ezerim, laf hakki tanimam gibi hallere burunurler. Basit olaylarda en onde kosturandir polis, ama buyuk olay oldugunda bitmesini bekler.
Sevmiyorum haci kisacasi, surekli arabami durduruyorlar yok camlar siyahmis la sanane? Araba benim degil mi? Vergisini, benzinini devlet mi oduyor? Yok cok ses cikariyormus, lan araba fabrikasyon oyle geliyor, adam beni yarim saat bir saat tutuyor. Sevmiyorum haci o kadar yani.19 Yorumla
Soran+1 yılsaygı duyuyorum. ama polis denildiğinde sadece senin anlattıklarını içine alan bir olgudan bahsetmiyoruz kardeşim bilgin olsun
Soran+1 yılpolis herseyindir. ara 155 ı elektiriğim kesildi de korkuyorum de sana mum getirmekle görevlidir. polis aklına gelebilecek her koşulda yardımına kosandir. konuyu sadece cebin kuvvet jop vs den bilmeyin
Soran+1 yılevet derim. mesela doğu illerinde çalışan polislerin ortalama sayisi 135 bin yani teşkilatın yarısı burda. neden mi? sana mum getirmek için değil belki ama vatani bayrağı dik tutmak için
Soran+1 yıldünya sadece senin arabandan ibaret olduğunda. emin ol onlarda artık durdurmayacaktir
Soran+1 yılburaya gelip yorum yapan sensin dostum. paylaşımımi terk edebilirsin :)
+1 yılBen şahsen bazılarının mesleğini gösteriş olarak kullanmasına kızları tavlamak için instada takipçi kasıp silahı ile forması ile artistik yapmasına , silahına güvenip bazılarını hor görmesini hazmedemiyorum. Bazıları can sıkıntısından tayini çıktığı yerdeki kızlarla gönül eğlendiriyor oynayıp bırakıyor buna çok şahit oldum zaten. Polislik gösteriş olmuş internette sayfalar açıp silahını formasını kullanıyo bunları yapanlardan nefret ediyorum
24 Yorumla
Soran+1 yılanlıyorum. onları genelde yeni memurlar yapıyor. zamanla onlarda vazgeçiyor.
- +1 yıl
salaklık ama
Soran+1 yılevet haklısın. bir dr terör bölgesinde çalışmak var. ben mesela 4 yıldır diyarbakirdayim. bunlarla uğraşacak vaktim olmadi hiç
- +1 yıl
E mesleğin amacı vatani korumak zamparalık yapmak değil
+1 yılBu ülkede bir kişi polis sevmiyorsa eğer mutlaka onun tam aksi birilerini seviyordur. Bunun başka bir nedeni olamaz.
31 Yorumla
Soran+1 yılhiç birşey demiyorum. bu kadar net bu kadar açıklayıcı bir açıklama olamazdı
Diğer konusunda 974 cevap paylaştı. Genelde cahil oluyorlar. Bide böyle olmalarına rağmen siyasi veya toplumsal konularda çok dar kafalı ve her şeyi ben bilirim havasında oluyorlar çoğu. Genelde lisedeki dersleri kötü olan işi gücü mafyacılık olan ve pek Zeki olmayan çocuklar polis olmak isterdi ve olurdu. şu an değişmiş olabilir ama toplumun geneline çağrıştırdığı şeyler bunlar.
Ha bir de genelde cemaatçi oluyorlardı o yüzden de sevmezdim ben.
Tabii cinayet büro vs onlar ayrı bu şekilde değil.11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim.
Ya bazıları tam kardeşim oluyo bazıları hava atamaya çalışıyo polis diye bazıları da bulunduğu konumu yanlışa kullanıyo ben niye sevmiyom diyorsan sınıftan bir kızı rahatsız ediyordu sevgilisi aramış bidaha mesaj atma demiş bir ton tehdit etmiş sonra çocuk bundan şikayetçi oldu baya sıkıntı çıkardılar polise baya da iy oldu yani ama bazıları da var Çan'ını versen az kalır çok kral adamlar da var
00 YorumlaO uniformayi giyince, kucuk daglari yarattiklarini dusunuyorlar, devletin verdigi yetkileri kendi egolari icin istismar edip, polislik meslegini her firsatta dile getirip, akillarinca aba altindan sopayi gosteriyorlar...
Birde genelde kardeşim oluyorlar...00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGeçen gün iki kadın yolda yürürken polise bişey sordular adam da tekme tokat kadınlara girişti. Kadınların bir suçu varsa ekibi getirir göz altına lırsın. Şiddet hakkı yoktur polisin. Karakolda veya sokakta durup dururken onca şiddet mağduru vatandaş var polisin uyguladğı şiddet yani. Bir vatandaşı 5-6 kişi polisler mesela kesinlikle haksızdır.
Ama işini layığıyla yapıyorsan saygı duyarım02 Yorumla
Soran+1 yılanlıyorum. teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim başarılar
+1 yılmesele su polis kendisine verilen yetkilerden fazlasini yapiyor yani boyutunu asiyor griban vatandasa farkli zengine farkli davraniyor nasil seveceksin
00 Yorumla
+1 yılSiyasi propaganda yapmayan gerçekten sırf milletin bekası için uğraşan polisi seviyoruz, yanlı olanı değil sebep bu.
09 Yorumla
Soran+1 yılpolisin siyasi propaganda yapması ilginç. ben görmedim ve de duymadım açıkçası
- +1 yıl
Emin misin? Böyle polis okulu okumadan sırf boşalan kadroya girenlerin hepsi öyle ki bu dönemkini bu önceden de 80 darbesinden sonra nerde vasıfsız adam varsa polis olmuş o zamanın hükümeti sayesinde.
Soran+1 yılpropaganda nin kelime anlamı ile bu anlattıklarının bağlantısı nedir onu anlamadım
- +1 yıl
Her yerde her platformda hükümeti öven paylaşım yapan yanlısı olanı sevmiyoruz işte benimde polis arkadaşlarım var biz insan ayırmıyoruz
Soran+1 yılpolis de bir siyasi partiyi tutabilir. ama bunu aleni yapamaz. hakemlerin takım tutması gibi..
- +1 yıl
Tabikide ama önce millet bekası düşünmeli hükümet değil devlet değil, devletler değişir hükümetler değişir millet sabittir unutma. Tutuyorsa dahi belli etmeyecek.
Soran+1 yılhaklisin bu konuda tamamen haklisin
- +1 yıl
Teşekkürler kolay gelsin sizede, dikkat edin
Soran+1 yılben teşekkür ederim. sizde dikkat edin
+1 yılBen polıs asker subay vs hepsıne hayranlık duyarım cocuklugumdan beri saten kuzenım baş komser kendısıne hayranım 🤗
10 YorumlaKim sevmiyor 🙄
Zira sevmeyeni de zorla sevdirecek değiliz ya ah şu önyargılar 🤔01 Yorumla
Soran+1 yılsevmeyenin niye sevmediği de belli :)
Sevmemek değil de, korku galiba biraz. Bişey yapmadığım halde trafikte durdurulunca korkuyorum ee korktuğum şeyi de sevemem
01 Yorumla
Soran+1 yılbence yetiştirilme tarzından dolayı
+1 yılBazıları çok kasıntı oluyor adamın öyle bir yürüyüşü var ki sivil olsa bile anlıyorum o yürümeyi :D
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklisin bazen bizde yapıyoruz yalan yok
+1 yılbir çoğu egoist üniformayı giyince sanki Fatih Sultan Mehmet havalarına giriyorsunuz
10 Yorumla
+1 yılyoo gayette severim üniformalı meslekler karizmatik oluyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :)
- +1 yıl
bir sey degil
Diğer konusunda 1b cevap paylaştı. Hocam ben polisleri seviyorum ama yunuslar dan nefret ediyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılonları bende sevmiyorum :(
Soran+1 yıl:) :) :)
- Diğer konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılne alaka neden sevmeyelim polisleri ben şahsen seviyorum kendilerini
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPolisleri ne seviyorum, ne de sevmiyorum. Yani nötr
01 Yorumla
Soran+1 yılhımm tsk
tofascıları görünce terorist gibi kovaladıgınız için sozum trafik polislerine
12 Yorumla
Soran+1 yılestagfrullah :)
- Diğer konusunda 24,9b cevap paylaştı.
+1 yılHangi meslek olursa olsun çürük hep olur ve çürükler sevilmez
00 Yorumla Diğer konusunda 18b cevap paylaştı. o onların karakteri polis, askerler sevilmez mi huzuru ve güvenliğimizi onlar sağlıyorlar
00 Yorumla
+1 yılKim sevmiyor sizi?
24 Yorumla
Soran+1 yılbak bir sürü var
- +1 yıl
Sizi elestirenlerin yas kitlelerine rica ediyorum dikkat edin. afedersiniz ama b*k yesinler!
Ne polisimin ne askerimin tirnagina zarar gelse yer yerinden oynar.3 5 gerizekalinin yuzunden de moralinizi bozmayin. siz bu mesleğe yemin ederek basliyorsunuz. once vatan diyorsunuz. siz bizim gururumuzsunuz iciniz rahat olsun.
Soran+1 yılçok ama çok sağolun gerçekten Allah razı olsun
- +1 yıl
Sizden de
+1 yılsevmek zorunda değiliz.. zamanında keyfi olarak sorguya alıp döven işkence eden polislerdir
00 Yorumla
+1 yılBazi polisler var sevmem ama bazilari varki insan evladi
00 Yorumla
+1 yılpolisler sevilmezmi ya bizim icin kendi canlarini feda eden insanlar basimizin tacidir
00 Yorumla
+1 yılYoo mesela ben polisle evlenicem 😂
01 Yorumla
Soran+1 yılbuldun yani
+1 yılCunki 3 kurusa iradenizi satiyorsunuz.
02 Yorumla
Soran+1 yılacar misin konuyu
- +1 yıl
Misal dostum sen Polissin. Yarin bu basimizdaki psikopat Baskan veya herhangi bir Cumhurbaskani bir Khk cikarsa, dese ki Butun vatandaslar evden cikarken kapida bulunan polise bir kere domalacak dese ne olur? Bu aptalca birsey degil mi? He iste bu noktada domalmayi reddeden insanlari bizzat sen zorla domalttiracaksin. Yani Ozeti su ki, siz Belli bir siyasi yapi ve ideolojinin bekcilerisiniz sadece. Siyasi yapi gel diyecek gelecek, git diyecek gidecek. Asker eskiden ozerk bir gorunumdeydi, simdi onlar da iktidarin eline gecti. Bu yuzden pek haz etmiyorum, bak icinde kotu niyetli insanlari saymadim bile.
+1 yılben seviyorum gayet karizmatik duruyolar genelde
01 Yorumla
Soran+1 yılhımm teşekkürler öyleyse
+1 yılben severim valla polisimi
00 YorumlaDiğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. akpnin polisi çünkü. Atatürkçülere biiey demeyiz.
10 Yorumlaben cok buyuk hayraniym polislerin
02 Yorumla
Soran+1 yılbizde senin emin ol :)
+1 yılKendi adıma konuşayım ben seviyorum 👍
01 Yorumla
Soran+1 yılvaay teşekkür ederim :)
- Diğer konusunda 353 cevap paylaştı.
+1 yılseviyoruz
03 Yorumla
Soran+1 yılbizde siziiii
- +1 yıl
ama siyasi odakların maşası olmayın
Soran+1 yılbızlık bir durum olmadığını sizde biliyosunuz.
+1 yılniyeki biz seviyoruz
01 Yorumla
Soran+1 yılbizlerde sizi seviyoruz
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri