Bosch düşündüm hala düşünüyorum ama sonra aklıma diğer markalara bakmak da geldi samsung çamaşır makineleri çok güzel ama beyaz eşya da yeni olduğu için servisinde sıkıntı yaşar mıyım bilemedim. Vestel ve arçelik de bakmak istiyorum ama Bosch daha iyi sanki. Fiyat ve kalite olarak ne marka önerirsiniz? Çamaşır bulaşık makinesi ve buzdolabı içinÇamaşır makinesi seçimi nasıl yapılır?
Makine seçerken pekçok detaya dikkat ederiz. En başta da fiyatı! Beyaz eşyalar günümüzde oldukça pahalı fiyatlarda olduğu için aldığımız eşyanın evladiyelik olmasına dikkat ederiz. Beyaz eşyayı bir ömürlük kullanmak isteriz haklı olarak. Çoğu ailenin ömründe ortalama sadece 2 kez beyaz eşyalarını değiştirdiği hesaplanmıştı bir ankette. Dolayısıyla makinenin kullanım ömrünü dikkate aldığımızda parayı vermeyi göze alıyoruz. İyi bir hizmet beklemek de hakkımız. Çamaşır makinesi seçimi nasıl yapılmalı konusunda sana yardımcı olmaya çalışacağım.
Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
Çamaşır makinesi seçimi ev eşyası alırken yaptığınız belki de en önemli seçim olduğu için büyük önem taşır. Akla ilk gelen özellikleri şöyle sıralayalım:
Program sayısı: Makineniz ne kadar çok program sayısına sahip olursa, çamaşır ve kumaş yıkama konusunda o kadar az sorun yaşarsınız.
Makine iç hacmi: Makine hacmi ne kadar büyük olursa, aynı anda o kadar kıyafet yıkama şansınız artacaktır. Yine çift kişilik yorganlar, halılar için 9 kg ve üzeri kapasiteli makineler uygun olacaktır.
Enerji tasarrufuna sahip olması: A+++ şeklinde bol artılı makineler hem elektirik faturasından hem su faturasından tasarruf sağlar. Dolayısıyla a sınıfı ve bol artılı makineler cüzdan dostudur diyebiliriz.
Servisin ilgi durumu: Köklü firmaların genellikle servisleri de çok ilgili olur. Makineler her daim bozulabilir, bir sorun yaşanabilir. Bu zor anlarda teknik servisten yardım beklenir elbette.
Çamaşır Makinesi En Az Kaç Programlı Olmalı?
Çamaşır Makinesi En Az Kaç Programlı Olmalı?
Çamaşır makinesi alırken mutlaka program sayısının fazla olmasına özen gösterin. * Beyazlar * Spor elbiseleri * Nevresimler * Havlular * İç giyim için ekstra hijyen seçeneği * Perdeler için kırışık azaltıcı program * yorganları yıkayabilecek büyüklükte iç hacim * hassas giyim ve ipekler * yolluk ve kilimler * trikolar * kot giysiler
için ayrı ayrı programlar olmalıdır. Yine sıcaklık ayarları da çok seçenekli olmalı ara dereceler olmalıdır.
Bosch un 9 kg çamaşır makinesini kullanıyoruz. 2250₺ 'ye almıştık. Ve parasını kesinlikle haketmiyor. Örneğin bazen çok gürültülü bir şekilde sıkabiliyor. Genelde dengeli iken sessiz ama dengesizken kuduruyor 1400 devirde özellikle. Onun dışında memnunuz bütün nevresim havlu ve beyazları tek postada yıkanabiliyor büyük makine rahatlık kesinlikle. Battal boy yorgan da sığıyor. Ve 15 dk programı çok güzel örneğin 2-3 sefer giyilmiş az kirli çamaşırları 5 bluz 3 pantolon gibi miktarı 15 dk da yıkayabiliyor.
Alıp alınabilecek bir şekilde sıkıntı yaşayacağın kesin olan, bedava bile verseler evine sokmaman gereken marka VESTEL.. Ayrıca ; Bosch alınabilecek bir marka değil, tamamı türkiyede ilkel şekilde üretiliyor, sıkıntı yaşarsın.. Arçelik düşünülebilir.. Samsung'da iyidir ama servis sıkıntısı yaşaman olası.. Siemens beyaz eşyada açık ara bir numaradır, ömür boyu sıkıntısız kullanırsın.. Tercihin Siemens olsun, maddi olarak karşılayamam dersen Arçelik.. Siemens pahalıdır her zaman..
0
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Siemens kullanan hiç görmedim çevremde o yüzden hiç düşünmedim
yani Siemens e bir bakayım 2 yıldır kafamda olan Bosch dan soğuttun :D samsung nasıldır acaba çamaşır makineleri çok havalı değil mi kapağında minik bir kapak var unutulan bişey olursa ordan atıyosun falan çok güzeldi
bosch alman malı görünüyor. siemens bakmadım direkt arçelik e girdim hepsini arçelik aldım bugün. çünkü servisinde sıkıntı yaşamazmışım ve parçaları daha rahat bulnurmuş yerli malı olduğu için. bir yakın tavsiye etti gittim aldım
Bosch Alman ürünü elbette de, Türkiye ürünlerinin tamamı Türkiye de Türkler tarafından üretiliyor, ve geneli sorunlu, Arçelik ürünleri iyidir ve sıkıntı yaşamazsın, güzel bir iş yapmışsın, güzel günlerde kullan.. Vestel alsaydın vay haline, tamamında sıkıntı yaşardın ve servis sana banane, bize ne !! derdi inan.. vestel'düşünen herkese bu uyarıyı yap :) Hoşcakal...
LG de bakabilirsin. 10-15 sene kullandik daha da taş gibiydi. Ana kart problemi oldu diye yeni makine alalim dedik, Arcelik aldik. 1 senede 3-4 kez servis cagirttirdi bize.
En İyi Görüş