Günümüzde daha çok gün ışığına çıkmış ve hoş görüntüye sahip bu Fransız balkonları sizce kullanışlı mıdır? Sizler tercih ediyor musunuz? Bakış açınız nedir?
kullanmak amaçlı değil ki onlar, estetik görünüyor o yüzden yapılıyor genelde :) ben de 10 sene önce evimize yaptıralım dedim ama dinletemedim, şimdi moda oldu.
Mesela şöyle düşün.. sadece küçük odalarda var sigara içmek veya tabure atmak için yer imkanı mevcut zaten normal balkon var bu şekilde güzel değil mi?
güzel ama mesela çocuklarınız varsa mutlaka o balkon demirlerine yaslanıcaklardır. dayandıkları gibi de balkondan aşağıya düşeceklerdir. Allah korusun tabi. Çünkü bu fransız balkonlarının güvenilir olmadığı tvde haberlerde bile çıkmıştı. O bakımdan dedim.
Balkon ve Fransız Balkonudur. İşlevi farklıdır o kadar. İstanbul Beyoğlu ve Cihangir de eski yapıtlarını görebilirsin veya yeni yapılan binalarda.. Tek taburelik yer hizmeti sunuyor , sigara içmek, nefes almak vs çiçeklerini drenaj koyabilirsin.. Sadece normal balkon varken bu ekstra bir balkon isteyenlere tabi.
Adana da böyle bir balkon imkânsız gibi bir şey ve de bence gereksiz... Balkon dediğin büyük geniş olur mangalı atarsın keyfine de bakarsın... yaz gelir çıkarsın ikindinle çayınla balkon sefası yaparsın... :) :)
😂😂herkes aynı fikirde demekki :) görsellik değil de rahatlığın peşinde :D yeni binalarda küçük odalarda kullanılıyor bize uyarlanmış yani normal balkon haricinde yapılıyor bunlar..
İşin aslı şu. Bizim mütteahitler evin metrekaresini yüksek tutmak için balkonu iptal edip adına fransız balkon diyerek algı yanıltması yapıyorlar. Yani açıkcası bu bir ticari hile.
benim tercihim mutfak ve salon uyumlu bir şekilde tek olmalı. Yani gerektiğinde mutfak ayrılabilecek. Bir evim bu şekilde ve bana göre aile için daha sıcak bir ortam oluşturuyor.
Hayır değil. Sadece arada kapı ve duvar yok. Genelde böyle kullanıyoruz. Ama ayırmak istersek özel yapılmış akordeon gibi bir paravan ile bölebiliyoruz.
Fakir işi. Yani parası yetmemiş müteahhidin napiyim demiş. Lan ben bu balkona got kadar yapiyim. Adına da fransız deyim zaten bizim kaleler alır demiş 😃
Yerine göre yaptırılmalıdır. Tamam görüntüsü çok iyi ama dipdibe olan binalarda fransız balkon gereksiz bana göre.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
tamamen dairelerin mt2 sinden kazanmak için yapılan işler 130 mt2 daireme mütahit 90mt2 veriyor sebep büyük bina yapmaya gerek yok çünkü harçlar vs pahalı var mı müstakil gibisi
En İyi Cevaplar