Her türlü yemeği güzel yaparım fakat bir tek pilavım kötü oluyor, :D Tane tane olmuyor ve nişasta kokusu var, o pirinç kokusu. Neden böyledir? Tavsiyeniz var mı?
kanki taktik vereyim bilmem faydalı olur mu ama. Baldo pirinçle yap, tereyağı kat, tenceredeki pilava 1 parmak eninde fazladan su kat ve bulyon da atabilirsin istersen. Knorr tavuk bulyon iyidir
Valla princim baldo, tereyağı da katıyorum kavururken. Su fazla koyduğum için lapa oluyor olabilir, ben yapay ürünleri sevmiyorum bulyon gibi. Saol görüşün için :)
tavuk tüketiyosan haşla tavuğu onun suyundan pilava koy o zaman öyle de güzel olur. Ben sürekli spor zamanlarımda pilavı tonbalıgıyla yerdim. Yani normal yağ yerine o yağ, pişmesine yakin ton balığını katardim. Ha bide demlemeye birakiyor musun pilavı?
Rengi için 1-2 damla limon suyu iyi iş görür. Nişasta kokusu varsa pirinci iyi yıkamıyor olabilirsin. Ben 10 kere sudan geçiriyorum suyu iyice duru olana kadar.
çok güzel yaparım tane tane enfes yani yemen lazım diycem ama nerden bulcan pilavımı 😂 tavuk pilav çok güzel ya en sevdiğim yemek ondan güzel yapıyorum 😂😂
Pirinci çok yikamak gerekiyor ozman bütün nisastasi gider birde suyunu koymadan 1 tatlı kaşığı seker koy ve birincler tane tane olana kadar kavur eger kavurmadan suyu koyarsan güzel olmaz pilav
En İyi Cevaplar