Aklımı biraz karıştırdı. Bunun mantıklı bir açıklamasını yapabilecek olan var mı? Kadın erkekten daha mı aşağı? Neden kadın peygamber olmuyor?
Cevabın nedir?
Siyaset, sanat, din ve arşivcilik geleneklerinin erkekler tarafından şekillendirildiği bir tarih içerisinde kadına ait iz bulamamak çokta garipsenmeyecek bir durum sanırım. Kadının cinsiyetci baskılara maruz kalmadığı coğrafyalarda liderliğe kadar yükseldikleri olmuştur. Amazonlar gibi at sırtında savaşan kadınların döneminde erkek tarihciler korkuylada bahsetmişlerdir onlardan. Fakat onları bir korku unsuruymuş gibi akıllara kazıyıp hiç önemli yanları yokmuşcasına aktarmışlardır bizlere.
Bu bakımdan savaşların toplumları şekillendirdiği dönemlerde kadınların azalması doğurganlıkla beraber insan sayısınıda düşüreceğinden bundan zararlıda çıkanlar olmuştur Asya kavimleri ile İskandinav kabileler gibi. Bu nedenledir ki yükselen ataerkil yapı cehaleti de kullanarak kadını şehir surlarının ardına ve özel olarakta evlere hapsederek iktidar ile doğurganlığın kaybolma riskini azaltmıştır (Günümüzde şehir surları kalmadığından kişiyi kıyafetlere hapsetmekteyiz.). Eldeki kadın sayısı bir silaha dönüşmüştür ve silahlar gözönünde olup yabancı ellere geçmemesi gereken bir durummuş gibi algılanmıştır. Zamanla bu rolü farkında olmadan benimseyen kadın liderlik ve toplum içinde söz sahibi olma hakkından da vazgeçmiştir.
İşte dönüşüm geçiren böylesi zamanlarda yetişen sanat, tarih, din, bilim, tıp alanlarında ki erkek egemenliği kadına rol biçme, onun davranışlarını öteleme beğenmediği durumlarının sonraki nesillerde ibret alınmaması içinde örtbas unsuru kullanılmıştır.
Bu nedenle erkek zihninden yüksek ego ve cinsiyetciliğe bulaşarak çıkmış bir tarihte kadına ait iz bulamıyor oluşumuzu çokta yadırgamamalıyız. Bunun bizi ulaştırdığı medeniyet ortada.
Kadın peygamber gelmişmidir? Eldeki (!) verilere göre hayır fakat burda verilerin ne kadar doğru net ve çıkar gözetmeden aktarıldığı meselesi var. Kuran'ı yazan heyetve dini kaynakları yazanların erkek olması düşündürücü. Anlaşılabilir olması için neden "Kadın" evliyalık toplum tarafından kabulgörmemiştire kafayormakkonuyuaydnltr10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı. hiç kuran okudun mu?
orada tüm peygamberlere yalancı , kahin , sihirbaz denilmiş.
sürgün edilmiş ,
işkence edilmiş ,
hatta öldürülmüşler..
eğer çok merak ediyorsan sana bir erkek olarak yaşadığımı söyleyim.
herkes bu ülkede kurana saygı gösteriyor.
ve allaha inandığını söyleyerek vicdanını rahatlatıyor.
namaz kılıp oruç tutarakta cennete gideceğini zannediyor.
bende peygamber efendimizin aynen böyle bir topluma gönderilmiş olduğunu söylediğimde , bana inanmıyorlar.
kurandan delil gösteriyorum , kulaklarını kapatıyorlar , ve bana pkk lı diyorlar. vatan haini diyorlar.
buyur denemesi bedava , kuranı oku , kavramlar üzerinde okuyabildiğin kadar kitap oku , la ilahe illallah ın manasını derinlemesine araştır.
ve bunu insanlarla paylaş.
allah şahittir , bunu yapanları şu an türkiyede hapse atıyorlar.
hiçbir suçu olmadığı halde , geçmişte kahin diyorlardı. yalancı diyorlardı.
şimdi de ışidci , el kaideci diyerek yapıyorlar bunu.
yap bakalım benim dediğimi , ondan sonra neden kadın peygamber yokmuş anlarsın sende..
şunu kabullenin artık.
kadın ve erkek eşittir.
fakat aynı değildir.
kendinizi aşağılık olarak görmek için uğraşırsanız , size hiç kimsenin vermediği değeri veren islamı bile , böyle aşağılar bir din olarak görürsünüz..424 Yorumla- +1 yıl
şu anda okullarda filozof diye anlatılan kişiler bile , kadın için
" bizler onları anlayamayız.
onlar eğitilebilir hayvanlardır." dediği bir dönemde , mekke döneminde kadınların köle , kız çocuklarının ise utanç kaynağı olarak görüldüğü bir dönemden bahsediyoruz.
ki bu insanlığın ulaşmış olduğu binlerce yıldan sonra ulaşmış olduğu bir sonuç..
daha çok gücün ve kuvvetin değer gördüğü bir dönemde ,
kadına hiç bir söz hakkı tanımamış olmaları doğaldır.
ama islam ne yaptı?
hepinizi insan yerine koydu.
size bir sorumluluk verdi.
kocanıza erkeğinize ailenize bu konuda bağlı değilsiniz dedi.
çünkü bir kadının , kocası hangi dinden ise kadında ona mensuptur deniliyordu.
yani , çokta bir şey değişmiş değil.
gene kadınlar anlaşılmaz deniliyor.
gene cinsel obje olarak görülüyorsunuz ,
gene dayağa maruz kalıyorsunuz ,
gene sen sus elinin hamuruyla erkek işine karışma lafına maruz kalıyorsunuz.
kadının saçı uzun aklı kısa lafına maruz kalıyorsunuz.. - +1 yıl
Okumadığımı nereden çıkardınız acaba? Her sorulan soruya aç kuran oku demek çok cahilce
- +1 yıl
çünkü kuranı okuyan bir kimsenin bu soruyu sormasını ben beklemem..
ne demek "kadın erkekten daha mı aşağı? "
bırak dindeki yerini , ben bile gülerim buna :D
allah adem as. dan yarattı kadını.
kendi yarattığı kulu neden aşağı görsün?
sadece aynı değilsiniz o kadar.
eğer sen kendinde bu gücü görebiliyor isen , ortada bir yanlışlık vardır.
oda her kadını kendin gibi zannetmendir. - +1 yıl
Toplumun bakışı bir sebep değildir çünkü dünyanın hiçbir zaman diliminde kadın peygamber olmamış
- +1 yıl
açıklamayla anlamayacaksın belli oldu.
tadını kaçıracağım biraz ama , bunu sen istedin.
sen peygamber oldun atıyorum.
baktın erkekler toplanmış kumar oynuyorlar.
kazanan kişi zekat verecek.
geldin bunların yanına , alın şunu başımızdan dediler..
daha konuşmana dahi izin verilmiyor.
insan yerine konulmuyorsun çünkü..
ee kime anlatacaksın peki? kendin gibi kadınları toplayıp mı anlatacaksın?
ne olacak peki sen bunu anlattığında? senin bu dediğine icabet eden kadın , kocasına bu konuyu açtı diyelim. sen kimden öğrendin bunu? oda dedi ki ben şu şu kadından öğrendim.
adam diyecek ki bu kadın bizim atalarımızın yoluna yol değildir diyor.
toplanın hadi evine gidiyoruz..
sana kılıç kuşandılar , dediler ki buraya gelirseniz sizi keseriz öldürürüz.
yanına kendin gibi kişileri almak isteyeceksin.
sana inanmış olan kimseler çıksa bile bu sefer diyecekleri şey şu olacak ,
"bir kadının sözünü dinleyerek mi tüm bu düzenimi , emeklerimi bırakıp eziyet çekeceğim. bırak ne yaparsa yapsın.." - +1 yıl
Ben size diyorum ki dünyanın hiçbir zaman diliminde hiç kadın peygamber olmamış siz bana hala toplumun kadına baskısından bahsediyorsunuz
- +1 yıl
Kalp kırmakla ne alaka? Kalp kırılacak bir şey varsa ortada yanlış bir şeyler vardır
- +1 yıl
allah cc. bunların olacağını biliyor ki kadın peygamber göndermiyor işte.
nesini anlamıyorsunuz anlamıyorum.
allah el - hakim olandır.
her işi yerli yerince yapan , düzene koyandır.
allahın koymuş olduğu düzen bu demek ki.
allah kuranda ahzab suresi 36. ayette diyor ki :
"allah ve rasülü bir işe hüküm verdikleri zaman,
inanan erkek ve kadınlar için tercih hakkı yoktur... "
hal böyle iken , allah peygamberlerinin erkek olması konusunda hüküm vermiş iken ,
tercih hakkımız yok , öyleyse bu konu hakkında yorum yapmak bir şeyi değiştirmeyeceği gibi , aslında bir günah işliyoruz. çünkü allahın kanunu beğenmez oluyoruz.
ya da kaba bir tabirle , allahtan iyi mi bileceksin sen? diyebilirim bu duruma.
daha bunlar gibi çokça sebebi vardır elbet. belki de bizim akledemediğimiz konular vardır ,
ama böyle olması elbetteki hayırlı olmuş. neden yetinmiyorsun ki bununla? ben ortada takılacak , hiiiç bir nokta göremiyorum. - +1 yıl
Ha dünyanın tüm zamanlarında kadın aşağı olarak görüldüğünü söylüyorsan bu tür sebeplerden dolayı bunun sebebi Allah'ın dini olmuş olur
- +1 yıl
allahın dininden ötürü değil , allahın yaratmasından ötürü.
kendimden örnek vereyim.
ben kilolu ve kısa bir çocuktum.
kimseye zararım olmadığı halde bile diğer çocuklar gelip beni dövüyordu yani.
bazı insanların nefsi bu yönde işliyor. zayıfı ezerek kendini mutlu olacağını düşünüyor.
aynı şey burda da geçerli.
bak hatta sana kurandan örnek vereyim , eğer kuran bu dağa indirilmiş olsa , bu dağı toz toprak olarak görürdün diyor allah azze ve celle.
veya başka bir ayette musa a. s , allah cc ı görmek istiyor.
allahta ona diyor ki eğer sen bu dağı yerinde sabit bir şekilde görebilirsen , beni o zaman görebilirsin diyor. koskoca dağı paramparça olurken gören hz musa oracıkta bayılıp kalıyor.
ve hemen tövbe ediyor.
burada dikkatini çekmek istediğim bir nokta var.
dağ bile bu sorumluluğun altına girmek istemiyor.
niye allah sana daha kolayını sunmuş iken sen daha fazlasını istemek gibi bir aşırılığa kaçıyorsun? - +1 yıl
İstemek nedir? Benim ne çıkarım olabilir? Ben sebebini arıyorum İslamın kadınların yetersiz olduğu için mi peygamberlik vasfı vermiyor? İslam içinde bir soru sordum Allah var mı yok mu demedim
- +1 yıl
kardeşim , kendin diyorsun bunda ne çıkarım olabilir diye?
eğer kadın peygamber olsaydı rahat mı edecektin?
hatta belki de niye kadın peygamber gönderdi diyecektin bu sefer de?
insanların her zaman söyleyeceği bir düşüncesi vardır.
konu ne olursa , ve nasıl olursa olsun.
ben allahın vermiş olduğu hükme iman ediyorum.
eğer bu konuyla ilgili bir sorunun varsa , ki var gibi görünüyor.
bu senin sorunun , sana hiç bir fayda sağlamayacak şeyler peşinden koşmak akıl işi değil.
ben saymış olduğum delillerin yarısını duymuş olsam bile " aynen ya doğru." der geçerim.
bu kadar üstüne düşmek niye? neyse kardeşim zaten anlaşamayacağız.
kuranda senin dediğine bir cevapta hatırlamıyorum ben.
- +1 yıl
Evet, dediğim gibi, neredeyse ayın yarısı arızalı... Keza, çocuk yüzünden ibadetleri kusurlu ve noksan, sonra da peygamberlik! Halbuki peygamber, rehber ve kusursuz bir önderdir. Çünkü herkes onun vaziyetine bakıp durumunu ayarlayacaktır. Herkes kadınlığa ait keyfiyetleri de peygamberlerin saadet hanelerindeki kadınlardan öğrenecektir.
daha da sözüm yok.
selametle. - +1 yıl
sorgulamadan inanan birini bekleme karşında Sen dediklerini kabul etmemi bekliyorsun, soru benim sorum ve sorunum yardımcı olamayacaksan cevap yazmakta zorunlu değilsin
- +1 yıl
insanın zeka seviyesi sorguladığı şeylerden belli olur derler.
sorgulayacak onca şey varken , bu kadar basit bir konuya takılı kalmak saçma.
cevap veremedim değil , sen cevabı beğenmedin.
gerçekçi değilsin çünkü.
hayal dünyasında yaşıyorsun.
tevhidi şirki tağutu sorgula o kadar meraklıysan.
bunlar senin yaratılış sebeplerinle doğrudan alakalı olan kavramlardır.
bunlara kafa yormadığını ben çok net bir şekilde görebiliyorum.
benden sana da kardeş tavsiyesi olsun bu.
hadi selametle.
daha da yazma. - +1 yıl
Sizin korkunuz zaten açık.. Son lafım deyip yazmaya devam ediyorsunuz üstüne daha da yazma diyorsunuz? Bana akıldan bahsetmeyin lütfen madem bu kadar gerizekalıyım neden tıkanıp benim yazmamdan korkuyorsunuz? İslamdan bahsederken karşınızdakine hakarete başvuruyorsunuz. İronik.. Nereden tutsak boş
- +1 yıl
ya kardeşim , sana olabilecek tüm sebepleri sayıyorum cevap beğenmiyorsun.
kendini aşağılamak için sebep arıyorsun.
çok meraklıysan aşağıla kendini napıyım yani?
banane? insan yerine koyduk cevap verdik şurda 1 saatten fazla süredir soruna vakit ayırıyorum bir türlü anlamıyorsun napayım yani napayım? ne istiyorsun allah seni böyle yarattı diye , bu işin hakkından gelemezsin diye kendi yaptığı işten ötürü senden özür mü dilesin haşa? bunu mu istiyorsun? rahatlayacak mısın? sen bunu duymak istiyorsun , feminist misin nesin anlamadım ki? amaç yok , amacın olsa çoktan ulaşırdın cevaba. sorunun cevabını veriyorum bir saattir. yok kadın böyle görülüyorsa o zaman allahın dininden kaynaklı.
yok kardeşim böyle sorgulamayın dini ya..
trip atar gibi din öğrenecekseniz hiç öğrenmeyin..
el insaf ya , vallahi insaf edin kardeşim ya. nereye varacaksın şu sorunun cevabını öğrenince , söyle de rahatlayım yani , ben sinir oldum burada.
2011 den beri bu sitede üyeyim senin gibisini görmedim ben. - +1 yıl
Adam akıllı konuşan verdi cevabını trip atan sizsiniz buna zorla fikrini kabul ettirme çabası denir. Madem yetersizsiniz çırpınmayın. Dini savunurken karşısındakini aşağı gören hakaret eden birinden de bu beklenir
- +1 yıl
Ha ayrıca yazma bana yazma bana diye sızlanıp ısrarla sen şusun sen busun demenin alemi yok. Kim ne belli ediyor kendini. Durun size kolaylık sağlayayım
+1 yılSimdi oncelikle adalet ve merhamet duygusu peygamberlikte cok onemli diceksin ki kadinlar adaletli ve merhametli olamaz mi? Die tabikide olabilir lakin kadinlar yufka yureklidir ve herseyi hemen affeder ama peygamberimiz (s. a. v) kizi fatimayi cok sevmesine ragmen "şayet kizim fatima dahi hirsizlik yaparsa onunda elini keserim" demistir bu demek oluyor ki esitlik peygamberimizde kesinlikle vardir. Ayriyeyten o çağda dinimize karsi olan cok kisiler vardi bir kadin bunca erkegin ustesinden gelemezdi ve yenik düşerdi ki peygamberimizin donemin de kizlar diri diri gömülüyordu o donem sartlarinda kiz peygamberler olmasi zordu..
25 Yorumla- +1 yıl
Böyle bir şey bence en saçma laf. Kaldı ki Allah'ın ve peygamberimizin merhametiyle övünülürken
- +1 yıl
Merhamet sadece affetmek deildir her duygunun sonsuz anlami vardir. Merhamet etmek haksizi tekrar yapacagi yanlisa suruklemek deildir yeri gelince haksiza tekrar yapamamasi icin ceza vermektir ayriyetten senin sacma dedigin laf o kadar degerli ve guzide bir laf ki asil sen o konustugun sacma diyalog icin rabbimden sonsuz ozur dilemelisin.
Ayrica sordugun soru senin acizligindir bilgisizlik uygulamasizliktan gelir eger dinin tam degilse hep eksik kalirsn ve hep birseyleri sorma geregi duyarsinve hep bir yanin bilinmezlikle kalir.
Allah affetsin... - +1 yıl
Kime göre neye göre değerli ya? Bunda özür dilemesi gereken bence sensin. Ayrıca bilgisizlik değil öğrenmemek acizliktir. Madem bilgisizsim varsa paylaşırsın yoksa geçersin
- +1 yıl
Sen saygisiz bir insansin.
Normal insanlarin lafina itaat edip peygamberimiz (s. a. v)'in yerle gok bir araya gelse o guzeligi olusturamatacagi cumlelerine sacma diyorsun sen orda bir haddini bileceksin.
Acı. - +1 yıl
Umarim rabbim seni oyle birseyle imtihan eder ki; sen bu soruyu sorduguna gec peygamberimiz (s. a. v)'in sozune sacma dedigin icin bin pisman olur hayatindaki engellerin seni o soze mahkum biraktigini gorursun insallah.
Umarim er ya da geç islam dininin kuvvetinden haberdar olursun!
Müslümanlar kadınlar hamile ve adet oldukları zaman zorluk çektikleri için olamıyor diyorlar
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
24Cevap
+1 yılÇünkü kadınlar erkeklere Allah tarafından verilen bir emanettir. Cogu peygamber degisik iskencelerden gecmistir ve bence bundan dolayi rabbimiz hic bir kadinin bu turlu iskencelere maruz birakmamistir. Bana kalirsa bu Allah katinda kadina gösterilen bir değer çünkü kadinlar peygamber olmasalar bile sürekli tarih de peygamberlerin yaninda duran ve onlara manevi destek olan kişiler olarak anilmislardir. Tipki Hz. Haticenin ilk müslüman olup peygamber efendimizin yaninda durup zorlu koşullar altinda tüm servetinden vazgeçtiği gibi. Dinimiz bosu boşuna cennet annelerin ayaginin altında demiyor.
24 Yorumla- +1 yıl
Yüceltmesi de iyi bir şey değil neden bir cinsiyet diğerinden üstün olduğu halde aynı sınava girsin
- +1 yıl
Çünkü kadin ve erkeğinde sinavi birbirinden farklı gibi bence ondan. Yaradilis olarak farkliyiz birbirimizden fakat Allah'in adaleti denge sagliyor kesinlikle.
Ne bilirsinki belki erkekler kadınlarla imtihan ediyorlardir nefsine sahip cikamayip kadınlarda yüceltilerek ilgi gosterilerek. Bu sadece benim fikrim tabi Allah en iyisini bilendir. - +1 yıl
Biz erkeklerin imtihanı için gelmiş olsaydık bu kuranda yazardı
- +1 yıl
Dedigim gibi bu sadece benim fikrim günümüzde bakildiginda kadinlarin hassasiyeti ilgi erkeklerin hassasiyeti de kadinin ta kendisi.
İmtihanin bir çok çeşidi vardır gazi insanlar sagliginla bazilari varliginla imtihan edilir. Tabi bu dünyaya kadinlar sirf erkeğe imtihan olarak gelmiş demiyorum ben aksine kadınlar erkeklere emanet olarak Allah tarafından verilmişdir ve erkeğinde kadininda görevleri farklidir. İnternetten daha yararli kaynaklara bakabilirsin tabi bu konuda neden peygamber kadin olmamis diye ben birkez mantikli birşeyler izlemestimde fakat dilim çok donmuyo düzgün anlatamiyorum sanirim.
Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. Dünya uzun zamandır erkeklerin hükmettiği bir sistem de yaşıyor
Toplumlara din gelecek ise o toplumda ki güç unsurunu taşıyan kişiye gelmesi gayet normal bir şey
Dinlerin geldiği ortam daima cahil insanlıktan uzak hayvanlaşan topluluklardı Kadın bu topluma çeki düzen vermeye kalksa ne olur sence sözü dinlenir mi Apaçık Allah müdahale etmeden tecavüz taviz sözün geçmeyeceğinden kadın için uygun olmazdı Diğer zorluklarını yazmıyorum bile
Ama birde ters açıdan bakmak gerek dünya da Erkek sisteminden ziyade kadın sistemi olsa idi o zaman peygamber kadın olabilirdi14 Yorumla- +1 yıl
Öyle olsaydı o zaman sorum öyle olursu.. Madem uzun zamandır böyle uzun zamanın öncesinde neden kadın peygamber olmamış?
- +1 yıl
Gerek duyulmaması bir cevap değil. Teşekkürler
Çünkü kadınlar iradesi güçlü insanlardır. erkek ise iradesi zayıf insandır. kadın bir topluma girdiğinde bir sürü erkek içinde illaki o kadına yan gözle bakan bir erkek olabilir. ama erkek olursa kadın bakma şansı düşüktür. ve erkek ata sayılır güç sayılır. kadın ise erkeğin omurgasından üremistir zayıftır kadın. bence bu tip nedenlerden dolayı. o zamanki devirde kadın peygamber olsaydı kimse onu saymazdi bile kadına değer yoktu ki. kimse inanmazdı.
517 Yorumla- +1 yıl
Cok Mantikli👏
- +1 yıl
Kısaca kadın aşağı olduğu için demekten farkınız yok
- +1 yıl
Doğru
- +1 yıl
Eşit değilse kim üstün? Peygamber olmak için kas gücü yeterli bir etmen değil
- +1 yıl
Sen ne düşünürsen düşün.. o zaman kadınlar değersizdi diri diri toprağa gömülüyordu. . sence bir kadın peygamber bu dini yayabilir mi.. . eşitlik olamaz.. Şu an ki devirde bile olamaz. şu anki devirde sadece adalet özgürlük anlamında eşitlik olmalı. güç konusunda değil. sana 50kilo kömür çuvalı taşı desek 5çuval sonrası çökersin madem eşitiz ya kadınlarda erkek işi yapsın o zaman ağır şeyler kaldırsın. hani eşitlik.. . neye inanmak istersen inan.. aç dini şeyleri oku erkek mi üstün kadın mı.
- +1 yıl
Sen namaz nedir taağut bedir kelimeyi tevhid nedir. Bunu ameline dokmek nedir yaşanti nedir yaşıyormusun @mhnds10
- +1 yıl
Ama demekki İslamda insandan saymıyor böylece
- +1 yıl
Kardes yazıpta yorulma bosver
- +1 yıl
arkadaş gerizekalimisiniz siz.. la aç oku o zaman dinde kadının yerini erkeğin yerini defalarca baktığım şeyi mi bana anlatıyorsunuz ya.. asıl dinde yazılanlar gibi kadın mı var her konuda. bunu bu devirdeki kızlara yap desen ben kölemiyim der.. erkek ben kabul etmem der.. allah göz vermiş akıl vermiş düşünce vermiş. ne adamsınız be
- +1 yıl
Bencede anlamak istemedikten sonra. Ne desen bos
Ve guzel konustun tebrik ederim - +1 yıl
Ben düzgünce soru sordum siz de tıkanınca sinirlenen tiplerdensiniz
- +1 yıl
Okumadığımı nereden çıkardın? Madem bilginiz yok cevap vermeyin araştırma tek yönlü olmaz
+1 yılBu soruyu birisi daha sormuştu. Çünkü o devirde kadınlar eziliyor satılıyordu konuşma hakkına erkeklerden kat be kat az sahipti hatta hiç değildi. Eğer Peygamber bir kadın olsaydı dinimizi rahatlıkla tebliğ edemezdi. Ya o dakikada öldürülürdü ya da işkence edilirdi. Bu sebeple devir daha da kötü hale gelmeye başlardı.
23 Yorumla- +1 yıl
Yaşına hürmeten seninle tartışmayacağım.
- +1 yıl
Ama dünyanın hiçbir zamanında olmamış o zaman bunun sebebi bu değil sadece
bu sorunun masum olduğunu düşünmüyorum örneğin kadınlar neden cuma namazı kılmaz , neden kurban kesmez neden sünnet olmaz gibi bir çok örnek verilebilir ama bu konuyu İslama getirme sebebinin ne olursa olsun doğru bulmuyorum. diyebilirsin hera var afrodit var medusa var vesaire örnekler çoğaltılabilir ama kalkıp burada ilahi bir karara karşı şeytana yandaş arayışı içerisinde gibi bir durum oluşturuyorsun...
112 Yorumla- +1 yıl
bu senin fikrin. Benim fikrim ise sorgulamadan olan inanışın yarım olduğu
- +1 yıl
Ben dinde sorgulama yoktur demiyorum ben sizin inanışınızın sormadan sorgulamadan inanmanızın, bir şey saklar gibi sorulardan korkmanızın cevapsız kalınca sorma demenizin yarım inanç olduğu görüşendeyim. Şeytanın görevi insanlara soru sordurmak değildir. Aksine sormadan kolayına geleni seçtirmektir. ah tabi ben sordum diye sizin kafanız karıştıysa bu sizin yarım inancınızın sonucudur zaten bu sebeple yarımdır.
- +1 yıl
Eh zaten okuduğunuzu anlamanızı beklemedim. Tam tahmin ettiğim profildesiniz
- +1 yıl
Hayır şu an tek bir problem var sizin profiliniz.. Bu tarz insanlarla konuşmaya dahi girmem. O yüzden serbestsiniz takacağım biri değilsiniz
- +1 yıl
İsabet olur. İyi günler
+1 yılfiziksel olarak erkekler daha uygundu kadın kırılgandır. peygamberlerin hayatlarına bakarsan sayısız eziyet ve işkence görmüşlerdir. kadınlar peygamberlerin destekçisi yardımcısı ve en önemlisi onları hayata getiren bir varlık olarak yer aldı. böylece Allah onları hem zulümden korudu hem de kadınlar arasında dini yaymada önemli bir rol verdi 😊
116 Yorumla- +1 yıl
Kadınlarda işkence görmüştür
- +1 yıl
doğru ama dayanamayacakları kadar değil çünkü ön planda değillerdi. tek konu işkence de değil o dönem kız çocukları diri diri gömülüyordu o yüzden kimse çıkıpta ben peygamberim diyen bir kadına itibar etmezdi din sayılı kadınların arasında yaygınlaşır ve itibarsızlık yüzünden yok olurdu. o dönemler kadın her ortama giremez tek başına dolaşamazdı ama erkek bu haklara sahipti bu sayede islam daha çabuk yayıldı
- +1 yıl
Hayır dünyanın hiçbir zaman diliminde olmamış demekki bunun sebebi bu değil
- +1 yıl
geçmişten günümüze peygamberlik zamanlarında kadınlar aciz varlıklar olarak görülüyordu. özellikle de maddi itibarı yoksa kadınların önde tutulduğu bir peygamber dönemi biliyo musun ya da itibar edildiği?
- +1 yıl
Dünyanın varoluşundan beri durum bu değildi. Eğer öyle olduğunu düşünüyorsanda bunun sebebi bu durumlar yüzünden İslamiyet olur
- +1 yıl
dünyanın varoluşundan beri kadınlar fiziksel olarak güçsüzdü ve hala da öyle çünkü yaratılışımız bu islamiyet yüzünden diyorsan islamiyetin erkeklere kadınları koruyup kollaması gerektiğini çünkü onların anne olmak gibi bir mucizeyi gerçekleştirdiğini ve bize erkeklerden daha kutsal özellikler bahşettiği konusundaki öğütlerini bilmiyosun demektir. görüntüde fiziksel güç ağır bastığı için tarih boyu İNSANLAR tarafından kadınlar aşağı varlıklar olarak nitelendirilse de isla islamiyet bunun tersini öğütlemiştir
- +1 yıl
Ee? Bu güç her şey demekse buda erkekler daha üstündür görüşünü savunmak olur
- +1 yıl
insanlara göre daha doğrusu erkeklere göre her şey demek ve erkeklerin dikdatör olduğu tarihlerde kadın baskılanıyor ama işte din fisiksel gücün herşey olmadığını söylüyor zaten fiziksel güç çok çok önemli olsaydı peygamberlere sınırsız fiziksel bir güç verilirdi ama peygamberlerin fiziken diğer insanlardan bir artısı yoktur. onlar da herkes gibi aynı fiziksel yapıya sahipti
- +1 yıl
Ee... Madem fizilsel güç her şey değil neden kadın peygamber olamasın? Bir dediğiniz bir dediğinizi turmuyor
- +1 yıl
ya sen at gözlüğü mü takıyorsun sabahtır peygamber olmak erkek ya da kadın için artı değil kim peygamber olursa o üstündür mantığı değil erkek o dönemlerde sözü geçen olduğu için peygamber kadında peygamberi dünyaya getiren ve ona destek veren olarak görevlendirilmiş iki cinsiyete de aynı önemde roller verilmiş olaya peygamber olmak olarak bakma sadece. görüş açın çok dar ilkokul çocuğuna din konusunda bilgi veriyo gibi hissediyorum. ayrıca bu tarz soruları bu gibi yerlerde sormak yerine öğrenmek istediğin konunun asıl kaynağına yani kur'an a bakabilirsin. tek bir soruya odaklandın ve çevirip çevirip aynı soruyu soruyosun ve ben o soruyu sohbetin başından beri farklı açılardan cevaplıyorum
- +1 yıl
Hayır sen ne dersem onu çeviriyorsun. Senin derdin başka sen dediklerini kabul edeyim diye diretiyorsun. O kadar tezat konuşuyorsun ki kabul etmek ne mümkün
- +1 yıl
belki de bakış açılarımız farklıdır? ki bence kesin öyle. ama dediklerimi kabul ettirmem konusunda yanılıyorsun çünkü kimseye zorla düşünce kabul ettirilemez öyle bir çabada değilim sadece benim düşüncelerimi alaya alır gibi cevaplar vermeni düşüncelerime saygısızlık olarak görüyorum ve haz etmediğim bir durum. senin neye inanmak istediğin seni ilgilendirir fikrimi beyan ederim ama sana karışmaya hakkım yok. senin kararın senin düşüncelerin.
- +1 yıl
Hiçbir zaman alaya almadım düşündüklerimi söyledim ki öyle tezat bir şekilde konuşuyorsun ki bırak cevaplandırmayı adamı dinden bile çıkarırsın
- +1 yıl
belki benim kendimi anlatma yetim belki de senin anlama yetin zayıftır. insanlar arası görüş ayrılığı normal. ben anlattıklarım konusunda kolayca bir bağ kurabiliyorum sanırım kendi anlayabileceğim tarzda anlatmış olabilirim dediğim gibi kaynağa bakarsan daha net bir cevabın olur en azından şüphesiz daha iyi açıklıyo
- +1 yıl
Affet gerizekalıyım zor anlıyorum senin de işin zor
- +1 yıl
kesinlikle sana canım demedim demem. ki değilsin zaten sadece bana göre bakış açın biraz dar dediğim gibi bana göre.
Diğer konusunda 10,3b cevap paylaştı. Habercilik için kişinin çok şey yapması gerekiyor. İnsanlarla buluşmak;gizli ya da değil, sürekli yer değiştirmek, insan sarrafı olmak, her tür insanla karşılaşmak ve onlarla tartışmak, ordu hazırlamak ve liderlik etmek ve savaşın zorluklarının üstesinden gelmek. Bunlar daha çok erkeklere uygun.
Haberciyi takip eden kişiler vardır ve onları yönetir bir bakıma. Lafı dinlenir. Bir kadının lafını dinlemeyenler her zaman çıkar.15 Yorumla- +1 yıl
Neden bunu kadın yapamasın?
- +1 yıl
E yapabiliyorsa neden azda olsa yok?
- +1 yıl
Peki teşekkürler
- Diğer konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılPeygamberlerin yaşadığımı dönemlerde Kadınların hayvandan bir farkı yok idi... ve kadınlar cahil güçsüz idi.. o yüzden olmalı günümüz de bile kaç tane kaç tane komutan lider çıktı kadınlardan? ... Eski tarihlerde bu daha zor...
54 Yorumla- +1 yıl
Ama hiçbir zaman diliminde olmamış bunun sebebi İslam değil mi o zaman?
- +1 yıl
Diğer Dinlerin hiç suçu yok mu veya diğer dinler de çok mu lider çıkmış? Sadece İslam olarak ele almamalısın... sence kadın lider veya peygamber olsa daha mı faydalı olurdu insanoğluna önce bunu düşünmek gerekir... kadın ve erkek eşittir lakin konumları farklıdır... kabiliyet ve becerileri farklıdır..
- +1 yıl
İslam genel olarak değişmez her zaman diliminde iner sadece bozulduktan sonra adı değişir
- +1 yıl
Haklısınız iyi akşamlar.
+1 yılkadınlar bu ağır yükleri kaldiramaz erkekler biraz daha yaratılışları gereği kadinlardan güçlüdür dayanıklidir peygamberimizin ve diger peygamberin işkence gördüğünü biliyoruz kadınların buna dayanması daha zordur
47 Yorumla- +1 yıl
googlea yazip bakabilirsin
- +1 yıl
Bu işkenceleri kadınlarda gördü bunu diyerek kadınları aşağı olduğu için demiş oluyorsunuz
- +1 yıl
aşağı demiyorum yaratılışlarından kaynaklanan bir fark var diyorum
- +1 yıl
xper 1 olduğum için link koyamiyorum googlea yazip bakarsan daha iyi olur öğrenmen açısından
- +1 yıl
Neymiş o fark? Farklıyız diye peygamber olamıyor muyuz
- +1 yıl
Peygamberlik ağırdır kadinlar yaratilis itibari ile uygun değil bide hamile kalma durumları var bide ozel günleri var bu zamanlarda peygamberlik gorevini yapamazlar Cenab-ı Hak erkeği celalî, kadını cemalî sıfatlarıyla donatmıştır. Ve insanda yaratılış icabı güzele perestiş (tapma) derecesinde bir muhabbet bulunuyor. Cemalî sıfatların üzerindeçokçagörünmesiyle cazibedar yaratılmış kadına karşı -oluşabilecek- perestiş derecesindeki muhabbet, Allah (cc) ile kullar arasında elçilik demek olan peygamberliğin mahiyet ve ulviyetine münasip düşmeyecektir. Nitekim tarih boyunca insanların kendilerince birçok kadın tanrıça uydurmalarınınsebebi kadındaki bu fıtri cazibedir.
Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda, Cenab-ı Hakk'ın kadın peygamber göndermemesinde ne kadar büyük hikmetler olduğu anlaşılır.
+1 yılRegl hallerinde ne yapacağını kestiremeyeceğini düşündükleri için olabilir.
Düşünsene bir gün allah yolunda cenk edelim diyor ertesi gün ağrıların vermiş olduğu bıkkınlık ile of. pof yeter deyip islamiyet tam yayılacak iken fişi çekiyor.11 Yorumla- +1 yıl
Siz kadınları böyle görüyorsanız zaten konuşmaya lüzum yok
dini bir düşünürün güzel bir sözü vardı.; peygamberler bile kendilerini birilerine inandırmak ve kanıtlamak zorunda diye. evet kadınlar bunu yapamaz eski dünya daha ataerkil bir dünyaydı.
28 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka? Neden yapamasın
- +1 yıl
Günümüz dünyasında bile konu kadınin aktif rol alması olunca önyargılar her yeri kaplıyor. Bu duruma kadınlar bile yer yer eleştiri getiriyor. Kaldı ki eski çağlarda bilirsin kadın için genellikle bir obje gibi görüşler hakimdir. Yani senin ne olduğun değil seni ne olarak gördükleri önemlidir toplum için. Önyargılar çok zor kırılır maalesef.
- +1 yıl
Ama dünyanın hiçbir döneminde olmamış tek sebebi bu değil
- +1 yıl
Bilmiyorum sanırım adet ve hamilelik sebebi
- +1 yıl
Adetken namaz kılınıp kuran okunmuyor
- +1 yıl
Ya dediğim gibi kadın kendinden kudretli bir eş ister. Oysa erkek koruyup kollayacagi birisini arar erkeğin kılıbık olması iyi karşılanmaz bu yüzden kadın içgüdüsel olarak 9 ay savunmasız zaten bebek doğuncaya öyle biri eve as getirmeli bunun genetik yansıması kadının güçlü eş arayışı. Güç herkes için farklıdır tabi kimi zeka der kimi para kimi şan şöhret kimi kaba kuvvet ama işin özü kadın güç ister bu sebeplerden. Her canlının bir fıtratı vardır seninde benimde işte bu yüzden.
+1 yılneden peygamberler arabistan yarımadasında?
Neden diye başlasam onlarca neden bulurum sanırım, bir sürü çelişkili şey11 Yorumla- +1 yıl
Hepsi öyle değil
Diğer konusunda 8,2b cevap paylaştı. Kadının biyolojik yapısı peygamberliği kaldıramaz ve kadınların güzel olucağından yola çıkarsak dini yaymak için güzel bir kadın seçilmesi kadar saçma bir şey olamazdı herhalde
18 Yorumla- +1 yıl
Geçersiz. Peygamberlerde yakışıklıdır
- +1 yıl
İslam
- +1 yıl
Peygamberler dedim o çirkin düşünce sizin kadınlara karşı var
- +1 yıl
Ah tabi ne de olsa bir şeyi beceremeyen kadın topluluğu
+1 yılkadının fıtratı buna müsait değil o yüzden dünyada yaratılan her canlı bir amaç ve fıtrat üzere dünyada bu değişmez ilahi kanundur kimse değiştiremez
18 Yorumla- +1 yıl
Neymiş kadının fıtratı?
- +1 yıl
bunu benim size bu saaten sonra anlatmam haddim değil okuyarak öğrenseniz daha iyi
- +1 yıl
O zaman cevap yazmayın çünkü kadın diyerek konuşmuş olmuyorsunuz
- +1 yıl
siz kendinize göre cevap arıyorsunuz işin sonu kötüye varacak ben o yüzden yazmak istemiyorum hiç gerek yok boşuna tartışma çıkacak işin sonunun nereye varacağı belli sizler gibi kaç kişiyle konuştum bunların sonu yok boşuna kırmaya kırılmayada gerek yok arkadaşların çok güzel cevapları olmuş siz ikna olursunuz olmazsınız o sizle alakalı kullar sebeptir hidayet kişiye niyeti sebebiyle allah cc tarafından verilir uzatmaya gerek yok boşuna
- +1 yıl
O sizin iğrenç önyargınızın insanları kalıplara basmanızın esiri
- +1 yıl
sorun yok iğrenç biz olalım ben hakkımı size helal ediyorum mahkemeyi kübrada hesap uzun olacak benim için orda beklemeyin birde boşuna istediğiniz cevapları size vererek şerre ortak olmak yerine bu şekilde olması daha muhkem hakaretlerinize devam edebilirsiniz benim için sorun yok
- +1 yıl
Gayet yerinde ve hak doğmuş bir laftı
- +1 yıl
çok mutlu olmuş ve nefsiniz çok rahatlamıştır umarım hidayet için size az sonra teheccüdde dua edicem biz kırmayız kırılmayız dua ederiz dua bekleriz
asaği degil kesinlikle sadece o savaslara gidecek bunun icin savasacak olan kesinlikle erkel olmali cunku kadinin ustunde cok sorumluluk var
19 Yorumla- +1 yıl
Ne gibi sorumluluk?
- +1 yıl
Azda olsa olmalıydı
- +1 yıl
Kadının böyle bir zorunluluğu yoktur!
- +1 yıl
Yaratılıştan böyle bir sorumluluğun olduğunu düşünmen senin hatan. İslam bile kadın bunu yapmak zorunda değildir der. Kadında erkekte çalışır bu neyine engel olsun? Sizi anlamak güç
+1 yılPeygamberler kendilerine vahiy gelenlerse meryem bir peygamberdir.
16 Yorumla- +1 yıl
Nahl 43 ten bahsetmissin. Kadri celik mealinde daha farkli. Kuran dilini bilmiyorum. Ceviriler kulture gore farklilik gosterebilir diye dusunuyorum. Muhammed esed mealinde kendisine vahyettigimiz adamlardan baska kimseyi... Seklinde meal. Olumlu aciklamasi koymus yanina. Ama kendisine vahyedilenler peygamberse eger, cebrail meryemle konustu diyor kitapta. Dokundun alicaksin mantigiyla, konustu peygamber.
- +1 yıl
Hz. Meryem peygamber değildir canım
- +1 yıl
Sebep?
- +1 yıl
canım ben soruma cevap arıyorum seninde bilgin yok bellki yinede cevap için teşekkürler
- +1 yıl
Elestirdigimiz seyleri kendimiz yaparken cok baska oldugumuz inancina sahip olmak sanirim bize yasama istegi veren.
- +1 yıl
Anladım teşekkürler
+1 yılALLAH öyle emrettiği için bunu hiçbir yaratılan soramaz sorgulayamaz
12 Yorumla- +1 yıl
Dogmatik bir inançtan sakınırım. Allah size tam inanç versin
- +1 yıl
sizede
+1 yılKadınların ayın belli günlerinde fizyolojik ve dolayısıyla psikolojik değişiklikler yaşaması nedeniyle olabilir...
15 Yorumla- +1 yıl
Psikolojik değişikleri erkeklerde yaşar
- +1 yıl
Bunu eleştirmek ya da eksiklik olduğunu ifade etmek için yazmadım elbette. Fikir yürütüyorum. Kadınlar çok sağlam da durabilirler ama duyguları biraz daha uçlarda yaşayabiliyorlar diye düşünüyorum...
- +1 yıl
Ee? Bu da erkekler daha üstün demektir
- +1 yıl
Hayır. Son Peygamber (sav) ''üstünlük ancak takva iledir'' demiş. Yani günahlardan kaçmak, iyi insan olmakla üstün olunuyorsa bunun cinsiyeti, ırkı, şuyu, buyu olmaz..
- +1 yıl
O halde elbet kadında peygamber olabilir
+1 yılYani ben de bilmiyom, zamanında olmamış sanırım hiç. 120 bin peygamber gelmiş geçmiş, hiç kadın yok sanırım?
Ama kadın erkekten üstündür, ne dersek diyelim.
Asla aşağı olamaz.20 YorumlaÇünkü İslamiyet ataerkil bir dindir. Toplum olarak da zaten bunun mallığını çekiyoruz
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSorun cevabinda gizli. O donemle bu donem aynimi. Sakalimiz yok ki dinlesin. Sözunden anlasildigi gibi
14 Yorumla- +1 yıl
Aynı olsa ne farklı olsa ne?
Cevap sahibi+1 yılHz. Havva; İlk insan ve ilk peygamber Âdem (a. s)'in eşi, beşeriyetin anası ve ilk kadındır. (Şamil İslam Ansiklopedisi)
İtikad imamlarından biri olan İmam-ı Eşari’ye göre Allah (cc), kadınlardan “Resul” göndermemiş fakat “Nebi” göndermiştir. Hz. Havva ve Hz. Meryem de gönderilen nebiyelerin içinde zikredilmiştir.
Resul; yeni bir kitap ve yeni bir şeriat ile bir ümmete veya bütün beşeriyete Allah (cc) tarafından peygamber olarak gönderilmiş olan zattır.
Nebi ise; yeni bir kitap ve şeriatla gelmeyip kendinden evvelki Resulün getirdiği kitap ve şeriatı devam ettiren peygamberdir.
İmam-ı Eşariye göre Allah (cc) kadınlardan resul göndermemiş ama nebi göndermiştir. Çünkü kadın olmak vahye engel bir hal değildir. Nitekim Cenab-ı Hak bazı müstesna hanımlara vahiy göndererek nübüvvet vazifesi vermiştir.
İmam-ı Eşari’ye göre Allah 6 “nebiye”
Cevap sahibi+1 yılBoyle sorulari burda sorupta. Sapıtanlar kayniyor burda yanlis fetva verirler sende günaha girersin oda. Sen en iyisi işin ehline daniş aydınlanırsin
- +1 yıl
Yalan yanlış saçmalayanları takacak olsak çoktan dinden çıkmıştık
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadınlara o dönemde değer verilmediği için ve diri diri gömüldüğü için galiba bende kadınları neden değersiz gördüklerini anlamıyorum sonuçta kadınlar olmazsa soyun devamı olmaz erkekler soyunu devam ettirmek ister ikisi çelişkili 🤔
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinleri anlamak zor değil
Anlamamazlıktan gelmek için kasıyor insanlar16 Yorumla- +1 yıl
Anlamak için soruyorum anlamayacak olsam kesin bir şey söylerdim değil mi az düşünün
Cevap sahibi+1 yılİyi de bu lafım sana değildi. Ki
- +1 yıl
Kime uzaylılara mı? Sorumun cevabı bu değil
Cevap sahibi+1 yılBiraz sakin olsan iyi olurdu
Anlayışlı biri sanmıştım seni
İyi geceler- +1 yıl
Anlayışlı olmadığım tek şey alakasız spam yapan kişiler
Cevap sahibi+1 yılBu alakasız değildi yalnız
Tekrar okursan anlarsın
Anlamadın mı bir daha oku derim
çünkü güçsüzlerdir kadındır dogurur regıl olur vs vs
10 YorumlaEvet, dinlerde genel olarak kadin geri plandadir. Ataerkil zihniyet urunu dinlere tapinmaya devam gencler
10 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. dinde mantık yoktur, mantığın olmadığı yerde mantıklı açıklamada olmaz. Karşılaşacağın sadece kuru laf kalabalığıdır.
10 Yorumla
+1 yılolmadığını nerden biliyorsun
19 Yorumla- +1 yıl
Olsa yazar
- +1 yıl
sayılarının kitapta geçenlerle sınırlı olmadığı vurgulanırken, hâlâ yazıyor mu diyorsun
- +1 yıl
E heralde sınırlı değil. Ben kadın peygamber olmuş olsa bahsedilirdi diyorum
- +1 yıl
ormanın kıyısına gidip, içeri girmeden, ormanda kurt olsa görürdüm, demek ki yok, demek gibi.
- +1 yıl
😅zaten belirtilmiş kuranda kadın peygamber olmadığı
- +1 yıl
nerde geçiyormuş?
- +1 yıl
Nahl 43. ayet
- +1 yıl
erkekler diye bir kısıtlama göremedim. çevirilerde farklılıklar var.
ki resullerin yanında nebiler diye bir kavram da var. resul kitap verilen olsa gerek, yanlış hatırlamıyorsam. nebi daha genel. - +1 yıl
Hayır açıkça orada erkeklere geldiği belirtiliyor
+1 yılharbi diyorum dayaklıksın lan herkez cevap veriyor feminist feminist şeyler yazıyorsun saçmalık hepside biri doğru değil kadın o yükü kaldıramaz işte yok sebebi bu değil yok o değil kendini avutmaya çalışıyorsun ama hayır işte sebebleri bu
00 Yorumla- Diğer konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖfff. Yine başlıyoruz
14 Yorumla- +1 yıl
Cevap verebilen cevap verir veremeyen için zorunluluk yok
- +1 yıl
Cevap basit. Kadından lider olmaz. Kadından general olmaz. Kadından kral olmaz. Kadından komutan olmaz. Erkek kadına hükmedebilir ama kadın erkeğe hükmedemez. Kadın düşmanı değilim. Bunlar gerçekler. Bunu düşünemiyor musun
- +1 yıl
Düşünemeyen kim görünüyor birde offluyor 😄 Kafaya gel
- +1 yıl
Çocuk gibi safsın
Yav dur bacım elinin hamuruyla 😂😂
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslamda daha aşşağıdır kadın
30 Yorumla
+1 yılErkekler daha üstün ve kadın imam olmaz
10 Yorumla
+1 yılFeminist misin znnxnxnx
10 Yorumla