genelleme asla yapmıyorum bakıyorum bazen yorumlara tesettüre karşı gerçekten çok ağır laflar var. bazı insanlar bunu kullanıyor farkındayım dini suistimal edenlerde var ama bu yorumlar beni gerçekten üzüyor. herkesin tercihi görüşü saygı duyarım ama bu saygıyı ben neden tepki olarak görüyorum. çok fazla dile getirmek istemiyorum aslında. kapalı kızlar foto atıp ben nasılım diyor buna bende karşıyım ya da tesettürlü olupta dar giyinenlere ama genelleme yapılınca ben kendi adıma kötü oluyorum üzülüyorum acaba benim de bir hatamimi gördüler diye düşünüyorum. yorum yapın beni savunun demiyorum sadece genelleme yaparak kotulemeyin istiyorum.
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılTesettüre mantık ve ideolojik olarak karşı oluruz genelde. Bir kadının özgür olmasını isteriz. Kadın kapanıyorsa erkek de kapanmalı demek yerine erkek rahatsa ve bedeni ile bir bütünse kadın da öyledir diyoruz. Aslında kadınlara değer verdiğimiz için kafalarını kundaklamaları üzüyor. Ancak günümüzde genellikle siyasi sebeplerle bu üzüntü, kızgınlığa ve agresifliğe dönüşüyor. Malum kişilerce bu tesettür kavramı çok suistimal ediliyor, sömürülüyor ve her yerde önümüze seriliyor. Yani bir inanca sahipsin, tamam inan. Bunun doğru olduğunu sanıyorsun, san tabii ki. Ancak benim yönetim biçimime ve ülkemdeki huzuruma mani olacak bir çok eylemin sebebi olanlarda genellikle tesettürlüler ve tercihleri. Hali ile eskiden dost edindiğimiz tesettürlü arkadaşlarımızdan da soğuduk. Bunu kişisel olarak algılama. Bir tesettürlü gördüğümde çöp torbası görmüş gibi hissediyorum kendimi elimde değil.
11 Yorumla- +1 yıl
dinin suistimal edildiğinin farkındayım ben bunu zaten sevmem. ki o şekilde kullananları de sevmem baştaki olan insanlarda dahil buna. tesettürü oyuncak gibi edipte kendini rezil eden de var. ben bunları zaten savunmuyorum. ama ben o genellemede değilim. tesettürlü ise akpli damgası beni sinirlendiriyor.
En İyi Cevaplar
+1 yıltesettür allahın emri kalbinde iman bulunan her kadın bunu kabul eder etmesi gerek müslümanım diyorsa hakkını vererekte yapmalı inkar edenler kötülüyenler iş soyunmaya gelince taş devrini aratmıyor
61 Yorumla- +1 yıl
haklısın güzel konusmussun
+1 yılKuran-ı Kerim örtünmeyi emrediyor ama bazılarının başlarının açık olmasının onlar için daha hayırlı olduğundan da bahsediyor. başı açık bir bayanım eşim üniversitede daha sevgiliyken yarım kol bile giydirmezdi 50 derece sıcaklıkta uzunkol giyerdim ama bie kişi bile dönüp bakmazdı. aynı şekilde yine üniversitedeyken yurttan oda arkadaşım dizi kapalıydı ve dizi yırtık pantolon giyerdi boynu olduğu gibi açıktı ve yüzünden makyajı eksik olmazdı şimdi ilk cümlemi açıklayabilmişsem ne mutlu bana. hakkını verdikten sonra eli ayağı öpülür kapalı bayanların ama mesele hakkını vermekte arkadaşlar
23 Yorumla- +1 yıl
ben o konuda bir şey demedim zaten haklısın çok insan var değişik olarak ben saygı duyuyorum. ki senide incittiysem kusura bakma
- Diğer konusunda 736 cevap paylaştı.
+1 yılbn dine uygun tesettürlülere karşı değilim inş. bn de öyle olacağım :)
12 Yorumla- +1 yıl
inşallah canım
- +1 yıl
Aminnn 👍
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
34Cevap
tesettürlü olduğu için çok erdemli olduğunu düşünen açık kadınları hor gören kadınlara,
eşini kızını zorla kapatıp övünen, milletin karısına kızına yolda yiyecek gibi bakan ancak, konuşmaya gelince namusuz oldukları hükmüne varan kocalara,
başı örtülü bacılarımızı okutmadılar diye hutbelerde konuşan ancak kızların okudaktan sonra çalışmasını salık vermeyen "hocalara",
islamın kadının örtüsünden olduğu sanan cemaate,
kapalıyken açılmak isteyen ama adım çakar diye korkulan düzene,
karşıyım...31 Yorumla- +1 yıl
ben de bundan bahsetmedim zaten.
Diğer konusunda 713 cevap paylaştı. Tesettüre türbana çarşafa çuvala ya da başka birşeye karşı değilim şahsen, isteyen istediğini giysin isterse çırılçıplak gezsin umrumda değil karşı olduğum sadece bu tesettürün aşırı derecede dillendirilip servis edilmesi ve siyasi simge olarak kullanılması, tesettür normal bir giyim şekli olarak kalmayıp sürekli ayrıştırıcı bir giyim şekli olarak kaldığı sürece başka bir deyişle bunu takan kişi ayrıcalıklı olduğu sürece benim türbana karşı bir antipatim olacak takan kişilere karşı değil kesinlikle, bu arada takanlara zorluk çıkartılmasınada karşıyım
20 Yorumla
+1 yılBunun adı fesatlık çünkü. İşlerine gelince özgürlük isterler, istediğim dini yaşarım kimse bana dayatma yapamaz derler, dinini yaşayana yobaz derler ama, Başını kapatanı aşağılar küçümserler. Bunlar gibi insanları duymayacaksn.
110 Yorumla
+1 yılCehalet hazımsızlık herkesin kendi gibi olmasını bekleyen tipler ağır laflar ediyor. Allah'ın emri inanıyorsan inkar edemezsin karşı da olamazsın inanmıyorsan da saygı duymayı bilmeli insanlar aynı toplumda yaşıyoruz hoşgörü saygı tahammül şart
33 Yorumla- +1 yıl
aynen bende bunu istiyorm ben nasıl saygı duyuyorsam aynı şekilde saygı beklerim
- +1 yıl
Kimin ne dediğine bakıp da üzme kendini zavallı cahilliklerine ver önemseme sana değer vermeyen düşüncedekileri
- +1 yıl
teşekkür ederim dediğim gibi ağır konuşuyorlar ve ben bu konuda çok hassasım
+1 yılTesettüre de karsi veya super mini giyene karşıda agir sozler eden bazi sacmaliklar var toplumda.. kişisel algilamamak gere.. aptl her yerde aptldir..
24 Yorumla- +1 yıl
bu eleştiriler genelleme şeklinde olunca kötü iz bırakıyor
- +1 yıl
Ne yapacaksin butun gerizekaliiyari oldurelimmi (, yok ole bisi he he deyip gecmeyi ogren yani
- +1 yıl
haklısın belkide sadece zoruma gitti genelleme yapılması teşekkür ederim
- +1 yıl
Yahu gidebilir haklisin ama bunu yasayan bir sen değilsin.. sorsan büyün acik giyinenler kasrr veya yllu.. onlarda emin ol kendini kotu gissediyor.. belki bir 50 yil sonra değişir
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Ben herkesin giyimine saygılıyım. Sadece evlenmek istediğim kadının tesettürlü olmasını istemiyorum. Bu da benim görüşüm elbette.
21 Yorumla- +1 yıl
saygı duyarım ben buna bir şey demiyorum zaten anlatmak istediğim olay başka seydi
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen tesetturluyum zaten ama gunumuzde oyle salk sacma giyinen kizlr varki dovesim geliyor ben bile dalga geçiyorum ben. dikkat ediyrm pardesusuz çıkmıyorum pantolon giymiyrm makyaj ozel gunlerde oda bir fondoten rimel. Herneyse onlr hakediyr aslinda ama tesettur e karsi olan zaten musluman degildir ha saygı duyar kendi yapmaz onu bilemem
10 Yorumla
+1 yılKim ne derse/yaparsa desin/yapsin;
Sadece ve sadece meşrebinim ve mezhebinin geregini yapar. Tesettür; mü'mine kadınlar için farzdır. Nokta11 Yorumla- +1 yıl
evet öyle teşekkür ederim
Gizli Üye(36-45)+1 yılErkek gözüne tesettür gecirmedigi sürece tesettursuz bayanı
Bayanda tesettüre girmediği sürece gözüne tesettür geçirmeyen erkeği suclayacak...
Tesettür kadının kalesidir kesinlikle bez parçası değildir buna laf edenlerde iman zayıflığı vardır...11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle...
+1 yılKarşı değilim saygı duyarım her türlü inanca. Sadece bişeyi anlamıyorum. Saçını kapatıyosun mesela ama ayağında dekolte var. Ayak fetişisti onca insan varken anlamıyorum sanırım. Yinede saygı duymadığım anlamına gelmez, herkes istediği inanca göre istediği tarza girsin. Benena :D
10 YorumlaMaalesef herşey çığrından çıktı sen sadece kendine bakmalısın tabiki tesettürlü kimseye laf edilmemeli ama insanlar birşeyler duydukça rahat bir şekilde genelleme yapıyor. Kötü.
10 Yorumla- Diğer konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılGereksiz çünkü annem hayatı boyunca ahlaklı giydi, kapanmadı diye cehenneme mi gidecek? Saçma
31 Yorumla- +1 yıl
sorun değil o zaten kapandı diye cennete gidecekte değil. sorun saygı
+1 yılKS deki insanları baz alma sakın burda Puta tapar Eşcinsele saygı gösterir ama Tesettür onlara göre iğrençtir
30 Yorumla
+1 yılBen muslumanim annem kapali ama sevmiyorum tesetturu nefret ediyorum bir bayan ozgurlugunu kisitlamamali. bir erkek bir sactan tahrik olmamali.. hadi tesetturu anladikta carsaf nedir? Carsafli insanla tek kelime konusmam
22 Yorumla- +1 yıl
Tesettür özgürlüktür zâten. Bir kadının dışarısı için bilinçaltında sürekli olarak süslenmesi özgürlüğünü kısıtlamak oluyor zaten. Ayrıca bir erkek bir saç telinden tahrik olmasın ne demek? Tamam bundan sonra kimse birbirini öldürmesin diyelim, savaş olmasın, hakaret olmasın diyelim ve hepsi de bitsin (!) Bu kadar boş bir fikir olamaz. Şehâdetini kontrol et Allah'ın âyetine ve kânuna bu denlice sert tavır takınmak dinden çıkartır. Vücudunun tamamı açılırsa tercih ama tamâmı kapatılırsa konuşmam öyle mi? Eğer ki bunu bir model moda olarak giyseydi ses çıkartmazdınız ama İslâmî bir örtü olduğu için hemen karşı çıkalım. Ayrıca siz değil miydiniz herkesin fikrine saygı duyarım diyen? Ha çarşaf ha ferace ne değişir? Seni karşımda kâfir olarak görüp öyle savunma yapmak isterdim ama başta Müslümanım (?) yazmışsın.
- +1 yıl
+1 yılİslama sataşanların coğu özgürlükten bahsediyor bu benim komiğime giden nokta 😀
30 Yorumlasicak anam sicak ))) bu sicakta carsafa burunmek de ne ola. Karsi degilim isterse strec folyo ile sarsin kendini , banane. Ama abartmamak lazim bence.
10 Yorumla
+1 yılKarşı değilim bana saygı gösterildiği sürece saygı duyarım herkesin kendi hayatı kim nasıl istiyorsa öyle yaşasın hayatını..
10 Yorumla
+1 yılBu genellemeler hep var. Kızlar, erkekler, tesettürlüler, açıklar. Üstüne alınma canını sıkma böyle şeylere.
10 YorumlaTesettürün hakkını vermeyenler yüzünden tesettürden soğuduk ondan.
30 YorumlaAçık giyinenlere de karşı olan çok mağdur edebiyatı yapacaksak ortak yapalım daha iyi
30 Yorumla
+1 yılKarşi değilim aksine cok hoşuma gidiyor özeniyorum..
10 Yorumla
+1 yıltesetture değil tesettür adı altında yapılan modaya karşıyım
11 Yorumla- +1 yıl
ona bende karşıyım. bunun kullanılmasını sevmiyorm
Bende genelleme yapmak istemem ama geneli böyle görüyorum bende özellikle bu yaz aylarında içlerindeki iç çamaşırlarına kadar gözüküyor
30 YorumlaBirşeyi giymek değil taşıyabilmek önemli hakkını verebilmek
30 YorumlaTesettürlü olup iç çamaşırı görünen kızların Allah belasını versin diyorum
40 Yorumla- Diğer konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılİslamın böyle bir emri Yok. Tamamen Arap kültürünün bir eseri. Ve burası Türkiye
11 Yorumla- +1 yıl
Hayatında bir sayfa Kuran okumayan yobazlar eksilesinler tabi. Asil Türk kadını kendini çarşaflara kapatmak için birbiriyle yarışıyor. Yazık...
+1 yılÇünkü " çoğu " kapalılığı yanlış kullanıyor
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRahiplerden gelen bir gelenek araştırıp öğrenebilirsin önemli olan başı kapatmak değil, nefsine hakim olmaktır
19 Yorumla- +1 yıl
bence açıp meal okumalisin
Cevap sahibi+1 yıl3 kere kuranı bitirdim kendine gel hangi ayette tesettür geçiyor?
Cevap sahibi+1 yılgerçekleri söyleyince eksilersiniz tabi sizi gidi iktidar müslümanları
- +1 yıl
Ahzâb süresi 59. ayet Ey Peygamber! hanımlarına kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. bu onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. Şüphesiz Allah çok bağışlayacadır çok merhamet edendir.
sanırım sen okurken burayı atladin
Cevap sahibi+1 yılNeyi anlamadım? Tesettür nerde yazıyor safmısın sen bedenlerini örtecek elbise diyor çıplak vb açık giyinmeyin diyor
- +1 yıl
aynı şekilde 33 ayetide oku istersen
Cevap sahibi+1 yılYav kardeşim ben mi anlatamıyorum sen mi anlamak istemiyosun TESETTÜR diye bir şey geçmiyor sadece çıplak vb açık saçık şeyler giymeyin diyor anlamıyon mu
Cevap sahibi+1 yılKapalıları görüyoruz ben bir tane adam gibi sade kapalı görmedim hepsi 5 kg makyaj dapdar elbise her tarafı gözükür bumu müslümanlık hadi işine git
- +1 yıl
senin at gözlüğünü yıkmak için ugrasmayacagim. sen bildigin oku benide o saçma genelleme alet etme. ben makyaj yapmam ve Darda giymem beni bilmiyorsun elestiriyorsun. tesettürü moda sayipta gezenlerden değilim.
+1 yılTesettür zeki birini görmedim. Annem de dahil. Aptal hepsi
20 Yorumla- Diğer konusunda 18,9b cevap paylaştı.
+1 yıltesettürlü hatun başımın tacıdır
20 Yorumla maalesef çoğu kez dışlanıyoruz
20 YorumlaGenellemesi mi var bunun? İnsanları şahısların hataları tesettürlü açık gibi isimler altında katagori esilmemeli soru yanlış !
00 Yorumla
+1 yılTesettüre değil, hakkını veremeyene karşıyım
10 Yorumla
+1 yılDegilim isteyen istedigini giyer herkes ozgur
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkes senin gibi iyi niyetli olsa keşke
11 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim
+1 yılÇünkü çoğu şeye engel
20 Yorumla
+1 yılöyle bir karşılığım yok..
tam tersi..10 Yorumla
+1 yıldestekliyorum her daim
10 Yorumla- Diğer konusunda 500 cevap paylaştı.
+1 yılMalesef beni de üzüyor kardeşim
10 Yorumla Diğer konusunda 860 cevap paylaştı. tesetturlulerin zihniyetleri kotu
211 Yorumla- +1 yıl
ne yönden kötü
- +1 yıl
benim şu an sana yansttgim hangi zihniyetim kötü
- +1 yıl
ben AKP'li değilim ama bence yine genelleme yapıyorsun
- +1 yıl
bu benim dini gorusum. kimsenin dinine diline ırkına bir lafım yoktur. Bir çok kişiden daha adaletliyimdir. ki beni tanimiyrsn ve dış görünüşüme göre benim zihniyetime kötü diyorsan asıl ben senin bu önyargı dan dolayı yargilarim. bence biraz düşün 😊
- +1 yıl
hala bna genelleme yapıyorsun.
- +1 yıl
😊😊 tamm sen bu görüşünde devam ama ben senin o etrafındaki din somuruculerinden değilim. beni o tanıdıkların gördüklerin ile karıştırma lütfen
Tesetturu mantigina aykiri kullananlara karsiyiz
10 YorumlaBoşver takma kimseyi
10 Yorumla
+1 yılNeden karsi olak
15 Yorumla- +1 yıl
senin için demedim karşı olan insanlar için dedim saygı duymayan insanlar için kişisel bir şey olarak algılama lütfen.
- +1 yıl
peki sana bir soru yattigim kizlar neden hep tesetturlu?
- +1 yıl
buda onlarin karakteri. demekki onalr ne için kapandiklarinin bilincinde değiller
- +1 yıl
Hmmm
- +1 yıl
açık ya da kapali kız veya erkek fark etmez bu konu farklı. bir kişi ile yatacsksan bu eşinle olmalı özel olmalı. düşüncen nedir bilmiyorum
Karşı değilim
10 Yorumla- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılDeğilim
10 Yorumla değilim
10 Yorumla
+1 yılkarsı degılım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana katılıyorum.
10 Yorumla
+1 yılDegilim
10 Yorumla- Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılkarşı değilim
10 Yorumla
Devamını Gör(35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı