Hani biri güzelse ve bunun farkındaysa, durumunun getirdiklerini, hayattaki karşılıklarını da bilir. Ve bu onu kolay aldanabilenden çok tekin olmayan, tehlikeli yapar.
Peki gerçekten güzelliğinin farkında olan bir kadın, tehlikeli bir kadın mıdır? Hangi açıdan tehlikelidir hem? Bir de elbette, güzelliğin yanından geçemese bile, kendisini çekici sananlar var. Onlardan zarar gelmez.
Bir kiz cocukken, su gibiyken, hani 16-17 yaslarinda, siz bilmezsiniz ama inanilmaz ovgu alir. Kendimden anlatacagim bundan sonrasini, genc kizlarin kalbini kirmayayim. Bir sure boyle devam etti bu. Serpilen, vucudunu bulan bir sey goruyor ya insanlar, gordukleriyle heyecanlanip ne guzel oldun, cildin ne guzel, gozlerin ne guzel vs diyorlar. Cogumuzun hayatinda olup olabilecegi maksimum guzellik de bu. Ben de vucudumu, yuzumu yeni taniyorum. Cocukken cok dikkat etmiyorsun. Ayna karsisinda daha cok vakit geciriyorum. Butun ovguler zihnimden geciyor. Allahim diyorum, ne kadar guzelim. Sevgilin oluyor, bambaska hissediyorsun. Bir suru cocuk seni begeniyor, birbirleriyle kavga ediyorlar, yine diyorsun ne kadar guzelim. Tenin taze oluyor, vahsi tabiatinla birlestiginde bu tazelik mis kokuyor. Aklim yerine oturmaya basladiginda aynaya baktigimda oyle hissetmemeye basladim. Bir suru guzel kadin var, ortalama bir guzelligim var, bunlari gordum. Kisa yasadigim guzellik seruveninden anladigim kadariyla guzel kadin tehlikeli degil bence, tehlike altinda. Kendi surusunde tehlikeli bir ceylan olsa da ormanin en tehlikeli hayvani ceylan degil.
güzel kadınlar evet akıntının tersi yönünde yüzmeye çalışanlar gibi. hemen dikkat çektikleri için, gözler ilgiler kinler daima üzerlerinde. dağıldım. sormak istediğim, irdelemek istediğim bu değildi. aslında dikkat çekmek istediğim, kadın güzel olsa da olmasa da, eğer kadınlığını silah olarak seçiyorsa, alarm sesleri duyulmaya başlıyor. erkek egemenliğin. yoksa, güzelliğin farkında olmak, diğerlerinin güzelliğinin de farkında olmayı getirdiğinde, tehdit oluşturmaz.
Silah olarak kullansa ne olacak? Ben uzuluyorum o kadinlara. Bizim ortamlarimizda da oluyor. Sorsan dunyayi fethedicek de yaptigi ne? Guzellik tek basina soz sahibi olmaya yetecek bir meziyet degil. İktidarin yaninda is cevirmeye yeter ancak. Ya da kadinligini kullanmak ya da gozyaslarini kullanmak ya da baska insanlarin begenisine kalmis herhangi bir kavrami kullanmak. Gercekten tehlike olusturmak isteyen biri insanlari begense de begenmese de mecbur birakabilecek yeteneklerle donanmis olmali bence. Devrilirse kendi devrilir en azindan.
Dünyanın etrafında döndüğü tek canlıdır. Çünkü herkesi her şeye ikna edebilir. Güler yüzlü ve son derece sevecendirler. Çünkü çok güzel bir dünyada yaşıyorlardır. Sadece bir erkek için değil herhangi biri için bile tehlikeli olabilir.-sorunun cevabı. Böyle kadınlar birilerine gülümsediğinde, o kişi ya çok konsantre ya da bildiğin dumur oluverir.-saniyeler içinde!..-Birçok mucizelerinden sadece biridir. Sevgili olunacak bir numaralı adaydır. Bunlarda kompleks, ego tatmini , histeri krizleri yoktur. Dolayısıyla masrafsız hatunlardır.
Çirkin. Çirkin. Çirkin çirkin. Çirkin çirkin çirkin çirkin çirkin çirkinçirkinçirkinçirk- YETER yeter sus artık çirkin değilim ben DEĞİLİM! Emin misin? Dededeğilim. Hıh. Küçük küçük küçücük gözlerinle mi değilsin? Solgun solgun sopsolgun ceset teninle mi? ÇİRKİN. değilimsanaöylegeliyor. Koydun mu fotoğrafını her yere? Aptal kim bilir kaçıncıda doğru düzgün bir şeye benzedin. Kaç kişi beğenmiş? YÜZkırkyedi. O kadarCIK mı? Şu kadın, neydi adı? Kim? Hem aptal hem çirkin. BOŞVER. ONUN GİBİ OLAMAZSIN NASILSA. ooonungigibi? GÜZEL. Neler aldın bir bakayım. Sence de çok güzel değil mi? O kıyafetler süsler kıyafetler olmuş mu o eğri büğrü şekilsiz gittikçe daha da büğrülen bedenine? olmamışmıamabumoda. Marka mı? Nenenefarkederki? DİĞER kadın. Onu biliyor musun bari? hahahangisi? Ooo makyaja da başlanmış. Sürsürsür iyice sür. Görmeyeyim o tenini. Dudak da çiz. Dudaklarımın nesi var? Dudakların mı var? Beceremedin. Amamamadeniyorumdaha. BECERİKSİZ. PİŞT KIZ o çocuk sana mı baktı yoksa? Bana da öyle gibi geldi. Bakmış mıdır bana? APTAL. Kim beğenir seni? Şu haline bak. PALYAÇO. İnandın mı hemen? Ne yapsın senin şu bedenini? Düzdüzdümdüz kıçını? ÖTEKİ KADIN. Neydi adı? Amaan bilmezsin zaten ne uğraşıyorsam? ŞEKİLSİZ. OF OF OF acıyor. ACISIN. Güzel olacaksın. Ne zaman, daha olmadım mı? Bu burunla mı? Aaaaama hanisadecekıçımladudaklarımdı? APTAL. Dedim mi öyle bir şey? Sıkısıkısımsıkı bedenin olmadıktan sonra, yamukyumukyamuk burnunla mı? Bak. Ne dediysen yaptım. BAK. Olmuş mu? Bu kadarcık mı sandın? eeefendim? Kaç takipçin var? iikikikikiyüzotuzbeş. BİR KADIN vardı neydi adı? ... BİLMİYORSUN. HALA. Neneneyi? ÇİRKİNSİN.
Bugün de çirkin miyim? Cevabı BİLİYORSUN. Neden güzel olamıyorum? Neden? Neden? Neden neden neden neden nedennedenneden... GÜLSENE. kikikime? ÇİRKİN. Söylesene nasıl oluyor güzel?
nevrotik salınımlara gerek yok. güzellik şekile bağlı bir özellik değil. güzelsen bütün çirkinlikler arasından fışkırır o. tabii iç güzelliğinden bahsediyorum. yüzünün yaydığı enerji.
sıkıldım artık. kendi mutsuzluğunu dünyaya yansıtan, aptal krizler geçiren biri olamam ben. yanımda da böyle insanlar görmek istemiyorum. hep de çekiyorum kendine.
kızın biri vardı. diyor ki şekilci insanları sevmem. kilo ve güzellik konusunda. etik değil diyor. kızı görüyorsun. ne güzel ne zayıf. sebebi orda işte. yoksa niye kriz geçirsin. bir de seni pisliğin tekiymişsin havasına sokuyor. hani sınıflandırılmak varlığın özüne tersmiş.
Neyse. sahiden. tamam belki ilk defa okyanusa ayak bastın. tamam belki bir daha uzaktan bile göremeyeceksin okyanus. ama böyle mi değerlendirilir? şimdi ben tsunamiyle vurmayayım ne yapayım.
Hele geçenki bir başka kızla ilgili yorum. son yorum.
Tanışıyor muyduk biz seninle? Sanmıyorum. Git. Defol git. Bu soruyu o nedenle açtığını biliyordum. O kıza ne demek istediğimi de anlamamışsın muhtemelen o da anlamadı. Gülümse. Aynadaki yansımana gülümse. Hisset. Güzelliği hisset. Buydu. Eleştiridiğim kişiler bir başkası olmaya çalışan kişilerdi. Hep bir başkasının gölgesi olan. Ama kendisi olmak istemeyen. Hani şu estetik manyakları. Güzelliğe bir türlü ulaşamayanlar. Göremeyenler hissedemeyenler. Okusan anlardın. Onları yazdığımı.
Mutsuzluğum? Mutsuzluğum... Nerdeydi ki mutsuzluğum? Ah doğru yansıtıyormuşum. Aptal adamın biri öyle dedi. Doğrudur o zaman buralardadır. Mutsuzmuşum. Hıh.
Tsunami mi? Komik. Gözümde büyütmüşüm seni. Kumların arasında mutluyum. Ve dalgalarının ulaşabileceğini sanmıyorum.
Amaan neyse. Peki. peki peki anladik herseyden sen anlarsin peki peki anladik herseyi sen bilirsin en guzel gurubu sen kurdun en guzel ritmi sen buldun en iyi dalgic sensin en guzel filmi sen cektin peki peki anladik peki peki anladik en guzel sen bakarsin peki peki anladik en guzel sen aglarsin ilk once sen baslattin en once sen yavaslattin en uzaga sen gittin en cabukda sen dondun peki peki anladik sen neymissin be abi peki peki anladik en guzel sen gulersin peki peki anladik en guzel sen soversin en guzel yemegi sen yaptin en guzel kizi sen kaptin en guzel tumbayi sen caldin en guzel sarkiyi sen yazdin peki peki anladik sen neymissin be abi peki peki anladik herseyden sen anlarsin peki peki anladik herseyi sen bilirsin en guzel gurubu sen kurdun en guzel ritmi sen buldun en iyi dalgic sensin en guzel filmi sen cektin peki peki anladik sen neymissin be abi
için şu an kıpır kıpır dimi. kin nefret ne ararsan var. kınama aşağılama isteği. küçük düşürme isteği. kontrolsüzce vurup kırma isteği. emoji bile kullanmış.
işte insanın hakikati budur. bunu bilince, ne kadar yanaşmaya çalışsalar da, kabul edemiyorsun. çünkü her şey maskeden ibaret. kaldırınca suların çekilmesini bile kendinden bilmeyip okyanusa 'atarlanabiliyorsun'.
aradığım eş dost arkadaşta bulunmasını istediğim özellikler. böyle savrulmaması.
evet. şimdiye kadar istediğim tonda, alçalmada yükselmede ilerledi muhabbetimiz. şimdi de aynen öyle gidiyor. teşekkür ederim yönlendirmelerim dışına çıkmadığın için.
çirkin ınsan yoktur. o senın-onun-otekının berıkının algına-algısına ve kategorılestırmene, otekılestırmene, taraflı acına dayanarak guzel veya cırkın olur senın algında. algıdan algıya da fark vardır. guzellıkten zıyade kendıne guven onemlidir. cok asırıya kacıp ıgretı bır kendını begenmıs ızlenımı vermemek kaydıyla.
Güzelliğinin farkında ve yaşı da 25'ini geçmişse özellikle, aklını başına almış hayatın sillesini yemiş ve tutunacak çok birşeyi de yoksa tehlikelidir..
Aman ne tehlikesi densin yahu. Ama çoğunlukla güzel kadın mütevazılıktan uzaklaşarak iticilik koltuğuna oturuyor. Bu kötü bir şey.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Güzel olduğumu herkes söylüyor. Dışarı da da gayet bakanlar var hatta bazıları resmen gözümün içine içine bakıyor yiyecek gibi. Ama gel gör ki ben kendimi hiç öyle görmüyorum. Bu nasıl?
En İyi Cevaplar