olayı tek cümle ile özetliyorum: din olmasa fakirler zenginleri öldürürdü.. Bu kadar, gibtirin gidin şimdi...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Taru mar olurdu heryer, Suç oranları yüzde beşyüz artar. Heryer yağmalanır, Devlet polis asker insanlara yetişemez her taraf mahfolurdu. Din olmazsa insan denilen caniyi sen rayda tutabilirmisin. Hırsızlık talan zina fuhuş istismar işsizlik tembellik sorumsuzluk. bunları düşündükçe yat kalk şükret, iki parça ekmek yiyorsun bunun sayesindedir.
Din olmasaydı hayat daha güzel bir yer olurdu. Şeytan bizimle uğraşmazdı mesela. İyi bir insan olmak için din'e ihtiyaç yok. Toplumsal kurallar insanları dizginlemek için yeterlidir.
Belki de bu dunya baska bir gezegenin cehennemidir?
Deistlige dogru yol alir bu soru, ben inanmayi seciyorum. Inanmak dusunmekten daha kolay bu nedenle dusunenden cok inanan var.
o yüzden dünya 6. yokuluşa gidiyor
yaptığından hesaba çekileceğini düşünmeyeni kimse zaptedemez sınırları olmazdı. din insan gib yaşamanın kurallarıdır
Yani ateistler hümanist olamaz diyorsun?
Kuralları olmazsa hümanistte olmazlar yani
Cevap
10Cevap
Din olmasa ALLAH a olan inanc olmazdi, insani kontrol eden, vicdanina hitap eden, korkutan ya da mujdeleyen birsey olmazdi.. ayni hayvanlar gibi olurduk.. kim gucluyse o ayakta kalirdi, merhamet yardimlasma olmazdi...
Saçmalık.
Din olmasaydı dine benzer yeni bir sömürü politikası gelişirdi "demokrasi" gibi.
Bir sistem çökünce başka bir sistemi yama olarak kullanan bir topluluğuz.
kimbilir belki de din; zenginler ellerindekini fakirlerle paylaşsın diye vardır
https://i.hizliresim.com/DdYPqO.png
o resim ne be
din olmasa din icin olusan ölumlerin hic biri olmazdi
insanlarin vicdanlari ile oynayarak rant sagilayan liderlik eden din sinsarlari olmazdi
kadin erkek esit olurdu
daha mutlu bir dünya olurdu
Şimdi de zenginler fakirleri öldürüyor. Olmasa daha iyiydi
Din olmasaydi cinayetler tecavuzler ensest ilişkiler saygi merhamet hoşgörü korku hic birsey olmazdi
@Alimm16 din korkusuna kendilerini kisitlayan kitle var ben ondan bahsediyorum. ayrica bizler nasil islam duzeninde yaşıyorsak onlar da atesit duzeninde yasiyor. tartismaya acik bir konu
Islam ya da hristiyan ya da musevi herneyse bu din altinda da yapilan yapiliyor her turlu pislikle yapamayanlar da din ve Allah korkusundan yapmaz.
@Alimm16 sapiklik ve hirsizlik hamile kadinlara saldırganlık japonya da yasaniyor birebir dinledim. hic bir kita kusursuz değil. sorun zaten din degil. INSANLIK.
@Alimm16 bak şimdi ben elhamdülillah muslumanim. farkzedelim ki dinler kalkti din adına hic bir sey yok cehennem korkusu haşa Allah korkusu yok. beni kim durdurur. kimseye korkum yoksa istediğimle yatarım isteidgimle kalkarim istedigimi calarim istedigimi öldürürüm hayat bu kadar basit olur benim icin insanligim olmadığı surece. hic bir seye inanci olmayan insanlar bunlari yapıyormu hayir. din olmasa da isin icine insani duygular giriyor merhamet empati vicdan...
Ulkelerin suc oranlarina bakmama ne gerek var hergun insanlar cinayet tacavuz gasp islemiyor mu isliyor. haberlerde hic duydun mu ataist adam öldürdü müslüman gasp etti? Din yoksa insanlik vardir. insanligin yoksa da hersey yapabilirsin.
@Alimm16 tercih meselesi.
@Alimm16 saygi çerçevesinde konusuyorum seninle üslubunu bozup saldirganlasma lütfen!
@Alimm16 cehalet diye anlandirdigin dinlere kimse zorla suruklenmiyor Allah insanlara akıl irade vermiş sen tercihini dinsizlikten yana yaptin diye bende oyle olmak zorunda degilim rabbime olamayan inancina ben ofkelenmiyorsam sende benim dinime ofkelenip saldiramazsin!
@Alimm16 Allah affetsin seni
Evet fakirler şükretmeyi bırakıp zenginlere dalardı kesinlikle
toplumda rahatlık olmazdı çünkü kimse korkmazdı kimseden
reenkarnasyon bu yüzden var işte..
bir daha ki hayatta kralsın...
Akp iktidar olmazdı
Çoçukluğum gençliğim zehir oldu
en azından dünya daha yaşanabilir olurdu
din olmasaydı intihar ederdim
Zengin kalmazdi bence efenim
inan herşey daha güzel olurdu
Olunca da, zenginler sömürdükçe sömürüyor :)
Çok güzel olurdu
dinsiz olurduk
dinsiz olurduk
Seks yapabilirdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar