Bence en iyi yönetim demokratik şekildedir. Din ile devlet bir arada gitmez , sizin fikriniz nedir?

"Dikkat edin, haberiniz olsun ki yaratmak da hükmetmek de ancak Allah'a aittir." (Araf suresi 54. ayet)
"Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir." (Maide suresi 44. ayet)
Hüküm konusunda bu kadar çok ayet ve hadis bulunmaktayken islamı insanların vicdanına hapsetmek nasıl bir şeydir. kur'anın mesajı yer yüzü Allahın göklerde onun iradesi gerçekleşir.. şeriat nedir? kur'an müslüman olan birisi kur'anı nasıl inkar edebilir. islamda olmayan laiklik (kafirlik) demokrasi gibi sosyalizm gibi kirli batıl ideolojilerin peşinden gider. reddetmesi gereken tağutlara ibadet eder. bu din namazı niyazı ve bir takım ibadetleri anlatmak için gönderilmedi. yer yüzüne hükmetmek için gönderildi. kim Allahın indirdikleri ile hükmetmezlerse onlar kafirlerin ta kendileridir diyor Allah a. c kutsal kitabında.. bir toplumda Allah'ın dediği değil insanların dediği oluyor. haramlar artarken bunlara ses çıkartmayıp müslümanlara zulüm yapıyorsa Allah'ın onlara vereceği ceza Terör!
Laiklik kâfirlik demek değildir madem bu kadar koyu muslumansın git Suudi arabistan da yaşa yani. Ayrıca ülkede bir çok farklı dinlere inanan insan var herkes müslüman değil ki
Yer ve gök arasında ki tüm mülkler Allah'a aittir. onun hükmünü kanunlarını beğenmiyorsanız. onun sahip olmadığı bir yer bulun ve orada yaşayın!
İyide Allah a inanmayanlar var yani sana göre Allah yarattı hindulara göre uç tanrıları onlarda bizim tanrılarımızın yarattıkları yerde yaşamayın mı desin? Nasıl bir mantık
De ki: "Siz mi daha iyi bilirsiniz, yoksa Allâh mı? Bakara 140
Yahu kiz ne diyor sen hala ayet gösteriyon :))
Benim kafama takilan şey, git arabistanda yaşa denmesi.
Nosolution, laiklik istiyorsan sen de git fransada yaşa? O niye arabistana gidiyor?
Bugüne kadar bu ülkede laikligi, hep islam düşmanliği olarak kullandilar. Yarin chp zihniyeti geldiginde tarih tekerrür edecek ve başörtü yasagi bilmem ne diyip ayni sey devam edecek. Biz buna músaade etmeyecegiz. Laiklik bu ülkeden kalkacak kalkmak zorunda. Çünkü chp zihniyeti islami ritüellere hep karşı. Bunu ecevit döneminde gördük.
Gercekten demokrasiyi savunuyorsaniz eger amerikadaki gibi eyalet sistemi gelir ve her eyalet kendi yasalariyla yönetilir.
Alın size demokrasi.
@CanFeza_34 Hala insanlar tağutların peşinden gitmeye devam etsinler. Allah böyle bir topluluğa bela verir! terör veri! bugün bin bir türlü bela ile uğraşıyor t. c
Ayni fikirdeyim. Laiklik sistemi devam ettiği sürece terör bitmez. Teròristin idam edilmediği ülkede daha cok sehit veririz. Cünkü teröristleri batı, islam ülkelerine peydahliyor. Iranda neden terör olmuyor? Kellesini aliyorlar.
Biz laik devletiz ya. Devlet baba beslesin dursun. Yan gel yat.
@CanFeza_34 Fetöyü teslim etmeyen amerika amerikayla kolkola olan akp.. bu ne yaman çelişkidir. 15 temmuz dediler. meydanlar iktidar kanadına kaldı. ve onlarda burdan ağır mağduriyetler çıkarıyorlar. diğerleri terör örgütleriyle kol kola. 90 yıldır yapılmayan hizmetler yapıldı ülkeye ama adalet kavramı öldürüldü.. 30 lu 40 lı yıllara geri dönüyoruz. kur'an öğrenimi için bile devletten izin almak gerekiyormuş. söylenecek söz yok.
Konu bu mu şimdi :D senin kafa gitti galiba adf neyse.
Seriat disi hersey din disidir, laiklikte dahil. Zaten laikligin kaynagi fransa olmakla birlikte turkiye, urdun gibi ulkelerde olmasi ve nedense kraldan fazla kralcilarin (laikligi savunan sen gibilerin) savundugu bir sistem olup bizler sadece din dusmanligi olrak gorup uygulandigina sahit olduk... koyu muslumanlar arabistana gitsin dersen birileride laikler fransaya gitsin der... bu din araplara inmedi sadece, hepimiz icin. ben mini giyenede saygiliyim cuppe giyen koyu muslumanada... yeterki kimse digerini rahatsiz etmesin... Seriat bizim istememizle gelmez, sen rahat ol... hepimiz birbirimize saygi duyalim yeter
@gezginbiri Benim cemaatim meydanlarda mertçe sizin laikliğinizi de demokrasinizi de reddediyoruz diyor. Değiştire değiştire yamalı bohçaya dönen anayasalarını da reddediyorum ben. dünyada 2-3 ülke dışında laiklik ilkesine sahip ülke yok. demokrasi diyorlar demokrasi olan hangi ülke de huzur var. (gerçek demokrasiyi istiyoruz diyorlar güya) amerika da huzur mu var.. her gün onlarca cinayet işleniyor amerika da insanlar silahlanıyor.. bu aklı selimleri anlamak mümkün değil.
Demokrasi ama şeriatı kötülenmeden
Kin nefret ve özgürlük alanı dışına çıkmadan sataşmadan
Tesettürlü insanları dıslamadan
Aynı şekilde inancı olmayanıda dıslamadan 😀isteriz
Demokrasi tabiki
seriat kötü ya vahsiyce yok elini kesmeler yok kadin taslamalar o eskilerde kalmis bisey
gercekten allah tarafindan mi geldi yoksa insanlarin uydurdugu bisey mi pek emin degilim bir din böyle biseyi tesvik edecegini hic sanmiyorum
Hangi şeriat ülkesinde huzur var dönüp ona bakmak lazım tabiki demokrasiden yanayım..
Teşekkürler..
Cevap
42Cevap
Bu ülkede kimse dedelerinin mezar taşını okuyamıyor diye şeriat istemez. İstemedi de şeriat yani islam hukuku dedelerin mezar taşı ile alakalı değil, yönetim biçimi ile alakalıdır.
İslam hukuku durduk yere adam kesme erkeklerin önüne gelen kadını alıp harem kurması gibi birsey değildir. Ne islam dini ne de islam hukuku ile alakali zerre bilginiz yok. Neye karşı olduğunuzu bile bilmiyorsunuz? Bir hırsız paranızı çalsa bunları kesip doğrayacaksın diye feryat figan edersiniz. Ya da birisi sevdiğiniz birinin canını yaksa akıl almaz cezalar istersiniz. Ama islam hukuku insanlara zarar verenlere insanlara hayat hakkı tanimayanlara verilecek cezaları sizden daha merhametli ve daha net cezalar uyguladığı için işinize gelmiyor. Batının dayattığı demokrasiyi deli gibi savunup kendine ecdanına dinine ait islam hukukuna karşı olan en azından öğrenmek için çaba sarfetmeyen aptal bir Müslüman nesil yetiştirdiler. Götnüz sıkışınca Allahım yardım et. Allah benim istediğim gibi yaşayın diye o kadar kitap ve elçi göndermiş onu yaşamaya gelince o bize uymaz. Şeriat kelimesini size nasıl korkunç gösterdilerse hem müslümanız diyorsunuz hemde Rabbinizin istediği yaşam biçimine karşı çıkıyorsunuz. Ne çeşit bir türsünüz çözmek imkansız.
Yaa burda bile bir sürü akp li var...
Ama ne hikmetse
bu kadar abaza, a.. msalak, erkek ve hatun
Rahatsız olmadan hâlâ daha burda kalmaya devam edebiliyor? ;)
Ve türbanlı bayanlar
o kişi bize helâl olmadığını bildiği halde,
Resmini koyarak nasılın diye sorabiliyor...
Siyasi muhabbetler deki çarpıklara, ve yobaz şekilde yaptıkları
savunmalarına hiç girmiyorum bile... 😉
Ben burada kimseye yobaz demiyorum demem de isteyen istediği dine inanır ki sadece şeriatı destekleyen ler var mı merak ettim
Şeriat 20 yy a uygun bir yönetim şekli degil kaldı ki türkiyenin %99 u müslüman olmasına ragmen bunlar mezheplere dagıldığı için %99 una işletemezsin herşeyi geçtim getirenler onu da kendine uyarlar büyük ihtimal yoksa şeriat de bir ürüne %100 den fazla kar koyamazsın ama git bakayım şeriatle yönetilen ülkelere bir bak yani işin özü olmaz o iş
Görünmeyen bir varlık tarafından indrildiği iddia edilen kitapın kurallarına göre yönetilmeyi istemem için aklımı kaçırmış olmam lazım ki bu kitap çelişkiler ve çağdışı ayetler ile dolu saçmalıktan başka birşey değil.
"... celiski-cagdisi ve sacmalik" kelimelerine kadar inancli biri olarak yazdiklarina saygi duydum ama sen haddini asip terbiyesizlik yapiyorsun. Baskasi icin kutsal hicbir degere (din-aile-orf-adet-hayvan..) dil uzatilmaz, essek kadar olmussun ama "adam" olamamissin. Soyle demeliydin : "inanmadigim varlik-din-kitap uzerine yonetilmek istemedigim icin demokrasi ile yonetilmek istiyorum" ama siz gibi karaktersizler islama saygi duymak yerine (inanmasan bile) isinize geldigi gibi hakaret edin, assagilayin, laf edin... Aklini kacirmis olmalisin ki kusursuz isleyen bir duzenin kendiliginden olabilecegine/devam ettigine inanirken cep telefonunun fabrikada uretilmeden eline gecebilmesini imkansiz goruyorsun... Aslinda hakiki yobaz, gerici, radikal siz gibi ezikler...
@gezginbiri Benim öldürülmemi emredecek kadar ilkel olan bir dine ne tür bir saygı bekliyorsun benden insanlara inananlarina saygı gösteririm ama beni aşağılayan öldürülmemi emreden bir kitaba ve dine benim saygım bu kadar olur aslında yumuşak bir dil kullanıyorum daha sert olmam lazım ama benim terbiyem bu kadarına müsaade ediyor
Bende muslumanim ve hicbir yerde inancsizlari oldurun demez (savas durumu haric). Lutfen uydurmadan, iftira atmadan, isimize gelmeden konusalim. Kurandan ayetleri cimbizlayip yorumlamayalim... lutfen bilgini guncelle...
@gezginbiri Sünni misin?
evet sunniyim
@gezginbiri Bu mezhep dinden çıkanlara yani benim gibilere mürted diyor ve öldürün diyor biliyorsun değil mi? Sünniliğin dayandığı temel esaslar kutsal kitaptan çok hadislerden gelmekte bu hadis kitaplarında neler yazdığını az çok bilirsin kertenkeleyi bir vuruşta öldür 100 sevap iki vuruşta 50 sevap veya deve sidiği için veya mürtedin öldürülmesi gibi şeyler yazıyor kuran da tevbe 5 tede öldürün diyor ama müslüman olursa dokunmayın gibi bir şart koymuş buda dinde zorlama yoktur ayetiyle çelişiyor neden inanıyorsunuz böyle bir dine her çelişki çok açık bir şekilde ortadayken inanıyorsunuz çünkü korkuyorsunuz altbeyninize işlemiş bu din yaşça benden büyüksün bir terbiyesizliğim olduysa veya öyle algıladıysanız özür dilerim ama tarafsız bir bakış açısıyla önce sünnilik mezhebini ve onun fıkıh kollarını (hanefi, şafi) gibi araştırın ve sonra komple dini araştırın kuran ı daha önce okumuşsunuzdur ama bir kez daha okuyun lütfen
oncelikle ben seni incittiysem sozlerimle ozur dilerim. Evet hanefi ve sunniyim. Ama Ben okurken ve anlarken senin dedigin gibi algilamiyorum. Ayrica ortada hadis diye gezen tonlarca yalan soz var. Sidik necistir, deve sidigi ozel degildir, oda necistir ve haramdir.(tabi mecbur kalinirsa hayatta kalacak kadar hersey serbesttir, domuz eti bile...) ama durduk yere icilmez. Kertenkeleyi vurup oldurmek bana mantikli ve anlamli gelmiyor, cunku dogada herseyin bir yeri-onemi-gorevi var... domuzun bile... ben domuzdan bile nefret etmiyorum, sadece gunah diye etini yemiyorum, kertenklede bu tabiatta bir gorevi varken manyak miyim oldureyim? iste gercek yobazlar bu gibi kisiler, din adina mantiga-vicdana-ahlaka uymayan seyleri yapmalari.. seni anliyorum ama lutfen aklindaki sunni insani benim gibi birisi olsun... haksiz yere can alinmaz, buda kuranda gecer...
@gezginbiri Sizin gibi sünni insanlar olsa bu ülkede belkide madımak katliamı maraş olayları menemen olayı ve daha birçok cinayet bu ülkede hiç yaşanmayabilirdi ama altta videosunu paylaştığım kişide sünni ve bir cemaate hitap ediyor binlerce insan bu adamın sözünden çıkmayacak modda bu ülkede bu tür insanları müslümanlar olarak sizinde eleştirmeniz çok yerinde olur diye düşünüyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=hRHvX-2jxnU
Madimak gibi olaylar sunnilere yikilmakla beraber derin devlet isi oldugunu dusunuyorum, enterasandir bu tur katliam olaylarinda genelde chp-shp falan iktidar ortagi idi hep, neyse konumuz bu degil. Cubbeli ahmetin baska videosunuda izledim, peygamberin idrarini icermis sahabeler diyor... Buharide yaziyormus... akil var mantik var... dusunsene lanetlenmis havyan olacak? yaratan hic lanetlermi akil vermedigi mahluku? insanlari lanetler cunku akil verdi, ihanet edersen lanetlenebilirsin.. ama hayvanin sucu ne? biz muslumanlar oturup sevap diye kertenkele avina cikalim? onca onemli is (ilim iyilik pesinde kosmak) varken... ben bu tur hocalari tehlikeli, derin devlet adami olarak goruyorum.. Ahir zamandayiz, maalesef boyle sahte hoca cok.. TV lerde olan hemen bircogu boyle... ben bunlarin degil kuranin ve hadislerin (aklima-vicdanima-mantigima aykiri olmayan) pesinde gidiyorum ve benim aklimda bir insana-hayvana zarar vermek gibi seyler yok... lutfen sende elmayla armudu karistirma..
@gezginbiri Ben kimin provake ettiğini kimin planladığını sorgulamıyorum kesinlikle bunun bir önemi yok benim için, önemli olan o gün orada cuma namazı sonrası toplanan 10-15 bin kişi, otelde insanlar diri diri yakılırken alkış tuttu nasıl böyle bir vahşete ortak olabildiler o günki kışkırtmaların nasıl yapıldığını siz benden daha iyi bilirsiniz ben çocuktu zaten olayın çoğunu sonradan öğrendim dinsizler şöyle yapıyor dinsizler böyle yapıyor diye namaz çıkışı bu kadar kalabalığı toplayıp alkış tutturdular birde benim anlayamadığım bu kadar kişinin sorgulamadan biz bu insanları niye yakıyoruz demeden bu suça alet olmaları kışkırtan provakatörler planlayanlar her zaman olacak neden halk olarak alet oluyoruz mantıklarını bu kadar gölgeleyen şey ne o otelde bir tane çocuk bile öldü diğer olaylarda aynı böyle zaten menemen halkıda kubilayın başı kesilirken alkışlamıştı kesen provakatördü ama alkışlayan normal hayatında görsek tipik saf anadolu insanıydı
İlk halifeler bile demokrasiyle seçilmiştir yerine göre savaş kararları da oylamayla alınmıştır yani demokrasi dine aykırı değildir sorun şimdi şeriat denen şeyin o mantıktan çok uzak olması maalesef
Normalde şeriatta de demokrasi vardır. Halifeler demokrasiyle seçilirdi, herkes eşit tutulur herkesin söz hakkı olduğu savunulurdu. Ama bugünkü şeriat denene şeriat demek yanlış basbaya yerini yobazlığa barbarlığa katliama bıraktı.
Demokrasi mi? Kadınlar oy vermiyordu biliyorsun dur umarım
şeriatçıların alayı mutsuz ve çevresini mutsuz etmek için ugraşan cahil ve potensiyel işidçi terörist adayı
Demokrasi tabii ki. Şeriat ile yönetilen ülkelerin halini görüyoruz. Türkiyenin de onlardan farkı olmayacaktır.
Şu ana kadar sözde laik bir devlet yapısıyla veçakma demokrasi ile yönetildigimiz için yavaş yavaş sözde seriatta geliyor zaten
Din demek senin yaşam şeklin demek. Oturup kalkmandan yeme içmeye dusuna kadar bile adaplari vardır. Ayrı olsun diyen gelip de muslumanim demesin. Burada sorun ne biliyor musun? İnsanların dini biliyormuş gibi tavir sergilemeleri. Ordan burdan duyduğu şeylerle aa şeriat mi ben demokrasi isterim diyor. Sen ne biliyorsun ki? Hangi ayetin tefsirini biliyorsun hangisi hangi olay üzerine inmiş ne biliyorsun? Hadi onu geçtim demokrasi diye tutturdunz ama nerde biz niye göremiyoruz?
Ayrıca akpli olan şeriat ister diye bir şey yok bu birinci. İkinci burada benim görüşüm soruluyorsa lütfen gelip saldırmayın. Hicbirinize cevap vermicm.
Şeriat gelse oy veremeyecek mecliste yer alıp konuşamayacak mahkemede bile ciddiye alınmayacaksın kadınlara ve kendine bu değersizliği görüyorsan birşey diyemem ama çok istiyorsan birleşik arap emirlikleri ne git bir gör
Ben zaten seriatciym demedim. Bak altta yazmış birisi halifeler bile demokrasiyle seçilmiş. Dinde demokrasi vardır diye. Ben sadece dinle devlet ayrı olmamalı diyorum. Ve insanların dini yanlış yorumlamalarindan dolayı sitem ettim. Hem zaten dinde kadın yüceltilir. Hakları da vardır. Zaten ben muslumanim şeriat uygularım diyenin kadınlara böyle davranmamasi gerekir.
Din ile devlet bir yürüyemez ki tüm insanlar müslüman değil ki herkesin dini inancı farklı dır sözde o kadın yüceltilmesi şeriat ülkeye gelse İslam hukuku yürürlüğe girecek ve kadınların kocalarından boşanma hakkı bile olmayacak bilen birinden araştır lütfen demokrasi eşitlik sözde
Kadınların boşanmaları konusunda. Kadınların buna hakkı var eşinin 3 hakkından birini ya da hepsini isteyebilir. Ayrıca ben zaten şeriat gelsin demedim dediğin gibi sözde olabilir ama demokrasi ülkesi de ne kadar demokratik davranıyor durup düşünmek gerekiyor. Herkesin dini görüşü farklı bak bu konuda katılıyorum. Ülkenin tamamı müslüman olmadıktan sonra ayırmalı ben bu açıdan bakmadım ben şu açıdan baktım. Din senin yaşam şeklin demekse her alanda olmalı diye düşündm.
tabi %99 umuz müslüman sabah namazında camide imamdan başkası yok oda maaş alıyo :)
demokratik tabi gerçek demokrasiden bahsediyorum kalıplaşmış değil şu an ki değil
Demokrasi tabiki dinde zorluk yoktur karşiim demokrasi şart!!! Herşeyin temeli zaten onunla atılıyo Adalet yoksa kimse bana özgür bir hayat yasıyoruz diyemez.
Demokrasi yaşadigini saniyor millet ). Ömer hilafeti döneminde şeriatin zirve yaptigi dönemleri biraz arştirinda mutluluk nedir gorun.
Solcu bir Nihilistim ama şeriatın gelmesini istiyorum 😊
Neden istiyorsun peki
Aslen şeriatten yanayım lakin devlet idarecilerinin kendi çıkarları uğruna şeriati saptırttıracaklarını düşündüğüm için demokrasi diyorum. Şeriatin uygulanabilmesi için Mehdi'nin gelmesi gerektiği görüşündeyim.
şeriatı falan anlamam ama allaha giden yol tektir o da kuran-ı kerimde açıkça belirtiliyor. demokrasi falan artık gerisine siz karar verin.
Ben seriatciyim çünkü şeriat Allah'ın koyduğu kurallardır
herhangi bir yönetimden yana değilim. bizi güdecek bir devlete ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum.
İnsanları verdiği partiye gore ırkına falan yargiliyonuz sonra demokrasi diyonuz soruda ve görüşlerde var örneği komik :D
günde 1 saat şeriata sonra demekrosu yani 1 saat de kılıyor insan gün boyu namazi
Bazı şeylerin seriat olması gerek tecavüz gibi hırsızlık
demokrasinin de dünyaya huzur barış mutluluk vs. getirdiğini de görmedik -,-
Müslümansan seriyat istememe gibi bir lüxün yok musluman
tamamen Rus sosyalizminden yanayım
Demokrasiden yanayim.💋
Tabiki demokrasi ve ozgurluk👍
şeriat mı. korkunç birsey o.
insan cahili oldugu seyden korkarmis... Bu zamana kadar seriat=iran, suudi arabistan, afganistan, kadin taslama.. oculeriyle korkutuldugunuz icin ve poponuzu kaldirip arastirma zahmetinde de bulunmadiginiz icin bu tur korkuyu yasayan bir sen degilsin merak etme...
cumhuriyete can kurban sunlarin tipe bak nursuzlar
Şeratci değilim ama sen ne poka benziyon aceb?
sen eşegiin a. mna bnzedigin kesiin k. peek ya kürt ya arapsin s.. ikiik
Host anan senin araptır çomar hemnde küfüre başvurdu puahahah
hoştt comar olan sensin akp nin kopeklerii got yalayan😂
Host akpyede sanada akp ve sen aynı boktansinız comar dio ya 😂
justina özeniyor hele yipee güzel kardeşim suratli 😂
Varoşluğunu hemen belli etti küfür edince onları ezdiğini anlarsın zaten puahaha orsb 😂😂
orsb anan belli hangi pavyon pezevengiyle yaptiysa 😂
wow pavyon pezevengi ilk defa duydum cidden ee malum orsbusun bilirsin kime nerde vereceğini orsb 😂😂
bekle senn abime veryorum sikcek belanii
Kürt seni çok fena gibmiş
Atatürk piçtir
Kardeş Türküm çok şükür
id numaran bulunup popon kan aldiklarindada bunu dersin ya varoooş kopekler daglarda ananizi hadi ordan anca
siz durun önce cizre, nusaybin, sur'un hesabını verin soysuz köpekler daha korkudan gizleniyorsun he amini siktuğim bacım
Atatürk'ün poponu seveyim anasını öpeyim
oyy çok saygılı ve sevgili gizli. teyzem yaşında olduğunu farketmende kapasitene fazla yahu aştın kendini bravooo😃 😃
cizreyide si. kt. ik hakkariyide ohhh kari kiz bebe kalmadi talan oldu ellerinden operim askerimiin 😘 boyle analarniz bacilarnzda sigcez beklee it gibi aglar inlersiniiz kopeklerr 😁
Bikere id değil ip 😂
demokrasi kim şeriatçı olmak ister
osmanlı nasıl yönetmiş peki 624 yıl?
Aynen katılıyorum herkesın ınancı kendıne
Demokrasi.
Demokrasi 😉
demokrasi hukuk devleti herkeze eşit yasalar
en önemlisi adalet olmalı yargı bağımsız olmalı
Pravakosyon yapma lan
Ne alaka " insanların" fikrini merak ettim
bencede provakatif paylasim... resime bakan zaten seriate kufreder,, yanli ve algi dolu...
@gezginbiri şikayet et
demokrasi candır
Kirbacla beni bebeyim
Çok derin bir konu.
şeriattan yanayım
Neden canım
Herkes müslüman olmak zorunda değil bu yüzden şeriat geçersiz kalır. Eğer ülkenin tamamı şeriatı kabul edip saygı duyarsa şeriat geçerli olabilir. Demokraside iyi bir yönetim biçimidir ülkemize Avrupa dan gelmiştir. şu an ki ve Osmanlı zamanındaki yönetime bakarak Osmanlı zamanını daha etkili buluyorum. Ama bir fark da var o devirle bu devir aynı değil
adamına göre muamleden yanayım
İkisini aynı kategoride degerlendirmek yanlış
Demokrasi tabiki
Demokrasi elbette
Demokrasi
Demokrasi
Tabiki DEMOKRASİ
demokrasi..
Şeriat olaydı idam olmstuk heralde
Şeriat neden olsun ki biz laik bir devletiz
Adam değil idam
Biliyorum zaten