+1 yılBen sadece ve solcu olmayı hiçbir zaman için doğru görmüyorum hiçbir siyasi partiyi desteklemiyorum sadece devletine ve milletine faydalı olacak o dönemde kim varsa ona kıymet veririm onun dışında siyasi tartışmaları görüşleri hiçbir şekilde doğru bulmam yıllarca sağ sol kavgaları yüzünden bu millet çok çekti
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Haktan emekten yana
Alinterinden yana
Dunya halklarının kardeşliğinin
Sevgiden yana olan
Evinin duvarını
Yılmaz Güney in Hayat bize mutlu olma şansı vermedi şiiri,
Ataol Behramoglunun Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var şiiri, Rudgar Kiplingin Şayet şiiri, ve 68 devrimci hareketin Önder İsmi Deniz Gezmiş in son mektubu asılı olan bir insan solcu Atatürkçü olur tabi ki de11 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 577 cevap paylaştı.
+1 yılBen ne sağcıyım ne de solcuyum siyaset bana tümüyle yalan olarak geliyor. Ben sadece Müslümanım ve ülkemi ve bilimi seven bir vatandaşım.
Biz bu kadar siyaset için birbirimizi kırarken onlar bizim üzerimizden para kazanıyorlar.
Yani siyaset büyük yalanlar üzere kurulu, yalan söyleme sanatıdır.30 Yorumla
solcuyum sonuna kadar uleyn
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
- Aile & Toplum konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılNe sagciyim ne solcu dedelerimz bizi devletci yetistrdi akraba olrak soz konusu devletin milletin bayragin olunca olumden korkma derlerdi büyük dedem kurtuluş savaşı gazisi buyuk dayim kore gazisi amcam kibris gazisi
30 Yorumla
+1 yılBu ülkede 2002 den önce sol görüş hakimdi niye o zaman büyüklerimiz saydığın maddelere rastlamadılar. Ben Ne sağciyim ne solcuyum. Türkiyede siyaset midemi bulandırıyor
51 Yorumla- +1 yıl
Aynen siyaset sevmem bende 👍🏻
- Aile & Toplum konusunda 558 cevap paylaştı.
+1 yılInsanları resme göre yönlendirmeyin. Bu ülkenin bir çoğu sağ i dindar solu terörist olarak biliyor..
Insanlara kandirildiniz demek kandırmaktan daha zor..20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 600 cevap paylaştı. İşte hep insanları bu görüş kriterleri ayırdı. Dostluktan kardeşlikten bahseden biri veya birileri hangi görüştensin diye sormaz. Olduğu gibi kabul eder.
20 Yorumla
+1 yılSağcıyım. Fakat solcularada karşı değilim çoğu düşüncelerini mantıklı buluyorum. Sonuç olarak iki tarafta ülkenin iyiliğini farklı düşüncelerle istiyor, dostluk kazansın 🤞
20 Yorumla
+1 yılBu tabloyu ayirmak sacma hayatta yol alabilimek isteniyorsa bu iki yolda yerine göre kullanilir yeri geldiginde özgür yeri geldiğinde otoriter sahibi olunur mesela
20 YorumlaAşırı solcudur aşk. Bu yüzden insanların sol yanını hedef alır. Ve aşk bu kadar solcuyken içinden sağ çıkmak imkansızdır. ✊🏿
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. İkisine de tam anlamıyla körü körüne bağlanmak kötü bir şey. Her iki görüşünde iyi kötü yönlerini görüp ona göre karar vermeli
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yıl10 Yorumla
+1 yılalmanyada solcu olda
türkiyeede sağ ve sol ülkeyi yaktı
hala yaktıkları pkk ateşinde yanıyoruz10 Yorumla
+1 yılkendi halimde insanim özgür insanim
31 Yorumla- +1 yıl
ne güzel
- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇok saçma geliyor 😎 Direk Allah’a bağlıyım ben 😇😇
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk de ulusallıktan yanaydı. Sağcı mıydı o?
Ben merkez solcuyum10 Yorumla
+1 yılNe sağcıyım ne solcu milliyetçiyim.
Siyasette hdp oy veren hariç herkesi de bir şekilde anlarım ama tutup terörist itlere oy vereni de gömerim burda467 Yorumla- +1 yıl
sakin ol şeyma
- +1 yıl
Haksız mıyım🤨🤷🏻♀️
- +1 yıl
HDP olmasa kürtlerin hakkını koruyabilecek savunabilecek başka bir siyasi parti gösterebilir misin bana?
- +1 yıl
Göstermeme gram gerek yok burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ yaşamak isteyen Yaşar istemeyen gider hdye oy veren de en adi şerefsizdir bunu söylerim ama tabi anlayana 👍🏻
- +1 yıl
Ha şunu da söyliyim Kürt ayrımı yapıyorsun zığıltılarına girme şimdi burda hdp en adi şerefsizden bile daha şerefsizleri içinde barındıran bir parti gerçekten yaşadığı ülkeyi düşünen Kürtler de o şerefsizlere oy vermiyor zaten
- +1 yıl
hdplilerin şerefsiz olduğunu nerenden uyduruyorsun peki? ön yargı ön yargı ön yargı hayatında hiç gidip hdp binasına hdplilerle görüştün mü tanıştın mı nasıl insanlar olduklarını öğrendin mi yok sağdan soldan duyduğunla 8 milyon insana şerefsiz diyorsun sonra da niye devletimizi sevmiyolar diye ağlıyorsun kürt diye dışlarsan tabi sevmezler dediğim gibi HDP olmasa kürtlerin hakkını hiçbir parti savunmaz kürtleri unutur bu devlet
- +1 yıl
bu devlet 1938 yılında 13 bin kürdü öldürdü haberin var mı senin googlede dersim katliamı diye araştır hepsi çıkar devletin verdiği resmi rakam bu da ha gerçek rakam acaba kaçtır çok daha fazlasıdır 1938de dersimin nüfusu 100 bindi şu an 30 bin dersimin dışında da 1 milyon dersimlinin yaşadığı tahmin ediliyor
- +1 yıl
Hdp yi savunan da oy veren de o partidekiler de en adi şerefsiz gerisi boş hayde
- +1 yıl
o zaman bana göre de şehitler bok yoluna gebermiş ahahahhahah sen öyle kafana göre insanlara şerefsiz dersen bende böyle derim şimdi git ağla
- +1 yıl
saygı istiyorsan önce saygı göstereceksin barbarlığın yobazlığın luzumu yok
- +1 yıl
Senin tüm sülalen bir şehidimizin tırnağı etmez seni de seni doğuranın da yetiştirenin de tüm Türkiye...
- +1 yıl
Hdp en adi o***pu çocuğu hadi bakıyim barbarlıksa barbarlık ne 💩 dersen de beğenmiyorsan yallah git başka kapıya haydeeeeee
- +1 yıl
bir gün devletimizi kuracağız siz de ağlayacaksınız bu kadar küfür ettiğinize göre 40 yıl iyi koymuşuz size ahhahaha
- +1 yıl
doğu türkistanda her annenizin yanına bir çinli erkek koyuyorlar sende anca burda ağlarsın
- +1 yıl
Yav siz kimsiniz kıçınızdan dil uydurmuş sofra bezine bayrak diyorsunuz birde devlet kuracaklarmış bunu diyen atalarınızı karı yerine koyup neler yaptı atalarımız sizinde canınız çekmiş fkdldldld
- +1 yıl
kürtlere ırkçılık yaptığınızı kabul ediyorsun yani bizzat sende yapıyorsun o zaman askerlerimizi şehit ediyolar diye ağlamayacaksın daha çok ağlarsınız :D
- +1 yıl
yunana bulgara sırplara da böyle diyordunuz 1. balkan savaşlarında içinizden geçtiler siz de ağladınız anca :D
- +1 yıl
Bir askerimize topunuzu ateşe veririz dkdkdkd
TÜRKİYE CUMHURİYETİ sınırları içinde bir sığıntı gibi kendi ülkemizi kuracağız diye havlıyorsunuz yıllardır bizde sizi kazığa oturtuyoruz yine oturturuz sorun değil dmdmdmdmd - +1 yıl
O devleti sen rüyanda bile göremezsin burası TÜRKİYE ve sizin gibi pisliklere burda yer yok size taviz verilmeyecek bundan emin olabilirsin bi gün bu görüşünden dolayı pişman olacaksın salak
- +1 yıl
Ya inanmiyorum ne kadar iğrenç ırkçı insanlar var
- +1 yıl
@Pınardakim anca hakaret edin küfür edin başka birşey bilmezsiniz ırkçılar sizin kürtlere yaptığınızı çin de doğu türkistanda yapıyor ağlıyorsunuz aynı zulumleri siz kürtlere yapıyorsunuz zalimsiniz boşuna bütün avrupada sizden nefret etmiyorlar insanlık suçları işleyip duruyorsunuz
- +1 yıl
şu an sen ırkçılık yapıp kürtleri ve hdp 'yi savunuyorsun doğruları duyunca zoruna gitti tabi hadi az ötede havlaa
- +1 yıl
görün işte türklerin içyüzü böyledir sırf insanlar kendileri gibi düşünmüyorlar diye kendileri gibi düşünmeyen herkese düşmanlık yaparlar kendi dinlerinden olmayanı kendi milletlerinden olmayanın kafasını kesmek isteyen vahşi barbarlar bunlar
- +1 yıl
işte bu zihniyet 100 yıl önce 1 milyon ermeniyi öldürerek soykırım yaptı
- +1 yıl
Ne kadar ırkçı insanlar mı var senin yazılanları beynin algılayabiliyor mu kızım veya ne söylediğini okuyabiliyor musun anlayabiliyor musun?
- +1 yıl
ben ırkçılık yapmıyorum bana göre kürt ermeni yahudi türk yunan ingiliz fransız iranlı herkes eşit nasıl ki bütün milletlerin devletleri var kürtlerin de devleti olmalı yoksa kürtler zulum görmeye devam ederler diyorum türkiyede ırakta ve suriyede katliama uğradılar türkiyede dilleri yasaklandı kürtler insandan sayılmadı en çok zulum türkiyede yaşandı
- +1 yıl
Ya sen zaten bizi aşağıda göremezsin bi devleti olmayan kıçımızı sildiğimiz beze bayrak diyen bi şeyi savunan biri bana boş laflar edemez burda BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ hep öyle kalıcak ülke kurmaya meraklıysan git kur izliyoruz dkdkdldldldldlddls
- +1 yıl
TBMM'de sırf kürtçe konuştular diye bütün meclis kürt milletvekillerinin üzerine geldi eğer ingilizce ya da fransızca konuşsalardı böyle olmazdı ama türkler kürt düşmanı oldukları için kürtlüğe dair hiçbirşeye tahammül edemiyorlar
- +1 yıl
Turkiyede herkese açık bi ülke ve ırkçılık yok eğer olsaydı şu an burda yaşıyor olmazdınız
- +1 yıl
Sizin gibi ülkeyi bölmeye çalışan pisliklere de fırsat vermiyicez
- +1 yıl
ırakta ve suriyede devletimizi kurduk çok yakında amerika irana girecek iranda da devletimizi kuracağız geriye sadece türkiye toprakları kalıyor başka devletlerin bayrağını kolayca aşağılayabiliyorsun ama avrupada da türk bayrağı yaktıkları zaman ağlıyorsunuz yunan milletvekili mecliste türk bayrağı yaktı mal mal baktınız ahahahhahaha
- +1 yıl
@Pınardakim güneydoğudaki topraklarda türkler yaşamıyor ki hepsi kürt sadece polis ve askerler türk yani siz bir nevi işgalcisiniz hadi güneydoğudaki bütün polis ve askerleri kürt yapın yemiyor mu :D
- +1 yıl
O devleti biz niyw görmüyoruz acaba yaşadığın mahalleyi felan mi kast ediyorsun dmdmdmdmdmd
- +1 yıl
@Pınardakim türkiyede ırkçılık yokmuş daha bikaç sene önce kürt çocuklarına zorla türküm dedirten başka devletti sanki tuncelide 13 bin kürdü katleden amerika mıydı değildi türkiyeydi ama yanlış bile diyemiyorsunuz bunlara size göre 13 bin kürdü katletmek çok normal birşey çünkü değil mi?
- +1 yıl
Benim anlamadığım – hepiniz müslüman değil misiniz? Ne fark eder, konuştuğunuz dil, yaşadığınız veya geldiğiniz bölge. Irkçılık yapmayın, doğduğunuz yeri, hiç birşeyi seçemezsiniz.
- +1 yıl
@Pınardakim siz böyle yaptıkça bu tavırlarda oldukça daha çoook şehit verip ağlarsınız kudurursunuz eğer kan dökülmesin istiyorsanız barış yapacaksınız kürtlere hak ettiği hakları vereceksiniz ve kürt halkından özür dileyeceksiniz devlet olarak
- +1 yıl
TURKİYEDE yaşayıpta vatana ihanet edemezsiniz şehit hepimizin en azından vatani için şehit oluyor sizin gibi leş değil
- +1 yıl
müslüman olsam ne farkeder olmasam ne farkeder hepimiz insanız hepimiz aynı dünyanın insanıyız ülkeler bayraklar ülke sınırları hepsi insan uydurması şeyler bunların hiçbir önemi yok her insana eşit haklar verilmeli
- +1 yıl
Kusura bakmada gelipte daha çok şehit verirsiniz dedikten sonra kimsenin eşit davranmasını beklemen ne kadar doğru sence
- +1 yıl
@Pınardakim acaba türkiye bir ingiliz sömürgesi olsaydı zamanında ingilizler türkçe konuşmayı yasaklasaydı bütün türklere zorla ingilizim varlığım ingiliz varlığına armağan olsun dedirtselerdi türk çocuklarına zorla bazı türkler de bağımsızlık için ingiliz askerlerini öldürselerdi sonra ingilizler de deseydi ki vatanınıza ihanet etmeyin burası türkiye değil ingiltere bayrağınız bez parçası ölüleriniz leş ne yapardınız? aynısını şimdi kürtler için düşün ve empati yap yobazlık yapma
- +1 yıl
hepiniz böyle susar kalırsınız işte kabul edin bizim topraklarımızda işgalcilersiniz
- +1 yıl
Ya bırak burda paşa paşa yaşıyor okullarda dağda taşta her yerde şanlı bayrağımız asılı altında it gibi havlıyor okulda ağlayarak İstiklal marşını okuyup burda atıp tutuyor beş kuruz daha versinler diye onun bunun kıçını yalar ama gelmiş muhtaç değiliz ülke kuracağız diyor ataları gibi kazığa oturmak istiyor inleye inleye ağzına sçtım halâ yok şu yok bu diyor kendileri bi bok etmiyor yok Balkanlar şu bu diyor Osmanlı devleti de atalarının içinden geçti onu hiç söylemiyor
- +1 yıl
Sizin topraklarınız mı? Dkdldldlslsldls ulan bu harbi komik ha sizin bi bayrağınız diliniz milletiniz ülkeniz yok yüzyıllardır oldun diye bir taraflarınızı yırttınız ama olmadı atalarınızın üstüne sçtı atalarımız fmdmdmddmdmdmdmdm aksini iddia ediyorsa buyur söyle hangi bayrak altında havlıyorsun 😄
- +1 yıl
bakalım ülkede canlı bombalar tekrar patlamaya başlayınca dışarı çıkamayacak kadar korkunca da böyle diyebilecek misin
- +1 yıl
Altında*
- +1 yıl
konuş konuş çok yakında bu ülkeden kaçmak için avrupalı amerikalı erkeklerin altına yatacaksın sırf ülkeden kaçabilmek için
- +1 yıl
Burası bizim ülkemiz senin bi ülken bile yok halâ laf yapıyorsun cmdmdmdmd
Soysuz it senin soyununda A q anca havlarsınız bu ülke bölünmez ama seni ve tüm senin gibileri kökünü sileceğiz sözümüz söz
Büyük Dedelerine sor iyi bilir o kazıklı silahlı meseleleri tecrübelidir yani gebermediyse dkfkfkfkfkf - +1 yıl
önceden de ülkemiz bölünmez diyordunuz ama araplar yunan bulgar sırp roman gelen geçen toprak kopardı hiçbişey yapamadınız naber :D ingiliz fransız italyan geldi anadoluya girdi hiçbişey yapamadınız sadece yunana karşı savaştınız diğerleri kendi çekildi çekilmeselerdi hiçbişey yapamazdınız burda türklük havaları atarsınız ama bir yandan da almanyadan isviçreden erkek düşürmeye çalışırsınız altına yatıp vatandaşlık alabilmek için içinizi bilirim ben sizin
- +1 yıl
ya sen daha Osmanlı ile Türkiye yi ayırt edecek beyine sahip değilsin başka milletleri boşver siz ne 💩 başardınız onu Söyle cmdmdmdmdmdmdd
Ben söyliyim mi yıllardır sadece havlıyorsunuz bizde size kemik atıyoruz cmdmdmdmdmdmx - +1 yıl
Başkalarının altına yatmak sizin atalarınızın nenelerinizin işi zamanında topraklarımızda yaşamak için yalvardılar atalarımıza bizi altına al diye ckdkdkdkd
- +1 yıl
bu kadar bizi kesmeye meraklıysan neden türkiyenin desteklediği ösoya katılmıyorsun gel bize karşı savaş sende ya da suriyede gönüllü askerlik yap niye yapamıyorsun anca burda kin nefret kusmayı bilirsin
- +1 yıl
patlamış mısır alıp haberleri izlemek yerine gel sahada görelim seni :) anca laf laf laf icraata gelince yok
- +1 yıl
Başka soysuz daha yoktur bayrağı alında sığıntı köpek gibi yaşayıp biz şöyleyiz böyleyiz diyen dkdkdkdkdld
Lafı çevirme atalarının bi icraatı varsa söyle havlamakta başka cmdmdmdmdmdmdls - +1 yıl
Anca laf mı ulan ülken desen yok milletin desen yok bayrağın desen yok dilin desen yok ne izlemesi algılayamıyor musun söylediklerimi hayatta sığıntı gibi dilinizi gtünüze sokup oturmaktan başka yaptığınız bir şey yok ckdkdkdl
- +1 yıl
bu yazdığın her yazının fotoğrafını çektim diğer kürtleri bu yazdığın yazıları gösterip işte türkler bizim hakkımızda böyle düşünüyor diyip davamıza kazandıracağım verdiğin hizmet için teşekkür ederim
- +1 yıl
İyi bende tüm konuşmaları çekiyorum şimdi yarın polise bildireceğim bende hangimizinki daha etkili olucak bakıyim şunu söliyim caymayacaksın söylediklerini yapmayan şerefsiz
- +1 yıl
çok korktum ahahahha avrupa insan hakları mahkemesi diye bişey var devleti şikayet ederim senin vergilerinden milyon dolarlarca para çıkar devletin cebinden
- +1 yıl
cano*
- +1 yıl
senin şikayet etmeye bir tarafların da yemez sen şikayet edersen bende insanları ırkından dolayı aşağılıyor diye seni şikayet edebilirim hatta edeyim her yorumun için 1 sene hapse girsen 30 sene yersin :D
- +1 yıl
Tükürecem bunun banlamasınıda
- +1 yıl
Hadi bakıyim kim daha çok yiyecek etmezsen en adi kardeşimsin
- +1 yıl
tüm konuşmaları çektiğine göre şikayet etmeme gerek yok zaten kendi konuşmalarına savcılık baktığı zaman sana da dava açacaktır hem de kamu davası ;)
- +1 yıl
ben alacağımı aldım şimdi bu konuşmalarla örgüte yüzlerce adam kazandırcam şikayetle de şimdi gidip de uğraşamam eğer sen uğraşırsan savcı sana da dava açar sende hapse girersin yiyorsa et şikayet görelim :)
- +1 yıl
Kıç korkunu başka şeylere yorma örtünününde ya atalarının da ya
Hadi bakıyim etmeyen şerefsiz
- 00 Yorumla
+1 yılsolcuyum ancak komunist değilim komunizm ilkelerinin baya gözden geçirilmesi ve o şekilde uygulanması kanaatindeyim
10 YorumlaAtatürkçüyüm, ikisi ile de işim olmaz. Sağcılar arap yalaması, solcular da kürtçü bizim ülkede.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılSon kısımı yanlış yazmışlar. Sağcılıkta uluslararasılık vardır, solda ulusalcılık
02 Yorumla- +1 yıl
aksine
- +1 yıl
Liberalist ekonomi ve serbest pazar ekonomisi Sağın getirdiği şeydir
+1 yılSolcuyum👍🏻 solcular like
21 Yorumla
+1 yılSoruya göre cevap verirsek sol
20 Yorumla
+1 yılne sağcıyım ne solcu...
20 Yorumlasağcı veya solcu değilim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 384 cevap paylaştı. Sagciyim, dindarim...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılne sağcıyım ne solcu ben paracıyım
10 Yorumla Ne sol ne sağ dengeciyim ben.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Doğruluk adil yönetim
10 Yorumla
+1 yılTabiki de sonsuza kadar solcuyum 👍👍👍👍
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılEn sevmediğim şeylerden siyaset 🤢🤢🤮🤮🤮
20 Yorumla Soll
40 Yorumla
+1 yılSolcu
20 YorumlaSolcu
20 YorumlaHer türlü sol
20 Yorumla
+1 yılAnarşistim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 475 cevap paylaştı. Sol sağ arası
10 YorumlaSağcıyım
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılOrtada
10 Yorumla Otoriter-Sol
10 Yorumla
+1 yılSolcuyum
10 Yorumlabu iş ekmeğe bakar, kim fayda verirse o
10 Yorumla
+1 yılSol tabiki
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılanarşistim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılaşırı sağ.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılIkiside değil
10 Yorumla
6 ayNormal sağcı değilim aşırı sağcıyım
00 YorumlaYön tutmuyorum ne sağcıyım ne solcuyum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 850 cevap paylaştı.
+1 yılDümdüz biriyim
00 Yorumla
+1 yıleşitlik ile hiyerarşi birbirinin zıttı değil
09 Yorumla- +1 yıl
kardeşliğin zıttı da düzen değil bu ne saçma görsel
- +1 yıl
Hayır, zıttı
- +1 yıl
hiyerarşi ne demek?
- +1 yıl
makamların, rütbelerin vb. önem sırası, astlık ve üstlük düzeni, aşama gözetilerek yapılan sınıflama.
- +1 yıl
:D hiyerarşi bir kurumun içinde kişilerin becerisine göre kendi içinde kademelenmesidir, kısaca liyakat demektir eşitlikle ne alakası var?
- +1 yıl
Şöyle söyliyim, zengin insanlar piramit de en üstellere, fakirler nerede? En altda. kısacası, bu eşitlik değildir
- +1 yıl
yine hiyerarşi ile bir alakası yok zengin zengindir fakir fakir herkes yaşadığını hakediyorsa sorun yok
- +1 yıl
O zaman piramit de neden en üstellere, ve aynı sıra da değil?
- +1 yıl
toplumun yaratıcısı ben değilim bana niye soruyorsun :D
sol diyelim
10 YorumlaOrtacı 😅
10 Yorumla
+1 yılHiçbirisi.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 aySağcı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsolcu
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 654 cevap paylaştı.
1 yılmerkez sağ
00 Yorumla Faşistim 😎
00 Yorumla
+1 yılSağcı liberteryenim
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası