Saçlarım aşırı yumuşak ve şekil almıyor sprey jöle vax türevleri dışında nasıl sertleştirebilirim, buna yönelik şampuan bakım kürleri var mı?Saç sertleştirici yöntemler
Yumuşak saçlar birçok kişinin ortak isteği olsa da, bazıları bu durumdan rahatsızlık duyabilir. Çünkü yumuşak saçlar kolayca şekil almaz, alsa bile saç modeli kalıcı olmaz. Bunun için saç sertleştirici ürünlerden destek alabilir, saç modelimizin uzun süre kalıcı olmasını sağlayabiliriz.
Saç nasıl sertleşir?
Saç nasıl sertleşir?
Saçlarınızı sertleştirmek saçınızın doğal yapısına göre zor ya da kolay olabilir :) Ancak saç sertleştirici ürünler çoğu zaman işe yaramaktadır.
Saçı sertleştiren şampuan var mı?
Saçı sertleştiren şampuan olarak benim önerim yağlı saçlar için olan şampuanlardır. Bu şampuanlar saçtaki fazla yağı arındırmak, kurutmak için öneriliyor. Ancak saçlarınız yağlı bir yapıya sahip değilse, daha sert hale geliyor :) Bizzat deneyimleyerek öğrendiğim tespitlerden biridir.
Saçları sertleştirmek için hangi ürünler kullanılmalı?
1. Akat Gardi Saç Spreyi
saç sertleştirici
Saçları inanılmaz sertleştiren bir sprey. Ancak mutlaka gri rengini kullanmanızı öneririm. Yeşil renklisini de kullanmıştım ancak o gri kadar etkili değil. Saçları nemlendiriyormuş gibi yapış yapış yapıyor. Grisi saçları sertleştiriyor, saç modeliniz siz yıkamadan bozulmayacak hale geliyor :)
2. Morfose Ultra Sert Saç Spreyi
saç sertleştirici ürünler
Saç sertleştirmek için kullanılan ürünlerden biri de Morfose Ultra Sert Saç Spreyidir. Saçlarınızın çok sert olmasını, saç modelinizin de uzun süre kalıcı olmasını istiyorsanız sizin için doğru seçimlerden biridir.
3. Schwarzkopf Men Schwarzkopf Silhouette - Super Tutucu Saç Spreyi
Saç sertleştiren ürünler
Tutuculuğu çok iyi olan saç spreylerinden bir tanesi. Bana göre saç spreyleri wax, jöle gibi şekillendiricilerden daha etkili oluyor. Uzun süreli sabitleme etkisi olan bu saç spreyi kurtarıcınız olacaktır :)
Aynı şekilde ben ıslak görünüm veren sertleştirici ürünlerden de çok hoşlanmıyorum. Saçların gereksiz bir şekilde parlamasına yol açıyorlar. Saçlarınızın doğal görünümü korumak için bu spreyleri tercih edebilirsiniz.
Saç bakım kalıp sabunları en iyi yöntem beniç saç tellerim çok ince ve saçım az görünüyor d'alan olive kalıp sabunu var onu kullanıyorum saçlarımı kazık gibi yapıyor ve saçlarım sanki duştan çıkarsın kurutursun ya saçını öyle dağınık ve gür duruyor deneyebilirsin
Sen Sen şekil almasını istiyorsun bu sertlik olmuyor sert sac kazık gibi olur sadece kendi şekliyle kalir bir sure fon fax jole sprey tarzı şeyler kullan sacin o duruma alissin daha sonra dus sonrasinda fon le hafif şekil verirsin öyle kalır. Saçlarım yumusak ama her türlü şekle girebiliyor.
şampuanını degıstır derım ınce tellı yıpranmıs saclar ıcın olan dowe ya da clear felan al wax kullanma sakın ılerde pısman olursun ama guzel bır fon cektıkten sonra ust tarafa joleyı sur dıblere gelmıcek sekılde ıslem tamamdır :)
Aynı sorunla karşı karşıyayız saçım cok yumusak ve cok gür şekil vermek icin 30 dk fön cekiorum 2 3 saat sonra yatıyor sprey jole wax kullandm etkisiz 2 yıl boyuncada yatık saga taradm sekil almio
napıyosun sen yumuşak olması daha iyi saçının sağlıklı olduğunu gösterir sertleştirmeye çalışma haa şekl almasını istiyosan bal mumu waxı,sert yapan spreyler,çok sert jole lerden kullan ama senin aradığın şeyler saçını bile dökebilir
Onu bekliyosun bizi niye karıştırıyorsun bizimle neden oynuyosun şurda sorunu cevaplayıp yardımcı olmak için değerli zamanını kaybeden bir çok insan var :) Tamam tamam çok acıklı oldu :)
İlk önce kalıp sabun hacı sakir, zeytinyağlı sabun veya arap sabunu ile ılık veya hafif soğuk su ile yıka ve kafanda bir kaç dakika beklet. Daha sonra durula ve hiç Elleme kurusun. Kuruduktan sonra ellerinle şekil ver sakin tarak kullanma ve bir limonun 1/4 kadar limonu avucuna sık. Bu limon suyunu kafana sur parmaklarını tarak gibi kullan haftada bir saçını yıka. Bir yıl devam et. Sonra saçın dalga dalga olacak.