Seyrek saçları nasıl gürleştirebiliriz veya canlandırabiliriz? saç gürleştiren şampuan önerileri neler? Deneyimli olan veya bir bilgisi olan yazabilir mi?Saçları Gürleştiren ve Sıkılaştıran Yöntem Nedir?
Saçları gürleştiren ve sıklaştıran bir şampuan veya yöntem nedir?
Gür ve sağlıklı saçlar tüm kadınların hayalidir. Sağlıklı saçlara sahip olmak için çeşit çeşit bakımlar yaparız. Ancak tüm bakımların yanı sıra kullandığımız şampuanlar da çok önemlidir. Saç gürleştiren şampuan denilince akan sular duruyor biliyorum :) Sizin için saç gürleştirici şampuan önerilerimden oluşan bir liste hazırlayacağım. Umarım işinize yarar 🌸
Saç gürleştirici şampuan önerileri
Böyle güzel ve gür saçlara sahip olmak isteyenler toplanın bakalım :) Size harika öneriler ile geldim. İşte saç gürleştirme konusunda işe yarayan şampuanlar 🎉
Saç gürleştirici şampuan denince benim çok memnun kaldığım ürünler arasında ilk sırada Elidor Avokado Özlü Şampuan yer alıyor. İçeriğinde bulunan özler sayesinde saçlarınızın ilk kullanımdan itibaren daha kalın ve gür bir görünüme sahip olmasına yardımcı olur. Saçları besler ve korur. Ayrıca kokusu da çok güzel.
2. Yves Rocher Saç Oluşumunu Destekleyen ve Dökülmeyi Engelleyen Şampuan
Saç gürleştiren şampuanlar arasında çok meşhur olanlardan biri de Yves Rocher'in saç oluşumunu destekleyen bu ürünü. İçeriğinde bulunan zengin özler sayesinde saç köklerini besler ve yeni saçların oluşumunu destekler. Ayrıca içeriğinin temiz olması, silikon vb. maddeler içermemesi de önemli artılarından birisi olarak değerlendirilebilir.
3. Mane'n Tail At Kuyruğu Şampuanı
Saç gürleştiren şampuan önerileri listesinde çok popüler bir ürün ile karşınızdayım :) At kuyruğu şampuanı güçsüz saçları daha gür ve kalın bir yapıya kavuşturması ile ünlü. Kullananlar sonuçlardan çok memnun olduklarını belirtiyor. Eğer çok ince telli saçlardan şikayetçiyseniz bu şampuana bir şans verebilirsiniz.
4. Ogx Dolgunlaştırıcı Bamboo Fibers Şampuan
Saçları gürleştiren şampuanlar listesinde son önerim ise Ogx dolgunlaştırıcı şampuan. İçeriğinde bulunan bambu lifleri ve soya filizleri ile saç köklerini güçlendirir. Dolgun ve yoğun saçlara sahip olmanızı sağlar. Benim saçlarını gürleştirmek isteyenlere önerilerim bu şekildeydi. Umarım içinden kullanıp memnun kalacağınız şampuanlar olur. Eğer denerseniz mutlaka haber verin ;)
Canım ince saçlar aslında en az olan ama en çok dolaşan saçlardır. Taraması da bir o kadar zordur, öncelikle saçlarını tarayacak tarağı iyi kullanmanı öneririm. Saçlarını ince dişli tarak ile tararsan daha az dökülme sorunu yaşarsın.
Saçlarını dolgunlaştırmak istiyorsan ısıdan ve saç şekillendiricilerden uzak tutman yararına olur. Seyrek ve ince saç en savunmasız saç türü olduğu için bu tarz ürünleri fazla kullanmaman iyidir.
Saçlarını besleyecek en önemli faktör, yediğin besinlerdir canım. A vitamini tükketmen, bol bol su içmen lazım. Yumurta, buğday, makarna, et balık gibi proteinler tüketmeni öneririm.
Saçlarına avokado ve muz maskesi uygulayabilirsin. Ben bu formülü denemiştim ve saçıma yumuşaklık, aynı zaman da parlaklık verdi. Bir adet Avokado ve 1 adet muzu ez, saçlarına sür, 15 dakika beklet. Ben ne olur ne olmaz dedim ve 20 dakika bekletmiştim. Saçına göre bir 15-20 dakika arası uzatabilirsin.
Sarımsağın kıl kökünü güçlendirmede etkisi vardır. Sarımsak özlü yağlar ve sarımsak özlü maskeler kullanabilirsin. Kokudan endişeleniyorsan bol bol şampuanla yıka.
Saçlarını daha dolgun göstermenin bir diğer yolu bir ipucum var sana, saçlarının sık sık yönünü değiştir. Yana yatır, bu küçük sihir de saçlarını daha dolgun gösterecektir.
Yağ olarak, sarımsak yağı, Jojoba yağı, Hindistan cevizi yağını saçlarına uygula ve kesinlikle saç şekillendirici ısılardan uzak dur. Zorunluluğun yoksa saçlarını açma, boyama gibi işlemlerden de uzak dur.
Son olarak canım, Elidor'un Güçlü ve Parlak saç kremi kullanabilirsin. İçerisinde makademya yağı var. Saçlarını daha kolay tara ki kırık, dökülme gibi problemlerin olmasın. Saçlarına sür, anında yıka. Eğer diplerinde yağlanma problemin varsa sadece uçlarına bol bol uygula. :)
Sağlıklı, güçlü ve gür saçlara sahip olmak hepimizin ortak isteği bence :) Seyrek saçların kolay şekil almaması, alsa bile güzel durmaması bizi zorlayabilir. Gür saçlara sahip olmak için saç bakım rutinimize daha çok önem vermemiz gerekli. Saçlarımız hem seyrek hem de çabuk yağlanıyorsa, her gün yıkamanın bir faydası olmayacaktır. Saçlarımız kendi yağından da besleniyor, bu sebeple her gün yıkamak yerine 2-3 günde bir ılık su ile yıkamayı tercih etmemiz gerekiyor.
Saçlarımızın daha sık olması için saç gürleştirme kürü hazırlayabiliriz. 10-12 adet karanfili yarım litre su ile kaynatıp, soğutalım. Saçlarımızı şampuanlayıp duruladıktan sonra bu suyu saçlarımıza iyice yedirerek dökebiliriz. Tekrar bir durulama gerektirmiyor zaten temiz su. Haftada 2 kez uygulayabiliriz. Aynı zamanda haftada bir kez de saçlarımızın diplerine masaj yaparak badem yağı uygulayabiliriz. Badem yağı saçları besliyor, yeni saç oluşumunu destekleyerek saçların daha sağlıklı ve gür olmasını sağlıyor.
Sana benim de kullandığım Elidor Güçlü ve Parlak Serum Bakım Kremini öneriyorum. Keratin ve makedemya yağı ile güçlendirilmiş formül :) Saçlarımızın yıpranmalara karşı savaşmasını, sağlıklı bir şekilde güçlenerek daha canlı olmasını sağlıyor. Saçları ağırlaştırmıyor ve çok kolay bir şekilde durulanıyor. Üstelik bekletmek gerekmiyor, çabucak emilerek her saç telinin güçlenmesine yardımcı oluyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Saçların sıklaşıp gürleşmesi için güçlü olması ve kolay kolay dökülmemesi lazım. Bunun için de öncelikle su tüketimine dikkat etmelisin. Saçları en çok besleyen etken sudur. Günde 2 litre kadar su içmelisin.
Saç bakım ürünü olarak çok fazla bir şey kullanmana gerek yok. Elidor'un Güçlü ve Parlak Şampuan ve Serum Bakım Kremi ürünlerini kullanman yeterli. İçeriğinde bulunan keratin saçın onarımını yapıp yıpranmaları önlerken makademya yağı da mat ve çekiciliğini yitirmiş saçlara yeniden hayat verip güç katıyor.
Elidor Serum Bakım Kreminin bir diğer özelliği ise saçı ağırlaştırmadan bakım yapması ve kolayca durulanması. Bu yüzden saçların ince telli bile olsa rahatlıkla kullanabilirsin.
Şampuanının içerisine doğum kontrol hapı veya çam terebantin yağı ekle güzelce çalkala ve kullan. :) Ayrıca saçların gürleşmesi için sadece şampuan yetmez bu arada beslenmene dikkat etmelisin, saçlarını mümkün olabildiğince ısı ve kimyasallardan uzak tutmalısın, haftada 2 kez hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, tatlı badem yağı, Evigen, Bemiks ve Bepanthen ampullerini karıştırarak maske yapabilirsin. En etkili maske bu tatlım. :)
Eczaneden Bepanthen ampul + Bemiks ampul + Evigen ampul al. Aktardan da kekik yağı + badem yağı + fındık yağı + çam terebentin yağı al. Bunların hepsini damlalığı olan özel bir ilaç şişesinde karıştır. Kullanmadan önce güzelce çalkala ve parmak uçlarınla saç diplerine güzelce yedirerek masaj uygula ve saç bonesi ile en az saçında 3 saat beklet. Sonra saçlarını iyice şampuanla ve durula. Bunu haftada bir kez düzenli olarak yap. İlk başlarda ellerine biraz fazlaca saç gelebilir ama ilerleyen zaman diliminde saçlarını mutlaka besleyip güçlendirecektir. Bu karışıma dilersen havanda ezip toz haline getirebileceğin 1 kutu doğum kontrol hapını da ilave edebilirsin. Bu yazdığım ampul formda olan ilaçlar içerisinden haftada 5 ampul Bepanthen'i kalçadan yaptırarak da saç gelişimini hızlandırabilirsin. Yan etkisi olmayan, bunun yanında cilt ve saç problemlerine, farenjite, ses kısıklığına çok iyi gelen bir ilaç. Acısı ve ağrısı olmuyor. Yukarıda yazdığım iki yöntemi de uyguluyorum;sonuç kendi adıma iyi! Son olarak bir süre saç düzleştirici, fön çekme vb işlemlerden uzak dur. Saçını çok sıcak su ile yıkama, kurulurken vs hırpalama.
Sac dokulmesi ve kuvvetlenmesi icin bioplas ya da minoxil gibi ozelliklr eczanelerde satilan sampuanlar var. ya da bir cilt doktiruna git o sana bir karisim onersin eczaci ona gore hazirlasin. arkadaşim 25 yasinda kel kalmisti minoxil kullanarak tekrar saclarina kavustu
En İyi Cevaplar