Mesela sürekli beğenemedim derim ama etrafımdaki insanlar kullandığım kelimenin yanlış olduğunu, beğenmedim demem gerektiği söyledi. Sizce de öyle mi? "Beğenemedim" ve "Beğenmedim" kelimeleri arasındaki bir fark var mı?
"Beğenemedim" ve "Beğenmedim" kelimeleri arasındaki bir fark var mı sizce?
beğenemedim , beğenmek istedim ama yine de beğenemedim anlamına geldiğinden kibir kokan bir kelimedir ve dolayısı ile de itici bir kelimedir.. beğenmedim ise sadece beğenmediğini ve beğenmek için de özel bir gayret içine girip girmediğini belirtmediği için diğerine göre daha düzgün ve doğru bir kelimedir.
Pek beğenemedim emin değilim gibi. Yani beğenmekten çok uzak değilim ama kesinlikle beğenmedim kadar da değil demek. Beğenmedime gelince... beğenmemişimdir 😂
Tabikide fark var birinde mesela Yemeği yapmadım. (yapmak istemedi ve yapmadı) Yemeği yapamadım. (denemiş ama becerememiş.) işte böyle bir fark var yani birinde beğenmeye çalışmışsın ama olmamış. diğerinde hiç uğraşmamışsın bile.
Güzel soru :D Beğenemedim beğenmedim. İkisi de aynı şey. '' Beğenemedim '' kararsızlık taşıyor. Bir şey hakkında kararsızsan zaten beğenmediğin için kararsız kalmışsındır. :D
Karasraızlık durumu var birinde beğenmek için kendini zorlama ikna etme diğerinde net bir duygu durumu hayır deyip kestirip atmış. Kararsız insan net insan gibi bence
aslında bu u söyleyen elimde olmadan begenemedim üzgünüm der gibi söylüyor ama ilk okunduğunda yani ben herşeyi begenemem beğenemedin benim beğenimi kazanamadin der gibi oluyo
Beğenmedim daha net. Beğenemedim de daha bir hatalıymış gibi tutum var. O kadar mağaza gezdim de bir elbise beğenemedim demek gibi bir sitem hissi veriyor
Var. Birisi istegin disinda, yetersiz kaldigin bir durumda kullanilir. Digeri de isteyerek, bilincli olarak.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
"Beğenmedim" biraz egolu kibirli bir kelime "Beğenemedim" öyle değil Sanki beğenmeye çalıştım ama olmadı der gibi Bende beğenmek isterdim ama maalesef beğenmedim anlamında
En İyi Cevaplar