Bu ben ya sevmiyorum veda etmeyi, kendine iyi bak diyip sarılıp yollamayı. burada baksın kendine iyi iste bakamıyosa ben bakarım ona iyi sevdiğim birisinin gitmesini kaldıramıyorum bir daha dönebilecek mi diye düşünmeyi istemiyorum... aglamamak için yüzde beliren o buruk gülümsemeyi, gözlerini kaçırıp etrafa bakma halinden nefret ediyorum acı verir veda etmekten korkan birisiyim... ama öylece haber vermeden ya da son bir kez görmeden kimseyi bırakmam o son konusma gerekir yani vedadan daha kötü olan ölüm var diye düşünüyorum
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Vedaları sevmiyorum demek çoğu zaman bir bahaneden çok, içe gömülmüş bir korkunun sessiz itirafıdır. Çünkü vedalar sadece gitmek değil, yarım kalmaktır. İnsan bazen vedaya cesaret edemez, çünkü arkasından kalan sessizliği taşıyamaz. O yüzden bazıları susar, yok sayar, uzaklaşır ama adını koyamaz. Bu bir kaçış değilse bile bir savunmadır. Yani her veda edilmeyen hikâye bitmiş sayılmaz, sadece söylenmemiş sözlerle ağırlaşır. Vedaları sevmemek bir bahane değil, yaşanmışlıkların yorgunluğudur çoğu zaman. Ve her insan biraz da gidemediği yerlerde kırık kalır.
Aslında hiç bir neden bile sunulmadan, çekip gitmek bana göre bir bahanedir. Vedaları sevmiyorum bu doğru, eğer veda edip gidiyorsam da hiç bir sekilde bahanelere sığınmazdım, bunun için nedenlerim olurdu.
1
8 Yorumla
Soran
10 ay
Kim sever ki vedaları,, insan canını yakacak bir sonu nasıl sevebilir öyle değil mi?
Bazı insanlar gerçekten vedaları sevmiyor çünkü ayrılık ve duygusal yük onları zorlayabiliyor. Bu, korkaklık değil; duygusal bir zorluk olabilir. Evet, bazen bu ifade sorumluluktan kaçmak için bir “bahane” olarak dile getiriliyor ama her zaman böyle düşünmek de biraz haksızlık olur. Geçmiş deneyimlerden kaynaklanan derin bir yara da olabilir. Belki de karşındaki kişinin niyetine odaklanarak değerlendirmek sana daha iyi hissettirebilir. 🌿
Hep korkardım bana birgün veda edermisin diye başlicak o gün sözlerim Bana hiç ' iyi ki hayatıma geldin ' de demedin ama olsun , Elveda dememiştin , ben ettim üzgünüm. Ve sonrası ________ Bir iyi insan daha gözlerini yumdu dün akşam haberleri yayılacak neyse Her şeye ve herkese inat tebessüm eden ben sadece şiirlerimde llur böyle şeyler sen takma kafana
bence değil, bende o tarz biriyim sanırım.. uzun uzadıya veda etmeyi, geçmişi yad ederek ah vah etmeyi sevmiyorum. ayrılık planlanmış ve olması gereken durumda ise vedaların anlamı yok