Alevilerin hepsi çok koyu Atatürk çüdür neden hepsi böyle yetiştirilme tarzından mı bu arada ben alevi olmadığım halde Atatürk e sevgim sonsuz sadece neden böyle merak ettim ?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılOsmanlıya Ecdadımıza küfür ederler. Gezi olaylarının alayı alevidir Ortalığı iyi karıştırırlar. Sonrada kafalarını tpiği yidiklerinde dede biz mazlumuz biz mazumuz derler.
https://www.youtube.com/watch?v=JW5TVuGTptk
Alevilik bir din bir meshep değildir bir mültürdür. Çünkü nekadar alevi tanıdıysam inanan var inanmayan var diyerekte inançsız olduklarını söylemişlerdir. Nekadar ibadetlerinden ali muhmaet desllerde hz. ali ve hz. muhammedin yaşam şekilleriyle emir ve yasaklarıyla uzaktan yakından bir bağlarının olmadığını görüyorum içerler gezerer kadın erkek ilişkilerinde rahatlar yani dünyalık yaşamda insanlar olarak gözlemliyorum. Kadın erkek illişkilerinde çok rahatlar kız erkek gezmezi iyi değil dememe reğmen ne yapacak ihiyacı var insanlık hali ihtiyacını giderecek dediler hep. Peki dedim öğluna göz yumarsın kızında da yapsa olurmu dediğimde onunda ihtiyacı demiştir. Ben çok şaşırdım işte o zaman. Osmanlıya da küfür ettiklerine bakarakta farklı halkalrın kendilerini türiye içinde gizleyen unsurları olarak düşünüyorum.
95 Yorumla- +1 yıl
Utanmadın mı insanlığından da bu kadar yalan iftira kustun. Yoksa insan olduğundan mı bu kadar çirkinleşebildin.
- +1 yıl
Bozuk bir Türkçe ile cahil cühela bir "Alevi" yorumu. İşte tam da bu kafa Maraş'ta yüzlerce Alevi'yi katletti:
i.cnnturk.com/.../5496d79ef493b82808c03c3c.jpg - +1 yıl
Ya kardeşim ne diyon sen ya sen bizim hakkımızda ne biliyorsunda böyle konuşuyon bende aleviyim ben niye bunları görmüyorum ulan sen müslüman değilsin yazıklar olsun senin gibi vatandaşa seninle aynı ülkede yaşamaktan utanıyorum be
- +1 yıl
sünni olup alkol içip karı kız peşinde koşturup dindarız namaz kılıyoz ya demekle olmuyo şu bilinmelidir ki alevilerde müslümandır. Ve bunu müslüman olmadığını idda eden kafir sürüleri anca daeş gibi yok olacaklardır. ve şuda bilinmelidir ki alevi toplumu hz. muhammmed s. a. v hz ali ve 12 imam derğahına inan ve bu dergahların cem evlerine giren insanlar kapıdan içeri adım attıkların namaz kılarlar niyaz ederler. sizki daha sünni kızı erkeği aynı yerde namaz kılamazken alevi toplumunda herkez cem evinden giren kız ve erkekler birlikte niyaz ederler. erkektir ki o kıza yangözle baksa kardeşine bakmış sayılır ve bu alevilikte en büyük ayıptır şimdi bana söyle pis kafir sen sünni kardeşine doğru gözle bakıyomusun
- +1 yıl
@Ölümcül_darkmen Helal olsun.. ( rahmetli annem Alevi, di. babam sunni oldugu icin Hz, Hiziri devamli anmasina. kizardi.. Simdi bu uzucu ani aklima geldi. Sunniler, Hz. Hizir hakkinda ne dusunuyorlar? ( Babamin dusunceleriyle kiyaslamak Icin soruyorum.. sagolun..)
En İyi Cevaplar
Aleviyim. Kendi milletimi anlatmak gerekirse; Biz geçmişini unutmayan,değerlerine sahip çıkan bir halkız. Çok ezildik,yakıldık,asıldık fakat yinede alnımızın akıyla TOPRAKLARIMIZDAYIZ. Sizin soyumuz diye sahip çıktığınız Yavuz Sultan Selim denen adam alevi katliamcısıdır. Padişahlık döneminde sünni kesimi daha çok öne çıkarılıyor ve Aleviler 2. planda kalıyordu. Atatürk'ün başa geçmesi Laikliği getirdi. Bunun yanında eşitlik,demokrasi gibi düşünce akımlarıda meydana geldi ve ilkeleşti. Bunların gelmeside sünni kesiminin rahatını bozunca Mustafa Kemal Paşa'dan nefret ettiler. Alevilerin CHP'ye oy vermeside bu yüzdendir. Biliyosunuz ki Mustafa Kemal Paşa Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusudur. Ne Akp gibi dini araya sokup seçmenleri koyuna çevirmiş nede oy karşılığında kömür ve makarna vererek oy satın almıştır. CHP Atatürk'ün düşüncelerini ilke edinmiştir. Benim bildiğim CHP budur. Şuanki CHP'ye yorum yapamam. İyi geceler herkese..
158 Yorumla- +1 yıl
Kimin hangi soyu kabul ettiği umurumda değil ama Osmanlı soyundan olmayı bir hakaret olarak kabul ederim. Ve aslında hiçbirimiz Osmanlı soyundan değiliz, Osmanlı bir ailedir. Benim atalarım Pir Sultan'ın, Köroğlu'dur. Osmanlılar ise ezeli düşmanımdır. Atatürk ise Celali İsyanı ruhunu yaşattığı için Alevilerce sevilir sayılır. Kürt Aleviler'i bile sever Atatürk'ü.
- +1 yıl
chp zihniyeti Türk değildir. Ruhunu batıcılığa satmış ve aklını batı medeniyetine kiraya vermiştir. Ayrıca Mustafa Kemaln milli mücadele dönemindeki kayıtlı kuyutlu konuşmalarına bakarsan, Mustafa Kemal, hilafetin yeniden ihyası için yola çıkmıştır. İlk okulda öğrendiğiniz inklap tarihi ile ancak bu kadar:) bence daha derin ve sahici belgeler okumalsınız. Yavuza gelince: onun içinde yine biraz okuma öneririm. Kimsenin inancı beni ilgilendir ama artık aleviler bir karar vermeli:müslümanlar mı
ben de arap alevisiyim gayet de atatürkçüyüm ailem de aynı şekilde bilip bilmeden konuşmayın lafta kemalist falan siz alevilerin beyninden kalbinden geçeni okuyabiliyor musunuz da böyle saçmalıyorsunuz ha arada şerefsizler çıkıyor her etnik kökende olduğu gibi kimse mükemmel değil ama asla ne kemalistliğime ne aleviliğime ne Atatürk'e laf ettiririm asla.
158 Yorumla- +1 yıl
kimse olayları dönemin şartlarına göre değerlendirmiyor ki her kafadan bir ses çıkıyor çok biliyorlarsa çıksınlar kurtarsınlar ülkeyi olaya bak sırf aleviyim diye atatürke olan sevgim yalan yani öyle mi sanki doğarken seçiyoruz hangi etnik kökende doğacağımızı genelleme yapmak niye yani
ha ayrıca aleviler sevmiyor türkler seviyor diye milleti ayıracağınıza birarada olmayı öğrenin etnik kökene göre mi belirleniyor atatürk sevgisi ? yazıklar olsun ya bu şekilde düşünen kendine nasıl atatürkçüyüm der
70 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
37Cevap
Atatürkçü falan değiller. Sadece Atatürkü kullanıyorlar ve kendi marksist ideolojilerini maskelemek için Atatürkçülük ayaklarına yatıyorlar . 12 Eylül 1980 ihtilali öncesi Aleviler ya Leninistti, ya Maocuydu, ya Troçki hayranıydı ya da Marksisttiler ve hepsi Atatürke küfür ederlerdi. 80 ihtilali sonrası hepsine ışın kılıcı değdi ve bir Atatürk boyasına büründüler. Bu gün Türkiye'de maalesef Atatürkçü yoktur. Atatürkçüyüm diyenler ya İnönücücüdür ya da komünisttir. ADD bile yabancı istihbaratların kontrolündedir vevatanı bölmey gayretinde ihanet içindedir. Ne mutlu Türküm diyene!
146 Yorumla- +1 yıl
Ben O Kadar, Öküz Gördüm de Senin Gibi Bir Öküz Görmedim!
- +1 yıl
Harika tesbitler
- +1 yıl
saçmalama..
alevilerin kimseyi kullandığı filan yok.. - +1 yıl
güzel gözlemler.ve sonuna kadar da destekliyorum.biz burda alevi sünni ayrımı yapmıyoruz.onların müslüman olduğunun biz de farkındayız.ama gelip kuru kuruya solculukla
Atatürkçü olunmaz.şu da bir gerçek ki alevi sünni kavgasında kesinlikle sünniler alevileri dışlamış diye bir şey yok.aleviler kendi içlerinde öyle yaşamayı kendilerine uygun görmüşler ve sünnileri kabul etmemişler.günümüzde Sivaslıyım diyemiyorum çünkü bana direk "yananlardan mısın yakanlardan mısın" diye soruyorlar.
Gündem konusunda 2,3b cevap paylaştı. Osmanlı'da toplum sınıflara bölünmüştü, eğer yoksul bir sınıftan geliyorsan, yoksul olarak hayatına devam ederdin. Eğer ataların toprak ağasıysa, sen de memleketi yönetenlerden olurdun.
Cumhuriyet Selanikli bir yetimin öncülüğünde kuruldu. Bugün de ülkede, Rize'nin bir köyünden çıkma bir cumhurbaşkanı var.
Hiç bir Alevi, Atatürk'ün Alevi olduğunu düşünmüyor, Atatürk'e sahip çıkma nedenleri, bu memlekette Aleviler'in de eşit yurttaş olarak kabul etmesi.
Ve evet, Aleviler Osmanlı'yı sevmez. Osmanlı döneminde tüm yazılı kaynaklarda, Aleviler yok sayılmış, Bektaşiler dışında devlet yönetiminden uzak tutulmuşlardır.
Öyleki, Aleviler'in hemen hepsi verimsiz dağ köylerine sürülmüştü.20 YorumlaMedeni Bilgiler kitabında attrkün Yavuz Sultan Selim ve halifelere hakaret içeren sözlerinden dolayıdır. Biliyonuz ki Yavuz S. Seli haddi aşan alevileri temizledi.
Ayrıca attrķün garip ve sacma sözleride vardir. kaynk
tr. m. wikiquote. org/wiki/Mustafa_Kemal_Atat%C3%BCrk/Din20 YorumlaAleviler bu ülkede rahat yaşayabilmeleri için Laikliği savunan Atatürk'e saygı duyarlar. Bir çok Sünni için Alevi öldürmek, Cennet'e girme garantisidir. Bu durum da Türkiye'nin şeriatla yönetilmesi Aleviler için katliam demek.
118 Yorumla- +1 yıl
Bak kızım. Senin anlayacağını sanmıyorum ama eğer hala Müslümanlık en iyi Türkiye'de yaşanabiliyor diyorsan yine Atatürk ve o'nun izinden gidenlerin sayesinde olduğunu bilmelisin. Bütün Atatürk sevdalılarının olmadığını ve şeriat ile yönetildiğini düşün buranın da diğer Müslüman ülkelerinden farkı kalmazdı.
- Gündem konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılAlevilerin Atatürkçülüğü sadece kendi mezheplerinden olduklarını sandıkları içindir.bunun Atatürkçülük veya Kemalizm ile bir alakası yoktur.Şayet ben Atatürkçüyüm deyip de teröristler yanıbaşında vatana bayrağa söverken onların haklı oldugunu söyleyen bazı alevi arkadaşlarım vardı.Bundan olmalı ki Bdp Milletvekillerinin hepsi alevi veya ermeni
56 Yorumla- +1 yıl
lan mal şafii adamın bdpyle pkk yla ne işi olur.
- +1 yıl
2'inci Öküz Sensin! Cahil!
- +1 yıl
Atatürkü ben de çok seviyorum ama atatürkçü falan değilim çünkü ben atatürkçüyüm demek bölücülüktür.ben şafi değilim onu diyen salak haberin olsun.gelelim konuya peki bana şunu söyleyin terörizmin ana kalesi olan tunceli vilayetinin tamamı alevi bunu napcaz.siz ayrımcı olmadıgınz için mi evinize gelen sünnilerin yemeklerine tükürüyorsunuz.onlara kız vermiyorsunuz.en son yorumu yapan istersen git bdp vekillerinin kökenlerini iyice bir araştır da ondan sonra gel konuş yavrum benim.
- +1 yıl
Ya alevi olmadan hiçbir şey bilmeden çıkıp atmasyon yapmak içinzde var. Ben de aleviyim ATATÜRK'ün alevi olduğunu biz yerel halk olarak ne düşündük neden öyle olduguna inandık bizim için din dil ırk öenmli değil kim kardeşlikten yana ise kim halkını vatanını seviyor ise onun yanındayız. Veshasıl kelam ATATÜRK Alevi olsaydı Ne Mutlu Türküm Diyene demezdi. Türklükle alaklı yüzlerce açıklamaları var ben daha Aleviler için birşey yazdığını görmedim. Siz Alevileri kötülemek uğruna çaba gösteriyorsunuz. O kürt paçavrasınıda bayrak yerine asınca yeterince lanet ettik ALLAH büyük ama neyse...
+1 yılBen de aleviyim fakat dedigin kadar koyu Atatürk'çü degilim. Ama bence biz alevilerden cok sunnilerin ataturk'e karsi daha fazla sevgi duymalilar. Sonucta aleviler kuran okumaz, ama kuran’ı türkçe’ye çevirme fikri mustafa kemal ataturk'ten cikmisti.
21 YorumlaOsmanlı dönemi Aleviler çok ezilirdi ve Atatürk onları bağımsızlaştırdı. Ondan dolayı.
120 Yorumla
+1 yılaleviler aydın insanlardır.
hem islam deyip hem Hz aliye sonsuz saygı duyup , hemde özgürlükçü , çağdaş olabiliyorlarda ondan.101 Yorumla- +1 yıl
Kanımca türkiye içinde kalan gayrimüslüm halkın buradan sürülmemek için halka karışmak için kedini müslüman olarak tanıtan kişilerdir. Müslümanım diyincede namaz oruç ve şartları zor geldiği için biz aleviyiz unları yapmayı zdiyip işin içinden sıyrılmasıdır.İstanbul da bir papazın türkiyede bir şehrimizin %95 bizdendir ama saklnırlar demeside bunun kanıtıdır ence O yüzdende islama be islami yaşam şekline osmanlıya kin kusarlar sevmezler nefret ederler bulsalar bir kaşık bıparlar avatar gösteriyr
Gizli Üye(30-35)+1 yılsaçmalıyorlar çoğu bdp li ama atatürk resmi var profilde hayır ali namaz kılmıyormuydu oruç tutmuyormuydu sanki kültürü ve sevgiyi dinleştirmiş şaşkın bir kavim..herneyse dersim olayı demişler ama türkiyenin tam ortasında ben özerk olmak istiyorum aşiret kurucam dersen tabikide katliam olur türk alevi yakınlarım oldu gayet iyi insanlar ama kürt aleviler tam terörist alevi bile değiller aslında ateist olmuşlar
36 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılben alivelirin namaz kıldığını ilk sizden duyuyorum görmedimde duymadım da oruçtuttuklarını biliyorum sadece su içmiyorlar ama saçma bende oruç açları anlamak için tutulur herşeyi ye sade su içme mantıksız ben kurandada böyle bişey görmedim tamamen uydurma bir mehzep..mezhep bile denemez kültür
- +1 yıl
Aleviler, Muharrem orucunda, oruç açtıktan sonra da kana kana su içmez. Aynı şekilde Muharrem orucu boyunca et de yemezler. Onun dışında bildiğin oruçta olduğu gibi gün boyunca hiç bir şey yemezler, içmezler de.
Kesinlikle ben oruçluyum, orucuma saygı duy edebiyatına girmezler.
Halka namazı, zikir ve semah sadece Aleviler'de değil, bir çok Sunni cemaatte de var. - +1 yıl
Alevilik uydurma ise şu anda İslam dışı uygulamaların, İslam adına memlekette ne hale geldiğine bakmak yeterli.
İslam'ın 5 şartı var denir, bu beş şartın neye göre ortaya çıktığı da belli değil. Aleviler'e göre İslam'ın 5 şartı yok, 4 kapı ve 40 makam vardır.
Çeşitleri arttırabilirim. Yok efendim imam iki dakika erken ezan okudu, oruç yandı mı sorusuna diyanet evet bir daha oruç tutmalısınız diye saçmalamayı becerebiliyor. Merak ediyorum, peygamber zamanında atom saati mi vardı? - +1 yıl
@tblisi bizim gibi kilmazda nasil kilarlar. Acikla bizde bilelim. Almanyada alevi arkadaslarimin diyebilirim geneli , birak namaz kilmayi domuz eti yiyorlardi.. ataturku savunurlar ama herfirsatta turkiye aleyhinde propaganda yaparlar. Ben şahzen Alevilerin Atatürkü sevdiginede inanmiyorum. Sadece sünni kesime karsi Atatürkü kalkan olarak kullaniyorlar. Ulkeyi bölmek icin her firsatta isyan cikarirlar. Sah ismail dönemindede öyleydi bugunde öyle. Bugun dagdaki pkklilarin geneli alevi kürtlerdir. Hep kin ve nefretle dolular. Amacim burda alevileri kötülemek degil. Benimde alevi cok
arkadasim var. Ne yazikki gercekler boyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnlar Atatürk çüyüz diye geçinirler fakat alakaları bile yoktur. Gezi olaylarını Atatürk çüyüz diyerek başlattılar. Halbuki Atatürk bunların yaptıklarını görseydi. Nasıl bir millet bıraktım diye üzüntüden kahrolurdu. Yalan sevgileri sözleri. Sözde Atatürkçü ler.
56 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılElbette her ikiside sözde öyleler ayrım yok sözde dindarlarda aynı sözde Atatürkçü lerde.
Cevap sahibi+1 yılElbette hepsi bi'şeyleri kullanarak oy almaya çalışıyor. Siyasetçilerin kaçı düzgün insan ?
+1 yılalevilere bir garezim yok fakat, dersim i vurun emrinin Atatürkün vermiş olmasına rağmen bu aşırı Atatürk sevgilerine karşı biraz şüphe duyarım.
ama saygım sonsuzdur.Malumunuz şu zamanda bize en çok lazım olan şeydir saygı.32 Yorumla- +1 yıl
Orada 9 kardeşini anasını babasını kaybeden yakınım bile Atatürkü savunuyor.
Ayrıca neden aleviler Atatürk u savunurken, hizbullahcilar Şeyh sait ı savunuyor hiç düşündün mü?
Dersim katliamının sorumlusu chp zihniyetidir fakat aleviler chp'yi sever..Atatürk'ün alevileri de sevmediğini düşünecek olursak aleviler buna nazaran Atatürk'ü çok severler..kısacası iyilikten mraz doğar..millete kötülük yarıyor aga...
42 Yorumlanefret söylemleri dolu mesajlar yazık bizden olmayana hiç tahammülümüz yok.
alevileri öbür dünyada sunniler yargılamayacak arkadaşlar adamlar neye ve nasıll inanırsa inansın.51 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Laik bir ülkede yaşamanın ne demek olduğunu çok iyi bildikleri için olabilir
90 Yorumlabence bu soruyu internette araştır sebebini anlarsın inan bana çok uzun şekilde anlatmak isterim ama sen kendin araştırsan daha iyi.
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHepsi Atatürkçü değildir, ama Atatürk'ü kullanarak pişkinlik yapanlarda var, tabi bunu yapan sadece aleviler değil diğer kesimlerde de mevcut böyle örnekler. Alevi var, alevi var şimdi, oruç tutan ve namaz kılanlar da var, dini görevlerini yerini getirmeyen vurdum duymaz aleviler de var. Kısacası insan var, insan var, ben biri kötü diye hepsine yıkamam, netice de bizim insanlardan da çürük çıkabiliyor.
11 Yorumlamükemmel bir ahlak anlayışları var doğal olarak atatürk gibi bir insana saygı duyuyorlar çok basit aslında.sadece sünniler mi sevecek :)
50 Yorumla
+1 yılProvakatif Cevaplar, Galeyan Yaratacak Yorumlar Yapılmış Yönetime Şikayet Ettim!
Alevilik, Sünnilik, Siz Bunlarla Uğraşmaya Devam %50'lik Koyunlar Sizi Kara Cahiller!20 YorumlaÇevremde çok alevi arkadaşım var. evet konuşmalarına bakınca çok atatürkçüler ama anca lafta. icraata bakınca sıfıra yakın çoğu . Ha bu benim çevremdekilerden çıkardığım tespit, kimseyi bağlamaz...
26 Yorumla- +1 yıl
Alevi olmak Atatürkçü olmak Atatürkçü Olmak Alevi olmak değildir. Yeter artık bizim mezhebimiz hakkında iftira atmaya hakkınız yok. Hadi sen kimin taraftarıysan onun adına cık icraat yap. Neymiş Atatürkçüymüş laftaymış.. Boş kafalar.
- +1 yıl
- +1 yıl
@Soruyasoru Ben de tam bu soruyu soruyordum. Lafta ve icraatte Atatürkçü olmaktan bahsetmişsin. Bu ayrımı neye göre yaptığını merak ettim.
Atatürkü sevmenin alevilikle bir ilgisi yoktur.Yıllardır imamhatipe giden insanlara atatürk düşmanlığı öğretildi,Bunu bizzat imamhatip de okuyan arkadaşlarımdan duyduğum şeyler.
20 YorumlaSünnilerin kafa kesme baskısından bir nebze olsun Atatürk kurtardığı için.
40 YorumlaAynen, ozellikle kurt alevilerin ataturke tapmasina anlam veremiyorum. :/
110 Yorumla- +1 yıl
tapmak ne lan ? ayrıca kürt alevisi ne be !
- +1 yıl
türktende alevi çıkar araptanda kürttende.
ama onlar mezhep değil. kürt alevi diye ayırman yanlış. - +1 yıl
Ben kimseyi ayirmadim, yalnizca belirtmek istedigim alevi kurtlerin ataturkcu olmasini tuhafsamam. Yani turk alevilerin ataturku sevmesini gayet saygiyla karsilarim ama kurtlerin asla, hatta tahammulum bile yok boyle insanlara. Ozellikle dersimlilere. Adam soylarini curuttu onlardaataturke tapiyorlar. Enteresan.
- +1 yıl
ozaman türkiye cumhuriyettinde işinne arkadaşım s*ktir git suriyeye ırağa bak sizin başınız p*ç yılan suriyedde devlet kuruyomuş s*ktir git orda takıl ozaman işinne türkiyede işinne ?
+1 yılatatürkü sadece aleviler sevmiyor ki..
atatürk gibi bir lider daha önce olmadığı için ve bundan sonra da olmasının çıok zor olduğu içindir bu sevgi..20 Yorumla
+1 yılAlevilerde ne yaptıklarını bilmiyorlar ortada kalmış garibler,kemalist ,ve Komünist rejim çok iyi kullanmışlar kendilerini.
20 Yorumlaonların sevgisi yalan dolan ya...pek dindar olmadıkları için atatürkçüyüz deyip geçiniyolar işte..halbuki atatürkle de alakaları yok
12 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDeveye diken insanı ... Diye bir laf var öyle galiba
21 Yorumlabizim bilmediğimiz ekstra özelliklerini biliyorlardır belkide...
10 Yorumlaorasını bilmemde alevilerle nedense aram hiç iyi değil yav
13 Yorumla
+1 yılevet bende farkettim nedenini bilmiyorum. alevi olupta sevmeyeni görmedim
30 Yorumla- Gündem konusunda 590 cevap paylaştı.
+1 yılyahu aynı soruyu bende sordum kendi kendime kendimle yüzleştim:)
cevap bulamadım ama hala01 Yorumla
+1 yılSoru içinde soru olacak ama neden dolayı ,İslama düşman olanlar atatürkçilerden ve Alevilerden çıkar,her atatürkçüyü ve Aleviyi kastetmiyorum burda.
00 Yorumla
+1 yılonlar aslını kaybedenler , geçmisini unutanlar . bir laf vardır .
Aslını inkar eden , dinini inkar eder !01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlevilerde sünni,sünnilerde alevi nefreti var.israil nasıl düşünmemezi istiyorsa o şekilde düşünüyoruz.yazık bize.Allah sonumuzu hayır etsin
02 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. TÜRK olduklarından kanı bozuk olmadıklarından
121 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDevletlerin dini olmaz; onlara din düşmanı diyenlere sözüm
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılonlar lafta kemalist. Alevileri katlettiren kişidir destekledikleri kişi :) Dersimde falan hiç acımadı valla :)
13 Yorumla- +1 yıl
Dersim Aşiretleri ne yaptı da Dersim bombalandı bunu biliyor musunuz peki?
Sultan 2.Mahmut Han Hazretleri ne diyor?
Kılıç kınından çıkmayınca İT sürüsü DAĞILMAZ.
Cevap sahibi+1 yılevet şimdide öyle. Tomalar su atmadıkça it sürüler dağılmaz. :D
+1 yılonlar lafta kemalist .
23 Yorumla- Gündem konusunda 632 cevap paylaştı.
+1 yılVefalilar demekki
50 Yorumla bende anlayamıyorum biri açıklasın
11 Yorumla
+1 yılMinnet duygusudur belki..
00 Yorumlabunun alevilik ile alakası yok..
00 YorumlaTürkiye deki bütün değerlere sahip çıktığı için.
15 Yorumla- +1 yıl
hangi değerler mesela örnek verebilr misin ? zaten belirli bir kesimi oluşturuyorlar... Türkiye nin geneli kapsayan neye sahip çıkıyorlar merak ettim doğrusu ?
- +1 yıl
Atatürk ü herkes severdi, çünkü osmanlı da Türk dahil zulüm gördü. herkesin oy kullanabilmesi bile ne kadar büyük birşey biliyor musun? ortada büyük bir devrim var ozamana göre değerlendirirsen. adam yerine koyuluyor vatandaş, osmanlıda köleden başka birşey değilsin. sadece bu bile yeter.
- +1 yıl
Osmanlı soyu tüm padişahlar halifeydi... senin bu söylediklerine inanmak için biraz tarihten uzak bir bilgiye sahip olmak lazım geliyor... vakti zamanında gayri müslim azınlıklar dahi osmanlı topraklarında mutlu mesut ve hür iradeleriyle yaşarken... neden aleviler yaşayamamış neden ezilmişler ? katledilenler de vardır elbet... ama şu unutulmamalı ki Devlet-i Aliye Osmanlı da İSLAM fazlasıyla adaletli şekilde yaşandı... bu konuda sznle aynı fkirde değilim...
- +1 yıl
seçme seçilme hakkına eyvallah da aga kimse çıkıp demiyor ki
tek partiden hangisini seçecem :D
onları bombalattiğı için olabilir
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAleviler değer bilen insanlardır ondan
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldoğruyu inkar etmezler ondandır
40 Yorumla
+1 yılHiç bilmiyorum, ilk senden duydum :)
00 Yorumlabilmem .
02 Yorumla- +1 yıl
en netide bu olmuş:)
Gündem konusunda 8,9b cevap paylaştı. hayat garip :D
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCünkü islamiyetle pek alakari yok kan cekiyo yani
13 Yorumla- +1 yıl
islamiyet ne? boşşşş
- +1 yıl
mallık ta son nokta .
Gündem konusunda 790 cevap paylaştı. yanlış bir tespit
12 Yorumla