Surekli hesap odeyen taraf olmaktan biktim?

Safligim yuzunden mi desem baska bir seyden mi bilmem hesap odeyen taraf hep ben oluyorum. Yakin 2 3 arkadasim var zaten ama genelde bir seyler yiyip icitigimizde kasaya varana kadar renkten renge girip cuzdan bulma cabalari ve kasiyerin bizi izlemesi sirada bekleyenler olmasi beni dahada geriyor ve sira ondada olsa hemen cikarip oduyorum. Bu huyumdan nefret ediyorum. Sonra tabi aa canim ben verirdimler falan... Bazen diyorum kullandirtma kendini sonrada diyorum boyle ince hesaplar yapma. Mesela annem icin alisveris yapiyoruz ablamin geliri benden kat be kat daha iyi (ogrenciyim ama calisiyorum o memur ) ama kasaya varinca ablamin hic umrunda olmuyor annem babamdan aldigi emekli maasinin birkac lirasini cikarmaya calisirken ablam kart arama cabalarina giriyor bende annem odemesin diye hemen cuzdani cikariyorum. Ama hep boyle hep disari ciktigimizda bunu yasiyorum. Sadece 1 samimi kiz arkadasim dikkat ediyor o da benim gibi oldugu icin.. Acaba diyorum cok mu ince hesaplar yapiyorum ama ay sonu gelince sinir oluyorum. Siz ne diyorsunuz bu işe?
Surekli hesap odeyen taraf olmaktan biktim?