İslamdan başka din yok diyenlere Mısırlı rahipten cevaplar
Günümüzde İslam Tek Geçerli İnanç Değil mi? Hıristiyanlık'ı Geçersiz Kılmadı mı?
İslamdan başka din yok diyenlere Mısırlı rahipten cevaplar
hristiyanlik ve yahudilik bir hak dindir. ancak islamin gelmesiyle devri sona ermistir ve bu dine inanan kisilerin islama inanmasi istenmistir. bunu yapanlar dogru yola girmis yapmayanlar ise yanlista kalmistir.
Fatiha suresinin son ayetinde yoldan cikmislar ve gazaba ugramislar dan bahseder (gayril magdubi aleyhim ve leddaallin). bu ayetteki yolsan cikmislar Hristiyanlar ve gazaba ugramislarda yahudilerdir.
cok basit ve guncel bir ornek vereyim. hepimiz bilgisayar kullaniyoruz. bundan 20 sene once bilgisayarlarda windows 95 yukluydu ve herkes onu kullaniyordu. ama bugun herkes windows 10 kullaniyor. ikiside ayni yerden geldi. ikiside microsoftun. ama bugun birisi kalkipta ben windows 10 kullanm, ayi reddediyorum ben windows 95 kullanicam onuda microsoft yapti diyebilirmi? demez. cunku windows 95 ihtiyaci karsilamaz. zaten karsilasaydi ust versiyonlarini yapmazlardi.
iste Hristiyanlikta boyle. Evet bir hak dindir ama ihtiyaci karsilamaktan yoksun kalmasaydi yeryuzune islam inmezdi. tarih boyunca 124bin peygamber geldi ama hepsi yeni dinler getirmedi. cunku mevcut din o zamanki ihtiyaca cevap verebiliyordu. iste hristiyanlikta mevcut ihtiyaca cevap verebilseydi Muhammad S. A. V. islami yaymak icin degil hristiyanligi yeniden ayaga kaldirmak ve insanlari hristiyanliga davet etmek icin gonderilirdi.
Umarim yeterince aciklayici olabilmisimdir.
Güzel kopyala yapıştır olmuş o zaman bende islamın geçersiz oldugunu hemen ispat edicem
Bahailikte te kendinden öncekilrere iman esastır bahailik islamı kabul ediyor ama siz kabul etmiyorsunuz bu durumda bahailik gelince islam geçersiz kılınmış oluyor sizin mantıgınıza göre
evet bu kadar basit bahailik islamdan üstündür sizin mantgınıza göre
Bize göre de İslam öyle işte 7. yüzyılda muhammed adında biri tarafından kurulmuş bir siyasi muhammedi ideolojidir vahiy değildir.
işte sen bahailik için nasıl dersen bizde islam içinböyle düşünüyoruzz.
ama islamın son din olduğuna biz körü körüne inanmıyoruz. muhammedin hak peygamber olduğunun kanıtı var. en başta da bozmadığınız incil, muhammedin geleceğini haber veriyordu. kendi kitabınızı bozmasaydınız bu gerçekleri görürü ve müslüman olurdun be kardeş. yol yakınken dön ve ateşten kurtar kendini
Öyle bir düşüncem olmadı. Hristiyanları da öcü gibi görmedim. Aynı Tanrıya inanıyoruz. Aynı peygamberi seviyoruz. Hz İsadan bahsediyorum. O sizin için kutsal olduğu kadar bizim için de kutsal. Ancak bir yanlışı yaşadığınız kesin. Biz müslümanlar Ne Hz İsaya Ne de HZ Musaya ve diğer peygamberlere toz kondurmazken, incilin tevrat ve zeburun Aynı Tanrıdan geldiğini bilir ve buna ölümüne saygı duyarken siz hristiyanlar hiç neden sizin diğerlerine bir türlü saygı duyamadığınızı merak ettin mi?
Yani benim için Hz İsa ve HZ Muhammed çok önemli ve çok yüce iki insanken Sen neden birini otomatikmen eleyip seninle hiç bir alakası yokmuş gibi düşünüyorsun? Bunu düşündün mü?
Cevap
7Cevap
islamiyet evrensel bir dindir
düşğnsene yahudilik hristiyanlıkta aynı ilah tarafından geldiğine göre bunu fanatizm yerine koymanın bir anlamı var mı dostum?
islamiyette aynı ilah tarafından geldiğine göre ve diper dinlerin hiç birini inkar etmediğine göre
ona itaat ve kıyam etmek her yiğidin borcudur...
diğer dinler bşr zaman sonra nefsi olarak dizayn ve uygulanırken islamiyet kendi ilahi yazıt ve ilahi adaletle rotasından şaşmamıştır..
ona itaat ve kıyam etmek her yiğidin borcudur...
Hayır kimse islama itaat etmek zorunda değil değiliz.
bize göre de islam sahtekar bir dindir tanrıya vahye dayanmıyor
size iyi günler
her yiğidin borcudur
ister o bırcu öder isterse ödemez kendi nefsne kalmıstır
evrensel din İslam'a bak dünya üzerinde inananı sadece Türkiye ve Arap ülkeleri nasıl bir evrensel ise artık güldürme beni şu an güncel mevcut müslüman nüfusu dünyada 1.6 milyar
hristiyan nüfusu ise 2.2 milyar
@Darkness_1998 nefsi olarak açıklama yapman şaşırtıcı
türkler inanıp inanması ilahın sorumlulugunda değildir
ALLAH cc insanlara bu dini sadece türkler inansın diye araplara vermemiştir
aynı şekilde diğer dinlerde araptır
ilk konusma dilide araptır
babasız olarak dünyaya gelen bir tek hz isa A. S efendimizdir onuda hiç bir ALLAHın dini inkar etmemiştir
ayrıca islamiyette bu dinlerin olmadığına hz isa'nın veya diğer her bir peygamberin yok olduğuna inanan kişide islamiyette olmayacak ve küfre girmiş olacaktır.
diğer dinler sadece hükmünü yitirmiştir varlığını değil.
Cevabını bildiğimiz için merak etmedik zira insan oğlunun doğasını biliyoruz, semud kavminin peygamberden kendi belirledikleri mucize talebine ve sonucunda vaatlerini ne denli yerine getirdiğini incelersen cevabı bulursun, Hidayet Allah'ın elinde
İslam arap dini. Evrensel olduğuna inanmıyorum.
Ama İslamda 4 büyük kitaba da inanmak var.
İmanın şartları bu ;)
Hatta kitap ehli hakkında bir ayet bile bulunuyor.
4 büyük din hakkında.
“Ehl-i kitap içinde, Allah'a iman ettikleri gibi, Hakkı tazim ederek hem size hem de kendilerine indirilen kitaba inananlar da vardır. Onlar Allah'ın âyetlerini, değersiz bir menfaat karşılığında satmazlar. İşte Rabbi nezdinde mükâfatları olanlar onlardır. Muhakkak ki Allah hesabı pek çabuk görür.” (Al-i İmran, 3/199
Bahailikte te kendinden öncekilrere iman esastır bahailik islamı kabul ediyor ama siz kabul etmiyorsunuz bu durumda bahailik gelince islam geçersiz kılınmış oluyor sizin mantıgınıza göre
Ama islam son dindir biz buna inanıyoruz.
Ayrıca itaat etmeyenler zaten dinden çıkmış oluyor müslaman olmuyor çünkü imanın şartı bu :D
Sorguluyorum tabii ben , sorgulayarak yaşamazsak körü körüne inanırsak ne manası kalıcak ve evet daima sorguladığımdan o kadar biliyorum. Saygı duyuyorum. Sadece benim düşüncelerim kabul etmek ya da etmemek size kalmıştır.
Sıkıntı değil :)
iki din arasındaki en büyük fark saygı hoşgörü olsa gerek 😊
gel misyoner kardeş gel bana. neden son din islam anlatayım sana. isa peygamberdir ama iseviliği bozdunuz. artık kıyamete kadar hak din sadece islamdır. sen de müslüman ol kurtul...
şu yobaz bağnaz zihniyetini bir kenara bırak ve Hristiyanlığın bozulduğunu bir kanitlasana sen?
anca konuşmayı biliyorsunuz
ancak ateşle tehdit ederler. maksuz engel atmıyorum soruya yazdıgı her bir yorum soruyu ön olana çıkarıyor :)
aynen öyle 😊
@Darkness_1998 bak canım ben sana hakaret etmedim istersen sen de etme. ben sana hristiyanlığın bozulduğunu ispatlayayım. ama hangi ispatı söyleyeyim yüzlercesinden. en büyük i, spatlardan biri bir incili yüze cıkardınız ve en sonunda iznikte bunları 4 e düşürdünüğz. kutsal kitabı bozulan din nasıl doğru ve geçerli bir din olur. tabiki olmaz. dah yüzlerce var. ben incili okdum ve saçmalıklar dolu. mesela baba oğlu kutsal ruh inanışı incilde var. tanrıya oğul atfediyorsunuz. haşa tanrının oğlu olur diyen bir dinin başka bir yerini incelemeye gerke bile yok. yüzde 99 u değiştirilmiş kalan yüzde bir de sadece aslının ALLAH tan geldiğini ispat eder. ama aslını rahipleriniz ve papazlarınız bozdu
https://www.youtube.com/watch?v=LKeyNJkGEOA
Yine elinde patladı hrsitiyanlardan yanıt :D
senin niyetinin misyonerlik olduğu belliydi zaten sen de bunu ispat ettin. soruya attığı her bir yaorum soruyu ön plana çıkarıyor derken niyetin ortaya cıkıyor. neden gelip insan gibi tartışmaya korkuyorsunuz. çünkü inancınız sağlam değil. sadece ve sadece oyunlarla insanların kafasını karuıştırıp misyonerlik yapmaya çalışıyorsunuz. eşhedü enla ilahe illalah ve eşhedü en muhammeden abduhu ve resuluhü (ALLAH tan başka ilah yoktur, muhammede ALLAH ın kulu ve peygamberidir.) isa da musa da peygamberidir. ama onların devri kapndı
https://www.youtube.com/watch?v=tEVCoMmVwAE
Korkma rahat ol :) sağlam imanlar sarsılacak endişen olmasın git sende islam dinini misyonerliğini yap sana engel olan mı var
@Darkness_1998 elli kere kanıtladım yine kanıtlayayım. ayrıca sizden olmayan herkese hakaret edecek kadar neden sinirleniyorsun. haksa eğer dinin sen ispatla hak olduğunu. ALLAH a evlat edindi diyen bir din geçersizdir. yüzlerce farklı kutsal kitabı olan bir din geçersizdir. aslı HZ MUHAMMED son peygamber olarak gelecek diyen bir dinin hükmü kalkmıştır.
@Darkness_1998 yüzlerce ispat var hristiyanlığın safsata olduğunun. aslına iman ediyoruz ama sizler bozdunuz dininizi.
teşekkür ederim sana biraz daha yaz gel insanlar attıgımmız videoları izlesinler eleştirilere yanıt veren soru işareti olucak sayende bizler yazıyla videolarla islam eleştirilerine yanıt veriyoruz pili bitmiş plak gibi yanacaksın demiyruz :)
hiççç korkum yokk. sen dinini anlat ben de dinimi. düşüncesine inancına güvenmeyen, neye niçin inandığını bilmeyen koksun. ALLAH ahamd olsun ben ALLAH a ve muhammede görür kadar kesin inanıyorum. herşeyden daha gerçek bir şey varsa da muhammede ALLAH ın peygamberidir. inşallah isa da kıyamete yakın inecek ve hala hayatta olan ahmaklara eyyy hristiynalr son din islamdır, son peygamber muhammeddir ona iman edin diyecek. o zaman sen isayı da yalanlarsın bence
senin uyduruk videolarınla kafası karışacak cahil biriyse eğer msülüman, hele de senin niyetinin ne olduğunu kendin itiraf etmene rağmen senin yalanların akanacksa bir müslüman zaten o kaybetmiştir sınavı. senin derdinin insanların kafasını karıştırmak olduğunu sen itiraf ediyorsun. oysa bizim derdimiz DOĞRUYU HAKKAI göstermek. insanları senin gibi doğrudan uzaklaştırmak, kafalarını karıştırmak değil.
hristiyanlığın bozulduğunu ispatla dedin. ispatladım. sen eğer dininin hak olduğunu ispat edebilseydin benim hristiyanlığın çürüdüğüne dair kanıtlarıma cevap veridin. ama verecek cevabın yok. çünkü sen de biliyorsun ki hiristiyanlık geçesizdir artık. belki de sen hristiyan bile değilsin. belki de insnalar kafir ölsün diye uğraşan bir ateistsin.
İslamın hristiyanlığın geçersiz olduğunu söylemesi hristiyanlık inancına atılmış bir iftira değil ki islam inancının bir söylemi iftira nerede?
İşte iftira o sizin iddianız sizin görüşünüz bahailer de islamın geçersiz oldugunu söylüyor o zaman islamda geçersiz kılındı :) bu kadar basit.
ayrıca bu neyin kafası avrupanın bile %80 i ateistken müslüman mahallesinde salyangoz satmak nedir enerjini daha sonuç alınabilir şeyler için harca bence sanmıyorum ki bir müslüman bir şekilde hristiyan olsun inancını kaybeder ateist olur ya da ne bileyim deist olur agnostik olur bişey olur da hristiyanlığı seçecek bir kişi bile çıkmaz
Hristiyanlık avrupanın tekelinde bir din değildir. Kendi inancını yaymak vs yasak değildir salyangoz mı satmak? rahatsız oluyorsan benden git beni dava et müslüman mahallesinde salyangoz satıyor diye.
ne oldu cevap veremeyince konuyu mu değiştirdin? sıkışınca
arkadaşım çok zeka gerektirecek bir şey söylemedim ama nasıl anlayamadın hayret
Bak tekrar ediyorum islam inancı hristiyanlığın kaldırıldığını söylüyorsa bu islamın bir söylemidir ve müslümanları bağlar eğer sen müslüman değil de hristiyansan buna inanmazsın ve eleştirmek gibi bir hakkın yok inanmadığın inancı eleştirmek ne alaka?
Neden eleştirmeyim? İslamın kutsallığı mı var? İslam eleştirilemez diye bir madde mi var? Bal gibi de eleştiririm islamı hiçbir şey de yapamazsınız
Abi sen neden anlama sıkıntısı yaşıyorsun gayet açık yazıyorum kelimeler net ifadeler net ama anlayamıyorsun garip bir şekilde. Bak İslam inancı bana göre kutsal ama sana İslam kutsal diye eleştiremezsin demiyorum. Sen İslam dinine mensup değilsen eğer İslam inancını eleştirmen yersiz Tıpkı benim teslis saçmalığını (bana göre saçmalık) eleştirme hakkım olmadığı gibi seninde İslamın herhangi bir inancını eleştirme hakkın yok bu son cevabım çünkü iletişim sorunu yaşıyoruz anlaşamıyoruz sürdürmenin bir anlamı yok iyi günler
islam kaostur.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar