ben yeni aldım bilgim çok az kuşlar hakkında 2 aylık kuşum
Muhabbet kuşu olan var mı? nasıl bakıyorsunuz besliyorsunuz :) ?

Kuşun erkekse konuşur konuşması için de kelimeleri sıkılmadan sürekli tekrar edeceksin. Kuşunun kafesini haftada 1 mutlaka temizle suyunu her gün değiştirmeye özen göster. Çubuk yemler zararlı ama en çok onları seviyorlar arada çubuk yem alabilirsin bundan dolayı diğer yemleri tercih et. Portakal ver yumurta sarısı ver. Cereyan alan yerlerde sakın bulundurma. Kuşunun yanında sigara içilmesine müsaade etme. Astım olabiliyorlar. Kuşlar için en tehlikeli durum ishal olmaları. Eğer kakası sulu ve halsizse mutlaka veterinere götür. Kuşunla arkadaş ol onu kafesinden çıkar kafese fazla hapsetme. Gece 11 den sonra ben karanlık odaya alıyordum ışıktan rahatsız olmasın diye buna da gayret et. Benim meleğim öleli 2 hafta oldu :( Ölümü çok üzüyor baştan söyleyeyim bunu da.
Banyo yapması için suyun ısısı da çok önemli öncelikle bir kapa suyu koy kendisinin suya girmesini bekle eğer girmiyorsa kanatlarını başını yavaşça ılık suyla sil. Bir diğer konu da bit spreyleri mutlaka bir tane almalısın kuşun fazla kaşınıyorsa bit spreyi ile dezenfekte et kanatlarına sık gözlerine sakın gelmesin. Bitlenince de fazla yaşamıyorlar çünkü.
yavru ne güzel. konuşmaya alıştırabilirsin. kusabilir veya ayna varsa ona kur yapabilir. eş istiyor anlamına gelir. suyunu her gün temizle yeminide her gün üstündeki kabukları üfle. bir sorun olursa bana yaz.
Bolca konuş onunla yakinlarinda ol alışıp sevsin seni. Hemen eline almaya çalışma, haftada bir banyo yaptirt, kafesini temiz tut. Benim ki avucunda banyo yapar musluğun altinda :)
Görüş
4Görüş
var şu an 6 yavru 3 yumurta 2 çift kuşum var
Cok ilgi istiyolar ya😂
benim var 3 tane
2 aylık nasıl bakmalıyım ne yedirmeliyim yem dışında
Yok hiç beslemedim
hayır yok
En İyi Görüşler