Muhabbet kuşu olan var mı ?

Var da papağanım var 3500 tl ye aldım ve benden iyi konuşuyor , çoğunluk ev telefonumuzun sesini çıkarıyor bizdede herkes telefonmu çaldı diyor , tam kopmalık , bide ağza alınmayacak küfürler öğretmişim bazen sitenin bahçesine indirdiğimde , karılara öyle laf atıyorki tabi bide ıslık çalması ayrı olay :) millet artık senmi çalıyorsun diyor hayvanın üstüne atıyorsun suçu :)
Besliyorum. Bakımında herhangi bir zorluk yoktur. Hafta da bir temizlersen kafesi sorun olmaz. zaten temizliği de kolay altı üstü gazete değiştireceksin. Yemlerini her yerden bulabilirsin. Arada vitamin takviyesi falan da yaparsın.
Alacaksan erkek yavru al.
Vitamin mi nasıl vitamin ki hiç duymadım kuşa özel bişi mi ?
Peki bu kafesi temizlersen mesela kuş uçup gitmezmi
Kapıyı pencereyi zaten açmayacaksın temizlerken. Vitamin suyuna katılıyor. Petshoplarda satarlar arada eklersin suyuna. Yem konusuna gelince yemliği sürekli dolu dursun sorun olmaz. Yavru alırsan kolay alışır sana sürekli ilgilenirsen bazı kelimeleri tekrarlar bile. Karanlıkta ses çıkarmaz yani uyku açısından sorun olmaz. Bu arada odana giren çıkan yoksa salona koymanı tavsiye ederim.
Alırım o zman vitamin ya önce kuşu alayım da :)
Peki mesela bunların yemlerinde çok yemesi az yemesi sorun olmaz dimi mesela balıklarım çok yem vermekten ölmüştü :(
Salona kıyamam annem izin vermiyor kesinlikle olmaz dedi odanda bakacaksan olur dedi bilemiyorum validenin çenesini çekemem aldın bunu sürekli pislikler uçuyor falan gibi :(
Yok balık gibi değil kendi ne kadar yiyeceğini biliyor kuşlar. Kafesler için özel tüller oluyor onlardan alırsan pislikler uçuşmaz. Salona koy dememin sebebi hayvan ilgi istiyor. Sessiz ortamları, boş ortamları sevmiyor. Yani bir köşeye öylece koyarsan ilgilenmezsen kolayca hastalanıyor ve ölebiliyor.
Ay ölmesin ya :/
Peki gündüzleri oturma odasına getirsem ce gece odama görürsem mesela nasıl olur ki
Gerçi odamda olsa da ben onlar ilgilenirim ya konuşurum falan konuşunda beni anlayabilir mi ki acaba köpekler gibi mesela ilgiyi hisseder mi
Hissediyor tabi. Nasıl hareketleniyor. Eline alıp sev ara ara sana da alışır omzuna falan konar. Arada müzik açıyorum ben oyun bile oynuyor kuşum :)
Ay ne güzel ya :) şarkıyı bile hissediyor dmek ki :)
Evet tabi. Fiyatları alacağın yere göre değişir. 30 - 60 arası.
Teşekkürler ;)
benim var Allah ın yarattığına laf edilmezde bunların bildiğin geyik muhabbeti arkadaş karanlıkta bile cik cik cik bide akvaryumlarım var 4 tane foku fokur ev ev değil hayvanat bahçesi
Çok dik cik öterse odamda uyuyamam ki ama ya :/
Akvaryumlara bayılırım hep istemişimdir :)
ALLAH ÇOK BÜYÜK AŞK O AŞK VE AŞKIN YARATTIĞI HER ŞEY HARIKA :)
Teşekkür ederim şekercim ;)
çok eskiden vardı kedim yemek üzereyken agzından zorla cıkarttımkanlı değildi ama korkmustu baya kus 2 gun sonra korkudan öldüü:(
Anana nasıl almış ağzına kedi kız :(
Görüş
9Görüş
Ya kafesini al tülünü al azıcık bir tüyü var hiç bir sorunu yok.
Yavru erkek kuş alırsan konuşur bile , benimki cümle bile kurabilyor artık :))
Bakımı çok kolay , sana alıştıktan sonra en iyi dostun oluyor :)
Erkek olanlar mı konuşuyorlar peki ne renk oluyor erkek olanlar :)
Peki bu gaga taşı şart mı peki tül şart mı
Peki suyunu kaç günde yenilememiz lazım
Peki yem ne kadar sürede bir verilir
Peki gece mesela odama koysam ses çıkartırmı karanlıkta flan uykusuz kalmayayım annem çünkü evi nine izin vermiyor :( odana koyacaksın al dedi :(
Erkeklerin gagasının üstü mavimsi oluyor , dişiler daha toplu küçük olurlar.
Erkek kuşlar daha kolay konuşur , gaga taşı şart , tahta tüneklik şart(tırnaklarını kısa tutar)
Suyunu kafana göre değiştir , ben 1 haftada 1 değişiyorum.
Yemleri kabuklu oluyor yani içini yer , kabuğunu atar yemliğie üfleyince uçar kabuklar , yem bittiğinden emin olunca değiştir arada marul falan da ver :))
Odana koyunce ses çıkartmaması için kafesin üstüne komple birşey ört gece sesi çıkmaz :)
Hm anladım demek ki annem o yüzden istemiyor pis oluyor diyor :/
Neyse ben onu ikna derim kıyamazsınız bana
Çok teşekkür ederim zahmet ettin her bir soruna yanıt verdin :)
Rica ederim ne demek hayvanlar benim hayatım :))) , pisliği pek olmaz ya , tül işi görür :))
Umarım alırsın
Umarım ya valideyi ikna edebilirsem bir de aldığım balıklarında ben hiç ilgilenmemiştim babama kalmıştı bakımı :) o yüzden babam da diyo yine bakmazsın bana kalır onlar hayır diye :)
Benim 2 akvaryumum var 100 ve 50 litre , 32'ye yakın balığım ve bir tane muhabbet kuşum var :)))
Sorumluluk istiyor haliyle alabileceksen al :)
Waoww büyük bir akvaryum yani harika yaa :) benimki akvaryumda değillerdi fanus da iki adette e babam da çok yem vermiş öldüler yem yemekten :(
Ben sorumluluk alamıyorum sanırım o konuda köpek aldırmıştım babama da garibim istiyorum diye almıştı da gene babama kalmıştı bakımı :) ama kuşu çok istiyorum sanki bunu alsam hergün ilgilenirim gibi ya :)
Al o zaman onunla sık sık konuş , biraz sabret konuşucaktır.
Sakın ha sakın ayna alma kafesine konuşmaz.
İlk başlarda korkak olur , eline yem al kafeste elinden yesin 2 hafta kafesinden çıkarma , sana iyice alışsın kafesinden çıkar ama çarpabilir duvara dikkat et.
Koyu mavi renkli olanlar hiç beni yanıltmadı daima iyi uçuyorlar evde :))
Köpeğimi çalmışlardı küçükken :(( , daha da bakıcak yerim olmadı
Benim köpeğime araba çarptı ve öldü :( tüm gün ağladım :(
Çok kötü yaa :(((
Kuşların fiyatları 20-70 arası değişir genellikle
Teşekkürler :)
Rica ederim :)
5 yıl önce vardı şrfsizler alarm gibi her sabah erkenden öte öte delirtti beni en son kendimi kaybedip gidip kafes parasına sattım dönüşte 4 bira aldım.
bence alın bir tane . ama kuşçuya gittiğinizde kuşu gözünüzle seçmeyin . elinizle seçin parmağınızı kafese sokun gelen kuşu alın derim çünkü bazıları saldırgan olabiliyor . bakımı kolay bir tane yemi var alıyorsunuz onu yiyor hep
Sanal değilde ortamsa ve o ortamda sigara+muabbetin dibine vurmazsam en rezil kız olım.
Anlamadım ?
boşver.bende kafama göre cevap yazmıştım zaten :)
kafes alacaksın, yem alacaksın, suluk alacaksın hepsi bu .Kafesın altına gazete koy. 2 günde bir yemini suyunu gazeteyi değiştir. ev kokmaz bit kadar s*çıyolar bumu sorun
Sorun demedim merak ettim bilgi edinmeye çalışıyorum :)
Vardı, evden kaçtı. Öldüğü ve kaçtığı zamanlar inanılmaz üzülüyosun en baştan söyliyim. Hey gidi hey..
Benim çocukken vardı öldüğünde çok ağlamıştım hatırladım :(
Kuşumu çok seviyorum.hep ötüyor
benim muhabbet kuşu ne yapıyor ?
Senin muhabbet kulunu ben ne bilim ya :)
nasıl ne bileyim ya ? ablası değil misin ? ben kızı size emanet ediyorum kızdan haberiniz yok :@
San sevgilisi var uzak dur bacımdan demiştim
ben ayrılmışlardır diye şey ettiydim :(
Ben çok besledim suanda 2 tane var
Muhabbet kuşu ile otobüs yolculuğu yapan var mı?
Olsaydı kızartıp yirdim.
vardı ablama verdim.
evet besliyorum.
En İyi Görüşler