muhabbet kuşu almaya kara verdım almalımıyım bilemedım simdi bakımı falan nasıl zormu surekli oter mi evdekıler rahatsız olurmu cıft mı almalıyım yoksa tekmı

yeni yem kırmaya baslamış erkek bir muhabet kusu alman gerek erkelerin burun delikleri mavi renkli oluyo bide yanagındaki noktalı beneklerin cok olması kusun daha iyi bir cins oldugunu gösterir benekliler konuşmaya daha yatkın olur dişiler daha gürültücü olurlar ve ısırırlar cit alırsan sizle deyil birbiri ile oynarlar cit alma ayna tak
tamam teşekkür
peki banaalısırlarmı tek olursa
yavru olması erkek olması alısmasını kolaylastırır alıştırmayı en basta kafes içinde yapacan cubukkları cıkar işaret parmagını uzat ve gögsunden ayaklarına dogru sev o kacar kacar yorulur sonra sen köseye sıkıştır tekrar aynısını yap parmagını ayaklarının önunden gögsune doru deydir o da dokunmasın diye parmagına cıkar sonra yüsünü yakastır kafese konuş onla inerse tekrar parmagını önumden deydir üstüne cıksın cok yorulursa biraz dinlendir sonra bidaha yap ama skın sırtına dokunmaya avcuna almaya calışma hiç sevmez korkar alışmaz sana eline alcan sanır twdirgin olur maydonoz nane soguk marul yedirme ölür elma yiyebilir
teşekkür edrım
Sürekli öter. Çift al yumurta çıkınca dişi ile erkeği ayır. Yavru kuş büyüyene kadar da dişi ile erkeği aynı kafese koyma. Dişi erkeği kıskanır öldürür. Bizim dişimiz evladımız Çapkın'ı gagasına kadar yemişti ardından dışarı attık serefsizi kargalar yemiştir umarım.
walla sen hayvanı sevıp benımsersen hıc rahatsızlık duymassın. hayvan bu canlı nıhayetınde tabıkı otecek yerı geldıgınde. ben almanı tavsıye ederım cok sekerler. daha yenılerde bır kusumu kayb ettım hala sızısı gecmedı ıcımden :(
basın sagolsun
sagol canım evlat gıbı oluyor. sevgının aslı o zaten.
kuşların yerı bır baska ıyı gunler
sagol canım ıyı gunler
Şöyle vereyim size , www.kizlarsoruyor.com/.../a58752-muhabbet-kusu-nasil-egitilmeli
Cevap
19Cevap
Çift alırsan hep birbirleriyle iletişim halinde olacaklarından çok gürültülü olabilir o yüzden tek erkek muhabbet kuşu al ama 1 aylık felan olsun onlar ele alışmaya daha yatkın fakat kuşun tek olacağı için onunla günde en az yarım saat ilgilen yoksa yalnızlıktan depresyona girebilir muhabbet kuşlarının en korktuğu şey yalnızlıktır zaten. Ve sıkılmasın diye kafesine oyuncaklar felan ekle ve salıncakta al salıncakta sallanmayı seviyorlar. Yemini suyunuda eksik etme ve onunla ilgilenmeye çalış yoksa sana küser. Bakımı pekde zor değil bence. Sadece yuvası kirlendimi temizleyeceksin ve yemini bittikçe değişireceksin suyunuda hijyen açısından günlük değişmeye özen göster👍
Şu an muhabbet kuşu bana bakıyor yan yan :) Yani alacaksan tek al ki o zaman çabuk alışır sana.. Tabi bakımı çok zor değil ama arada kafesten çıkaracaksın filan ilgileceksin.. Hani süs eşyası gibi alıp evin bir köşesine koyarsan psikolojileri bozuluyor :))
cıft alırsan delı gıb urerler bakımı cok kolay zaten tatlılıgı her zahmetine degiyor tek alırsan konusturabılırsın zamanla ayrıca öterse kafesını ortu ıle kapa anındfa susuyor :) özledım be yerı ayrı oluyor bunların :)
tesekkur edrım tek alıcam sureklı oterse kafam sıser
otersede sısmez emın ol kıyamıosun cunkı sevımlı baya :D
hemen alıcam ya
:D yavruları asıl bomba oluo kokuları cok guzel :D
Alma ya hastalaniyolar zarar oluyor vicdan azabı cekersin
neden hastalanıyorlar
Ya sana sıcak gelen hava onu hasta edebiliyor. depresyona girebiliyorlar öyle şeyler
hm anladım teşekkür edrım
Rica ederim :)
ben aldım.. ötp duruyor. pislikten başka birşey degil 2 ay oldu kafese yaklaşmadan kaçıyor bide s*çıp s-çıp duruyor çok sinir bozucu benimkini verem sana :D
yok kalsın vermıs kadar oldun kotumu kokuyor ya hahaha
Tamam anladıkta çok belli oluyor recep abi 😄😄
Muhabbet kuşu diye aldım benimle hiç muhabbet etmedi :(
hahahha
Kafa şişiriyorlar onun yerine sevda papağanı aldım onlara bir bak istersen
tamam bakayım
cennet papaganı yazıyor soyledıgını bulamadım
Cennet yeşil sarı kırmızı olan oblar biraz hırçın. Dediklerim mavi beyaz gri renkte olanlar biraz daha uysal
bulamadım lınk varsa ata bılır mısın
teşekkür edrım
Oldu güzel kardeşim et döner yedirdim. İstahlada yedi. Ama oldu. Madem sevmiyon rahatsız oluyon yeme demi?
haha
@rum321 :) senin dilinden bu kız anlarrr... bencesin bir oku...
@rum321 aynen oyle
Çift alırsan evcilleşmiyorlar sürekli birbirleriyle ilgileniyorlar
benle kim ilginecek ozaman ben onun ıcın alıyorum onları
Erkek olan kuşlardan en fazla 1 aylık olan alıp kendi elinizde büyütürseniz size dost bile olur kuzenim böyle aldı muhabbet kuşunu kolay evcilleştirdi ve konuşuyorda
tamam onerın ıcın tesekkur ederım
Rica ederim
yavru alıp alıstıracaksan tek al ama sesinden rahaatsız olmam dersen çift al bakımı o kadar zor degil
muhabbet kuşum var kafasını laptopa koyup kaşıttırmak en sevdiği şey sesi de çıkmıyo odadan gitsem yalnız kalınca ötüyo sadece
Eğer Bakabilecekseniz Tam Manasıyla Önce Erkek Ya da Dişi Alın 2 Sene Kadar Sonra Evlendirmek Üzere Eş Alırsınız Nitekim Her Kuş Eş Kabul Etmez Öldürebilir.
Tek al. Cift olunca biri ölunce digeri depresyonlara girip ölüyor.
Yasadim bunu
Kesinlikle yavru çift al
neden peki
Yavru al dememin sebebi kücükten sana alışmaları cok daha ıyı oluyor cok kelime öğretebiliyosun.. Cift almanda ıkısı cok bırlıkte vakıt gecırırlerse yavruları okadar cabuk olur. tek kafeste yanlız yaşamaları kötü.
çift al yalnız olunca ölüyorlar bir sure sonra
ay ölüyorlar mı
ama bnele ılgılenmezler se
teşekkür edrım
çok küçükken vardı adını maviş diye koymuştum hatta 5 yıl yaşadı sonra ölünce çok üzülmüştüm. ondan sonra birdaha almadım.
Bence çift al ve biraz alıştıktan sonra öter ve başlarda sessiz durabilir bakımı dersen eğer ailen izin verirse arada sırada çıkart kafesten oynat suyunu yemini hep kontrol et ilgi göster onlarla konuş.
Benim kuşum var. Aşırı bagırıyo sabah uyutmuyor 😀 bakımı çok kolay
bende var tek erkek gayet kolay yemini suyunu verirsen temizlik ve cereynda kalmadığı sürece çok kolay
Tek al ben besliyorum evde
tek basına otup durmazmı
her zaman ötmüyor tabi ben genelde salıyorum canı isteyince giriyo kafese istemeyince takılıyo kafasına göre
Kanaryam var :D
zormu bakımı?
ay cok tatlı ya
ne ıstıyo
verseydın kıyamam ya
ne kadarlık peki
dogum gununu kutlamayı unutma hahaha
kutlamadımı
onun yerıne ben kutlayım dogum gunun kutlu olsun nıce senelere hep mutlu ol
rıca edrım amın
Vardı öldü tek al erkek al
Kobra besliyom olur mu?
Cok tatlı al bence
evet sevımlı cok seker almayı dusunuyorum
Olsa fena olmaz :D
Hayır yok
hayır yok
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar