Sadece bir soru sorulmuştur ve kimseye herhangi bir sıfat tamlaması yapılmamıştır..
Yönetim..

Birincisi 1915 yılında yapılmış
yani mason mimarisi olabilir ama
digeri roma döneminden kalma iki tapınak
şimdi
Roma döneminde masonların olmadığı aşikar belki bunlar Hristiyanlığın daha olmadığı bir dönemde yapılmış olabilirler
Velhasıl..
Tutup roma dönemine ait iki tapınağı tutupta mason tapınagı olarak resme ekleyip Anıtkabirde mason tapınaklarına ne kadar çok benziyor demek abesle iştigaldir.
önce paylaştığın resimde bulunan tapınakların geçmişini araştırman gerekirdi
Maalesef cahilce yorum yapmışsın. Roma döneminde de bu faaliyetler vardı hatta daha da geriye gidiyor. Bence biraz yabancı tarih oku
@EzioAssasins Assasins Creed oynayarak tarih biliyorum demeniz manidar olmuş
Masonlar bazılarının annesini iyi bağırtmış sanırsam ;)
"Kimse bir tarafından element icat etmesin, sadece görüş bildirilmiştir ve kimseye herhangi bir sıfat tamlaması yapılmamıştır.
Yönetim..."
;) ;)
Valla öyle kardeş haklısın bağırtmışlar galiba,
Böyle sen kıvranıp birşeyler hissettiğine göre..
Bir laf vardır;
kişi kendinden bilirmiş derler..
Böyle konuştuğuna göre anana sormak lazım masonlarla bir alakası, bir anısı var mı diye : )
Artık orası aşikar :)
Hayır benzemiyor.. Mimar tarihinden anlayanlar görür ve anlar... Anıtkabirin girişi çok yüksek ve yapısı kare şeklinde, yani ince işlemeler veya süslemeler yok, hep düz. Diğerleri ise direklerinde işlemeler ve süslemeler var ve çatısında hep birşeyler var.. bunlarda önemli olan mesela çatı da ki üçgen...
benziyo ama burdan hareketle Ataturke mason denilmesi yanlis belki tasarimi bir mason tarafindan yapilmistir
Cevap
4Cevap
Sonuçta Ataturkun başında tapınmıyoruz. Mimari olarak benzese kaç yazar!
Dört tane sütün olunca mason yapısı mı oluyor. Ne kadar hakimdin mimari tarihine bol keseden sallıyorsun
Lafi Atatürkte mason demeye mi getiriyorsun zeki cocuk.
Biraz benziyor ama Atatürk'e masondu demek yanlış olur, Atatürk gidip benim anıtımı mason tapınakları gibi yapın demiş olamaz çünkü.
Hiç şaşırmadım kendisi de mason çünkü
Haberlere bile konu oldu zamanında kendi internet sitelerinde bir dönem adı geçiyormuş hem o hakâretten tutukladıkları adam da doğru diyor daha neler var neler anlattım bir kere provokatif söylemmiş onlar daha iyi bilir provokasyonu
Edebinizle yazın! Neyse
firavun yapısına benzetirdim
Amacin ne ya prim mi yapmaya calisiyosun?
Aynen öyle
müze gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar