Ortak tapu ya da tek tapu yapılıyor mu?

Yeni evliyim. eşimle arabaya eve mi girsek dedik ama sorun şu. Cogunluk parayi ben veriyor konumdayim. Ev icin %70 ben veriyorum cunku birikmis param var. Kendisi %30 kadar destek oluyor.

Araba içinde birimizden biri krediye girecek ya da dugunde takilan altinlar bozdurulacak daha karar vermedik. Ben bozdurmak istemiyorum altin yukseliyor cunku.

Evin tapusu benim uzerime olsun dedim. Ben daha cok veriyorum yani nerdeyse evi ben bekarken biriktirdigim parayla aliyorum. Yok dedi. Yani ne ev hanimlari var kocalari altlarina hem araba aliyor hem ev tapusunu ustlerine yapiyor ben bu isi anlamadim.

Ben bu adamla beni somursun diye evlenmedim. Evin tapusu bende olsun, bir erkekte olmasi daha iyi diyor. Ne alaka diyorum biraz tartışma çıkıyor her defasinda aramizda.

Simdi evlilikte senin benim mi var diyebilirsiniz haklisiniz ama bu durumda ne yapabilirim? Tapu benim uzerime olmuyor, yillardir calistigim biriktirdigim paralarla ben aliyorum ama ev benim olmuyor. Ortakliga daha fazla razıyım.

Benim bir kadin olarak elimde para olmasi lazim. Elimde guc olmasi lazim. Evet calisiyorum cok sukur maaşım var ama o kadar parayi çıkarıp ben veriyorsam, altinlari da veriyorsam ya tapu benim olmali ya da ortak tapu diye bir sey varsa boyle olmali.(dugunde nakit paralar ve ceyrek tarzi seyler eşimde, diger altinlar bende bu sekilde paylaştık.)

Bosaninca yari yariya paylasildigini biliyorum. Yani ilerisini dusunmem lazim. Bosanacagimiz zaman, aramiz kotu oldugu zaman benim siginacagim bir alan, gidip otelde vs kalabilecek param olmasi lazim.

Devir iyi bir devir degil. Evliliklerin yurumedigi, boyle cikar hesaplarin yapıldığı bir devir. Ani bir durumda benim elimde para ve bazi seylerin olmasi lazım. Simdi tapu onun uzerine olursa aramiz kotu oldugunda evimden cik git demeyecegi ne malum? Ustelik parasinin buyuk bir kismini ben ödemisken. Tapuyu kendi basima uzerime alabiliyor muyum? Bu olmuyorsa hem araba hem ev icin ortak tapu yapılıyor mu?

Ortak tapu ya da tek tapu yapılıyor mu?