Melekler nurdan Şeytanlar veya yakın cinsten cinler dumansız ateşten yaratılmıştır. Meleklerin cinsiyeti yoktur. Cinlerin insanlar gibi cinsiyetleri ve çoğalması durumu vardır. Melekler içinde çok güçlü 4 melek varmış. Cinler içindede çok güçlü olanları varmış. Meleklerde Cinlerde çok hızlı hareket edebilirmiş. Hz. Ademe ruh üflenmeden önce kalıp halindeki cesedine saygı duruşu emri verildiğinde bütün Melekler emre uyarken Şeytan o zaman ki adı Azazil olarak eğilmemişti. Sebebine gelince kendisinin ateş olduğunu insanın çamur olduğunu söylemişti. Azazil lanetlenmeden önce Meleklerden bile üstünmüş. Sonuç olarak şeytanda melekte kılık değiştirebiliyor. Bunun örnekleri dini bilgilerde mevcuttur. Melekler yemek yemez içmezler. (Hz. Lut misafir genç kılığında gelen melekler) Cinler ise evdeki ekmek kırıntılarıyla bile beslenenler olduğunu söyleniyor. Kuranı Kerimde Babile gelen Harut ile Marut adlı iki melekten bahsediyor. İnsanların ilk öğrenmek istedikleri büyü karı koca arasını açmakmış. Melekler bunun kötü bir şey olduğunu söylemişler ama insanlar sürekli böyle şeyler öğrenmek istemişler. Hz. Süleymanın Belkız kraliçenin sarayını getirecek kadar güçlü ya da o teknolojiye sahip cin hizmetkarı varmış. Sapkın semud ad sodom gibi kavimlerin üstüne gökten ateş bazılarına kuvvetli fırtına rüzgarlar bazılarına deprem kimisine sel yağmurları gibi felaketleri meleklerin getirdiğini Kutsal Kitaplardan biliyoruz. Ben her türlü şeytanın ve kafir cin ve insanların yenileceğine inanıyorum.
Kardeşim düşün biraz sence hangisi güçlüdür iblis ve ordusunu ya da Allah Zülcelal hazretlerinin meleklerimi ez Zariyat 56 : Ben Cinleri ve İnsanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. Allah melekleri hem kendisine kulluk hemde hizmet için yarattı onun için de son derece güçlü sütler biz daha yaratılmadan önce asker melekler ve iblisin evlatları ve ordusunun savaşı vardı bu savaş olmasaydı iblis ve ordusu bizim dünyada olmamıza izin vermezdi.
dünyada hep kötülük kazandığına göre en azından içimizde olduğu söylenen nefs, içimizde olduğu söylenen melekten daha güçlü, onun pestilini çıkartıyor.
bencede, misal fatiha suresi Euzübesmele ile başlıyor. Yani konuşan Cebrail olduğuna göre, Cebrail şeytanın şerrinden Allah'a sığınıyor. Demek ki şeytandan korkuyor ki ondan Allah'a sığınıyor.
@MeryemDemirr eğer meleklerin duygusu yoksa neden Allah'tan çok korkuyorlar tir tir titriyorşar duyguşaro yoksa neden kerbelada ağladılar göz yaşı döktğler evet Allah'a hizmet ediyorlar özgür iradeleri yok ama duygusuzda değiler robot gibi değiler