Pir Sultan Abdal der ki, insan cehenneme ateşi bu dünyadan götürür, yani yanında götürür... Bizi kötü yola sevkeden bir şeytan yok, sağ ve sol omuzlarımızda iyi ve kötü amellerimizi deftere yazan melekler falan yok... Vicdanın varsa şeytana uymazsın...
Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı.
Evet içimizde. “Bazen melekler kıskanır masumiyetimizi, bazen kötülüğümüzü görür de kaçacak yer arar şeytan. Hayat şekle sokulamaz; nefes hapsedilemez istek bağlanamaz nefs hiçbir zaman tümüyle öldürülemez. İyi mi yararlıdır yoksa kötü mü her zaman bilinemez. Gün gelir bir kötülük bir iyilikten daha faydalı olur.”
Hiçbirine inanmiyorum yani olaya melekler veya seytanlar olarak bakmiyorum bu meshele tamamwn vicdani bir durum çıkar pesinde olan her düşünce seytanı ve ayni sekilde cikarsız yapilan her düşünce de melekleri temsil eder oyle melek var bak bjnu bunj yapiyor seytan var bak bunu bunu yaptiriyor düsuncesi safsata geliyor bana
simgelemek nedir ya çok saçma şeytan da var melekte sen bu ikiside değilsin onlar zaten kendileri sen iyi ya da kötü olabilirsin :D kötü olursan şeytan olursun bir nevi