KEDİLER GECE UYUR MU?

Arkadaşlar yaklaşık 4-5 gün önce sözlümle yolda yavru bir kedi bulduk. Çocuğun biri kucaklamış gidiyordu. Annesi nerede bilmiyorduk. O yüzden onu eve alıp beslemeye karar verdik. Kediyi ben almak istedim. Eve getirdim. Ne yapacağımı bilmiyordum. Çok panikledim ve sözlümü arayarak kediyi almasını söyledim. Üç dört gün kadar onda kaldı. Çok büyük bir bir kutuya koymuş kediyi. Sık sık yemek verip oynuyormuş. Kedi de doğal olarak yorulup uyuyormuş. Annemi babamı ikna ettim ve kediyi bugün temelli olarak evimize aldım. Ona bir yatak yaptım, ev yaptım kartondan. Balkona koydum. Ne yatakta duruyor, ne de eve giriyor. Sabahtan beri oynuyorum, 10 dakika anca uyumuştur. Onda da yatağında değil yerde uyudu. Sanırım daha alışamadığı için. Tuvalet alışkanlığını daha kazanmadığı için içeri alamıyorum. Gece hiç uyumaz da miyavlarsa diye korkuyorum. Bu akşam veterinere götüreceğim. Sizce kedimin uyuması için ne yapmalıyım? Bende büyük bir koli kutu yok. Balkonda dolanıp duruyor. Gece huzursuz olmaz umarım.
KEDİLER GECE UYUR MU?