Erkek arkadaşımdan biliyorum, canı gibi bakıyor arabasına. Bazı günler mesaj atmayınca arabası ile meşgul olduğunu biliyorum artık.Peki nedir bu arabaları bu kadar kıymetli yapan erkekler için? Söyleyin de bilelim :) Arabalara sevdalısı beyler bekleniyorsunuz :)
Arabanız mı biz mi! Erkekler ve arabaları arasında kadınların asla anlayamayacağı bağ nedendir?
Erkekler birseyi hakkaten tutku olarak benimsemisse anlatilmaz bu.
Kadinlarda bu seyrek goruluyor, ornegin video oyunlarina tutkun birisi Elder Scrolls'un yeni oyununun lansmanini izlemek icin sevgilisini ekebilir, boyledir.
Araba dedigin sey kadinlarin gozunde genelde ya statu/zenginlik semboludur veyahut bir yerden bir yere gitmeye yarayan bir aractir.
Ama erkek icin bir hobidir, hangi devirde hangi tavra girdiginin kesfedildigi, icinde oraya buraya dolasilan, hele guclu birseyse deli gibi keyif veren bir aractir.
Mclaren P1 modelini 1 milyon sterline satiyor, niye, zenginler nereye para harcayacagini bilmiyor diye mi? Hayir, cunku 900 beygirlik uber fantastik bir aracla bir pistte tur atmak kelimelerle ifade edilemeyecek bir deneyimdir, ondan.
Besiktas macini izlerken gole sevincimi gorunce 'Benimle yaptigin hicbir seyde boyle sevindigini gormedim' diyen sevgilim aklima geldi, kadinlar genelde boyle seyleri cok sacma acilardan degerlendiriyorlar.
Aslında bir insana erkeklerin arabalara neden düşkün olduğunu çok kolay anlatabiliriz. Çünkü adı üstünde hobi.
Tek sorun kadınların hobisi yok. Moda diye diye ölenler bile sektör hakkındaki en temel terimlerden bihaber. Ondan sonra binlerce çift vay efendim araban mı ben mi diye gereksiz bir sorun yüzünden ayrılıyor, gerçi erkek tarafı adına özünde sevindirici bir şey olmalı böyle mal mal sorular soran birinden ayrılıp kurtulmak.
@20110109 Ukrayna'dan Istanbul'a bir hafta gezmeye geldiginde kiz arkadasim 'Sanki kadinlarin %60'dan fazlasi makyaj nasil yapilir hic ogrenmemis, rastgele boya surmus gibi' demisti. Hele yeni neslin deli gibi kozmetik meraki oldugu dusunulunce tuhaf hakkaten.
Kitap okuyorum diyenlerin, surekli kitaplardan konusanlarin Omer Seyfettin kimdir adini bile bilmeyebildigi bir ulkedeyiz, bu tipler de bizde genelde kizlardan cikiyor hep.
Erkeklerin de cogunun arabadan fazla caktigi soylenemez, mesela atmosferik motor nedir araba da araba diyen tiplere sorsan bicogu bilmez.
İste benim konum :D Şaka bir yana arabaları seviyorum öyle işimi görsün yeter bana diyenlerden değilim. Hobi gibi düşünün bunu evde bile model kolleksiyonum var işim bile otomotiv sektörü. Erkekler aslında araba denilince = kadın anlıyorlar belki bazıları ondan seviyor olabilir ama benim kisi çocukluktan gelen bir şey ne yapalım yoksa kafayı yemiştim ben cidden.. Gene çok önemsememek lazım tabi sakınılan göze çöp batıyor maalesef doğru kişiye yatırım yapılırsa kat ve kat karşılığının alınacağını düşünüyorum...
çok da abartmamak lazım araba olayını. biri gider biri gelir. şu kısa sevgililik tarihimizde 6. ya da 7. arabadan gidiyor. ben üzüldüm mesela suzikiyi satmasına ama en ufak bir üzüntüsü yok onun. gerçi o da mercedesi sattığına üzülüyor. onunla hız yapabiliyordu, o arabaya güveniyordu. bununla cesaret edemiyor. bununla en fazla 200 basıyor. mercedesi ilk aldığında denemeye beraber yola çıkmıştık, ilişkimiz tazecikti o zaman. bu bastıkça basıyor, benim ödüm kopuyor falan. benim kullandığım arabada bana güveneceksin demişti de yine de benim ellerim titremişti. hala onu anlatır araba konusu açılınca.
Evleneceğim adam da araba sevdası olsaydı, onunla koleksiyon yapardım, evin bir köşesine büfe koyardım ve arabalar olurdu içerisinde. Seçim yaptırmam, ona destek olurum hatta. Saygı duyardım, sonuçta benim de sevdiğim hoşlandığım şeyler var. O da aynı şekilde duysun bana. Saygı önemli bu yüzden ben bir erkeğe araba arasındaki bağı sormam, o ne öyle oldu arabasından kıskanıp, arabasına dokunmasına izin vermeyeyim.
Valla arabama asiri duskunum bebek gibi bakarim cevremde herkeste bunu bilir araba tutkusu cok ayri bisey bebekligimden belli bmw manyagiyim 7 senedir bmw sahibiyim ehliyetli ehliyetsiz cok kullandim sukur bir kazam belam olmadi biyerden sonra seni bir yere goturmekten cok podyuma hazirladigin manken gibidir gozunde O arabaya bindiginde gaza basdiginda hiz yaptiginda stresini alir degisik bisey araba tutkusu olmayan anlamaz ama bir sevdigim insanida onun icin dislamam kisacasi manyaklik biraz ama oyleyiz iste
Düz mantık benzini koyarsın gider arızasını belli eder istediğimiz zaman istediğimiz yere götürür, ağzı var dili yok, Erkeğin arabası kişiliğini yansıtır. Peki siz kadınlar nasıl? Çok karmaşıksınız, ne istediğinizi anlamak zor, trip sizin işiniz, maşallah çeneniz de düşük, Güzel bir arabayla bazılarınızı elde etmek hiçte zor değil. Şu durumda her aklı başında Türk erkeği arabasına düşkündür
Ne zorluklarla alındığını bildiğimiz için olabilir. Ya babamız ya kocamız hediye etmediği için olabilir. Bir yeri bozulduğunda çıkan paranın ana babamızım-çoluk çocuğumuzun- eşimizin boğazından kesildiğini bildiğimiz için olabilir. Kızlar bilmez. Onlar ne bilir ki... Güzelden, bakımlıysan tamam. Herkes bana köle. Herkes beni sebiyo, bana aşık.
Bazıları araba aşkını bazıları da bu arabasina aşık insanlara karşı tepkiyi abartiyor.. Her insan arabasini sever evet bende seviyorum. Klasik ve kiymetli bir arabam var.. Fakat kızıma o arabayla direksiyon çalıştiriyorum. Arabami seviyorum ama ailem herşeyden kıymetli...
Siz trip atarsınız, canınız bir şeye sıkılır gidersiniz, meşgul oluruz mesaj atamayız car car edersiniz, halden genellikle anlamazsınız, çoğu zaman kıymet bilmezsiniz falan... Ama arabalar, bizi dinler, hiç bir zaman trip atmaz, meşgul olup da bakamazsak ona dır dır etmez, bizi taşır, yükümüzü taşır, en önemlisi de ne biliyor musunuz? Siz bizi bırakıp gittiğiniz de o bizimle gelir, bizi yalnız bırakmaz. O yüzden seviyoruz işte.
Hiç arabaya karşı ilgi duymadım, eğer birgün arabam olacak olursa şoförüyle birlikte olsun diyorum. Bir arabaya ayıracağım zamanı çok daha mühim işlere ayırabilirim. Hayat kısa, ihtiyarlar bu ilgilenme işini genelde yaparlar. Çünkü onların artık hayattan bekledikleri ya da istedikleri pek birşey kalmamıştır.
Hiçbir eşya, sevdigim kadından daha değerli olamaz ve kıyaslanamaz da. Tüm sahip olduklarim sadece benim ve sevdiklerimin mutlu olması için sadece basit bir araçtır.
Kesinlikle araba! O bağ çok ince bir bağdır. Araba kadar mutluluk vermiyosunuz. Araba cansızdır ve asla bizimle tartışmaya girmez onunla sadece biz konuşuruz. Arabaya baktığınızda sizi asla bırakmaz ama siz bakıldıkça şımarır ve daha fazlasını istersiniz. Şimdilik bu kadar yeter 😉😊
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Arabam tabiki.
-Arabam trip atmaz. -Arabam beni uğraştırmaz peşinden koşuşturmaz. -Arabam nettir. -Arabam isteklerime cevap verir nasıl olmasını istersem öyle olur. -Arabam beni bırakıp gitmez ben istemediğim sürece. -Arabam ihtiyacım olduğunda yardımıma koşar.
Eğer bu özelliklerden birazı bile kızlarda olsaydı onları seçerdim. Bana var demeyin. Ben göremedim bu zamana kadar.
Arabami severim daha dogrusu arabalari severim. Ama bir kadini asla para ile satin alinabilen bir madde ile kiyaslamadim, karsilastirmadim, onem derecesi belirlemedim.
Eger boyle bir sey yapan varsa sebebi kadini yeteri kadar sevmiyor olusudur.
ya gerçekten arabamı seviyorum. arabamı yıkar saatlerce her yerini silerim tam arabaya binip gidecekken yağmur başlar :D boşanmış 3 çocukla ortada kalmış gibi hissediyorum kendimi
Çocukken arabalarla oynamak olabilir. Çünkü genelde erkekler arabalarla, kızlarda barbie bebeklerle oynar... Ha şunu diyeyim, bana göre yanlış bir şeydir bu kadar bağlanmak, bir şeye... Ben asla fanatiği olmam, hiçbir şeyin.
Mesela bende şahin arabası var. Tipi hoşuma gidiyor. Aynı aşık olursun da aklın hep onda kalır ya. O gibi. Aşkın demire işlenmiş hali 😊 Sonra 50bin dvirden sonra gelen motor sesi. Yüzüme su serpiyor. Beni benden alıyor bunlar
Arabam.. Onu cok seviyorum.. Tripsiz, kafa ütülemiyor, karismiyor bana, özgürlügümü kisaltmiyor, problemlerim varsa dinliyo :) daha bunun gibi kactane sey var :) ondan dogal olarak bütün kalbimle arabam diyorum :) Ask o ask :)
egzoz kokusuna bayılırım bunun için arabanın arkasına giden biriyim erkekleri anlıyorum tabi zevk meselesi kadınlar nasıl makyaj malzemelerine, kıyafetlere, ayakkabılara aşkla bakıyorsa erkeklerde arabalara öyle bakıyor.
Aslında bunu hep söylerler ama kimse ciddi düşünerek söyleyemez... peki şöyle düşünelim 10 Yillik ewlisiniz 10 yıldır ayni arabayı kullanıyorsunuz arabayı pert ettiniz hurdalik oldu yenisini alamayacak durumdasin peki kadın vurdun dövdün sövdün bilmem ne yaptin ama kadın asla vazgeçmez ne yaparsan yap hadi buyrun..
Kesinlikle araba derim ben. Araba yoldaşdır, sırdaştır. Saatlerce içinde ağlarsın, sırrına ortak olur ama kimseye paylaşmaz. Seni istediğin yere götürür, ve ona sevgiyle yaklaşınca, daha güzel bir karşılık verir.
@_ciel_ böyle bir soruya böyle bir cevap. Kendinizi arabayla kıyaslamayın. Bir kadin, erkeğin gonlüne girince, o kadından değerlisi yoktur erkek için. En küçük şey de mutlu olur, en küçuk şey de üzülür
bakımını yapmazsan araba da belli süre idare eder seni çok basit düşünüyor şu erkek milleti yağına bakma ilgi gösterme 10 bin bakım 100 bin bakım varda var 😂
Özgürlük duygusu, çocukluktan gelen hayal. Hatta abartmıyorum söylediğim ilk kelime bile araba. Şuanda 2 arabam var. Biri gidecek gibi duyduğum üzüntü tarif edilemecek şekilde :(
At avrat silah sıralamasına bakarsan avrattan önce at gelir. İyi bir araba iyi bir kadindan daha iyi hissettirebilir bir erkeği. Sevgilim için dünyayı arabam için sevgilimi yakarım 😁
o bağ erkeklerle arabaları arasında değil araba kullanmayı seven herkeste vardır keza kendimden biliyorum. Erkek-araba bağı ile kadın-araba bağı arasında pek bir fark yoktur bence
Araba benim için çok değerli. Arabasız yapamam. Ama sevdiğim şey arabanın kendisi değil arabanin bana sunduğu ulaşım imkanı. Zaten kasko yaptırırım. Icindekilere bir şey olmasın araba umrumda değil.
araba farkli sen farklisin. unutma ki her erkek bir deyildir. bazilari olur arabayi sevdinden ustun tutar ama bazilari olur sevdinin ustune birsey tanimaz.
Benimde arabam var ama hiçte öyle acayip bir bağım yok.. amaaaa motorum denince akan sular duruyor.. antika bir harleyim var ve değil kadınlar aramızdaki bağı hemcinslerim bile anlayamıyor 😃
Artisliğine yapıyordur seni etiklemek için bu konuda prensip sahibiyim modu hayatım boyunca ne arabam oldu ne sevgilim arabam varsa kız arkadaşım varsa kız arkadaşım müsait olduğun zamanlar onunlanbgezerim.
Napalım herzaman yanımda arabam var sevgilim trip atıyor gidiyor ama o atmıyor efkarlandıgımda ona göre müzik açıyor hasta oldugumda o beni hastaneye taşıyor sevdiklerimle gezerken oda mutluluguma ortak oluyor söyle nasıl sevmiyelim arabamızı
Erkeklerin arabayla olusan bagi genelde gezme tozma, eger 100 beygirlik dandik bir araba degilse, yani soyle 240 beygirlik saglam bir motora ve saseye sahip bir arabaysa kullanana verdigi keyifle falan alakalidir.
Makyaj ile kadinlar arasindaki bag daha cok 'Ay nasil gorunuyorum, rimelim mi akti' sigliginda oluyor.
@Ragnar_Lodbrok ara ba ile olan bagda tsm olarak bununla alakali nasil gorunuyorum nasilda basiyorum , gordunmu beni diyirum şu manyak sesler cıkaran araba benımkı😏Bide soyle bilmem kac beygır zengınım zaten ben vale cizme sakın arabamı😂😂😂😂
@Sinsiiiii Oyle bisey degil iste. Arabaya oyle bakan insan olsa da, simdi Alfa Romeo 4C alan adam 'Aman da bana birileri baksin' demez, araba bayagi pahali olmasina ragnam rahatsizdir, bir kizi yan koltuga oturtssan 'Ay bu ne yaa' der, araba seni resmen dover.
Niye alinir o araba, cunku ekstrem yol tutusu olan, cok yuksek surus keyfine sahip bir 'driver's car (surucu arabasi)' dir.
Arabalarla bir tek kari kiza hava atma pesinde gosteris budalasi zevzekler binmiyor.
Onlarin binecegi araclar da bellidir zaten, BMW ki normalde vasatin az ustu araclar uretmesine ve hatta son yillarda kalitesini bozmasina ragmen Turkiye'de sorsan "Abi en iyi araba yeaa" diyen cok olur, Mercedes falan.
@Ragnar_Lodbrok haklı olabılırsın arabalardan anlamıyorum dolayısıyla sızın kadar net gruplandıramam suruculerını bu sebebdendır genellemem. Fakat araba sollarkenkı keyıf hepınızde aynı etkıyı yaratıyor olmalı bmw yu gommeyeydin iyidi tabi🙃
Arabayla bütünleşiyorsun zaman elin ayağın oluyor iyi bakarsan seni yarı yolda bırakmıyor bu yüzden olsa gerek benimkide kıymetli ama öyle abartacak derecede değil nede olsa bir makine
En İyi Cevaplar