Ya bazı yerlerde doğranıp kaynatılıp suyu içildiği yazılıyor, bazı yerlerde de rendelenerek soğanın suyunun çıkarıldığı yazıyor. Hangisi doğru? Acil adet söktürücü lazım bana yaa. Adet söktürücü soğan kürü nasıl yapılır?adet söktürücü soğan kürü
Adet söktürücü soğan kürü nasıl hazırlanıyor kızlar?
Suyu sanırım idrar yolu iltihaplarına kadınsal hastalıklara iyi geliyor diye duymuştum bir kere suyunu kaynatıp içiyormuşsun sanırım denemiştim tadı fenaydı annemde dedi ki 2 soğan doğra patates yemeği yap demişti o geldi aklıma bende yemeklere soğanları fazla koymaya başladım öyle işte.
Adet söktürücü soğan kürü yapımı aslında son derece basitti fakat yapmadan önce adet kanamasının neden gelmediğini öğrenmek için doktora gitmeni öneririm. Doktora muayene olduktan sonra soğan kürünü içip içemeyeceğini doktora sormalısın ve daha sonra bu tarifi uygulamalısın. Dilersen evde yapabileceğin adet söktürücü soğan kürü hakkında bildiklerimi seninle paylaşayım :)
Peki adet söktürücü soğan kürü nasıl yapılır?
Soğan kürü
Kimisi soğanı soyup suyla kaynat, kimisi de kabuklarıyla beraber kaynat diyor soğan kürü için fakat soğan kürünü sağlıklı şekilde yapabilmek için kabuklarını soymalı ve sadece iç kısmını kullanmalısın. Çünkü soğanın kabuklu kısmı dış ortamla temas halindedir ve üzerindeki kirler, bakteriler vs bizlere bulaşmasın diye yıkasak dahi yeterince temiz olmayabilir. Her ne kadar soğanı çiğ olarak tüketmeyecek olsak da kirli alanların arındırılması son derece önemlidir.
Adet söktürücü soğan kürü tarifi nedir, nasıl yapılır?
Soğan kürü
Adet dönemine derman olduğu düşünülen soğan kürünün tarifi şu şekildedir:
1 tam kuru soğanın kabuklarını soyuyorsun,
iyice yıkadıktan sonra 2-3 parçaya bölüyorsun,
küçük bir tencere içerisine su ekleyip biraz ısıtıyorsun,
tam su kaynamak üzereyken soğanları içine ekliyorsun,
soğanlar iyice yumuşayana kadar kaynatıyorsun (yaklaşık 20-25 dakika sürüyor),
altını kapatıp soğumasını bekliyorsun, soğurken üstü kapalı olmalı.
Soğan suyu kaç günde adet söker?
Soğan kürü veya soğan suyu tariflerinin adet söktürmedeki etkilerini öğrendiğimizde, ne zaman etki edeceği konusunda endişeye kapılırız. Çünkü bir an evvel adetin başlamasını ve alıştığımız düzenin devam etmesini sağlıklı bulup bunu arzularız.
Her soğan kürünü günlük taze şekilde hazırlayıp soğuk şekilde uygulamalısın. Bir hafta 10 gün kadar içtikten sonra adet söktürücü özelliği görülüyor fakat bu küre başlamak için iki adet tarihinin ortasında bir zaman belirlemeni öneririm.
Adet söktürücü soğan kürü tarifinin nasıl yapıldığını görmek istersen bu video işine yarayacaktır:
1 adet beyaz soğanı dörde böl. Daha önceden kaynattığın 2 su bardağı suya böldüğün soğanları at. 5-6 dakika ocakta kaynattıktan sonra içine bir şey katmadan öğle ve akşam yemeklerinden önce bir bardak soğan suyunu 15 gün boyunca iç.
1
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
saol canım da uzun sürede etki ediyor sanırım bu benm hemen olmam lazmdı ya off neyse bu şeklde muayne olcam artk mecburen
evet ama mecburen olmadan gidecem ama bana tarlusal verip adetin 3.günü gel diyecek biliyorum ama o kadar zamanım yok şehir dışına çıkacam doktor değiştirmek istemiyorum tedavi iyi gitmiyor o zaman
aa geçmiş olsun arkadaşımda da var çok ağrı çekiyor arada :/ düzelir ya doktora git doğum kontrol hapı verir onu düzenli kullanırsan adetin düzenli olur
duymadım öyle bir şey adetin 3. günü test filan git kadın doğuma ultrason kan testi yapacak ona göre yazacak doğum kontrol hapı o kadar aksatmadan kullanacaksın uzun bir süre düzene girecek doktor kontrolünde bırakacaksın sonra o kadar adet olmaya çalışmana gerek yok doktora git yarın
bir kız olarak bunu bilmiyor musun aslnda adet problemn yoksa blmemen normal ama genelde bütün kızlar bilir adetin gecktiyse adet olmayı sağlayan bazı ilaçlar ya da bitkiler var bunlara adet söktürücü denir