İnsani kandırmak, kandırıldığına inandırmaktan kolaydır.
Hala size dayatılan dünya yuvarlak (geoid) yalanına inanıyor musunuz gerçekten?
İnsani kandırmak, kandırıldığına inandırmaktan kolaydır.

ülke gelişmiyor diyorlardı tam tersi orta çağın da gerisine gidiyoruz anlaşılan. dünya elips şeklindedir kardeşim basıklık var yani iki kutupdada ( dünyanın kütle baskısını anlatacak kadar bilgim yok ama birkaç makale oku anlarsın ) nasa canlı yayın bile yapıyor uzaydan dünyayı izlemedin mi hiç? düz olsa uzaklaşan hiçbir nesne kaybolmaz, yerçekimi bu şekilde olmaz. 1. videoda adam konuşmamış bile ingilizcesi yok sallanmış kafasına göre adam çok büyük ihtimal gizli deneylerden bahsediyor ve atmosfer kalınlığının her enlemde değiştiğinden ki bu yüzden uçak rotaları buna göre belirlenir. uçak havada uçuyor biliyorsundur bunu 😊 ve yerden yükseldikçe kuş uçuşu baktığımız mesafe daha farklı oluyor o yüzden gemilerdede rotalar dolanıyor gibi durur ama daha kısa mesafedir aslında ve dünyanın dönüş hızınıda hesaba katman lazım 😊
internetten saçma videolar izlemek yerine einstein ile fizik ile ilgili videolar izlesen
Uzaklaşan nesne kayboluyor mu?
Hayır kaybolmuyor sadece gözümüz göremiyor, mesela bir gemi gözden kaybolduğunda teleskopla bakarsan yine görülüyor, eğer dünya yuvarlak olsa görülemezdi.
Bence sen biraz araştır, eğimin nerede olduğunu söyleyebilir misin?
:D Varya hemen böyle, birşeyi anlatamayınca saf birine anlatamam, cahile söz anlatılmaz.
Ben sana sorduğun herşeyi anlatırım oysaki, kim saf kim cahil belli olur.
Kardeşim ben sana her sorunu insan gibi anlatmaya çalışıyorum, düzgünce dinliyorum da.
Neden kelimelerin normal değil, bak düz dünya da güneş şu şekilde hareket ediyor.
30. saniye ye alır mısın?
https://www.youtube.com/watch?v=CcO5pOnkd0c&t=26s
Ortadaki yer, sizin basık dediğiniz kutuplardan, aslında dünyanın tam ortasında, güneş bu şekilde döndüğü için orası buzul olarak duruyor.
Yav kardeşim üstte video attım kafa mı buluyorsun, 30. saniyeye al izle.
Antartika'da güneş bu şekilde buyur, doğup battığı yok, bildiğin 360 derece dolaşıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=-v2uF5CF6Tg
azıcık teknik resim be kardeşim azıcık teknik resim bilin be kardeşim
sonrada birbirlerine kuran ayeti sunarlar bilim derler yer çekimi derler
yer çekimi diyen bir arkadaş karınca tavanda nasıl yürüyor desem afallar
bu yer çekimi karıncayı etkilemiyor mu :) yoksa yer çekimi karıncayı es mi geçiyor
Yer çekimi diye birşey yok. Yoğunluk farkı sadece.
bu konuyu söyleyenlerle yuvarlak diyenlerde aynı yerler bir birine zıt gibi gösterip insanları birbirine düşürmek istiyorlar
yuvarlak diyenlere istediğin tekniği göster asla aksini inandırmazsın
buda şuna benzer inanamayana allah var diye diretmeye
inanana allah yok gibi diretmeye benzer bu olay
bir olay var dünyanın aydan fotosu diye 2003 de yayınlandı nasa tarafından oda ne amerika büyük kalyondan ayın fotonu çekip zemini beyaz yaparak dünya diyerek yutturdular herkeste onu benimsedi
ben tuhaflık olduğunu biliyorum çözemiyorum
ben bu adamların dediği şeklin doğru olduğunu hatta tüm şeklim o şekilden perpestif alındığını biliyorum
Ben yuvarlak olduğuna inandırılmış kişilerdendim.
Fakat çok araştırdım ve yuvarlak olamaz, buna kanaat getirdim.
Teknik resimden önce, başka şeylere bakmalısın.
Araştırmanı farklı yönlerden de sürdürmelisin...
Konuşalım, bir ara.
Sor aklında ne varsa.
Senin dediğine göre Nasa müslüman o zaman!!!
"Dağları görürsün de, donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler. Herşeyi 'sapasağlam ve yerli yerinde yapan' Allah'ın sanatı (yapısı) dır (bu). Şüphesiz O, işlediklerinizden haberdardır." (Neml, 27/88)
Ardından yeri düzenlemiştir. (Naziat - 30)
bu ayetteki düzenlemiştir kelimesi, yaydı, yuvarladı, serdi, döşedi ve yerleştirdi şeklinde ifade edilmiştir. Kuran'da bu kısım Arapça diliyle "Dahv" olarak geçmektedir ki, bu "deve kuşu yumurtası" anlamına gelen udhiyye/udhuvve kökünden türemiştir. Bu ayette de, deve kuşu yumurtasının dünyamızın geoit yani tam düzgün küre olmayan, fakat küremsi, kutuplardan basık olan şeklinden bahsedilmiştir. 3.bp.blogspot.com/.../devekusuyumurtasi-dunya.png
Sadece bir kelimeden dünyanın yuvarlak olduğunu çıkardın yani, tebrikler gerçekten.
Dahv demese, tamam dünya düzdü.
Ömer çelakıl bunu bir ara ayet numerolojiyle açıklıyodu. O zaman sen kuranıda inkar ediyosun. komiksin.
Ömer çelakıl sana adın Hamza dese doğru mu dernek oluyor.
Hıhı tıpkı senin nette bulduğun videolar gibi oda 1 kaynak işte al sana
Ben sana Dünya illa düz ya da yuvarlak demiyorum.
Ben birşey savunuyorum ve savunduğum şeyin hakkında bilgi veriyorum.
Benim ya da senin dediğin laflar dünyanın şeklini değiştirmez ama size dayatılan şeylere takılı kalmanız saçma.
Cevap
23Cevap
Bu video da çok oynamışlar 😒
Gerçekleri ne zaman öğrenebildik ki? Hep bir entrika içinde yaşadık...
Kardeş, balık gözü lens bir araştır istersen komik duruma düşme yani.
Bana bu işi öğretme.. komik duruma sen düşüyorsun.. senin paylaşımını doğrular nitelikte paylaşım yapıyorum bu kadar kompleks yapma!
Videoyu izleyemiyorum şu an, haklısın bakmadan yorum yaptim, resme göre.
Uzaydan dünyanın yuvarlak gözüktüğünü söylemişsin gibi, izledikten sonra tekrar yorum yaparim, kusura bakma.
Şimdi izleyebildim, balık gözü lens kullanıldığı apaçık ortada, atlarken dikkat et alttan çekerken, dünyayı ters bir şekilde yuvarlıyor.
Biliyorum kardeşim 12 tane lensim var 😂
Kesin 2023 de AKP dünyayı yuvarlak yapacakda dersin sen 😂😂😂 manyak manyak konuşmayın neymiş nasa yalan söylüyormuş lan uzaya tek çıkan nasami hadi onuda geç dünya düz olsa gece nasıl olacakdi o kadar büyük bir ışık kaynağı düz bir zeminde dünyanın 2 katını rahatlıkla aydınlatır
Seninle aynı görüş yapanlara verdiğim cevaplara bak...
Cidden dostum eğer buna inaniyorsan iq problemin var doktora falan git ciddiyim ben bak şimdi hangi şehirdesin bilmiyorum ama oranın en yüksek binasına çık ve bak bakalım ne göreceksin uzaya türkler dahil yüzlerce millet çıktı ulan bunu nasıl saklayacaklar herkes birbirindenmi saklıyor 😂😂
Çıktıklarında yanında mıydın. :D
Çok komiksiniz ya, astronot kıyafeti ile yer çekimsiz ortamda uçan astronotların gözündeki camda onları çeken dalgıç gözüktü, elinde kamera ile.
Su altında çekiyorlar bildiğin, ISS de çektilerini söyledikleri videoları sanal ortamda hazırlıyorlar.
Hiç birşey araştırmadan gelip burda sana okullarda bile dayatılanları anlatma bana.
Bizim bunu savunmamız bişeyi değiştirmez, misal ismini bilmiyorum ama sana desemki senin adın Kamil, bu senin ismini değiştirir mi?
Değiştirmez.
Dostum sana büyük geçmiş olsun ne demiş Mevlana ben CAHİLLE TARTIŞACAK KADAR BİLGİLİ DEĞİLİM o yüzden saygılar sevgiler huzurla kal 👋👋
Söyleyecek lafı olmayan kaçar, sana sorsam ne nasıl oluşuyor, bilmezsin ama ben sana her sorunu anlatırım. :)
Hadi fazla bilgi harcama buralarda zaten fazla yok gibi. :)
Aynı soruyu bende sormuştum bana deli demişlerdi asıl deli onlar
Onlara dayatılan şeylere karşı gelen herkes deli zaten. :)
Ağzına sağlık, çok doğru.
Beyinsiz misin? Dünyanın yuvarlak olduğunu Arothenes, daha M. Ö 3. yy'da kanıtladı zaten, bir yerde gündüz, diğer yerde gece olmasının nedeni bu, gölgelerin eğiminin, eksen eğikliğinin de etkisi bundan, salak salak şeyler için bir de video çekmişler ya :D
Ahahaha :)
Beyinsiz olan belli kardeşim, kanıtlandı diyorsun kim kanıtladı?
Bana eğim nerede söyleyebilir misin?
Misal uçaklar yuvarlak dünya üzerinde nasıl uçuyor? Dünya yuvarlak olsa idi, uçak belirli bir sürede sürekli yönünü biraz aşağıya doğru çekmesi gerekirdi ama uçağa binip su terazisi ile test ettiler, uçakta hiç bir şekilde bir aşağı ya da yukarı oynama olmadı.
Uçak her zaman düz olarak uçar. Buyur izle.
https://www.youtube.com/watch?v=13dYyegH7SM&t=564s
Kesin Müslümansın değil mi? Ondan bu aptallık? Eğimini söyledik zaten canım, Güneş ışınlarının eğik vurmasından yukarıda bahsettim biraz beynin olsa keşke ya müslümanı
Güneş ışığı ile eğim ne alaka kardeşim, cahillik etme.
Ben sana eğimi soruyorum, hani güya biz yuvarlak bir zemindeyiz bana bu eğimi söyle.
Eğer yuvarlak olsa idi, gördüğün gibi olurdu ve 12 dakikada bir uçak yönünü dünyaya doğru çevirmesi gerekirdi ama su terazisi ile test ettiler uçak her zaman dümdüz uçar.
https://i.hizliresim.com/69bMW9.png
ne alaka diyo angut ya, lan sg şurdana mk* beyinsizi
Ahaha :)
Küfürler, hakaretler geldiğine göre söyleyecek bir şeyi kalmayan bir bilinçsiz insanla karşı karşıyayız. iyi günler. :)
Simsiyah kardeş eyvallah herşey doğru söylediğin. Peki bana İstanbul'dan sidneye giderken kısa yoldan niye Hint okyonusunu kullandığınızı izah edermisin. Hadi aktarmalı önce dohaya oradan singapura oradan sidneye gidiyoruz diyelim. Senin haritana bakacak olursak en kestirme yol Rusya üzerinden çin hava sahasını geçerek Malezya Endonezya ve sidneye ulaşmamız lazım. Yoluda uzatmadan gideriz işte. Buna bir açıklamanın var mı.
hayır hepsini geç ufuk çizgisi var düz olsa benim bursadan denize baktığımda istanbulu görmem gerekir çok mantıksızb
Ufuk çizgisi her zaman göz hizasında değil mi?
Eğer Dünya yuvarlak olsa idi yukarıya çıktıkça ufuk çizgisini görmek için göz hizasından biraz aşağıya bakmak gerekirdi.
he kanka dümdüz dünya milyarlarca insan yanlış biliyor nobel ödülünü getirin
Her bilinen, her söylenen doğru mu.
İkiz kuleleri de, sözde Müslümanlar uçakla dalarak patlattı, Pentegona uçakla daldılar dimi, git az araştır, yalanlara inanmayin.
teorik olarak tum seyir haritalarinda hesapla 360' uzerinden yapilir ama %100 360 derecede kusursuz seyir yaptigini soylerek ispat edeni duymadim. ama 360 olarak kabul ediyorum.
Giyotin olsaydı bugünde düz diyenleri keserlerdi herhalde. Düz olmuş yuvarlak olmuş ne farkederki. İçine ettikten sonra
adamlar marstan yayın yapmaya başladılar yakında seyahat düzenlicekler sen gelmişsin dünya düzdür diyosun :) düz olsa sonsuz olurdu veya dünyanın bittiği bir nokta olurdu
Yav sizden ricam azcık araştırın ya, size birşey dayatılmış inanıyorsunuz.
Dünyanın yuvarlak olduğunu gördün mü?
Diyeceksin ki, sen düz olduğunu gördünmü, Kardeşim antartikaya giremiyorsun ki, 12 ülke anlaşma imzaladı, sivil ya da askeri hiç bir giriş yapılmıyor, peki nede?
antartikaya giremezsin zaten izin olsa bile soğuktan ölürsün bazı belgesellerde izlemiştim. bu tartışmayı yapmak istemiyorum dünya üçgende olabilir emin değilim
Ahahaha, soğutan ölürsün ha.
Kardeş demin diyordunki yakında marsa seyahat düzenleyecekler, marsa çıkabilen insanın dünya üzerinde soğuktan ölmesi saçma değil mi?
evet haklısın ordaki soğuğu engelleyen kıyafet tasarlamalılar
Amiral Bryds diyorki, antartika dünyayı 360 derece sarıyor.
Antartikanın ilerisinde Amerika büyüklüğünde henüz keşfedilmemiş kara parçaları var ve yer altı kaynakları bakımından zengin, petrol falan yani.
Biraz araştırmanı tavsiye ederim.
bana araştır diyosunda sende adamın birinin dediğini bana sölüyosun. çok saçma bişey tartışıyoruz şu an bencede dünya düzdür nerden çıkardınız yuvarlak olduğunu
Ben bir adamın anlatıığını savunmuyorum mantıklı olanı savunuyorum.
Ona bakarsan dünya yuvarlaktır diyende bir adam.
bence dünya bir geyiğin boynuzlarında sallanan bir tepsidir. yani düzdür. yuvarlak olsaydı aşağı düşerdik
Uydudan çekilen onlarca fotoğraf, dünyanın kendi ekseni etrafında güneşin rtrafında dönmesi, gündüz gecenin, mevsimlerin oluşması... 21. yy'da hala bunu tartışmak çok komik.
Bencede çok komik, NASA sence doğru mu söylüyor?
Birazcık araştırma yapmanı tavsiye ederim.
Uydudan çekilen dediğin fotoğraflar "Fish Eye" yani balık gözü lensleri ile çekiliyor, bunu araştır istersen ne demekmiş.
NASA ise çektiği görüntüleri uzayda değil su altında çekiyor, kanıt sunarım sana izleyeceksen.
https://www.youtube.com/watch?v=tVZTTpH66MY
Sana sorsamki eğim nerede? onu bile söyleyemezsin, dersin gemiler biraz gittikten sonra gözükmüyor falan, teleskopla bak gemi ne kadar uzağa gitsede gözükür, çünkü eğim yok.
Dünyada uzayla ilgili araştırma yapan bir tek nasa yok. Esa, rfsa ve bilmediğim diğer ülkelerin kendilerine ait araştırma kurumları vs. vardır. Bu teleskopla bakarsan görülür falan derken neye dayanarak söylüyorsun? Denedin mi hiç? Yer çekimini nasıl açıklayabilirsin? Diğer gezegenlerin küre şeklinde olmasını? Dünyanın farklı noktalarında gökyüzündeki yıldızların konumunun farklı olmasını? Güneşin etrafında nasıl döndüğünü? Dünya düzse ve hepimiz aynı gökyüzüne bakıyorsak dünyanın her noktasında aynı yıldızlar görünmesi gerekir değil mi? Ya da ay tutulması sırasında dünyanın ayda oluşan eğimli gölgesini nasıl açıklarsın? Atıyorum pegasusun uçuş haritasında rotanın dümdüz değil de eğimli olmasının sebebi ne mesela? Dünyanın geoid şeklinde olmadığını iddia ediyorsan tüm coğrafya ve fizik kurallarını da çöpe atmış olursun. Hepsine dair bir açıklaman varsa buyur baştan sen yaz. Yoksa şarlatanların abuk subuk videolarını izlemek yerine aç biraz carl sagan belgeseli izle cosmos falan izle.
sırf şunu sormak için üye oldum. Madem gemi uzaklaşınca gözümüzden dolayı göremiyoruz, milyarlarca km uzaklıktaki yıldızları nasıl görüyoruz? senin mantığınla bakarsak gemi 10km ötede kayboluyorsa yıldızlar da 10km yukarda asılı mı duruyor hadi eyv.
bence tüm bilim adamları saçmalıyor dünya geoid mi düz mü diye soru olamaz soru şu şekilde olmalı dünya düz mü ters mi
Uzaydan dünya görüntüsü paylaşan Nasa montaj yapıyormuş demek ki 😄 haklısın knk
NASA görüntüleri balık gözü lensleriyle yapıyor, biraz araştır balık gözü lens nedir. :)
Onların uzaya çıktığı bile yok, çekimler stüdyo ortamında oluyor, su altında çekiyorlar.
Bir astronot videosunda, astronotun gözünün oradaki camda, bir dalgıç elinde kamera ile çekim yaptığı yakalandı bulabilirsem atacağım.
düz olan bir dünyada kutuplarda donarken ekvatorda yanmayı nasıl açıklarsın
Şöyle açıklarım kardeşim, eğer biraz video izleyecek vaktin varsa video izlemen daha açıklayıcı olur.
1-Dünya düz.
2-dünya dönmüyor.
3-Güneş dönüyor.
Bunları söyledikten sonra.
https://www.youtube.com/watch?v=CcO5pOnkd0c
Videoya göz atarsan, güneş dünya üzerinde bu şekilde dönüyor, onun için dünyanın merkezi buz.
Merkezde Kuzey kutbu var.
Güney kutbu yani antartika ise, dünyayı 360 derece saracak bir şekilde.
araştırdım çok basit şeyleri görmezden geliyorlar dünya diğer gezegenler gibi yuvarlaktır
hala dunya duz diyolar biri bileklerimi kessin lutfen
Cahilsin iyi oku genel konularda bilgi edin.
Dünyanın yuvarlak olduğunu destekleyen bir çok örnek var. Bunun için genel kültürünün iyi olması lazım.
Lan tek başıma 100 lük rakı içtim şu kafayı bulamadım
Hiç bişi anlamadım ki
@zihgir Olay sadece uçak mı?
Antartika neden kapatıldı, özelliklede Amiral Bryds'ın açıklamalarından sonra 12 ülke antlaşma imzalayıp kaattı neden?
Uzaklaşan nesneler gözden kayboluyor çünkü dünya yuvarlak, kardeşim teleskopla bakıldığında yine görülüyor, yuvarlak ise nasıl görülür?
teleskopla baktığındada nesnenin önce alt tarafının daha sonra gitgide üst kısımlarının kaybolduğunu göreceksin. teleskop yakınlaştırma görevi görür sadece senin gözünden bir farkı yok yakınlaştırma dışında yani. 12 ülke imzalamışmış gizli belgelermiş, zengin yer altı kaynaklarıymış bol keseden salla, kanıt nerde yok?
@zihgir Kanıt nerede yok derken, zaten ortada gizli şeyler dönüyor.
Girişler tamamen yasak, hadi gidip girebil Antartika'ya.
Yav hiç birşeyin gözden kaybolduğu falan yok, yeterince uzağı gösteren bir teleskopla obje ne kadar uzağa giderse gitsin yinede gözüküyor.
@zihgir Deniz her zaman düz, ama karada dağlar falan var.
Dediğin saçma, ben sana demiyorumli dünya zemini dümdüz, dağlar falan var inişli çıkışlı bir zemin var ama bu küre üzerinde değil.
Gemilerinde kaybolma olayı sadece gözümüze öyle, gözden kaybolan gemileri teleskop ile net gösteriyorlar, benim dediğim eğer yuvarlak olsa idi nasıl gözükecekti.
@zihgir Videoyu 6:34 e alır mısın?
https://www.youtube.com/watch?v=IZmoByP0jh8
@zihgir Ahahaha :D
Tamam neyse kardeş, senin yuvarlak demende, benim düz dememde gerçeği değiştirmez.
Sadece demek istediğim dayatmalara gelmememiz.
@zihgir Bencede.
Kardeşim saklamak çok zor değil onlar için, Antartika'ya hiç bir türlü giriş çıkış yapamaz kimse onun için bunu öğrenmek zor ama önceden oraya gitmiş Amiral Bryds açıklama yapıyor gördüğün gibi.
NASA mesela dünyayı her konuda kandırıyor, astronot kıyafeti ile yapılan çekim, su altında yapıldığı çıktı, gözündeki camda bir dalgıç elinde kamerası ile çekiyordu.
Yani tüm dünyayı kandırıyor bunlar her zamanki gibi, misal ikiz kuleler saldırısı tüm dünyayı yine kandırdılar, Ortadoğu işgali için, toprak için yine aynı olay.
Antarktika dünyanın diş çevresi, 360 derece olarak.
Amiral Bryds'ın dedikleri şu;
Antarktika'nın ilerisinde henüz keşfedilmemiş Amerika büyüklüğünde kıtalar var ve bu kıtalar yer altı kaynakları bakımından çok zengin.
Sence bu topraklar için söylenmesi mantıklı değil mi?
Petrol için söylemez mi?
Petrol için, toprak için o kadar masum insani öldüren varlık bunlar.
İstersen herşeyi unut, Dünya düz ya da yuvarlak öğretilerini unut ve o şekilde araştır, insan kürede yaşadığını kabul edemez bu şekilde.
Mesela son zamanlarda uçakta doğum yapan kadın ve acil iniş yapmak zorunda olan uçağı da bir araştır.
Bunu izle kesinlikle.
youtube.com/watch?v=wLDkmQN8iiU&feature=youtu.be
dünya batıdan doğuya doğru dönüyor bence o yüzden batıya doğru uçuyorlar.
Dünya yuvarlak degıldır. Elipstir
bayağadır mağradaydın herhal. d
trollse komik degil. Gerçekten soyluyorsan komik
waoh NASA müslüman çıktı...
Mantıklı 🤔
Dünya yuvarlaktır
dünyayı s*kykm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar