mehir talebınız ne kadar arkadaşlar? ya da ne kadar vereceksınız?
Cevabın nedir?
+1 yılMehirin miktarına gelince Nisa-20'de bir kadının kantarlarca (tonlarca yük ile ) mehir (altın vb para ) istemesinin helal olduğu geçmektedir.
ALLAH mehire üst sınır belirtmemiştir.
Tavsiyem mehri muaccel (düğünde verilen) en az 2000 gr altın , mehri müeccel (senet ettirilir) 5 kg altın.
Bu şekilde mehri ikiye bölebilirsiniz. Böylece düğün kolay olur. Erkeğin sizi durduk yere bedavaya boşaması imkansız olur.
🌹Mehirin azı faziletlidir gibi uydurma hadislere inanmayınız.
Böyle bir hadisin erkeklerin ucuza çok eşli olmak için uydurduğu yalan olduğuna kanaat getirdim.
Çünkü Hz. Ömer'in bu hadisten haberi olmaması imkansız. Ancak Hz. Ömer cuma hutbesinde mehirleri az isteyin dediğinde sahabe kadınlar "Ya Ömer! Allah sınır belirlemedi sana mi Allah'a mi inanalım" dediler. Hz. Ömer de "Allah'a inanın "dedi. Eğer mehiri az isteyin gibi bir hadis olsaydı "Bu hadis var ondan az isteyin dedim " derdi.
Mehri müeccel genelde boşanmada alınır.
Not:Mehir senedinin yasal değer kazanması için şahitlerin imzası önemli. Ve notere tasdik ettirilir ise tahsil edilemediği durumda çok büyük fayda sağlar hukukî olarak.
Mehirin yasal olması için kadın hakları kuruluşlarını da girişimde bulunmaya sürekli davet ediyorum.
#mehiryasalolsun03 Yorumla- +1 yıl
Nasıl bı dolmussunuz siz böyle.. kaç ton altın istiyorsunuz?
Siz zorlaştırmayin kolaylaştırın hadisinden ne anlıyorsunuz? - +1 yıl
Evliliği zorlaştırmayın diyor hadiste. Boşanmayı zorlaştırmayın demiyor ki. Mehri müeccel senedi kadının istemediği şeylere katlanmasının önüne geçer. Erkek durduk yere boşayamaz. Yeni aşk bulurken bin kere daha düşünür. Kadını dövemez yüz bin kere düşünüp öyle vurur!
Ha siz illa kolay boşama istiyorsanız onu bilemem !
Ama dinimizde kolay boyanın diye ayet de yok hadis de yok.
Nikahın kolayı makbul olsun diye mehri ikiye bölmek kadının hakkıdır. Neden böyle saçma bir cevap verdiniz ki? - +1 yıl
Mehir miktarı evlenirkenmi belirlenir bosanirkenmi? Siz sahiden bugün yüz milyar verebilecek kaç insan var sanıyorsunuz!
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılBenim talebim manevi şeyler olacak, illa maddi olacaksa oda yine maneviyat, bir hac bir umre talep edicem, şayet gücü yeterse ve Allah da nasip ederse. nasip olmaz ya da gücü yermezse helal ederim hakkımı, mehir istemem.
211 Yorumla- +1 yıl
allah kalbıne gore versın, buna kımse hayır demez:)
- +1 yıl
Aminnn inşallah :-)
- +1 yıl
@selcukbey Tamam o zaman bir hac bir umre bedeli isterim ben de :-)
- +1 yıl
@selcukbey nasip inşallah , ne diyelim Allah büyük, o kimi ne zaman yazarsa o olur :-)
- +1 yıl
@selcukbey ikiniz içinde rabbim hayırlısından versin
- +1 yıl
@mastergreeneyes kendini ayrı tutma, hepimiz için hayırlı olan olsun inşallah :-)
- +1 yıl
Allah kadına tonlarca yük ile mehiri helal etti..
Çok eş isteyen erkek niye hangi devirde yaşiyoruz ayıp demiyo? Neden mehir istemek maneviyatsiz bişey mi? Biraz İslami hukuk yönünden duşunmenizi öneriyorum. Hem onları hem altın isteyebilirsiniz. Sanki tek bir hak varmış gibi şartlanmamıza gerek yokki.
Sizi biri için terketti boşadi diyelim siz maneviyat ile mi doyacaksınız.
Ama mehiriniz Allah'ın Kur'an'da helal ettiği gibi tonlarca olmasa da birkaç kilo altın olsun bakalım nasıl sizi uzecek.
Hem siz mehir ile bundan sonra hiç çalışmak zorunda kalayacak kadar para isteme hakkına sahipsiniz
Böyle umre hac sure ezberleri gibi erkeklerin işine gelen külfetsiz şeyler mehir olmaz. Zaten mehir paraya çevrilebilen bişeyler olmalı. Ayrıca İslamda boşanmada çocuk babaya verilir.
Umre ve hac çocuk sure ezberlenmesi vb. paraya çevrilemez. ALLAH'INsize verdiği hakkı sanki bir zulüm gibi görüş ben istemem demeniz sizin aleyhinize olur. Islam hukuku ile laik hukuk çok farklı
#mehiryasalolsun
+1 yılAbi maaş artı sgk artı özel sgk artı yardımcı taşınmazları söylemim onları yüz görümlüğü vercem senede otuzbirgün yıllık izin...
18 Yorumla- +1 yıl
Beni alan yaşadı diyosun😇
- +1 yıl
İşte...
- +1 yıl
Allah gönlüne göre versin, gönlünüde razı etsin hayırlısına..
- +1 yıl
Kısmet...
- +1 yıl
Eyvallah abi... :)
- +1 yıl
yakısır kardesıme..
- +1 yıl
Tonlarca mehir istemek kadını helaldir. 5 kg mehiri müeccel senet ettirir belki
- +1 yıl
Mehirin miktarına gelince Nisa-20'de bir kadının kartarlarca (tonlarca yük ile ) mehir (altın vb para ) istemesinin helal olduğu geçmektedir.
Tavsiyem mehri muaccel (düğünde verilen) en az 2000 gr altın , mehri müeccel (senet ettirilir) 5 kg altın.
Bu şekilde mehri ikiye bölebilirsiniz. Böylece düğün kolay olur. Erkeğin durduk yere yeni aşk bulup dövüp bedavaya boşaması imkansız olur.😀
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
2Cevap
+1 yılMehir neydi? Hoca nikahı kıyılırken erkeğin kız tarafına, onun zor günlerinin garantisi olarak, (ayrılık, terk edilme vb) bedel biçtiği para mı?
16 Yorumla- +1 yıl
nıspten oyle.. bır cesıt pesın nafaka
- +1 yıl
Anladım... tahmin etmiştim. Bana böyle birşey verilmedi ama evlenirken.
- +1 yıl
bu hakdı.. hemen almalıydınız! durum yoksa sonrada alabılırdınız.. ya da ayrılırken.. nafaka almıyorsanız kesınlıkle hakkınız var o tarafda!
- +1 yıl
Nafaka sadece çocuğuma veriyor. Onun bakımı ve tahsili okuması ve tabi geleceği için. Kendim için hiç birşey talep etmedim.
Hıca nikahı kıyılırken, mehir konusu hiç açılmadı ve bana böyle bir paradan kimse bahsetmedi. - +1 yıl
agır bır kul hakkı bu:( bu sızın es olarak evlılık hakkınızdı!
- +1 yıl
Hakkınız geçerli. bu hak asla kaybolmaz. Mehrinizi belirleyin ve isteyin ödemezse hakkınızı haram zıkkım edin ahirette görür gununu
+1 yılben hac ya da umre isterim herhalde
29 Yorumla- +1 yıl
allah kalbıne gore versın
- +1 yıl
teşekkür ederim İnşAllah cümlemize
- +1 yıl
amiiiin
- +1 yıl
Hac ve Umre mi?
Lütfen biraz daha ilmi yönden duşunun.
Hem hac hem umre hem altın isteyebilirsiniz.
Sizi biri için terketti boşadi diyelim siz onunla umreye de hacca da gidemezsiniz.
Ama mehiriniz Allah'ın Kur'an'da helal ettiği gibi tonlarca olmasa da birkaç kilo altın olsun bakalım nasıl sizi uzecek.
Hem siz o parayla bin kere hac ve umre yaparsınız.
Böyle umre hac süre ezberleri gibi erkeklerin işine gelen külfetsiz mehirler olmaz. Zaten mehir paraya çevrilebilen bişey olmalı.
Umre ve hac paraya çevrilemez
Mehiri tonlarca yük altını ALLAH HELAL etti. Bunu biraz kg altın olarak mehri mueccel senedi imzalatmak sizi kötü paragöz yapmaz.
Mehir isteyen kadına toplum baskı ediyor kocas i el koyuyor bunlar hep haram işliyolar. Kadın isterse holding kuracak kadar mehir ister. Az mehir istemek evliliği değil erkeğin rahat boşamasini kolaylaştirir
#mehiryasalolsun
- +1 yıl
@selcukbey mehirini alamayan kadın yok mu yani? yalancı olmasan iyi olur Allah yamultur bek dikkat et
- +1 yıl
@selcukbey nafaka suresiz olmayacak deniliyo. çok eş yasal olacak deniliyo. nerde erkeğe yarayacak şey var hep onlar oluyo.
Kadının mehirinin yasal olması neden erkekleri bu kadar ürkütüyo?
A
- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılMehir filan istemem. Parada gözüm yok :P
12 Yorumla- +1 yıl
o ne ozguven oyle:)
- +1 yıl
Zaten kadın ister
+1 yılbenim 1500 lira idi..
15 Yorumla- +1 yıl
Valla bedavaya gitmişsin😂
- +1 yıl
babamın yüzünden :/
- +1 yıl
Ya sana kalsaydi
- +1 yıl
maddi birşey istemezdim, büyük ihtimal manevi birşeyler olurdu..
- +1 yıl
Çok fena olmuş. uzuldum sizin için.
niye o kadar az? Allah tonlarca yük ile helal etti.
Hukuki ilmi yönden duşunun.
Hem manevi hem altın isteyebilirsiniz.
Sizi biri için terketti boşadi diyelim maneviyatla mi doyacaksiniz napacaksiniz
Böyle şu kadar bilezik gibi erkeklerin işine gelen külfetsiz mehirler size faydalı olmaz ki Zaten mehir ikiye bölunebiliyor. Mehiri müeccelinizi 5 kg altın senet ettirin. Bakalım günümüzdeki kadınları başka kadınlar için madur eden erkekler bunu nasıl yapacak. Kadınların başına ne geliyorsa mehir senedini tutmamak ve az tutmaktan geliyo.
Ayrıca çok mehir isteyen kadın paragöz değildir. öyle diyen Allah'a asi olmuş olur.
Az mehir istemek çok eşlilik isteyen erkeğin işini kolaylaştirmaktir, ucuzca eve kadın dizer.
Bu arada çok eş isteyen erkek karıgöz denilmiyo ise çok mehir isteyen kadına paragöz denilemez ☺ #mehiryasalolsun
Çıkar şimdi atayizler ortaya
11 Yorumla- +1 yıl
gelsınler beklerız, yeterkı adabınca olsun:)
+1 yılOyle bir talebim yok
15 Yorumla- +1 yıl
Olmalı, dinen böyle..
- +1 yıl
Evlenmek istemiyorum ki
- +1 yıl
İlk sen evlenirsin hepimizden önce😂
- +1 yıl
Şu laftanda hiç hoşlanmıyorum.
- +1 yıl
Lütfen biraz daha ilmi yönden duşunun. altın isteyebilirsiniz. istemem diye şartlanmamıza gerek yokki Bu en helal paradır.
Sizi biri için terketti boşadi diyelim siz çalışmadan doyacak kadarmehir isteme hakkınızı kullanmış iseniz zaten sizi durduk yere boşayamaz. mehiriniz Allah'ın Kur'an'da helal ettiği gibi tonlarca olmasa da birkaç kilo altın olsun bakalım nasıl sizi uzecek.
Hem siz mehir ile bundan sonra çalışmak zorunda kalayacak kadar para isteme hakkını sahipsiniz
Böyle umre hac sure ezberleri çocuk gibi erkeklerin işine gelen külfetsiz mehirler olmaz. Zaten mehir paraya çevrilebilen bişey olmalı. Ayrıca İslamda boşanmada çocuk babaya verilir. Medeni hukuk ile islam hukuku çok farklı. Erkek sevmiyorum deyip 3 talakla kadını beş parasız bırakabilir. önlem almak iyidir
Umre ve hac çocuk paraya çevrilemez #mehiryasalolsun
10 bılezık
12 Yorumla- +1 yıl
Hey maasallah
- +1 yıl
10 mu? niye o kadar az Allah tonlarca yük ile helal etti.
Lütfen biraz daha ilmi yönden duşunun.
Hem 10 bilezik hem başka altın isteyebilirsiniz.
Sizi biri için terketti boşadi diyelim siz 10 bilezikle napacaksiniz
Böyle şu kadar bilezik gibi erkeklerin işine gelen külfetsiz mehirler size faydalı olmaz ki Zaten mehir ikiye bölunebiliyor. Mehiri müeccelinizi 5 kg altın senet ettirin. Bakalım günümüzdeki kadınları başka kadınlar için madur eden erkekler bunu nasıl yapacak. Kadınların başına ne geliyorsa mehir senedini tutmamak ve az tutmaktan geliyo.
Ayrıca çok mehir isteyen kadın paragöz değildir. öyle diyen Allah'a asi olmuş olur yaniaz mehir istemeniz gerekmiyo.
Az mehir istemek çok eşlilik isteyen erkeğin işini kolaylaştirmaktir, ucuzca eve kadın dizer.
Bu arada çok eş isteyen erkek karıgöz denilmiyo ise çok mehir isteyen kadına paragöz denilemez
#mehiryasası
+1 yılŞimdilerde kaldımıki bu 🤔
02 Yorumla- +1 yıl
İslam'da hep var😇
- +1 yıl
Kur'an-ı Kerim devire göre değil. Allah kadına tonlarca yük ile mehiri helal etti..
Çok eş isteyen erkek niye hangi devirde yaşiyoruz kaldı mı demiyo?
İslamda erkeğin kadına borcudur mehir. Ve islam'da borçlar hukuku var. Buna göre borçlar şahitler huzurunda senet ettirilir. Ve imzalanır.
Senet ettirilmeden ben sana şu kadar mehir vereceğim diyen erkekten onu istediğinde 'yoo ben öyle bişey demedim' diyebilir. Ama elinde kapı gibi senet olursa onu paşa paşa öder. Işte bunun için erkekler uyanıklık ediyor ödememek için senetten kaçıyor. Lafta kalan hiçbirşeyin hukukta degeri yoktur. Sonra kadın madur oluyor. Islam hukukunda erkek seni sevmiyorum diyerek 3 talak ile kadını boşayabiliyo şeriat ulkelerinde durum böyle. Burda ise sevmiyorum diyen suçlu.
ALLAH kadına doğal bir tazminat vermiş
#mehiryasalolsun kadınlar madur olmasın
+1 yılDaha düşünmedim abi
14 Yorumla- +1 yıl
e artık dusun canım sende:)
- +1 yıl
Teklifler var ama istemiyorum abi :)) Düşünmeme biraz daha zaman var
- +1 yıl
ehh sen daha ıyısını bılırsın:)
- +1 yıl
Mehir hakkında size bilgi verebilirim.
Örneğin Dini Nikah Akdinizde tek eşlilik şartı ile mehir miktarını bir arada bulundurabilirsiniz.
Dini nikah akdine
"Falan oğlu falan (nikahlanacağı erkek) benimle nikahlı iken başkalarıyla da nikahlanmaması şartı ile beni (şu kadar) mehri muaccel ve (şu kadar) mehri müeccel ile şahitler huzurunda nikahladı, başkasıyla nikahlandığı an ben ondan boşum." yazıp veya görevliye yazdırıp kocası, şahitler ve nikah görevlisi ile kendisi de imza atar. Ve bu belgeyi notere de tasdikletebilir. Mehri müeccel senedini ayrı yapar ise onu da notere tasdikletmesi gerekir.
Mehirin miktarına gelince Nisa-20'de bir kadının kartarlarca (tonlarca yük ile ) mehir (altın vb para ) istemesinin helal olduğu geçmektedir.
Bu şekilde mehri ikiye bölebilirsiniz. Böylece düğün kolay olur.
bilmiyorum henüz karar vermedim.
14 Yorumla- +1 yıl
Mehir hakkında size bilgi verebilirim 😊
Örneğin Dini Nikah Akdinizde tek eşlilik şartı ile mehir miktarını bir arada bulundurabilirsiniz.
Dini nikah akdine
"Falan oğlu falan (nikahlanacağı erkek) benimle nikahlı iken başkalarıyla da nikahlanmaması şartı ile beni (şu kadar) mehri muaccel ve (şu kadar) mehri müeccel ile şahitler huzurunda nikahladı, başkasıyla nikahlandığı an ben ondan boşum." yazıp veya görevliye yazdırıp kocası, şahitler ve nikah görevlisi ile kendisi de imza atar. Ve bu belgeyi notere de tasdikletebilir. Mehri müeccel senedini ayrı yapar ise onu da notere tasdikletmesi gerekir.
Bu şekilde mehri ikiye bölebilirsiniz. Böylece düğün kolay olur. Erkeğin sizi durduk yere bedavaya bo - +1 yıl
@selcukbey Hz. Fatıma da bu şart ile evlendi. Hz. ali sözünü tutmayıp başka kızı da isteyince Rasulullah (s. a. v) diğer damadını göstererek o sözunu tuttu sen de tut dedi. Eğer Hz. Ali yeni talep olduğu kizi birakmasaydi Hz. Fatıma ile boşanmış olacaktı. Çunku kuma kabul etmeme şartı ile evlenmişlerdi. Bu sadece Bizim aileye özeldir gibi bir söz demedi Rasulullah sav. Bu ummeti muhammede örnektir. Çok eş farz vacip değil hiçbir kadın bunu kabul etmek zorunda olmadığı için evlenirken bu çok eşi istiyorsan benle evlenme diyebilir. senin butçen 5 kg altını kaldirmiyo o zaman sorun yok da kadının bünyesi kuma kaldırmayınca mi sorun oldu hayırdır?
Helal olan şeye sınır konulamaz ise mehire de konulamaz. Erkekler de vazgeçilmez değil. Tek eş şartını kabul etmeyen ile evlenmeyiz o da paylaşacak iki enayi bulup evlenir sorun yok
+1 yılMehir ne demek bilmiyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Selamun aleyküm.
Mehir hakkında size bilgi vereyim ☺
Dini nikah akdine
Bu şekilde mehri ikiye bölebilirsiniz. Böylece düğün kolay olur. Erkeğin sizi durduk yere
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler