Türk milli takımı angora seviyesine düşse dahi...
çünkü bu kariyerdende alacağın paradanda olacağın transferdende çok çok önemli
Nuri ve Hamit bu konuda istisna yani neden istisna hem almanların ısrarla istemelerine rağmen türk milli takımını seçtiler. Bunun dışında kalanlar alman milli takımında sanş bulamayacaklarını bildikleri için bizi seçtiler ama mesut, ilkay, ilerde samet, emre can gibi şuan almanya alt takımlarında oynayan gençler gelişim gösterir ve sanş bulacaklarına inanırlarsa almanya yı seçerler. burda iki tarafada kızamazsın bence adam orda doğmuş orda büyümüş tabi ki kendini o topluma ait hisseder nasıl Lefter rum olmasına rağmen yunan milli takımına hayır türkiyede doğdum bu topraklarda yetiştim türk milli takımında oynayacağım dediyse bunu diye bilirler anlamak lazım ki üstüne alman milli takımda oynamanın o futbolcular için kariyerlerinde hem almanyada oynayıp her turnuvada boy göstermek hemde yabancı statüsünden çıkmak gibi getirileri var. diğer tarafa yani nuri yede almanlar kızamaz çünkü adam ben evimin kapısını kapatımmı türküm diyo ben iki tarafda kızmıyorum. mesut diyo ki ben türküm ama almanımda evet soyum atalarım orda ama ben burda doğdum beni almanlar yetiştirdi bu ülkenin vatandaşıyım dediğim gibi iki taraf da kızmıyorum herkesin kendi tercihi bence esas mesele 1- almanyada 2,5 milyon türkün arasından çıkan çocuklar kadar sen 70 milyondan çıkartamıyrosun ona bakıcaksın 2 - yıllardır oradaki türklerin haklarını korumak adına bu zaman na kadar hükümetler ne yaptı bağların kopmaması kültürel olarak yaşaması orada yıllarca özellikle ilk kuşakların çektikleri sorunlar hakkında hiç yazın buraya gelen paralı adamlar olarak gördü devlet hep gurbetçileri esas konuya bakmak esas sorunla yüzleşmek lazım detaylara takılıp o almanya yı seçti bu bizi seçti gibi şeyleri konuşursak aynı yerde döner dururuz.
Ben bu konuyu eleştiren insanlara anlam veremiyorum, Almanya da doğmuş,eğitim almış oyuncular. Özellikle mesut ve ilkay ın üzerinde çok durdu löw onlarda kendilerine güvendiler ve gelecekleri için Almanya yı seçtiler. DÜşünsenize nezaman turnuvaya katılacağı belli olmayan, zırt pırt teknik direktör değiştiren,oyun felsefesi olmayan bir Türkiye diğer tarafta futbolda ekol olmuş her turnuvada boy gösteren, herzaman turnuvanın favorileinden biri olan Almanya ! Bakın şunu söylüyorum kendine Almanya milli takımında yer bulacak hiçbir futbolcu Türkiye`yi seçmez. Bizi seçenlerin hepsi Almanyada düzenli oynamayacağını çok iyi biliyor. Almanya zaten istediklerini kesinlikle Türkiye ye kaptırmıyor. Mantık olarak ta baktığınız da Almanya yetiştiriyor bizden kimse arayıp sormuyor kıvama gelince Türkiye yi seçmedi böyle bir mantık yok, ben bahçemde mahsülümü yetiştireyim hertürlü ceremesini çekeyim gel hasatı sen yap .. böyle bir dünya yok ..
Bu konuda çok katıyım..
Tamam Almanya da yetiştiniz , Oranın alt yapısından geliyosunuz , orda daha çok kazanıyorsunuz ve kazanacaksınız ama Türksünüz be abi .. : / Milliyetçilik duygusu herkeste olmuyor yazık ki ..
Mesut'un futboluna hayranım .. Almanya'yı seçtiği için zerre sevmem ..İlkay'da aynı şekilde Dortmund'da izlerken en keyif aldığım futbolcu fakat bu verdikleri karar onlardan soğuttu beni..
Teşekkür ederim .. 5 **
kendine fazlasıyla güvenen ve içinde milli duyguyu fazla barındırmayan gurbetçi Türkler genelde Alman milli takımını tercih ediyor.
Cevap
12Cevap
iyi yaptılar orda onları almanya eğitiyor futbolcu yapıyor sonra bizde hazırla konup bizi gelmesini mi bekliyecez bazı gslilerde hemenfatih terimi haklı çıkarmak için çırpınıyor resmen fatih terim milli takımı batırdı bee iyiki gitmiş inşallah ömrünün sonuna kadar bir daha gelmez fatih terim teknik direkör olacağına milli takımda hep başarısız olalım daha iyi
Herifler en güzelini yapıyor..
Bence Futbola nerede başladılarsa oranın Milli takımlarında oynamaları. (içinde bi' milliyetçi duygular yoksa) gerekir..
Bkz : Zidanee <3
gerçek Türk milli takımı seçmeli,her ne kadar orada yaşasalar da
Bu duruma milliyetçi bakmamak lazım. Adamlar nerede bu işi öğrenmişlerse orayı seçmeleri, Türk oldukları için Türk milli takımını seçmeleri kadar normaldir.
doğru yapmışlar.türkiyeyi seçselerdi harcanırlardı.ve bugün mesut realde ilkay dortmundda olmazdı.
doğru bence gelip abdıllahın takımındamı oynuycak
yıldızı nerde parlıcaksa onu seçiyo eskiden milli takımın bir şanı vardı dünya üçüncüğü vardı şimdi? halimizi biliyosun
İlkay seçmeseydi keşke
Mesutu herkes biliyor zaten kimse Türk olarak görmüyor artık onu
mesut ilkay en iyisini yapti durum ortada alman milli takimi onlara uygun..
inşallah pişman ederiz onları
futbola almanyada başlayıp almanyada yetişenlerin alman milli takımını seçmesi normal bence. kariyer olarak düşünürsek de onlar için daha iyi..
Dikkat ettiyseniz şuan o hakaretler ettiğiniz Fatih Terim gittikten sonra Milli takım b.oka döndü
Gerçekler acıdır tabi verin eksiyi verin :D
Ben olsam bende seçerdim kardeşim orda yetişmişler ekmek kazandığı yere ihanetmi ediceklerdi emre belezoğlumu onlar :D
gayet normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar