İnsan yalan söyleme yetisinden eksik olsaydı dünya nasıl bir yer olurdu?
daha mı güzel olurdu sizce herkes dürüst olsaydı? yoksa insanlar birbirlerinin iğrençliklerini bildikleri için buna alışır ve kötüye olan eğilim engellenemez miydi?
Yalan olmayacak kadar güzel bir dünyada bence insanlar birbirinin gizliliklerinin peşine düşmezdi bu yüzden yalana ihtiyaç kalmazdı ya da kimse kimseyi kınamaz anlayışla karşılardı kimse yalana ihtiyaç duymazdı..
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Peki ya çirkin fakir ya da umutsuz insanlar?
bunlar gerçeklerin ağırlıklarını kaldırabilir miydi
Gerçeğin ağırlığını kaldıramamak yalana ihtiyaçlı yapmaz insanı bende ağırlıklarını kaldıramıyorum gerçeklerin ama hiç bir zaman yalana ihtiyaç duymadım kullanmadım bu tercih meselesi hem çirkin bir insana güzelsin demek onu bile mutlu etmez emin ol
Ben bana yalan söylensin istemedim hiç bir zaman yalan söylememek doğruyu söylemeyi gerektirmez çocuklar genellikle kendilerini güzel ve özel algılarlar ergenlikle birlikte gerçekler daha net fark edilir o saatten sonra teselli etmek sevgiyle yaklaşmak en doğru en ilginci çözüm diye düşünüyorum ki dediğim gibi zaten kişi gerçeği biliyorsa yalan onu dahada öfkelendirebilir
Kendimden yola çıkarak insanlar adına bir çıkarım da bulundum kişiselleştirmedim ben yalanın hayatı daha güzel yaptığını düşünmüyorum hayatı daha güzel yapmak sanırım mümkün değil çünkü seninde dediğin gibi hayatın bazı acı gerçekleri var herkesin farkında olduğu..
Olabilir derinlemesine düşünmedim. Pek yalanla işim olmadığı ve yalan söyleyen insanlarla da pek muhatap olmadığım için çevrem ve yaşantım açısında düşündüm.
En İyi Cevaplar