"iyiliğe karşı iyilik etmek Her kişinin kârıdır , kötülüğe karşı iyilik etmek ise Er kişinin kârıdır"
#İyilik yap denize at balık bilmez ise Hâlık bilir#
İyiliğe karşı herkes iyilik yapar, peki ya kötülüğe karşı?
sabirlimisinizdir?
->kotu kişi cezasını bulmalı kötülük yapacağım mi dersiniz? =Yoksa ; ->kotu kişi ona yaptığım iyilikten utanarak zaten kendini kotu hisseder pişman olur mu dersiniz?
kötülüğe karşı kötülük
kötülüğe karşı iyilik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Size kötülük yapan kişiye karşılık iyilik yapar mısınız?
3. bir şık daha olmalıydı. İyiliğe karşı iyilik tabii ki doğru olan, sonra kötülüğe karşı iyilik kötüyü daha da cesaretlendirir. Ama kötülüğe karşı kötülük adaleti ortadan kaldırır. En doğrusu iyiliğe iyilik, kötülüğe karşı ise ADALETİN KESKİN KILICI veya merhameti. Keskin dişli kaplana acımak, koyunlara zalimlik olur. Bakın size kötülüğe karşı kötülük örneği verelim miğdeniz bulanacak.. Videda kötülük yapmış, darbeye karışmış bir binbaşı var. Bu binbaşının mahkemede yargılanıp, en ağır şekilde ceza alması, adaletin gereğidir. Ama o binbaşının 10 aylık çocuğuna küfür etmek de kötülüğe kötülükle karşılık verilmesi olayıdır ki kabul edilemez. Çünkü babasının işlediği suçta 10 aylık kızının bir kabahati yoktur. Suç bireyseldir. Suç işlersen sen tabi ki ceza çekersin. Ama senden doğanın da seni doğuranın da suçu yoktur. Bizim türk milletinde hameset çok ama evrensel hukuktan adalet kavramından haberimiz yok. 10 AYLIK kız o an orada olsa kesin orada edilen küfür fiiliyata geçerdi. Özellikle polislerimize "suçun şahsiliği" ilkesi öğretilmelidir. Öfke ile verilen karar isabetli olsa bile adaletli olmaz.
Bu kötlüğe göre değişir canını çok yakan bir kötülükse iyilikte yapılmaz.. Kadına tecevüz eden birinede iyilik olmaz.. Bana küçük bir kötülük yapıldıysa iyilik yaparım anlamadıysa güle güle derim..
Yaparım. Çünkü o taş attıkça sen gül atacaksın ki o da gül atmayı öğrensin. Bunu yapan layığını dünyevide bulur. Dünyevide bulamayan uhrevide mükafatlandırılmaya tabii dir.
Rabbim hiçbir ehl-i sünnet gencin kalbini karartmasın inşallah..
diyorum bundan sonra artık harley quinnim en kötü benim yaşasın kötülük diyorum sonra birşeyler oluyor yufka yüreğim izin vermiyor yine iyilik yapıyorum adım da enayiye çıkıyor artık şu yufka yüreğimi börek yapıp yiyesim var..
En kibar tabirle hayatini severim. Gecin bu polyanaciligi sizin yuzunden dunyada iyi insan kalmadi kotunun anasini aglatacaksin ki ders olacak gerekirse ondan kotu olarak.
En İyi Cevaplar