Çocukluğumuz da bayram da yeni ayakkabı alındığı zaman gece o ayakkabı ile koyun koyuna.. Biliyormusunuz ki insan hayatında en önemli giysi ayakkabıdır.. Bedenimizi her bir şeyle sararak sarmalayarak korumak imkanı var iken ayaklarımızda mutlaka sağlam bizi yormayacak ve yürüme kusuruna düşürmeyecek bir ayak koruyucu gerekir. Eğer ayaklar rahatsız ise hem tehlikeden kaçamazsınız hem istediğin iz yere ulaşamazsınız.. Ben böyle bir film seyretmedim ama her halde konusu bir insanın hayat mücadelesinde ayakkabıya ne kadar muhtaç olduğunu anlatmaktadır.
Lion filmini seyretmenizi öneririm. Üstelik gerçek bir hayat hikayesi. Mükemmel temalar var. En çok ilgimi çeken; Bir karı kocanın çocuk sahibi olabilme imkanlarına rağmen, problemli acı çeken 2 çocuğu evlat edinmeleri idi. Sebebi içinde şu açıklamayı yapıyordu. "Dünyada yeterince çocuk var. Önemli olan var olanları mutlu edebilmek." ben bu bakış açısına sahip hiç bir müslüman aile tanımadım ve buna bede dahilim.
Varlıklı olmak, iyi giyime sahip olmak insanlar için avantajlı gibi görünse de; insanın sağlığı olmadıktan sonra, giydiği kıyafetleri kullanacak alanı yok ise en güzel şeylere sahip olmanın hiçbir anlamı kalmıyor. Sağlık var ise sahip olduklarınızı imkanlar ölçüsünde değerlendirebilirsiniz. Evet, yırtık ayakkabı ya da eski bir gömlek ile dolaşabilirsiniz. İnsan her şartta şükredebilmeli; şükrettiği şeyleri maddiyat olarak düşünmemeli. Manevi anlamda sahip oldukları daha özeldir. En önemlisi sağlıklı olması. Her sabah yataktan sağlıklı uyandığı için şükretmeli insan.
çok güzel bir kısa film sen yazınca merak edip izledim... bunu izlemeden hikayesini hep dinledim ya da hepimiz dinledik biliyoruz ama gün içinden hırslarımız ve günlük yaşamdaki uğraşlarımız bunları bize unutturuyor... HAYAT HER NE KADAR ZOR OLURSA OLSUN SAHİP OLDUĞUMUZ DEĞERLERLE GÜZEL ;)
Bu konuda farklı tartışmalar var. En büyük elestiri de, ihtiyaç sahibi olan kişilerden gelmekte. Fakiriz, bize ihtiyacimiz olan şeyi değil, çalışıp kendi emegimizle elde etme hakki tanınsın şeklinde...
En İyi Cevaplar