hemen bir çemkırmeler fılan
Kuranda Geçen Kadına Bir Erkeğe İki miras payının Tanrının yazdığına inanıyor musunuz?
hemen bir çemkırmeler fılan

öncelikle dini bir konuda olan alaycı üslubunuzu kınıyorum. ikinci olarak, dinde mantık aranmamakla birlikte bu hükmün bir mantığı var. dinen ev geçindirme vazifesi kadının değil, erkeğindir. o nedenle mirastan erkeğe iki pay verilir, çünkü ev geçindirme sorumluluğu olacağından kızkardeşinden daha fazla ihtiyacı vardır. ayrıca, anne-baba öldükten sonra kızkardeşleri evli değillerse onların bakımı ve sorumlulukları erkek kardeşe ait olacağından, bu payın kızın iki katı oması gayet mantıklıdır. bu açıdan bakınca, erkek aldığı payın birini kendi için harcayıp, diğer biri ile ailesini ve anne babasından geriye kalan kızkardeşlerini geçindirmek için kullanacağı gibi, kız da aldığı payı kendi için kullanacaktır çünkü ev geçindirme gibi bir sorumluluğu yoktur. ayrıca kız yarın birgün evlenecek olursa, kendine miras olarak düşen hak da kendinde kalır ve bu parayı ne eşine ne de abi/erkek kardeşine vermek zorunda değildir.
şimdi ben size bir soru romak istiyorum, islam neden bu kadar zorunuza gidiyor?
Elbette Allah yazdı, bununda sebebi şudur.
Kur'an a ve Allahın yaratmış olduğu dünya kuralına göre erkeğe evi maddi yönden geçindirme ve dışarıdan gelen zararlara karşı koruma sorumluluğu yüklenmiştir. Kadına ise evin içini geçindirme ve evin içini düzenleme sorumluluğu.
Bu sadece müslüman toplumlarda da değil, bir çok toplumda bu şekildedir. Çalışmayan erkek sayısı çalışmayan kadın sayısından hep cok daha azdır. Cünkü erkek çalışmakla hükümlüdür.
Hal buyken, paranın sahibi olan erkek kendi ailesinden (annesi babası kardeşi) bireylere de bakmakla hükümlüdür. Bu sebepten mirasta erkeğe 2 hisse verilir ki, evini geçindirirken ve dışarıdan birisi düşmüşse ona yardım elini uzatırken zorlanmasın.
Hayır işleri yaparken zorlanmasın diye
He bir de 1 bucuk milyar insanın inandığı kitaba uydurma demezsen... saygısızlık zira.
beyin jimnastiği öneriyor lütfen, daha onu da yazamıyor ama dur konumuz bu değil. heh neydi, beyin jimnastiği yapıp uydurma olduğunu söylememizi istiyor.
peki ne kadar saygısız ve seviyesiz olduğunu söylememize gerek var mı? yoksa da söylüyorum, öylesin.
kadınlar nıe ev gecındırmıyo ben de buna uyuz oluyorum nıe butun yuk erkeklerın omzunda nıe kadınlar hep hazıra konuyo
Sen Kur'an-ı Kerim 'in tahrip edildiğine, değiştirildiğine inanıyorsun ya da inanmak istiyorsun. Ben koruyucusu Allah olan kitabımızın değiştirilmediğine ve onda geçen uygulamalara, harama, helale sorgusuz inanmam gerektiğine inanıyorum. Zira insanoğlunun akıl terazisi, ona o aklı bahşeden yaratacısının kudretini kavramaya yetmez. Herşeyin sahibi olan Allah kime ne kadar isterse o kadar verir istediğinde de geri alır. Erkek kadından iki misli fazla aldığı mirası yüklenip sırtına mezara götürmyecek erkek kardeşinin yarısı kadar miras alabilen başka bir kadınla evlenip ailesinin geçimi için kullanacak. Yani sana vermeyipte erkek kardeşine verdiği o fazladan miras senin eşinle sana geri dönecek.
Yalnız anca hakaret etmişler ya da sorgulamamanı söylemişler. Enteresan kafalar. Bari dese "dönemin Arap toplumu ataerkildi hede hödö" neyse de, hayır peygamber eşlerinden birinin kervanı falan yok muydu ya kadın gayet iyi iş yapıyormuş
Düşünmek isteseler düşünürlerdi, düşünmemek tatlı geliyor
Cevap
35Cevap
İşte, inkar etmeleri, ayetlerimi ve elçilerimi alay konusu edinmelerinden dolayı onların cezası cehennemdir. (Kehf Suresi, 106)
Eğer cehennemi iğne deliğinden bile görseniz başınızı secdeden kaldırmazsıdınız Hadisi şerif
Eğer tövbe etmeden ölürsen küfrün üzerine ölmüş olursun küfür üzerine ölürsün ki küfür şirkten sonraki en büyük günahtır cehennemin 7 kat dibine insen paklanamazsın ha yok ben Müslüman değilim dersende Allahın cehenneminede odun lazım
Dinin ne senin ona göre konuşucam?
insan yazmıştır elbette, Allah Teala eline kağıt kalem alıp yazı yazacak hali yok ya, sizin tevrattada Yakub a. s. ın sümme haşa Allah'la güreşip yendiği yazıyor onu bir yokla istersen sen Kur'an'da bir çelişki yok tasalnma sen güzelim ;)
:) günümüzü düşünürsen erkek altın alsın erkek evi yapsın gibi düğün masraflarına bakınca mantıklı geliyor :D ama işte bence adaletli olmak lazım :) :) Bence kadını korumak için yazılmış olabilir hani araplar kadını mal olarak görüyor aç kalırsan yiyebilirsin diyor ya mal olarak görmesinler kadın erkek gibi bir insan bir kuldur diye yazılmıştır :) ;)
Tanrı kelamı olamaz tabiiki. Yoksa adalet sahibi tanrı neden böyle eşitsizlik yapsın. bir de komple arap ürünü, sadece bu ayet değil.
esıtsızlık mı erkek evın gecımını saglasın o ne pekı erkek evı kursun o ne pekı gec bu ıslerı yalaka herıf kızlar her hakka sahıp zaten maastı bılmem neydı ana baba maası nıe erkeklere kalmıyo kızlara kalıyo
he inaniriz al kopalim
Erkeğe 2 miras payının verilmesinin nedeni erkek evlendimi eşine, çocuklarına, anne ve babasına bakmakla yükümlü olduğu içindir.
Bahane değil bu gerçek
kadınlar bıraz ev gecındırsın
bahane mı bu gerızekalı dogrusu bu ısıne gelmedı dımı ben de kız cocukları neden ana babadan maas alır onu anlamıyorum ona da bı kulp bulsana turk guzelı furıes
Düşünürseniz kadın daha fazla alıyordur şu örnekle size açıklayım 300 tl miras kaldı babanızdan abiniz 200tl siz 100 tl aldınız sonra abiniz evlenirken kıza 100tl mehir verdi sizde mehir aldınız abinizin 100tl si kaldı sizin 200tl niz aslında bu sizin için kar değil midir
Güzel ve pratik çözüm 😊👍
@zevkli_günahlar sadece tek taraflı düşünmeyin mehir farzdır kadına mehir verimeden evlenmek caiz değildir
Himm 😊 kesinlikle katılıyorum...
Benden sana gelene karşılık verir misin lütfen... Şimdiden teşekkürler 😊👍
kadına 1 pay olması çok normal, erkeğe 2 pay olmasıda çok normal
küçücük beyninle seni pis bir sudan meniden yaratan Allah ile aklını ilmini bir tutan akıl yoksunu sen bunu anlayabileceğinimi sanıyorsun,
At gözlüğü ile bakmak bu olsa gerek Allah sanada Hidayet versin kardeşim,
Allah kalbine göre vericektir, zaten şeytanında en sevdiği günah kibir di sende de çok var maşallah :D hadi sana bol kibirli günler, alçaltıcı azabı görünce kibrin kalmaz merak etme
erkek evın gecımını saglasın dıyenler de kadınlar dımı ısınız gucunuz erkeklerın haklarını gasp etmeye calısmak butun haklar kadınlardan yana onları nıe demıyosunuz mesela dul maası ana baba maası onları da kadınlar cıkardı dımı cok adaletlı bı paylasım dıyeceksen onları da desene femınıst
bence kuran indirilmeden önceki arap yaşayışını o dönem araplarda kadının yerini miras hakkını araştırmakla başla ve sende o cahiliye devrindeki cahillere benzeme diye kuran indirilmiştir
ve türkiyede her birey mirastan eşit pay alı
benden cacığa hıyar olur :)
kısaca ateşe tapan dedim bizde biliyoruz Zerdüştilik ya da Mecusilik Kuranda adı yer alan, İslam dinin doğuşu esnasında var olan ve yayılması döneminde de karşılaştığı önemli dinlerden bir tanesidir. "O sırada mevcut dinlerden Mecûsilik belki de en eski bir dindi.
Zaten makul düşünen bir kişi bir kitabın 1500 yıl boyunca insan eli değmeden günümüze geldiğine inanmaz
Çok üzülüyorum. İnsanlar hakkında bilgi sahibi olmadığı konularda bile kendini bilmiş gösteriyor.
ne yapıcan ankete göre hüküm değiştirip bir kuran ı kerim mealide senmi yazıcan ister inan ister inanma allah cc çok umurundaydı zaten
Dünya ateistleri araştırır bilim üretir bizdeki ateyizler de netten bulup açık arar 😂😂😂
Zazaçe tanrılarını anlatsana
Senin eşin olucak sen iki tarafdada kazançlı çıkma diye. O erkek evlendiğinde kadının parası olmuyor zaten. bu bir nevi tamamlama oluyor.
bunların hepsi palavra
Ne fark eder ki evlenince kadın 1 erkek 2 getirir herkesin eşit olur.
Tanrı yazmamıştır. Onu yazsa yazsa Allah yazmıştır.
Tek değişmemeyen din kitatabının Kur'an'ı Kerim olduğunu bilmediğini, bu sorudan anladım ama bilmemek ayıp değil, öğrenmiş oldun.
Tanrı değil ALLAH o. Ve ne yaptıysa güzel doğru olanı yapmış kafandaki kuşkuları bırakıp biraz araştırmaya koyulsan gerçekten doğruları öğreniceksin
Allah=arap tanrısı. Birçok tanrı içinden bir tanesi yani.
Hangi din ya da mezhebe mensupsun. Ona göre yorum yapacağım.
Kuranda yeryüzüyle ilgili herşeyi bulabilirsin yeterki araştı
inanmıyorum. Allahın kadınları bu kadar hor gördüğünü düşünmüyorum. 1 erkek e 4 kadın felan bunların hepsinin sonradan eklendiğin fikrindeyim.
şu an ülkenin bu halde olmasının sebebi yorumlarda bulunan zihniyetin çoğunlukta olmasi , sorgulamayan ve düşünmeyen bir kitle.
Kur'an ı Kerim değiştirlmeyen tek kutsal kitap
kuran herseye isik tutandir ufak buyuk ayirt etmeden bilim adamlari bile ondan faydalanir
Ganimetler yalnızca Allah'ın ve resulunundür. Money is everyday money...
Kur'ân-ı Kerim'deki hiçbir ayet değişmemiştir...
Hâşâ çarpılırsın kız
Bu düşünceni bir anca önce değiştirmelisin
Hangi ayetten bahsediyorsun tam olarak ç?
supesizki sen cahilin tekisin
seni niye ilgilendiriyor ki inanmadıktan sonra
önce Allah yazmayı ögren
arap degilisin ama münin sin
gülenecek bs yok bu senin zayıflıgın arapmıyım demen bile inancının zatıflıgını gösteriyor
ozaman niras flan seni niye ilgilendiriyor git mazoşistlerin nasıl miras bıraktıgına bak
biliyormusun basit ve pasifsin cevap yazmaya bile degmezsin
seninle tekrar görücez siyah ile beyazı ögereneceksin..
Olmayan sey kitap mi yazacak?
Diğer tüm ayetlere inanıyormuş gibi yap...
Tanrı nedir ya utanın biraz
neresinde yaziyor? sure , ayet varmı?
Sen tevratta yazilan saçmaliklari anlat önce.
Ayeti göster bir
Hangi sure hangi ayet bakıcam belirtmemişsin orada
yalan dolan😛
Tanrı değil allah
inanç meselesi allah sanada hidayet versin kardeşim benim
Tanrı yok Allah var.
sahtedir hepsi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar