Genelde arkadaşlarım 2 saat atıyorlar ben hızlı yıkmaya atıyorum hızlı yıkama temiz olur mu o kadar çok?Hızlı Program Temiz Yıkar mı?Çamaşır makinesi hızlı yıkama temiz yıkar mı?
Çamaşır makinesi hızlı yıkama programı temiz yıkar mı?
Çamaşır makinesi bir evde mutlaka bulunması gereken en önemli eşyalardan bir tanesi. Alındıktan sonra yıllarca kullanılıyor, sürekli değiştirilmediği için kaliteli bir marka seçmek, özelliklerine dikkat etmek gerekiyor.
Çamaşır makinesi alırken dikkat edilmesi gereken özellikler arasında kapasitesi ve sahip olduğu programlar da yer alıyor. Özellikle hızlı yıkama programı oldukça önemli çünkü acil olarak lazım olan kıyafetler için uzun süre boyunca beklemek istemiyoruz. Sonuçta bunun bir de kuruma aşaması var. Hızlı yıkama programı sayesinde çamaşırlarımızın kısa süre içerisinde yıkanmasını sağlıyoruz.
Çamaşır Makinesinde Hızlı Program Nedir?
Çamaşır Makinesinde Hızlı Program Nedir?
Çamaşır makinelerinin birçoğunda hızlı yıkama programı bulunuyor. Bu program, çamaşırlarınızı 15-30 dakika gibi bir sürede yıkamanıza olanak sağlıyor. Kısa süre içerisinde temizlenmesi gereken kıyafetler için vazgeçilmez bir program.
Çamaşır Makinesinde Hızlı Program Kıyafetleri Temiz Yıkar Mı?
Çamaşır Makinesinde Hızlı Program Kıyafetleri Temiz Yıkar Mı?
Çamaşır makineleri normal programlarda 2-3 saat yıkama yaparken hızlı programda 15-30 dakika arasında yıkama yapıyor. Haliyle akla çamaşırlar gerçekten bu kadar kısa süre içerisinde temiz oluyor mu? sorusu geliyor. Hızlı program çamaşırları düşük sıcaklıkta ve kısa bir süre içerisinde yıkıyor olsa da az kirli çamaşırlar için ideal seçenek oluyor. Kıyafetleriniz aşırı kirli değilse kısa program sayesinde derinlemesine temizlenecektir. Çok lekeli kıyafetler için istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Tabii biraz da kullandığınız deterjanın etkinliğine bağlı.
Temiz Çamaşır Nasıl Yıkanır?
Temiz Çamaşır Nasıl Yıkanır?
Çamaşır yıkamanın püf noktaları arasında makinenin derece ayarının doğru kullanılması, deterjanın kaliteli olması, renkli ve beyaz çamaşırların ayrılması yer alıyor. Bunlara dikkat ederseniz çamaşırlarınız makineden tertemiz olmuş bir şekilde çıkacaktır.
Püf noktalar:
Beyazlar ve renklileri mutlaka ayrı yıkayın.
Narin kumaşa sahip çamaşırlarınız için mutlaka 30 dereceyi seçin. Pamuklular için 40-60 derecelerini seçebilirsiniz.
Kaliteli bir deterjan kullanın, içeriğine de iyice göz atın. Kullanım şekline mutlaka uyun.
Makinenizin temizliğine önem verin.
Makinenizi tıka basa doldurmayın. Aşırı dolan makine çamaşırlarınızı daha temiz yıkayamaz.
Çamaşırlarınızı kirli sepetinde çok fazla bekletmeyin.
Beyaz çamaşırlarınızı 60 derece sıcaklıkta yıkayın.
Suresi yazmiyor mu? Karmada yikiyorum ben genelde 2 saat veya 1.45 suruyor. Digerleri 3 saat falan. Ama bizim makinede kisa program var yarim saatlik bunda yok galiba