Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÖnceden yaşam daha zordu. Büyüklerimiz derelerde çamaşırları elleriyle yıkardı.

Eskiden, teknoloji bu kadar gelişmemişken hayat daha zordu. Eskiden insanlar teknoloji bu kadar gelişmemişken, çamaşır makinesi alma imkanına bu kadar sahip değilken, çamaşırları derelerde, nehirlerde kol güçlerini vererek yıkıyorlardı..
Düşünüyorum da eskiden hayat ne zormuş, aslında her işi biz değil de makineler yapıyor, eski insanlar her işi kendisi yapıyormuş..
Eskiden, eski zamanda yazın çamaşırları yıkamak yine kolay da, bu insanlar kış mevsiminde ne yapıyorlardı acaba?
Şimdi ise bizim yerimize artık her şeyi makineler yapıyor..Çamaşır makinesini ilk kim icat etmiştir?

Geçmişten bugüne çamaşır makinesinin evreleri.. İlk çamaşır makinesini 1767'de Jacob Christian Schäffer icat etmiştir.. Elektrikle çalışan ilk çamaşır makinesini ise Alva John Fisher 1908 yılında icat etmiştir ve geçmişten günümüze kadar çamaşır Makinesi iyice gelişerek icat edilmiştir.
İlk tam otomatik çamaşır makinesi ise 1937 yılında icat edilmiştir.
Eskiden çamaşır makinesi her evde yoktu, her ne kadar camasir makineleri üretiliyor ve satılıyor olsa da her evde çamaşır makinesi yoktu.. Eskiden çamaşır makinesi almak bir lükstü..
Eskiden hayat zordu çünkü..
Şimdi ise her evde çamaşır makinesi var, çünkü çamaşır makinesi her evde olmalı, bu bir zorunluluk.
Çamaşır makinesi sayesinde hayatımız kolaylaşıyor, ellerimiz çatlamıyor 😊 Kollarımızda, belimizde ağrı olmuyor çamaşır makinesi sayesinde ve fazla su harcamıyoruz..
Zamandan tasarruf edebiliyoruz. Faydaları saymakla bitmez ama Çamaşır makinesini temizlemek gerekir, bu asla ihmal edilmemeli.. Çamaşır makinesinin temizlenmesi gerekir..Çamaşır makinesinin bölümleri

Çamaşır makinesinin bölümleri Çamaşır makinesinin kötü kokmasının sebebleri nelerdir?
Çamaşırlar kötü kokuyorsa, bu durum çamaşır makinesinin kötü koktuğunu gösterir.. Bunun için de çamaşır makinesi temizlenmelidir.
Mis kokulu deterjanlarla yıkandığı halde çamaşırlar kokuyorsa bu durum çamaşır deterjanıyla ilgili değildir, çamaşır makinesiyle ilgilidir..
Nem, biriken kirler, küflenme, deterjan kalıntıları bu gibi sebebler çamaşır makinesinin kötü kokmasına sebep olur
Deterjan kalıntıları ve kirler genellikle makinenin lastik kısmında bırakıyor ve bu durumda çamaşır makinesinin kötü kokmasına sebep oluyor. Bunun için makinenin lastiği temiz olmalı.
Ayrıca deterjan gözünün temiz olması da çok önemli. Çünkü özellikle de toz deterjan kullanıldığı zaman bir süre sonra deterjan gözünde atıklar oluşuyor ve istenmeyen kokular meydana geliyor..Çamaşır makinesi lastik temizliği nasıl yapılır?

Çamaşır makinesi lastiği 1 yemek kaşığı karbonat ve yarım çay bardağı sirkeyi macun haline getirip, macun haline gelen bu karışımı makine lastiğine sürüp 10 dakika beklettikten sonra spreyle makinenin lastik bölümüne dağıtıp 5 dakika beklettikten sonra süngerle ovalayıp, sonrasında ise duru suyla temizleyin..
Çamaşır makinesinin deterjan gözü nasıl temizlenir?

Çamaşır makinesi deterjan sekmesi Çamaşır makinenizin deterjan gözüne bir miktar deterjan, tuz, karbonat ve sirke ekleyin ve yüksek sıcaklıkta makineniz boş olacak şekilde çalıştırın. Sonra deterjan sekmesinde olan kalıntıları temizlemek için ise tekrar sıcak olarak boş şekilde yıkayın.
Yıkama işlemi bitince makinenin kapağını açıp havalandırın..Çamaşır makinesi filtresi nasıl temizlenir?

Çamaşır makinesi filtresi Giysilerde ki bozuk para, tel toka, küpe gibi nesneler pompa motoruna ulaşabilir vs tıkanıklığa sebep olabilir. Dahası temizlenmezse makinenin arızalanmasına bile sebep olabilir.
Çamaşırlarınızı yıkadıktan sonra çamaşırlarınızı ıslak nemli alıyorsanız makineniz su boşaltmıyorsa acilen çamaşırınızın filtre borusunu temizlemelisiniz.
Çamaşır makinesinin filtresini temizlemeye başlamadan önce çamaşır makinesinin fişi prize takılı olmamalı ve çamaşır makinesinin filtresindeki su soğumalı, bunun için beklemelisiniz. Mesela çamaşır makinenizde çamaşır yıkamanız üzerinden son bir saat geçmesi gibi bir süre yeterli olacaktır suyun soğuması ve böylelikle filtreyi temizlemek için..
Çamaşır makinesindeki filtre bölümündeki su sıcak olursa kazalar olabilir, bunun için su soğuk olmalı.
Pomba filtresini açmadan önce yere havlu serin ve filtreyi açtıktan sonra suyu boşaltın. Birikmiş olan kirleri kağıt havluyla alın ve pomba filtresini suyla yıkayınÇamaşır makinenizin filtresinin ömrünü uzatmak için iki üç ayda ya da 30 yıkamada bir temizleyin.. Filtre temizliği için de link bırakıyorum burayaÇamaşır makinesi tambur temizliği nasıl yapılır?
https://www.youtube.com/embed/LiXByAqn92MÇamaşır makinesi kazan temizliği nasıl yapılır?
Yarım su bardağı karbonat ve yarım litre beyaz sirkeyi karıştırın, makinenizin deterjan haznesine boşaltıp makinenizi çalıştırın..
https://www.youtube.com/embed/85OfQIbmbGU
Ayrıca; Çamaşır makinesi nasıl temizlenir, çamaşır makinesi kazan temizleme+temizlik püf noktaları hakkında bir link bırakıyorum
Kolayliklar diliyorum 🌷55 Yorumla- +1 yıl
Çamaşır makinesi filtre temizleme linkini ekleyemedim.. Linki bırakıyorum
https://youtu.be/20z2b-3FCdM - +1 yıl
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻 - +1 yıl
Tebrikler kuzucuğummmm <3
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri Çok teşekkür ederim 🥰 🌸💖
- +1 yıl
@KızlarSoruyor Teşekkür ederim 😊🌼🌺
En İyi Cevaplar
+1 yılÇamaşır makinenizi temizlemenin 3 kolay yolu nedir?

Çamaşır makinesini temizlemenin yolları 1- Limon tuzu ile otomatik çamaşır makinesi nasıl temizlenir?
Limon tuzu çoklu temizlik amaçlı kullanılan bileşenlerden biridir. Narenciye meyvelerinden elde edilen güçlü ve doğal bir temizleyicidir ve çamaşır makinesine yapışmış kireç birikintilerinden, sabun kalıntılarından ve birikimlerden kurtulmaya yardımcı olur. Asidik özellikleri bakterileri yok etmeye yardımcı olur ve ayrıca çamaşır makinesine yapışan kötü kokuları gidermeye çalışır. Ve çamaşır makinesini aşağıdaki şekilde temizlemek için limon tuzu kullanabilirsiniz:
- Uzun bir yıkama programı seçin (çok kirli çamaşır programı) ve sıcaklığı 90°C'ye ayarlayın.
- 1 su bardağı limon tuzu ile ½ su bardağı karbonatı karıştırın ya da sadece limon tuzu ile yapıştırabilirsiniz.
- Karışımı toz çekmecesine ekleyin ve çamaşır makinesini çalıştırın.
- Çamaşır makinesini temizlemek ve tortuların veya hoş olmayan kokuların oluşmasını önlemek için bu yöntemi ayda bir kez tekrarlayın.
2- Çamaşır makinesini sirke ve kabartma tozu ile temizleme
Sirke ve kabartma tozu karışımı, kireç ve kalıcı kokuların giderilmesine yardımcı olur. Çamaşır makinesini bu karışımla temizlemek için şu adımları izleyin:
- Yarım bardak karbonatı bir litre sirke ile karıştırın.
- Çamaşır makinesini çok kirli bir programa ve 90 derece sıcaklığa ayarlayın.
- Karışımın yarısını deterjan çekmecesine koyun ve yıkayıcıyı açın.
- Karışımın diğer yarısını durulama döngüsüne uygulayın.
3- Çamaşır makinesinin oksijenli su ile temizlenmesi
Oksijenli su, çamaşır makinesinin gömme alanlarında ve yan kısımlarında nemden dolayı oluşabilecek küf ve kireç birikintilerinin giderilmesine yardımcı olur, ayrıca hoş olmayan çamaşır kokusuna neden olabilecek bakterilerin ve oksijenli su ihtiyacının giderilmesine yardımcı olur. çamaşır makinesini derinlemesine temizlemek için daha uzun bir süre, bu nedenle kullanırken aşağıdaki adımları izleyin.
- Toz tepsisine 250 ml %3 oksijenli su ekleyin.
- Çamaşır makinesini ıslatma döngüsüne ayarlayın, çünkü oksijenli suyun çamaşır makinesini etkili bir şekilde temizlemek için en az üç saate ihtiyacı vardır veya en uzun yıkama döngüsüne ayarlayabilirsiniz ve bittikten sonra tekrar ayarlayın ve aynı işlemi tekrarlayın.
- Sıcaklığı 90°C'ye ayarlayın ve çamaşır makinesini çalıştırın.
22 Yorumla- +1 yıl
Şahane doyurucu bir görüş olmuş <3
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri teşekkür ederiiiim ❣️
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
41
Cevap
40Cevap
- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 647 cevap paylaştı.
+1 yılArada sırada makineyi boş çalıştırmak iyi olur gadası m ayrıca tambur ve kapağın üstünde bulunan lastikleri nemli bezle silebiliriz.
10 Yorumla
+1 yılGenelde makinelerin kazan temizleme programları var ama eğer o yoksa bulaşık makinesi tabletini sıcak suda eritip içine 1 tatlı kaşığı sirke atın daha sonra bir bezle makinenizi iç dış temizlediğinizde hiç koku kalmadığını görüceksiniz. Suyun sıcak su olması önemli bir detay.
10 YorumlaMerhaba,
Çamaşır makinesi çokça kullanıldıktan sonra içerisinde kirler ve bazı maddeler birike biliyor. Çamaşır makinesinin içini temizlemek için yıkama modunda boş bir şekilde 5-10 dakika yıkamak gerekiyor çamaşır makinesinde kalan atıkları çıkarmak için size çamaşır makinesinin alt bölümünde bulunan anahtar bölümünü açmak ve o anahtar bölümünde biriken yün çorap ve benzeri maddeleri çıkarmak gerekiyor.00 Yorumla
+1 yılCalgonun yeni ürünü var makine temizliği için
2 defa kullandım, benim makinenin kokusu geçmedi.
Sirke, limontuzu, karbonat, biraz da kireç çözücü kattım, sonrasında kazan temizleme programı ile çalıştırdım. şu an koku yok
Koku genelde rezistansın üzerine kir, kumaş parçası falan yapıştığında yapıyormuş.
Şimdi yeni bir aparat çıkmış, kazanın dışını temizlemek için, Türkiyeye gelirse muhakkak alacağım00 Yorumla
Her yikamada kireç önleyici kullanıyorum, 2 ayda 1 falan makine temizleyiciler var ya ondan kullanıyorum, kıyafetleri önerildiği şekilde makineyi tıka basa doldurmadan yıkatıyorum, deterjan haznesini aklıma geldikçe çıkartıp yıkıyorum ve lastik kısmını siliyorum, sonra alt önünde çevirip çıkmalı bir kısmı var yine aklıma geldikçe orayı açıyorum. Kenarini bucağını temizlik yaparken siliyorum.
Koku sorunu ile hiç karşılaşmadım, bunlar dışında makineyi temizleme ile ilgili bir bilgim de yok.00 Yorumla
+1 yılBen marc denedim calgon tablet kadar iyi değil yıllardır bir numara olduğunu düşünüyorum makinayı önce bir defa boş geliştiriyorum kirli suyunu mikrobunu atsın diye boş çalıştırdıktan sonra calgon tableti ayıp makinamı temizliyorum ve 2 günde bir alt kısımdaki küçük kapakcik ve içini de temizliyorum ama makina temizliğinde eskide olsa calgon hala bir numara bence
00 Yorumla
+1 yılEvet, o beyaz önlüklü çamaşır makinesi servisi çağırılır. O kişi kısa sürede rezistansı eline alır ve size gösterir. Kesinlikle kireçlidir rezistans. O rezistans, çamaşır makinesinin üzerine bırakılır ve parça değişimi sağlanmaz. Makinenin sahibi olan kadına da ( Çamaşır makinesine sahip erkek pek göstermezler tanıtımda) "Calgon kullanın" denilir ve evden ayrılınır.
00 YorumlaBen internetten bakmıştım. Karbonat ve Sirke ile temizliyorlardı. Bir kaç sefer yaptım. Elimden ufak tefek tamir işi gelir. En son amortisör ve su pompasını değiştirdim. Bir Kazan bağlantı hortumlarını soktum temizledim. Bir yıpranma da yoktu. Bı on sene daha gider inşallah
00 Yorumla
+1 yılMarc makine temizlryici alıyorsun
Deterjan gözüne biraz ekleyip orayı siliyorsun
sonra kalanı makineye ekleyip boş çalıştırıyorsun
bu kadar basit. Dışını da standart bir ürünle silebilirsin10 Yorumla
+1 yılBulaşık makinesine attığın kapsüllerden 2 3 tanesini makineye atıp boş çalıştır gayet güzel yıkanıyor
20 Yorumla
+1 yılçamaşır makinesi temizleyicilerle bundan kurtulabilirsin. makineyi bu ilaçlarla boşta çalıştır ve daha sonra lastik kısımlarını güzelce sil. genelde işe yarıyor.
00 Yorumla
+1 yılKapağını ve deterjan gözünü açık bırak, küf olmuştur, çamaşır suyu koy deterjan gözüne ve bir kere 90 derecede kazan temizleme programını seç, bitince kapağını ve deterjan gözünü aç ki kurusun
00 YorumlaYazılanların dışında deterjan haznesini çıkarıp yıka, girişte yuvarlak plastik yerin arasında birşeyler olabilir onları topla, makinenin an altında toplu filtreli Bi yer var onu temizle tıkanabiliyor
00 Yorumla
+1 yılDeterjan ve çamaşır suyuyla bir kere boş çalıştır tertemiz :)) Bunun için marketlerde satılan özel sıvılar var onlardan da alabilirsin.
Yıkama sırasında kireç önleyici kullanmak da önemli tabii00 YorumlaDeterjan gözüne 1 çorba kaşığı karbonat, kazana da bulaşık makinası tableti atıp 90 derecede çalıştırıyorum.
00 Yorumla
+1 yılMarc in tamadır makinesi temizleyici jeli kokusu çok güzel zaten ve uygun fiyatli
10 Yorumla
+1 yılçamaşır makinesini bazen 90c de boş olarak domestos ile çalışırıyorum ben kazan temizliği için
14 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Gizli Üye(18-24)+1 yılSadece sıvı deterjan kullanın ve bunu alin
00 YorumlaCalgon arada da boşta çalıştırın ama içine sirke yerleştirin gözün birine
00 Yorumla
+1 yıleline al bir bez birde temizlik spreyi iç dış temizlik yap
00 Yorumla
+1 yılLimonlu tuz kabartma tozu ile temizleniyor aslında ya
00 Yorumla
+1 yılEn iyi annem biliyor da o da temizliyor mu bilmiyorum
00 YorumlaMakine temizleyici kullanmadan önce, onu dinleyince ve gözlemleyince anlarız çoğunlukla sorunu..
00 YorumlaCalgon kireç temizleyicinin dışında hiçbirşeyi tavsiye etmiyorum. Makinenizin ömrü uzasın diye düzenli olarak kullanırsanız sonucu göreceksiniz.
00 YorumlaBirsürü satılan ürün var en uzun ve en sıcakta çalıştırıyorsun temizliyor :)
00 Yorumla
+1 yılCamasir makinesi icin ozel yikaman jelleri var 3 ayda bir kullanabilirsin ve jel deterjanlar cok daha faydali oluyorm kazan temizligi icin ayri bi deterjan alip uygularsan hele hicbir koku kalmaz
00 YorumlaBulaşık Makinesi tabletiyle çalıştırmak gerekiyor. Birde sirke falan var da o kokutabilir. Bunlarla uğraşmak yerine marc çamaşır makinesi temizleycisi diye onlardan kullanabilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılLastiğinde pislik birikmiş olabilir altta kapak var oraya bir kova koy ve o kapağı aç ne var ne yok suyla çıkıyor
00 YorumlaBen bulaşık makinesi tabletini atıyorum içine sonrada boş çalıştırıyorum. Umarım yakında bozulmaz 😂😂😅
00 YorumlaKazan temizleme ayarına alıyorsun ilaç atıyorsun veeee pırıl pırıl. Dışını da bi bezle siliniz lütfen 😅
00 YorumlaSakın asperox kullanmayın boyasını alır ılık su ile dişini oyalayıp silin
10 Yorumlaen pis yeri deterjan koyduğumuz haznenin görünmeyen yerleri bence.. orası çıkarılıp temizlenmeli
10 Yorumla
+1 yılKarbonat ve Sirkeyi koy uzun yıkamaya al boş yikansin
00 YorumlaMakinanin ön taraf altinda kapak var acid temizlemek gerekir cok kolay
00 YorumlaBir videoda görmüştüm boş makineye bulaşık tableti atıyorlardı, yararlı olurmu bilmem
00 YorumlaMakinayı boş çalıştırmayı deneyebilirsin. Karbonat ta yardımcı olacaktır.
00 YorumlaMakine temizliği için özel ürünler var onlardan kullanılabilir.
00 YorumlaKoy içine açıcı falan bas yıkamaya, öyle boş yıkansın temizlenir
00 Yorumla
+1 yılBi ilaç oluyodu kireç çözücü gibi. Ayda bir yapmsk lazım
00 Yorumla
+1 yılBeyaz sirke ve karbonat koyup kısa programda boş çalıştır işe yarar
00 Yorumla
+1 yılBulaşık makinası tableti ile tertemiz oluyor. Etrafını cif ile silersin tamamdır.
00 Yorumla
+1 yılAçma kapama Düğmesine basıyorsun sonradan hızlı yıkama seçeneğine dokunup bırakıyorsun 🤣🤣🤣
00 Yorumlamakinayı sökerim komple tambur ve gider boruları temizliği yaparım
02 Yorumla- +1 yıl
@agacgibi2 baya nasıl monte edildiyse fabrkada öyle sökerim
+1 yılBulaşık makinesi tableti at iki tane kazan temizlemeye al
00 Yorumla
+1 yılBulaşık tabletini 2 böl at içine yıkansın
10 Yorumla
+1 yılTemizlemeyi bilen birinden rica ederek… 😎🥸
00 Yorumla
+1 yılBulaşık makinesi tableti ile
00 Yorumla
+1 yılKirleten sebeplere bakarak baslayin.
00 YorumlaÇaçaşır makinesi temizleyicileri var
00 Yorumla
+1 yılÇamaşır makinesi kendini temizlemiyor mu zaten?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKoy balkona elinede al hortumu fırçayı bu kadar...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİçine bir bulaşık makinesi tableti at boş çevir
00 Yorumlaannem biliyor
20 YorumlaBir gözüne sirke koyarsan tertemiz olur
10 Yorumla
+1 yılTemizlenmez.
10 YorumlaBoş çalıştıracan dışınıda sileceksin 🤷♀️
10 Yorumlakazan temizleme secenegi var o degil mi ln
00 Yorumladeterjan yerine sirke doldur ve uzun yıkamya al :)
00 YorumlaBence boş kendi deterjanı ile birkere çalıştır
00 Yorumla
+1 yılBizimkiler tablet kullanıyor
00 Yorumla- Devamını Gör (21)
Devamını Gör(66)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?