Deterjan haznesi, kazan, iç veya dış temizlik... Çamaşır makinasının uzun ömürlü olması için temizliği muhakkak yapılmalı. .Çamaşır makinası nasıl temizlenir?
Çamaşır makinası nasıl temizlenir koku nasıl önlenir?
Öncelikle makinanın kaliteli ve uzun ömürlü olması için düzenli periyotlarla temizlenmesi gerekir kirli makina temiz ürün sunmaz sizlere ayrıca koku yapar. Makina nasıl temizlenir gelin bakalım.
Çamaşır yıkandıktan sonra makinanın kapağını kapatmanız makina içerisinde kalan nem sebebiyle rutubet oluşur buda ağır bir koku yayar. Makinanın kapağını açık bırakmanız önemli bir detaydır.
Makinanızı belirli aralıklarla karbonat, çamaşır suyu ve sirke ile temizlemeniz bakteri ve mikropları temizleyecektir.
Makinanın kazan kısmını temizlemek yeterli olmaz belirli aralıklarla detarjan gözünü ve filtreleri temizlemek de kokuların oluşmaması için önemlidir.
Satılan çamaşır makinası temizleyicileri ile belirli periyotlarla makinayı temizleyebilirsiniz.
Bak ben her ay ne yapıyorum 1 avuc limon tuzu 1 avuç karbonat ve 2 su bardağı beyaz sirke koyuyorum deterjan kısmına koyuyorum 90 derece calistiriyorum Tertemiz oluyor tavsiye ederim..
Ben beyaz eşya kombi servisiyim calgon kullanmanın yetkili servislerde satılan şebeke suyunu arıtıp makinaya arıtılmış kireçsiz su gönderildiği söylenen arıtıcıların hiçbir faydası olmamakla beraber porçözde kullanma çünkü makinanın hortumlarına zarar verip deliyor bir arkadaşın dediği sirke ya da normal tuz kullanıp yüksek derecede boş yıkama yapabilirsin en etkili çözüm için bizim petek temizliğinde kullandığımız 100 litre suya 1 litre şeklinde etki eden özel bir kimyasal var onuda siz bulamazsınız
çamaşır makinesi temizliyicileri ile makine kendi kendini temizliyor en iyisi ondan kullanmak elle yapılan temizlik sadece dış görünümü temizler önemli olan iç taraflarıdır