Sizce akşama ne çorbası yapsam? Mercimek çorbası dışında bir şeyler söyleyin. Birde en sevdiğiniz çorba nedir? Minestrone çorbasına ne dersiniz?
mantar corbası yap kesinlikleeee mercimekten sonra en con mantar ve ıskembe corbasını severım ben:P hazır alacaksan sakın para para corbası alma dün para para corbası yaptık hiç begenmedik acayıp baharat katmıslar içine damakta hoş tat bırakmadı. içmedim
ezogelin ve domates çorbasını severim ama mercimek olmasın diyorsan domates olur, yayla çorbası olur
İşkembe çorbası candır, Kokoreç can üstü candır, kuzu kelle tandır Allahım canların canıdır.. Bunları seven kadın ise cennetten gönderilmiş gerçek candır..
En sevdiğim çorba paça çorbası.
www.yemektarifleri-sitesi.com/.../...a-corbasi.jpg
Cevap
495Cevap
yöresel bir çorbamız var ama kimse bilmez onu :)
mercimek diyeyim bari :)
#Löseviçinxper
Bir mercimek çorbası olsaydı ekmeği de bandırıp yeseydim ohh mis canım çekti ya. :D :D
www.google.com.tr/search
Mercimek çorbası kelle paça ezo gelin de olabilir ;)
Yok sen en iyisi tavuk çorbası yap ;) ya da kafam karıştı yaa abimiz ne diyorsa ondan olsun ;) :D :D
Kahvalti icin taharna corbası
Akşam üstü şehriye corbası
Misafır gelince Kırmızı Mercimek corbası
Cok nadir ama arada Kahve rengi olandan mercimek ve bulgur corbası
Yoğurt corbasıda güzel ola bilir
Üstü kaşarlı, kremalı domates çorbası. Ve yazın yapılırken evin tüm odalarına kadar ekşi ekşi kokusunun yayıldığı, kış aylarının vazgeçilmezi, içtikçe bir kase daha içesinin geleceği anne yapımı mis kokulu tarhana çorbası.
Gercek bir kadinin elleriyle yaptigi acili bir koy tarhanasi...
Bayat ekmegin ustune doldur tepeleme... ustunede köy lorundan serp.. dunyanin en mukemmel yemegi iste
Bol sarımsak ve limonlu Kelle paça, işkembe. :):
www.hakkinda-bilgi-nedir.com/.../kelle.jpg
Bir karışık alırım enfes görünüyorlar :)
Canım çekti.
Benimde Antalya Alanya'ya gidesim geldi bir anda harika yapan mekânlar biliyorum.. :/
Teşekkürler EİG için.
Rica ederim.
bende domates çorbası hazır olsa da içerim bir iki tabak ama benden başka canı çeken yok ya da bahaneleri var hazır güzel olmuyormuş domates suyu almak gerekmiş onunda yapması zahmetliymiş falan filan
içeriğindeki maddeleri kurutması günlerce süren, el emeği göz nuru, en hasının anadolu'da yapıldığı,"yeme de yanında yat" diyebileceğimiz tek çorba bence tarhanadır :)
Brokolı dısında corbaların hepsını severım pek ayırdım etmem ama yazın yerken nırvanaya ulastıgım bır corba varkı o da soguk ayran aşı çorbası :D yaz gelsede ıcsek:D :D :D
Ben de mercimek çorbasını çok severim soğan ve patates özlü olursa daha çok severim de ne yaptın yahu o tabağı taşıyana kadar 40 kere dökülür alt tabağa :D
Tabak derin bayağı, dökülmezi zor sen bana bırak orasını :D
*dökülmesi
Afiyet olsun diyemicem, teşekkürler :D
D - Bunu içeceğine yat uyu. Daha fazla enerji depolarsın.
Ya da, sevdiğin bir yemeği yemekle sevdiğin bir müziği dinlemek beynin aynı noktasını uyarır. Bunu içeceğine git müzik dinle :)
Sabahtan beri yatıyorum :O
mantar çorbasını koy önüme yerim ama 3 gün falan yiyemem naptın dayı sadece severim mantar çorbasını ama diğer yemekleri de severim
Çorbayı çok sevmem ama Küftə (bizim yemeklerden) istisnadır. Genelde kuru yerim Katlet gibi ya da kızartma patates
sanki burdan salçasız kırmızı mercimek çorbasına benziyor... :D
ya da bu saatte benim canım çekti ben öyle görüyorum... :D
benim en çok sevdiğim çorba o da :D
Patlıcan çorbası ve domates çorbasını severim kereviz ilk yaptığım çorbaydı ben pek sevmedim bir daha da yapmadım
İşkembe hariç her çorbayı içerim. İşkembe çorbasının kokusuna dahi gelmem.
En sevdiğim çorba mercimek çorbasıdır.
Yayla veya mercimek favorim ama
köfteli çorba var ufak ufak yuvarlak köfteli çorba. Bak o da güzel...
tarhana bizim yörede hamurdan yapılır hamuru sonra sıcak suda salçayla eritince ortaya domates çorbasına benzeyen ve ondan 5 kat iyi olan bir çorba meydana gelir
en sevdiğim çorba adını tam bilmiyorum makarna çorbası diye geçiyor heralde... yoğurtla felan yapılıyor galiba :D :D
Mercimek <3 bol limonlu ve pulbiberli.
Yanında beyaz peynir ve simit. mmh
tamam sus :D
resmini göstericene yapda içelim hadi :D
Tamam peki :D :D Ama simit yok
olsun ekmeğimiz var simidimiz yoksa :D zehirlenmem demi :P
Karşında mutfağın kraliçesi duruyor ayol :D
öyleyse yap hadi ayol :D
:D :D kargoyla gelene kadar ekşir :D
limon sıkmakdan kurtulurum işte :D :D
:D ahaha :D
çorba değilde bitane xper versene ya sende 9 tane varmış, benim 6 xperli yavrumu kapattılarda :'(
Ezo gelin püff :/
lezzetlievyemekleri.com/.../...3%A7orbas%C4%B1.jpg
Kahvaltıda tarhana çok güzel oluyor.. Ama çoğunlukla ezogelin ya da mercimek çorbası
Domatea mercinek tarhana mantar. Ben corba severim ayirmam ki 😑
İşkembeyi çok severim. Yemediğim tek çorba şefriye çorbasıdır.
Mercimek, işkembe, kelle paça... say say bitmez ya :D
mercimek çorbası iyidir, baharatları ile birlikte kışın çok güzel gider :D
Tarhana😊 kendimde yapıyorum cok lezzetli ve güçlendirir 😊
Mercimek. Geçen sefer bir oturuşta tencereyi bitirmiştim.
Düğün çorbası mesela. Bayılırım.. tereyağlı.. sıcak sıcak.. ☺
En çok domates çorbasını severim kaşarlı süper oluyor
kesinlikle ezo gelin. tam yutarken gırtlağı hafif yakacak kadar baharatlı olacak.
geçenlerde de yazdım, bir sorpa çorbası olsa ne iyi olurdu :)
sorpa mı? o nasıl bir çorba?
offf harika bir çorba :)
Malzemeler: 5-6 kişilik
750 gram kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
3 su bardağı kaynar su
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı silme un
yarım demet taze soğanın yeşil kısımları
5-6 dal ince kıyılmış taze nane
tuz, karabiber
Hazırlanışı: Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin. Üzerine kaynar suyu ekleyin ve kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Bir kasede yoğurt, yumurta ve unu bir çırpıcı ile iyice çırpın. Kaynayan etin suyundan bir kepçe yoğurtlu karışıma ekleyin ve ılıştırın. Daha sonra yoğurtlu karışımı etlerin üzerine yavaşça ekleyin ve 1 taşım kaynatın. İnce kıyılmış taze soğanın yeşil kısımları, taze nane, tuz ve karabiber ilave edip, ocağın altını kapatın. 5 dakika beklettikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.
bu tarif için Eig veriyorum :) yemek yapmasını bilen erkek candır
rica ederi :)
Mercimek çorbası...
Vazgeçemiyorum canına yandığımın nimetinden :)
Mercimek, bir oturuşta tencereyi bitirebilirim, acımam.
Tavuklu şehriye çorbası bol limon birde oh canim çekti mis gibi 😃😁
Mercimek, mantar, arabaşı çorbası (Yozgat'a ait yöresel bir çorba).
:D Tereyağlımı Tereyağlı Limonlumu Limonlu mercimek çorbası birde tavuk tarhana :D
Mercimek
Brokoli
Kıbrıs tarhanasi
Domates corbasi 😍💕❤
Bütün çorbaları içerim. Domates işkembe tarhana 3 gözde çorbam
Karalahana corbasi, mercimek corbasi (fazla koyu olmicak) tarhana :D
Tarhana çorbamız vardı vardı ama içmek istemedi canım. İyi akşamlar.
Yogurt domates tarhana felan :D severim genelde corbalari -iskembe kelle pac- disinda :)
Ayyy canim cektiii dusunurken bile tavuklu sehriye corbasiii
Mercimek :) ama tarhana daha kolay yapım açısından. pratik olarak hemen onu yaparım
Yarma corbasi anam cok guzel yapar. Eli ayagi opulesi kadin. Cok ozledim seni
:(
Annenin ellerinden öpüyorum kuzucuk Allah sizlere güzel günler görmeyi nasip etsin.
Amin saolasin...
Sende sağ ol canım..
Kereviz corbasi nasil yapılıyor tarifini verir misin
blenderden geçirdim üç tane orta boy Kerevizdere doğradım anam ne kadar sertmiş ilk kez Kereviz doğradım kokusu rahatsız ediyor onun için annem yapardı Yemeğini SOĞAN ile bunları soteledim iki tane de küçük patates doğradım sonra tencereye kurban da kemikler kalıyor ya ÇOĞU herkes atar biz kemikleri kırdık küçülttük sonra düdüklüde kaynattık o sulardan köpük bardaklara koyduk sonra derin dondurucuya işte ondan bir tane tencereye koydum kapağını kapattım o eriyene kadar sıcak su dökmedim buharıyla sebzeler biraz kendine gelince sıcak suyu Döktüm yumuşayınca blenderden geçirdim işte
mantar ve kremalı tavuk çorbası :D
aslında en sevdiğim lahana çorbasıda onu biraz yemek katagorisine sokuyorum ben :D
mercimek ve mantar... ben sadece mercimek yapabiliyorum..
B mercimek çorbasııııı :) ama tavuk suyuna şehriye çorbasına da bayılırım bol limonlu
nasıl erkeksin paşam sen işkembe çorbasını yazmamışsın oraya ? :))
Hepsinide seviyorum redcanim
Bir tsk ederi insan dimi esinlendin ben :)
tesekkürler tesekkürler tesekkürler :DDD
aynen :DD ama derdini anltmısın cok şükür D:
Mercimek en sevdiğim çorbadır.
Akşama da şöyle güzel bir domates çorbası fena olmaz hani.Üzerinede rendelenmiş kaşar döktüm mü o iş tamamdır.:D
Onları hayatta içmem. Favorim domates çorbası ikincisi ise kremalı mantar çorbası
işte aranan kız purofili işkembe paca sakatat kızartma seven kız candır
Mercimek kesinlikle. Ondan sonra Yayla ve domates geliyor.
açım. çıkayım da bir çorba içeyim. tavuklu çorbaları severim.
Afiyet olsun şimdiden 😊
Domates çorbası hele şu bardakta hazır çorba var ya bayılıyorm
işkembe severim bol sarımsaklı , sirkeli höpürdete höpürdete içiceksin
harıka oluyor, çok severım :) bırde balkabaklı corba. onu da dene.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar