Arkadaşlar ben kürtleri sevmiyorum.
Bu bir suç mudur sizce ?
Bu bir suç mudur sizce ?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazıları demiş Şırnakta herkes PKKlı bilmem ne ama ailemden dolayı 1,5 yıl Şırnakta yaşadık öğrencisi bakkalı postacısı hepsi kürttü ama PKK'lı olmayanıda var,hatta Şırnak Askeri Birlikte vatani görevlerini yapanların bir çoğuda Kürt. Öncelikle bunu idrak etmek lazım.
İnsanları böyle ayırmaya başladığımız zaman dahada çok başka dallar çıkacak örneğin çerkez,boşnak,tatar. Bence böyle şeylere gerek yok. Çok kürt tanıdım "Ben pkklı değilim ama kürdüm" diyenler..
PKKlı değil ise vatanıma milletime zararı yoksa ben her insanı severim.
Bende nefret ediyorum kanka bosver ya Allahın aptalları akılları eksik tipsizlik yüzde 100 onlarda kadına değer yüzde 0 ancak bir erkek çocuk doğurursa değeri %0.001 artıyor yani şu ırkı sevmemek nefret etmemek mümkün değil ha unutmusum çocuk gelinler ve akraba evliliklerinin en sık karsılasildigi ırk bunlarda iyyy midem bulanıyor hepsinden benden uzak ALLAH a yakın olsunlar !
ırkçılık suçtur.Neden sevmiyorsun ? hepsini aynı kefeye koymamak gerekiyor, bazen sokaklarda tesbihlerle millete sataşanlar oluyor, onlar yüzünden bütün kürtleri aynı kefeye koymamak gerkeiyor.bugüne kadar birsürü kürt arkadaşım oldu, hele bir tanesi vardı.böyle iyi bir insan görmedim ben
o senin görüşün bizde senin gibi ayrımcı kişiliksizleri sevmiyoruz
allahına kadar bu vatanın evladıyım türkte lazda çerkezde alevide hepsi nefsimden üstün kardeşimdir
Kesinlikle çok haklısın +1 ^_^
Cevap
13Cevap
Al-i İmran suresi 103. Ayet: Hepiniz birden Allah'ın ipine sımsıkı tutunun, birbirinizden ayrılmayın ve Allah'ın üzerinizdeki nimetini düşünün. Sizler birbirinize düşman iken, o sizin kalplerinizin arasında ülfet(dostluk) meydana çıkarıp yanaştırdı da nimeti sayesinde uyanıp kardeş oldunuz; hem sizler ateşten bir çukurun tam kenarında bulunuyordunuz da O tuttu sizi ondan kurtardı. Şimdi size ayetlerini böyle açıklıyor ki, Allah'a doğru gidebilesiniz.
Kürt olduğumu anladıkları için olabilir ne diyeyim allah doğru yolu göstersin herkese
Hic ayirmadan,tüm bir irka dair "sevmiyorum" ifadesi irkciliktir.
Suc mu degil mi onu da vicdaniniz ile kendiniz muhasebe ediniz.
Zira baska türlü iflah olacaginiza ben pek ihtimal vermiyorum ama umut hep vardir.
Suç tarafıyla mı ilgileniyor artık millet sadece :) önceden günah mı diye sorulurdu şimdi suç mu diye :) suç değil merak etme
Ama ırkçılığa girdiği için günah. Islamda ümmetçilik vardır, ırkçılık yoktur.
Araplar türklerden üstün diyen ümmetçiler günaha giriyor mu peki?
Tanıdığım bir ümmetçi öyle diyordu. Hz.Muhammed, arap olduğu için araplar üstündür diyordu.
Sakin yazmaya öğrenirsen konuşalım senle
hayır tabi ki değil bende sevmiyorum ve sevmek zorunda da değilim aynı şekilde sende değilsin suç da değil !
Suç değil ..
Bende sevmem .. Anlaşamam kürtlerle yapım gereği ..
hepimiz kardeşiz..öyle düşünme?
bölücülük yapanları ayrı tutuyorum tabi..
Pkk ile Kürtleri ayırmanız lazım artık . Etnik kökene takılı kalırsanız, soy ağacınızı Osmanlıya kadar çıkarın derim.
Şırnakta, Hakkari'de, Batman'da bir hafta geçir bakalım. Oradaki herkes Pkk'lı. Ben türküm dersen ters ters bakıyorlar sana. Orada görev yapan askerlerin dediklerini anlat. Tüm kürtlerin nasıl pkk'ya destek verdiğini duyarsın
Duymama gerek yok, biliyorum eşim Hakkaride görev yapıyor. Ben sadece her Kürt PKK ı değil diyorum.
Tüm kürtler Pkk lı değil bir kere benim tanıdığım Kürt insanlar var ve vatanı Türklerden daha çok seven kişiler öyle düşünürsek Amerakidaki teröristlerden bazıları müslüman o zaman tüm Müslümanlar kötüdür.
Cevap verirmisin Ulusal Sosyalist ?
Özele gel
Suç değil ama günah. Ne diye ırkçılık yapıyorsun ki. Onlar da senin müslüman kardeşin.
yaradılanı severim yaradandan ötürü ırka değil takvaya bakarım...
Kürtleri bende sevmem ama bazıları insan gibi bazıları ise kansız neden sevmem pkk bunlardan çıktığını için fare gibi dağdalar nesini seve bilirim..
Akp'nin başları zaten çerkez ve arap. Ülkeyi parçalamak onların usta olduğu bir konu
sevmemek suç değil ama ayrımcılık yapmak, eşit görmemek, saygı duymamak suçtur.
insanın dini, dili,mezhebi,ırkı ne olursa olsun herkesle eşit haklara sahiptir ya da sahip olmalıdır.
önce şunu anlayınn hiç kimse ırkını kendi seçmezz ! ve insanları kendi seçmedikleri bişi için yargılamakta aptallıktan başka bişi değildir insanlar türk kürt alevi çerkez olarak ayrılmaz insanlar 2 ye ayrılır iyi insanlar ve kötü insanlarrr !
Suç değil.
Tercih meselesi..
Ama insan sonuçta Allah için sevmek gerek.
Akp'ye göre büyük suç. Amerikanın çıkarlarına aykırı kürtleri sevmemek
Evet girererler. Ayrıca çelişme. Arpalar üstün diyenler ırkçı olurlar. Irkçılıkla ümmetçilik bir arada bulunamaz. Bunu diyen adam ümmetçi de olmaz.
Ümmetçi diyip durma. Bunu diyen adam ümmetçi olmaz. Olamaz da zaten. Efendimiz (sas) in bile bu konu hakkında hadisi vardır. Arabın diğerine diğerininde araba üstünlüğü yoktur diye.
ırkının ne oluduğu önemli değil benim için ama tanıştığım kürtleri genel olarak sevmiyorum belki iyileride vardır ona lafım yok
kürtlerle hic bir sorunum yok benim sorunum Atatürk dusmanları ile
değil ister sev beni ister sevme değerimden birşey yitirmem özgürsün
+1
Sevip sevmemen içinden gelen bir şey. Ama bunu ortam içinde söylemen yanlış.
Suç değil, bende sevmem.
+1
nedenleri ne merak ettim
Sevmek zorunda değilsin.
Degil. Saygi duymamak suc.
kürtler olarak skimizde değil açıkçası
Muslumanlıgıma hiç dil uzatma edepsizce müslümanlık ile dalga geçiyorsun edebinle dur ateistler dansözlük yap sen benden uzak dur..
ırkcılık sizlerin meslegi türk toprağında yasayip bu toprağa hainlik yapmakta üstünüze yok derdiniz kürk devleti kurmak bu hiç bir zaman olmak bunuda adın gibi bil..
Bazı kürtlere adam gibi diye altını çiziyorum eğer bir yaran varsa bir doktora git yaranı sardır komünist efendi
insan ayrımı yapmam ben
Hepimiz kardeşiz. Saygı duymalısın
Hayır suç değil.
Suç değil
Değil zaten sevmemen lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar