Müslüman adam laiklik diyemez.
Maide Suresi 44. Ayet : Allah'ın indirdiğiyle hükmetmeyenler, işte onlar kafirlerin ta kendisidirler
Casiye Suresi 18. Ayet : Sonra seni, emirde (Allah'ın emrinde) şeriat üzere kıldık. Öyleyse ona (o şeriate) tabi ol! Ve bilmeyenlerin heveslerine uyma!
Şimdi kalkıp da din cahili birkaç kişi : yok Arabistan'da şeriat var da ne oluyor, İran'ı da görüyoruz diye saçmalayacak. Bana yanlış örneklerle gelme, Peygamberimiz zamanındaki örnekleri göster. Hee Müslüman değilsen zaten istediğin fikir akımının arkasından gidersin. İster laiklik de, ister komünizm, ister emperyalizm... Beni Müslüman olmayan adam ilgilendirmez ama Müslüman adam eğer kalkıp da laiklik derse, imanını gözden geçirsin. Ben ayete göre konuşuyorum. Bana siyasi kişisel düşüncelerle gelmesin kimse !154 Yorumla- +1 yıl
adama derlerki sanane
- +1 yıl
Arkadaş şimdi amel etmek denilen bir şey var örnek verirsek içki içmek günahtır ama içki içti diye dinden çıkmaz ama içki içmenin günah olduğunu inkar eden dinden çıkar. Yani bir insan amel etmediği için dinden çıkmaz inkar ederse dinden çıkar ve bir ayete bakıyorsan ondan önceki ve sonraki ayetlere bak ayeti tam manasıyla anlamak için ondan önceki ve sonraki ayetlere bak ve tesfirini oku maide 45 ile 47yi okudunmu onların tesfirini okudunmu?/
Herhangi bir kimse din kardeşinde ey kafir derse bu ikisinden biri muhakak küfüre döner eğer o kimse dediği gibiyse ne ala aksi taktirde sözü kendi aleyhine döner (hadis)
En İyi Cevaplar
burda şeriat olsun diyen (size sıfat bulamadım) nokta noktalar şeriatı nasıl bir bok sanıyorsunuz bilmem ama şöyle anlatayım. eger şeriat olsaydı şuan böyle bir sitede böyle bişeye cevap veriyo olamazdınız.Şeriat diyen özellikle gerizekalı demekten çekinmicem artık kızlar ise değil başınız açık yüzünüz açık bile dolaşamayacaktınız.Bir erkekle değil yüz yüze burdan bile konuşamayacaktınız. kocanızın kölesi olacaktınız.Ne bir hak ne bir hukuk sizin için geçerli olmayacaktı. çalışmıcaktınız okumıcaktınız gezmicektiniz. Ayrıca laikliğide din düşmanlığı sanan gerizekalılar.Laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması demektir laiklik dine müdahale etmez dinde hukuka olay budur. kaçınız taksimde asılmış cesetleri görmeye dayanabilcekti çok merak ediyorum!
100 Yorumla
Diğer konusunda 13b cevap paylaştı. Şeriatla yönetildiğini söyleyen hiçbir ülke görmedik ki işi edebiyle gereğiyle yapsın. Peygamberimizin vefatı ve halifelerden sonra şeriat yönetimi gene cahil cüheylanın, çıkar peşinde koşanın, erkek egomonyasının eline kaldı. Dolayısıyla şeriat istemem. Çünkü çok ütopik olur bu şartlarda.
Laiklik, olabilecek en orta yoldur. İçki ve başörtüsü, kendini dini bütün zannedenlerin taktığı en büyük noktalar. İnsanların yüreğine etki etmek için, kandırmak için yapılacak en büyük adımlar. Halbuki bizim dinimizde en büyük günah içki içmek veya başörtüsü kullanmamak değil ki! Bunları sadece milleti galeyana getirmek için öne sürüyorlar.32 Yorumla- +1 yıl
dogru iran kadinlari cok susludur.saclarıni tam kapatmazlar.
Laiklik
151 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
Din bireyseldir.
Laiklik ise, sen evinde istediğin gibi, istediğin şekilde ibaret et ve sana hiç kimse karışamasın diye vardır.
Yani, ''dini en özgür şekilde yaşamanın tek yolu, laikliktir'' arkadaşım bu devirde.
Kaldı ki, kitabın emrettiği şeriat değil, arap ülkelerinde bulunan kırık-dökük ve kokuşmuş; adına şeriat denilen fakat gerçekte, asıl şeriat ile uzaktan yakından alakası dahi olmayan bir şeyden söz ediyoruz şu an..
Gerçek şeriat, hemen hemen laikliğin diğer adı gibidir zaten.
Mesela, genel ahlak kurallarının yolundan dahi gitsen, yine dine çıkarsın.
İnsanların istemediği, nefret ettiği şeriat, sadece ismi ''şeriat'' olan neydiğü belirsiz, örümcek beyinli, yobaz yönetim şekilleridir..
Bu kadar laik insan sandığınız gibi allahsız değil.
Sokun bunu kafanıza!104 Yorumla- +1 yıl
hahah sen şu böcükleri kafana takıp üzülüyor musun hala bebem :*
- +1 yıl
suda var islam araplastirildgi icin cogu ulke seriat adı altnda gelenek uyguluyor.daha henuy tam seriat ulke yok piyasada.seriat oldgunu sandgi ulkede de bunlari goruyor.dmek seriat bu diyor.yazık.
- +1 yıl
headfukker@Engellemişsin beni be yavrucum, yazamıyorum sana cevap.
patronunkızı@: Ben de onu diyorum işte. Lan yoksa, normal mantık ve allah hükümleri dahilinde bir ülkeyi yönetmek, kimin kıçına batar? Kini rahatsız eder?
Sorsana bir şunlara, allahın hükümleri ile nasıl devlet yönetilir?
Muhtemelen apışıp kalacaklar.
Bilmiyorlar çünkü. ''Din, herkesin.. Herkes istediği gibi yaşar, laiklik ise sadece devlet yönetimi ile ilgilenir'' lafını anlayacak beyin yok çünkü bunlardaa.
- Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yılDin ve siyaset ucunun görünmediği bir labirenttir. Geçmişte o kadar insanın kanıyla canıyla hak kazanılan Cumhuriyetin temeli şeriata dayansaydı caddelerde sakalı belinde arkalarında kara çarşafları ile dolaşan kadınları ve yurdun her bir tarafı işgal edilmiş şekilde özde değil sözde bir ülkede yaşıyor olacaktık. Ama ne mutlu ki şuan Laik bir sistem sayesinde ayaktayız.
Özetle bir Alevi olarak şeriata tabi ki karşıyım ne yani önce içki yasakları ardından da malezyada ki gibi oruç polisleri mi devreye girecek istersiniz.?
Bölünmenin sonucu kanlı bir iç savaş ile noktalanır.
Cumhuriyet Muhafızları ile şeriatın takunyalı,takkeli ve sakallı örümcek beyinliler arasında olur bu savaş.32 Yorumla- +1 yıl
Sokakta kendi sevgilinle el ele yürürken kırbaç cezası almak. İşte bu o çok muhterem şeriatçıların kısıtlamaları arasında ilk sıralarda yer alır. Basit bir örnek :)
yalnız alkol yasağı diye birşey yok.
saat 10'dan sonra büfe vs. de trafik kazalarını önlemek için
satışı yasak. Fransa'da da uygulanan bir kanun bu
bu arada akp'li değilim.
bazı basık beyinliler yorumumdan bunu çıkarmasın.92 Yorumla
+1 yılElbette Laiklik diyorum ki öyle de olması lazım zaten. Ülkemiz modern ve.çağdaş bir ülke olmalı bu da ancak modern Laiklikle olur. Zaten Ulu Önder Atatürk'ün cumhuriyete kazandırdığı üç temel ilke vardır: Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik ve Laiklik... Bunlar olmazsa olmaz.
60 YorumlaGüzel kardesim, bizi kim yaratti? Bizi yüce yaradan Allah yaratti. Peki bizi yaradan en iyi bilmez mi ki ,yaratigi seyler icin en iyi hangi kanunlar gerekli oldugunu. Düsünsene araba mühendisi araba yapiyor yaninada el kitabini koyuyor , degil mi? Niye? Ehhh...nasil calisdigini bilelim diye. Iste buda böyle birsey. Yaradan yaradilani en iyi bildigi icin seriat yani Allahin kanunlari gecerli olsun. Bu arada yahudi, hiristiyn yni gayr müslimlerde istedigi gibi yasayabilirler o ülkede.
60 Yorumlaalkol yasaklanmadı git istediğin kadar iç Türk toplumu müslüman toplumu oldugu için ve örf adet ve geleneklerimize göre şekillenmiş bir anayasamız var bu anayasadadadine göre şekillenmiş yasalar mevcuttur.Şeriatın bazı hükümleri gelse iyi olur aslında adam asma gibi
22 Yorumla- +1 yıl
ben şeriat komple gelsin laiklik gitsin demedimki seriatın bazı hükümleri yapılan yanlışlara verilen hükümlerin getirilmesini söledim sadece ateist kelimesini dahi kullanmadım nerden cıkardın anlamadım.mesela kız cocuguna tecavuz eden adamın seyi kesilsin terör sucu isleyen adam asılsın gibi taşlansın vs vs abarttın sende ama
+1 yıllaik izmirliyim laiklik diyorum. çıktık açııık alınlaaaaaaaa
198 Yorumla- +1 yıl
gelsin eksiler :*
- +1 yıl
"halan kimdi bilmezdin tüüüüüüü" derken, tam olarak ne demek istedin?
- +1 yıl
Tövbe estafirullah. Sen beni ehsilemişundur şincik.
- +1 yıl
been
Şeriat isterdim , ancakkk şeriata karşıyım diyenlerin çoğu şeriat nedir bilmez . Şeriat Allahın kuralı demek . Vede öyle bilindiği gibi adam hırsızlık yaptı küt eli kesildi muhabbetleri yok . Allahın hakkı 3 tür Lafıda burdan gelir . 1. suçunda normal yargılanır . 2.de ağırlaştırılmış ceza alır 3. cezası idam veya suç organını kesmektir .
00 Yorumla
+1 yılbence şerıat lazım bazı konularda ıttıhadı islam dunyaya hakım oldugunda serıat zaten gelecek 21.ci yuzyıl ıslam hakım oalcak bayııldım sıze bu sorunuza
70 YorumlaŞeriat olmasın da güzelim dinim malların eline düşmesin.
132 Yorumla- +1 yıl
bu çok ağırdı mümü =/
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. İkiside değil.
Alkolde yasaklanmış değil ayrıca
Post sekülerizm diye bir kavram dönüyor ortada özellikle sağ yazarlar tarafından tartışılıyor üstünde düşünmeye değer20 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılLaiklik dicem ama ülke laik değil şuan zaten şeriata doğru gidiyoruz malesef eğer halk bir dur demezse.
60 Yorumla Seriat = Şartlar kurallar demek..
İslam şeriatı
Hristiyan - Yahudi şeriati
Komunist - Ateist şeriatı ? hangisi neyi kastediyorsun ?
ve niye gizlendin Cadcad ? :)02 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılIkisinide isteyenleri icinde ihtiva edebilen yeni bir duzen.Insanlari ayrima dusurmekten korkmayan ayri olsalarda bir yerde yasayabilmelerini saglayan utopik duzen.
00 Yorumla Lailkik tabi ki
Şeriatla yönetilen bir ülkedeki din adamı 5 yaşındaki kendi öz kızına tecavüz edip belini kırıyorsa ve hafif ceza alıyorsa buna karşılık tecavüze uğrayan kadın ölüm cezası alıyorsa buna ne denir40 YorumlaIkisininde laiki ile icraata gecirilmeyecegini düşünüyorum
41 Yorumla- +1 yıl
Doğrudur +
+1 yılseriatin anlamını biliyormusun?alkol yasagı!başka hangi ulkelerde yasak biliyormusun alkol yasaklanmadi bunu biliyormusun.yasın kaç senin.?
66 Yorumla- +1 yıl
seriat çarsaf dmek yani:)))ah ah hep dmsimdir genclerin hali duman .iran seriat mi simdi.her carsaf ulkesini seriat sanma guzelim.iran artikşu anmodern bir ulke bile.okuyup arastiralım
- +1 yıl
bak islam araplastrildi seriat hc bir ulke yok.geleneklerle surdurlyor.iran kadinlarini gordun mu.madem nete bakysun gt arastr.bna sorma.Seriat ile gelenegi arastir.seriatin anlamini bil. komik oluyorsunuz.hadi by
- +1 yıl
Allahın kanunlarını başka devletlere satıyorsan başka... Avrupalılar zaten bize harika örneklerki ahirete onlar bizi koruyacak (müslümanları hariç) hepsi yanacak...
+1 yılvalla ciddi diyorum akepeyi kahpe diye okudum. tabi ki laiklik.
60 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılLaiklik adı altında başörtüsü tartışmaları çıkmayacaksa laik bir devlette yaşamayı tercih ederim. ha neden şeriat değil, şeriatla yönetilen ülkelerden dolayı bir önyargı oluşmuş olabillir kafamda ki zaten gerçek bir şeriat yönetimi nasıl bilmiyorum.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkardeş o kısmını biz de biliyoruz, lakin şöyle de bir gerçek var ki dünyada kaç tane adam gibi müslüman kaldı zorla kafalarına göre doğru bulduklarını dayatmayacaklar? insanları gerektiğinden çok daha fazla kapatmaya çalışmayacaklar vs..
hakiki şeriat kanunlarını araştırın lüfen şeriat kanunlarında insan ayrımı yok zaaten bilende yazıyor bilmeyende şu an iranda bile hakiki şeriat uygulanmıyor öyle zina yapanı meydanada asmayla bitmiyor ne kanunlar var şeriatte
10 Yorumla
+1 yılşeriat kanunları .aslıında bunda sorgulanacak birşey yok bence Allahın emirleri mi diğer yazılmış kanunlar mı?
40 Yorumla
+1 yılİkisi de bu sistemde uygulanmıyor. Şeriatın en iyi tarafı kısas olması. Tecavüzcülere, katillere, canilere, hırsızlara acımıyor. Özellikle tecavüzcülere.
00 Yorumla
+1 yıltabii ki laiklik. laiklik din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. din vicdan meselesidir. laiklik ilkesi namaz kılınmasına, oruç tutulmasına engel olmadığı gibi dinimizi kötü emellere alet etmeyerek saygınlık kazandırmıştır.
10 Yorumla
+1 yıl2side cok uç düşünceler hem dinimizi yaşayarakta devletimizi koruyabiliriz
10 YorumlaDiğer konusunda 305 cevap paylaştı. Bence en iyisi ikisinin harmanlanması olur. Ne çok katı olucak. Ne de çok serbest. Özgürlük diye bazı kavramların içine edilmicek.
10 Yorumlaşimdi bir açıklık gerekli ben şeriat istemiyorum diyen bir insan dinden çıkar sebebi şu şeriat ALLAHU TEALANIN insanlara yaşam boyu uyması gereken kurallardır istemiyorum ne demek haşaa
00 Yorumla
+1 yılLaiklik tabii ki! Herkes kendi dinini yaşamakta özgür olsun, neden insanların kendi dinini yaşaması bazı örümcek kafalıların zoruna gidyor?
Bu arada eğer çok şeriat istiyorsanız afganistanın kapısı orada 👉🚪00 Yorumla
+1 yılLütfen önce şeriatın ne olduğunu gerçekten bilen var mı bunu söyleyin?
46 Yorumla- +1 yıl
milletin inancının bekçisi misin süvari.
- +1 yıl
haha riyakar senii işine gelmeyince cevap verme.
- +1 yıl
:) ben de sizi gördüğüm yerde o sebeple engelliyorum zaten gelip salak saçma konusup asabımı bozmayın diye. hem kendini bir şey sanmaa kibir şeytana özgüdür. ve eğer laflarım sana dokunmasaydı hala bu ergene cevap veriyor olmazdın. ben dokundurduğuma inanıyorum lafları. görüşürüz sonra başka bir yerde.
oo chpliler basmış burayı
112 Yorumla- +1 yıl
tüüüüüüüüüüüüüüüüü kuzenin kimdi bilmezdin
- +1 yıl
:'( üü
+1 yıl2sininde bokunu çıkarıyolar
ortası bir sistem olmalı10 Yorumla
+1 yıldinle devlet işleri beraber yürütülmemeli
70 Yorumladine karşıyım ama laik değilim :/
72 Yorumla
+1 yılLaiklih gavur malidır. Şeriat isteruh.
87 Yorumla- +1 yıl
Millet ciddiye mi alıyorda eksiliyor. Yazık!
- +1 yıl
halan kimdi bilmezdin tüüüüüüü
- +1 yıl
Alllah Allaaaah!
- +1 yıl
şeriat isteyenlere o tür deyimler kullanırlar bebem.
- +1 yıl
Tövbe estafirullah. Sen beni ehsilemişundur şincik.
- +1 yıl
:* beendim
Gizli Üye(36-45)+1 yılşeriat mı var ki türkiyede ama keşke şeriat uygulansa
40 Yorumlaallahın buyrukları tabiki .
71 Yorumla
+1 yılŞeriat
120 YorumlaDiğer konusunda 902 cevap paylaştı. laiklik. istemeyen gitsin başka ülkeye arkadaş.
20 YorumlaŞeriat olsun daha iyi.
60 Yorumla
+1 yılAllahın kanunları tabiki.
60 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. İkiside değil liberal demokrasi
00 Yorumlahehe hehe.. sakacılar sızı...
00 YorumlaDiğer konusunda 343 cevap paylaştı. laiklik şeriat farklı şeyler yanlış soru
12 Yorumla
Soran+1 yıleditledim evet biraz manası tam olmadı
- +1 yıl
Hımmm duruma göre değişiyo İran gibi ülkelerdeki şeriat tam anlamıyla uygulanmıyo.saptırılmış.ama gerçek olan şeriat toplum için uygun.laiklik din ve devlet işlerinin ayrılmasıı.böyle niye sordun anlamadım.neyseki güncellemişsin.Cumhuriyet kanunları yani toplumu yönlendiren medeni kanun felan İsviçreden alınmış yani BAtı toplumarına uygun bize değil.ama bazı değişikler yapılıp daha güzel bir şekilde uygulanabilir.veya şeriatla sentezlenebilir.
en mükemmel sistem ŞERIATtır
40 Yorumlatabiki şeriat ve ehli tarik
00 YorumlaŞeriat olsun isterdim.
30 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bir bardak su lütfen barmen
00 YorumlaLaiklik tabi ki .
90 Yorumla
+1 yılBoş işler.
Inkılap tarihi Terk..
Cut.10 Yorumlaikisi de değil sosyalizm sonrasında komünizm
11 YorumlaDiğer konusunda 670 cevap paylaştı. İkisinin Dışında Bi Sistem Lazım Artık ..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılLariat -----kimsenin gönlü kalmasın
42 YorumlaDin bireyseldir.
70 Yorumlalaiklik her türlü alır
20 Yorumlahiçbiri tabular yıkılsın yeter
00 Yorumlaşeriat kanunları.
30 Yorumla
+1 yılŞeriat
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLaiklikli şeriatımsılık.
00 YorumlaDiğer konusunda 345 cevap paylaştı. Şeriat he şeriat
32 Yorumla- Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yıllaiklik
00 Yorumla
+1 yılLAİKLİK elbette !
40 Yorumla- Devamını Gör (4)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım