Bu görümcemle nişanlımın konuşması. biz hep nefse yöneliyoruz çarşaf çok güzel ama bazı şeyler bizi durduruyor nefsi nasıl yeneriz? nasıl bu güzel adımı atarız 😞?
Çarşafa girmek neden nefise zor gelir 😖 (resimli)?
Çarşafa girmek bir tercih meselesidir. Dinimizde vicud hatlarımızın belli olmaması emrediliyor, süslerimizi saklamamız, bazı hadislerde ve başka bir kaynaklarda saçlarının nasıl kapatılacağı, kadınların mahrem bölgelerinin ne olduğunu ve nereleri kapatmamız gerektiğinden bahsediliyor. Çarşaf illa giyilmek zorunda değil, ama kolaylık olur , hemen üzerine geçirirsin okadar. Ama olmak zorunda değil, bol şeyler tercih edersen ve kapatılması gereken yerleri kapatırsan , dikkat çekici şeyleri tercih etmezsen, doğru yaparsın. Çarşafla normal giyimin arasında bir farklılık yok ikiside aynı amaç. Birisi kolaylık sadece okadar. Ne giyeceğim düşüncesi olmaz. Ama ekstradan bir değişikliği yok.
Tesettür takva meselesidir bence. o çarşafa dayanmıyorki sadece. Çarşaf giyenlerin benim gözümde bol giyinen kapalılardan bir farkı yok. Çarşafın bir farklı özelliği var, o da ne giyeceğim diye derdin yok😄
yaa 😂 tesettür carsaf dısıdakiler benim giyimimde dahil süslü oluyor tam gercek manada tesettür olmuyor ama carsaf bütün hatları örteen tek bir parcadır
Carsaf giyebilir kapalı olabilir veya açık olabilir. Eşinle konuşarak onu anlamaya çalışabilirsin bu konuyu buraya taşımani sacma buldum. Ayrıca çarşaf güzeldir hakikidir ama koyu renkle bol kıyafetle de tesettür olur sadece çarşaf diye bir ölçü yoktur. buraya gelip bunu sormadan once daha iyi öğrenmenizi araştırmanızı tavsiye ederim
ben arastırmamı yapıyorum zaten herseyi olması gerekeni biliyorum ama nefsime yenik düsüyorum soruyu sacma bulmadım nefsimi nasıl yenebilirim dedim tabi sizin görüsünüzdür bisey diyemem
Allah yardımcın olsun haklisin canım , tabiki ibadetlerinin ölçüsünü bilemem ama artırmak faydalı olabilir. Ve inanarak çevrendekilere güzel ornek olarak bunu yaparsan nefsine belki daha kolay gelir. :)
Nefis diye avutun kendinizi, "neden tüm istediğim kimseyi rahatsız etmeden giyinmekken her şeyime karışıyorlar" diye sormayın. Çünkü sorarsanız insanlara itaat etmeyi keser, erkeklere hadlerini bildirirsiniz. Ama ataerkil toplumda "erkeğin bakmasını meşrulaştırmak" ve kadını kapatıp paketlemek adettendir. Yazık.
Nişanlın haklı bak, bu tesettüre uygun değil. Nefsine engel olamıyorsan güçsüz birisindir bunu göze al tamam mı? Umarım hakkınızda hayırlısı olur ve sizde Abâye ile örtünürsünüz 😊 Nefsinizi kısa zamanda yenmenizi temenni ediyorum.. 😊
En İyi Cevaplar