Bir süreliğine yarın işe başlayacağım aylık 750 tl. Babam şimdiden parama gözünü dikti. Aylık 500 tlsini bana vermeyeceksen hiç başlama diyor. Benim bir sürü eksiğim olcak yorgunluğum da cabası. Napayım gidiyim mi yarın?
Cevabın nedir?
+1 yılBabalar neden maaşa göz diker bilmiyorum gününü benden iyi biliyor ve 3200 tl den 200 bana gerisi ona gidiyor
15 Yorumla
Soran+1 yılabim de maaşının cogunu aliyor. kendi de evde yatiyor
- +1 yıl
boşverin evlenene kadar verin hiç olmazsa düğününüzü çeyzinizi yapar ama asgari ücretten az veren işyeri yasa olarak suç işler
Soran+1 yılceyizi eksik olarak saymiyor almaz yani. isi bilmedigim icin asgari ucret baslatamazlarmis cirak olarak gorunuyormusum
- +1 yıl
tamam git şikayet et bak ne oluyor yaşın 18 den büyükse 1400 tl den aşağı alamazsın
Soran+1 yılcalistirdigi iscilerden %70 ine asgari ucret odemek zorundaymis. o yuzden ciraklara boyleymis. sikayet edemem herkes kendinden sorumlu
En İyi Cevaplar
+1 yıl750 tl maaşla çalışan mı kaldı ya asgari ücret 1400 zaten hangi devirde yaşıyoruz?
17 Yorumla
Soran+1 yılsen ne diyorsun ya en yuksek maas burda o. 400 tlye calistiriyorlar. herkes baskasinin ustunden para kazanma derdinde hamal yerine koyuyorlar. benim baslayacagim is sabah 8 de degil 7.30da basliyor. ogle molasi bir saat degil 45 dk. haftasonu calismamamiz gerek ama cumartesi oglene kadar caliscam. ben bunlarin farkindayim zaten alma mazlumun ahini cikar aheste aheste. Allaha havale ediyorum hakkima girenleri. simdilik is secme gibi luksum yok cunku ihtiyacim var
- +1 yıl
Bu sebepten ötürü işverenler böyle havalardaa bizim işe ihtiyacımız olduğu kadar onlarında işçiye ihtiyacı var diye düşünemiyoruz ya hu bu maaş aylık değil mi yani hafta da 750 TL den bahsetmiyoruz?
Soran+1 yılaylik 750 :)
- +1 yıl
Benim zoruma gitti yeminle allah yardımcın olsun.. Aslında şikayet etsen o iş yerini normal şartlar altında işverenler bütün işçilerini sigorta yatırmak zorunda ki o zaman da maaş bordrosun da en az 1400 TL maaş aldığını göstermek zorunda sigorta yaptıracak mı?
Soran+1 yılsadece sağlık sigortası yapılıyormuş. 3 ayda bir kademe yükseliyormuş. cıraklıktan yükseldikten sonra da normal sigorta ve maaş yükseliyormuş ama cok fazla yükseleceğini zannetmiyorum
- +1 yıl
Zor durum Allah yardımcın olsun..
Soran+1 yılAllah razı olsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalışma boşver 100 200 dese neyse de sen bir ay yorulup az bir maaş alacaksın zaten onu da elinden mi alacak
13 Yorumla
Soran+1 yılbir ay calisip birakiyim diyorum
Cevap sahibi+1 yılElinde paran kalmaz ki canım senin 2 2 buçuk maaşın olsa da çıkarıp babanın önüne 500 1 koysam. Sonuçta sana çok çok para veriyor olsa zaten eksigim olcak onları alayım diye dusunmezsin
Soran+1 yılinat gidersem evde bunaltir beni. en azindan ay sonunda yapamadim deyip birakabilirim. idare etcem yapcak bir sey yok
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
18Cevap
+1 yıl750 TL ye işe niye giriyorsun ki?
Asgari ücretten aşağısıyla ve sigortasız eleman çalıştırmak yasal olarak yasak15 Yorumla
Soran+1 yılişi bilmediğim boyle basliyoruz daha sonra asgari ucret olcak
- +1 yıl
Hayır genede yasak bu uygulama.
Sigorta ve asgari ücret tutarı tam olarak yasal sisteme gösterilerek eleman çalıştırılmalı.
Senin üzerinden vergi kaçırıp iş gücünle kar elde edecekler.
Bence başlama
Soran+1 yılbiliyorum mesela ise 8 de degil de 07.30 da baslayacakmisim. ogle molasi 1 saat degil de 45 oluyormus. haftasonu calismak zorunda degiliz ama cumartesi oglene kadar caliscakmisiz. oyle bir yerde yasiyoruz ki bu verilen en yuksek maas baska yerlerde 400 tlye calistiriyorlar hamal gibi. alma mazlumun ahini cikar aheste aheste Allaha havale ediyorum hepsini. ihtiyacim var bu ise begenmemek gibi luksum yok malesef
- +1 yıl
Anlıyorum... Tanrı yardımcınız olsun
millet çoluğunu çocuğunu para kaynağı olarak görüyor yazık ya. sen de mecburen maaşını düşük söyleyeceksin.
19 Yorumla
Soran+1 yılyanimdaydi duydu malesef
Soran+1 yılniye saka yapsin para diye para oluyor. kendi calismiyor
Soran+1 yılis kazasi sonucu sag elinin is gucu azaldi ama istese tasi sıkar suyunu cikarir. gozu almiyor onu bahane ediyor
Soran+1 yıluc ayda 1000 tl yetmiyor. istese calisir yatmak daha cazip geliyor
+1 yıl750 TL. mi? ne işi o ya? o paraya kim nsıl çalıştırıyor
15 Yorumla
Soran+1 yıltekstil isi. hamal yerine koyuyolar iste bir de fazladan calistiyorlar mesai saatleri disinda ekstra para almadan caliscaksin
- +1 yıl
sigorta da yoktur. git şikayet et valla donuna kadar alırlar onun.
Soran+1 yılkazandigi para haram da olsa ekmegiyle oynayamam yapamam bunu kendi pisligi icinde bogulsun
- +1 yıl
ekmeğiyle oynamak değil bu. o şu an senin ekmeğiyle oynuyor. unutma ki Hz. Ali haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır demiş. o sana haksızlık yapıyor sen de susuyorsun şu an. siz böyle yaptıkça onlar da bu şekilde sömürmeye devam edecek ama şikayet olsa kimse buna cesaret edemez bir daha. ne diyeyim hak ediyorsun o zaman bu şartlarda çalışmayı. hiç şikayet etme
Soran+1 yılbir ay çalışcam zaten hiç uğraşamam. Allah bildiği gibi yapsın bunları
o dert bendede var 600.700.800. e kadar çıkıyor aylık aileme verdiğim para
15 Yorumla
Soran+1 yılyuksek bir maas olsa gozum olmaz ailem sonucta. sen ne kadar aliyorsun ki?
Soran+1 yılen azından benim alacağımdan daha çok alıyorsun. babam çalışmıyor evde yatıyor hakediyor mu sence bu parayı?
Soran+1 yılevet
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Üçte birini istiyor normal, 750 tl ne işi bu part tıme falanmı çok düşük bir maaş
112 Yorumla
Soran+1 yılo mu calisiyor da o bana vercek? tekstil isi
Soran+1 yılevin illaki ihtiyaci var cunku babam calismiyor. ben hepsini tek basima yiyim demiyorum ki gonlumden ne kadar gecerse o kadar veririm. sartlardirmasi cok sinir bozucu
Soran+1 yılboyle babam varken bu tavrim az bile
Soran+1 yılaynen
Soran+1 yılabim yardim ediyor iste
Soran+1 yılAllah razi olsun
Asgari ücret bile 1400. 750 tl maaş nasıl oluyor? Ben 3.500 alıyorum. Yetmiyor
15 Yorumla
Soran+1 yılvermiyorlar asgari ucret. burda verilen en yuksek maas bu. her yerde 400 tl bir de hamal gibi calistiriyorlar
Soran+1 yılçalışmıyorum işte yarın başlayacağım tekstil işine
Diğer konusunda 710 cevap paylaştı. ben her ay düzenli olarak 600 TL bir rakam veriyorum eve katkıda bulunmak güzel bir his ve sorumluluklarımı yerine getiriyorum.
114 Yorumla
Soran+1 yılne kadar aliyorsun?
Soran+1 yılben o kadar alsam 1500 tl de veririm. ama 750 tlnin neresini veriyim ki?
Soran+1 yılaynen oyle
Soran+1 yılbabamin agzindan laf nir kere cikar tartismaya kapali artik ustelersem dover
Soran+1 yılbabam için var. cok agresif kendisi. calışmıyor zaten o yüzden gözünü dikti şimdiden
Soran+1 yılnasıl yok ya okutmadı etmedi yattığı yerden oh yan gelir. eli ayağı tutuyor gözü kör mü gitsin çalışsın. benim alacağım üç kuruşu bekliyor
Soran+1 yılvermeme gibi bir şansım mı var sence? ordan bakınca her şey ne kadar kolay görünüyor
paranın bereketi artar babanın duasıyla
21 Yorumla
Soran+1 yılkendisi de calissa neyse de insani mal yerine koyuyor
+1 yılAylık 750 liraya nerde calisiyon
13 Yorumla
Soran+1 yıltekstil isi
- +1 yıl
Üzerinde baskı kuruyor iste biz bisey derdek aranız bozulur. Bilemedim
Soran+1 yılaramiz zaten bozuk
+1 yıl1250 lisini eve veriyorum.
12 Yorumla
Soran+1 yılmemur musun
- +1 yıl
hayır değilim.
- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılGit basla ver nolcak yine aile icin harcanır
18 Yorumla
Soran+1 yılbabam evde essek gibi yatsin calisip para getirim dimi haklisin
- +1 yıl
Senelerce calısıp size bakmıstır adam simdide sen onlar icin calıs nedir yani bu yaşa kadar kendini yetiştirmedin ya. Kac yasında baban?
Soran+1 yıl12 senedir calismiyor babam. omrum boyunca iki mont iki bot anca almistir. okula giderken harclik verdigi yoktu zorla iste bazen simit parasi veriyordu. avon satarak harcligimi cikardim. ped almaya bile para bulamadim. yokluk cektim hala da cekiyorum. 45 yasinda tasi sıksa suyunu cikarir. benim gene de saygim var bir kere karsisina gecip laf soylemedim. simdi memurluga hazirlaniyorum kendi ayaklarimin ustunde durmaya bir baslayim babamdir der yine veririm para. evlenip gidiyim gozum arkada kalir yine bakarim. ama su an eli ayagi tutuyorken neden yatsin ki? beni okutmadi bak evlenince okurum diye hayal kuruyorum anca
- +1 yıl
E detay vermemissin yahu tamam böyle bu durumda dedigin dogru. Hak verdim simdi
Soran+1 yıloyle iste ya bu genc yasimda hayattan sogudum
- +1 yıl
Güclü duruyorsun ama bozma cizgiyi ise de gir insallah dedigin gibi kendi ayaklarının üzerinde dur, basar bunu
Soran+1 yılinsallah Allah razi olsun.
- +1 yıl
Sendende canım
- Diğer konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılne is yapacaksınki bu kadar az veriyorlar
112 Yorumla
Soran+1 yıltekstil isi. bilmedigim icin boyle isi ogrenince asgari ucretmis
- +1 yıl
- +1 yıl
anladım baya az ama mecbur vercen babaya yarısını
Soran+1 yılkonustuk bunlari bugun. calistirdigi iscilerden %70 ini asgari ucret calistirmak zorundalarmis. isi yeni ogrenenler haric oduyorlar zaten
Soran+1 yılyarisini da istemiyor ki 750 tlden 500 lira ne demek ya. ben bir kizim bakimim giyimim kusamin derken bir suru giderim var
- +1 yıl
yarı yarıya ideal konuş sigara filan kullaniyonmu
Soran+1 yılhayir kullanmiyorum. babam da kullanmiyor. agzindan laf bir kere cikar tartismaya kapali bir konu artik
- +1 yıl
ozaman dinliceksin sözünü madem oyleyse
Soran+1 yılo bana bakmak zorunda ben ona degilim. bir ay calisip cikcam artik
- +1 yıl
yasin 18 mi?
- +1 yıl
bakmak zorunda değil.
Soran+1 yıl19 yasindayim. o erkekler icin gecerli bana bakmak zorunda
kocaman bir 0 😊 maaş almıyorum
10 Yorumla
+1 yılo nasıl baba 😑
11 Yorumla
Soran+1 yıltembel bir baba kendi de evde yatiyo calismiyo
Diğer konusunda 344 cevap paylaştı. 750 ye ne isiki?
113 Yorumla
Soran+1 yıltekstil
Soran+1 yılbiliyorum farkindayim
Soran+1 yılihtiyacim oldugu icin. mesai saatleri disinda da calisip ekstra para almayacaksin. bunlarin farkindayim zaten Allaha havale ediyorum hakkima girenleri
Soran+1 yıllise mezunuyum babam üni okutmadı
Soran+1 yılokutmadıktan sonra nasıl gidiyim ki? ders çalışma ortamı bile yok. kafam da basmıyor değil
Soran+1 yılyazamıyorum
Soran+1 yıltakip ettim az önce o benim
+1 yıl100 lira ver
13 Yorumla
Soran+1 yıl500 tlsini istiyor diyorum
- +1 yıl
tamam ben de verme diyorum iste
Soran+1 yıloyle bir babam var ki doverek yine alir
+1 yılZırnık koklatmam :////
10 Yorumla
+1 yılGit bence
16 Yorumla
Soran+1 yılbabam evde essek gibi yatsin ben de calisip para getirim haklisin
- +1 yıl
Kendin için çalişmalisin
Soran+1 yıl250 liraya hamallik mi yapiyim yani
- +1 yıl
250 ver babana 500 sana kalsin
Soran+1 yılsorun da orda işte kabul etmiyor
- +1 yıl
O zaman bence çalişma derim
+1 yılGitme.
114 Yorumla
Soran+1 yılbir ay calisip birakiyim diyorum
- +1 yıl
Kuzum bana kalırsa 1 ay bile değmez kendini yormaya. Sanki 5000 tl maaşa çalışıyosun. Normalde bile 750 tl 1 ayda senin ulaşımına mı, ihtiyaçlarına mı, yemeğine mi gidecek? Bunun hesabı bile sıkıntılıyken baban istiyor paranın çoğunu. Kendi oh ne ala evde yatsın sen sürün orada burada. Bir sağlık problemi yok değil mi?
Soran+1 yılis kazasi sonucu sag elinin is gucu azaldi ama istese her isi yapar onu bahane edip yatiyor
- +1 yıl
Madem öyle bahanelere sığınıyor, sende sığın da anlasın. Baktın el kaldırıyor, çalışman için zorluyor; kesinlikle bekleme polise git öyle bir durumda. Sen çalışıcaksın o evde yatıp paranı yiyecek böyle bir şey yok.
Soran+1 yılpolise gidince ne olcak biliyo musun? babami cagircaklar iki uc nasihat sonra birakcaklar gelip beni dovcek yine. hatta gidersen oldurup baraja atarim diyo. evlenmeden kurtulamam ben bundan biktim artik
- +1 yıl
O zaman delillerle git. Seni döverken kameraya çek mesela ya da sesinizi kaydet. Polisler gereğini yapmak zorunda.
Hiçbiri olmuyor diyelim; düzgün maaşlı bir iş bul kendine, kirası uygun bir ev bul o şekilde idare et. Sen kendine yetersin buna emin ol. İstemediğin müddetçe görüşmezsin evinin yerini söylemezsin..
Soran+1 yılomrunun sonuna kadar orda kalcak degil. hayatimi tehlikeye atamam. abim baska sehirde yasiyor yanina gitmek istiyorum izin vermiyor. baska eve cikmama izin vermez ki. bu boyle devam ederse son care ablamla evi terk etcez zaten
- +1 yıl
Abinle konuştun mu bu durumu?
Soran+1 yılabim ne halde oldugumuzu biliyor zaten. okuyor hem de memur kurtardi kendini ama ablamla benim hakkima girdi onun yuzunden okuyamadik lise mezunuyuz. konusma geregi duymuyorum gidersek kimin umrunda olur ki? iki bogaz eksildi diye sevinir aksine babam
- +1 yıl
Canım biliyorum söylemesi kolay diyeceksin ama o zaman bir an önce net bir karar verin ablanla. Bu böyle gitmez. Birlikten kuvvet doğar kenetlenin birbirinize ve en uygun olanı yapın kimseye sığıntı olmayın bakalım o zaman ne yapacak o baban.
Soran+1 yılbir tane sinavimiz olcak onu kazanamazsak dusunuyoruz iste. simdiye kadar destek olmadilar simdiden sonra da olmasalar da olur
- +1 yıl
İnşallah hayırlısı neyse o olur :)
- +1 yıl
Senden de..
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç vermem aileme.
11 Yorumla
Soran+1 yılne kadar aliyorsun ki? ayri mk yasiyorsun?
1000 lirasını, 1200 lirası da bana.
10 Yorumlamaaş düşük bosvr
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhepsini
14 Yorumla
Soran+1 yıleksiklerimi alsa hepsini de veririm ama umrunda degil ki
Cevap sahibi+1 yıl:)) ben gelenden sizin gidende dedim
Soran+1 yılnasil?
Cevap sahibi+1 yılmaaşımı hepsini onlara veriyorum kredi kartımı onlar yatırıyor
başka hiç bir masrafa karışmıyorum
Ciromun hepsi
20 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri