Gök Tanrıcı (Tengrici) inancina sahip olduğum için çevrem tarafından dışlanıyorum sürekli bir aşağılama felan sürekli dışlıyorlar beni ne yapabilirim?
Not: inancimdan asla vazgeçmem
Not: inancimdan asla vazgeçmem
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kardeşim ben Kürt Alevisiyim. Dersimliyim. Bırak Islam dışı inancı bizi bile dışlıyorlar :D Inancin konusunda sert olacaksın."Sen nasıl benim inancıma karışamazsan ben de seninkine karışamam."imajı vereceksin. Biri gelip "Öyle inanj mı oluyomuş yea?" Dediğinde dik dik bakacaksın."Sen benim inancimı mı yargılıyorsun lan yoksa!" Diyeceksin. Sert ola oğlum sert! Topluma göre Sünni Müslüman değilsen inancınla dalga geçiliyor. Siyasi görüş gibi görülüyor. Ne kadar ciddi ve sert olduğunu göster ki gıkları çıkmasın. Ancak "Arap dini" "Bedevi... ler" dersen tepki görürsün tabii. Örneğin benim Kürt olmam seni rahatsız ediyor mu?
Boş ver aldırma illa ya Yahudi ya da Arap kıçı yalanacak diye bir kural yok.. Şu dindenim diyerek birinci sınıf şerefsiz ve haysiyetsiz deyyus olmaktansa. Millete haram malı geçirip, beş kuruş vergi vermeden köpşeyi dönerek camiye veya kiliseye giden deyyusun anasını eşekler kovalasın.
Hoş geldin.. Herkes herkesi eleştirir. Umursama. Başkalarına gök tanrı dinini empoze etmeye çalışma yeter
Bir kaç kez aileme empoze etmeye çalıştım fakat bu yaptigimla gavur damgası yedim :(
Anlamazlar her insanın dünyası farklı
bisey sorucamiki dakka takip edermisiniz ve ilk defa boyle bisey soyledim merak ettim cunku
Pekala :)
Cevap
15Cevap
benim ailemde çevremdeki insanlarda Tengrici olduğu için sorun yok:)
Seninle tanışmak isterim kandaş
ben orta Asyadayım:)
Sende onları dışla en azından senin dinin daha mantıklı
Bende zaten onlara bu yaptıklarından dolayı müslümal diyorum :)
Ula yavrum 21. Asırdayız
Neye taparsan tap, istersen inege tap
Ama neye nicin taptıgını bilerek tap
Özenerek degil
Kardeşim ben elhamdülillah müslümanım ama saygım sonsuz. Hristiyan şu bu herşeye saygısı var bazılarının Tengriciliğe yok. Herşeyden önce kandaşımsın asla dışlamam
İstersen makarnaya inan uçan spagetti canavarını savun kime ne ki?
(Bizim ilk inancimiz o araplar nasil girdiyse hayatimiza)
İnanışın hakkında ne kadar bilgiye sahipsin, tanrın kim, peygamberin kim, kitabın ne, dininin gereklilikleri ne, ibadet şeklin ne, bunlar hakkında bir fikrin var mı?
Tanrım Gök Tengridir Peygamberim yoktur kitabım yoktur çünkü biz Gök Tanricilarin Tanrımız i anlamak için bir kitaba bir peygambere ihtiyacı yoktur Gök Tanrı Tengriden hariç olarak bazı kutsallarimiz vardır Yer ana Umay , Toprak ana Ötüken gibi inancimin gerektirdiği bir ibadet yoktur Gök Tengri sadece bizim iyi mert yiğit insanlar olmamızı ister inancimda Tanrıya kulluk yoktur Tanrıya korku değil sevgi besleriz ibadet sayılabilecek dua ve bazı ayinlerimiz vardır ki bunlar genelde halk isteğiyle ve bayramlarda ateş yakıp kamlar eşliğinde davul kıl kopuz çalıp dans ederek Gök Tengriye dua ederiz
Bu şekilde yani
Bize göre sadece bizim ruhumuz yoktur çevremizde olan herşeyin hayvan böcek ağaç su toprak bunların hepsinin bir ruhu vardır ve bizde ilk kural doğaya sevgi ve saygı göstermek onu sevmektir
istersen armuda tap. Benim icin farketmez.
Onlari hayatindan cikar
Vay be var mıdır diye merak ederdim.
Takılma dostum saygı duymayan insan ile.
Vardır tabi kardeşim Türkiye'de 3-4 milyon kadar insan Gök Tanrıcı arastirabilirsin :)
Dostum umursama seni seven öyle kabul eder elalemin ne dediği önemli değil kendini dinle
Eski türk devletlerinin inanşımı?
Evet Göktürk devletinin ve onunla birlikte siragelen bazı Türk devletlerinin inanışı
şu an bu inanç bazı orta asya Türk ülkelerinde ve Moğolistan da devam ediyor
Bence çözüm olarak sen değişmiyorsan seni öyle kabul etmelerini sağla fazla bu olaylara girme
allah katında tek din islam dinidir. Diğerleri kabul edilmeyecek ve sakın başka inanç ile Allahın huzuruna çıkmayın çünkü onun azabı karşısında Tüm insanlık dizleri üzerine çökecek Cehennem Bile Allaha Sığınacak Pişmanlık Artık Fâydâ Vermeyecek.
güzelim o sizin inancınıa göre öyle dünya üzerinde 4bin tane din var herbiri kendine hak dini diyor bu hayal dünyasından çık artık
açtım okudum hatta yunan mitolojisi asya-i dinler hrstiyanlık yahudiliğe avrupa dinlerine kadar ve en saçma din islam geldi hemde 2 defa okumama rağmen
Sâbret ölümden sonrâ Görürsün 😁😊
hayal dünyan çok geniş:)
Arkadaşım saygı göster bari hemen gelmiş Allah katında din İslam diye fetva verme değil çünkü boş konuşuyorsun
doğrular
Oyle olsa bile adamı yargılamaya hakkımız yok.
@saane_uye cevap net en saçma
@saane_uye sen galiba biraz bilgisizsin arkadasim :)
umursama herkesin inanci da tercihi de kendine
Seni dışlamaları normal. Malum inandıkları din hoş görü dini.
Bende Tengristim. Aynı durumları bende yaşıyorum. Aldırmıyorum. boş ver
Ben ateistim umrumda değil şahsen
Kendileri dua ederken göklere el açmıyorlar mı?
Onların diniyle bizim inancımızın alakası yoktur ama evet dua ediş şekilleri benzerdir
Türkler Müslümanlığı inançlarına benziyor diye kabul ettiler.
Çünkü her iki anlayışta göklerde bir yaratıcının varlığı var. Bu yüzden dua ederken göklere el açılıyor.
Seni eleştirecekleri bir şey yok çünkü aranızda ki tek büyük fark sen Tanrını seviyorsun, onlar korkuyorlar. Sen Tanrını sevdiğin için iyi biri olmaya çalışıyorsun onlar korktuğu için iyi olmaya çalışıyorlar (olamiyorlar)
edirneli bir buyugumuzden sert aciklamalar😊
Senden kaynaklanıyo sen eleştiri yapıyosundur
Kimseye eleştiri felan da yapmıyorum ama yinede dışlıyorlar sanki her Türk müslüman olmak zorunda arabin dininden banane
Çevreni değiştir sana saygı duyacak insanlar olsun
bırak milleti istediğin gibi yaşa
Kimin ne dediyini umursama.
Yav he he kesin öyledir
Sen de onları dışla
O ne ki?
Araştır öğren de gel arkadaşım beni uğraştırma açıklama yapmak için bilen biliyor zaten
Hayirlisii
hayırlısı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar