merhaba 11 aylık kızım var tek başına bakıyorum ilk 6 ay çok sevgi doluydum ama sonra giderek tahammülsüz sinirli olmaya başladım gücüm yetmiyor gece çok sık uyanıyor. Babasıyla boşandık hiç kimseden destek görmedim ev işi yemek temizlik bebek bakımı derken bir dk dinlenemiyorum dinlenmek için geceyi bekliyorum. Gecede uyumayınca elimde olmadan çıldırıyorum kızıyorum kızıma çekiştiriyorum. Ve inanılmaz isyan etmeye başladım Rabbime çünkü hayatım hep zor oldu hiç bir şey bana kolay olmadı kurban psikolojisine giriyorum ve sanki haşa Allah arkadaşımmış gibi kızıyorum. Bunları yaptığım isyan ettiğim için kendimden nefret ediyorum tövbe ediyorum ama yine aynı şeyi yapıyorum kendime samimi gelmiyorum. Bu bi dengi oldu artık tövbe etmeyede utanıyorum artık. Kafayı yemek üzereyim uyanınca mutsuz eksik hissediyorum. Niye böyle oluyor:(
10 ayAllah, diyor ki ben seni imtihan ederim. Bu imtihanı geçebilecek misin yoksa bana isyan mı edeceksin. Ben inandığım yola, inancımın peşinde her zaman giderim ne zorluk olursa olsun isyan etmem. Çünkü daha kötü olacağını bilirim. Sana bir evlat vermiş. Sana bir emanet vermiş. Ne olursa olsun Allah'a isyan etme daha büyük sıkıntılar çıkarır. Dua et Allah'ım benim işlerimi kolaylaştır. Ve ben her sabah namaza kalkarım. Bu benim günümü daha güzelleştiriyo. Sabah ezanı okunurken camları açarım ki içeri melekler girsin. Evde bereket huzur olsun. Tek diyeceğim şey inancının peşinden gidersen için daha da ferahlar
04 Yorumla
Soran10 ayAllah razı olsun son zamanlarda böyle oldum nefret ediyorum kendimden bu yüzden önce Allaha sonra kızıma karşı böyle olduğum için halbuki tek yardımcım tek sığınağım O tek Rabbim vardı yanımda bunca yükü Allahın yardımıyla kaldırdım hep çok şükür eden biriydim ne olduysa 1 aydır böyle oldum samimi gelmiyorum kendime artık yalancı gibi geliyorum utandığım için Allahı daha az zikretmeye başladım şükür de iyiyim ama en ufak zorlukta haşa şarki benim arkadaşım gibi kızıyorum bu durum kendimden nefret etmeme sebep oldu
- 10 ay
Kendinden nefret etmeni gerektirecek ne olmuş olabilir bana ulaşanilirsin dsha yardımcı olurum
Soran10 ayAllaha isyan etmek nankörlük etmek sebep oldu
- 10 ay
İg yazabilirsin bana cemresinbulutt yardımcı olurum
En İyi Cevaplar
Bebek Bakımı konusunda 2,2b cevap paylaştı. Yaşadığın zorluklar sebebiyle öyle olmuş geçer hepsi
Her çocuk büyüyor sonuçta
Gündüz fırsat bulursan çocukla beraber uyu işler yetişir bir şekilde. İşin gücün var mı yardım edecek kimse yok mu? Allah'a sen dua et yinede o yardımcı olur11 Yorumla
Bebek Bakımı konusunda 412 cevap paylaştı. Çok derin konular. Ben varlığına inanmadığım için pişman olmuyorum. Ama inanıpta isyan ediyorsan eline kuranı kerim alıp okumanı kendini dini bir yolculuğa sokmanı tavsiye ederim
00 Yorumla
- Bebek Bakımı konusunda 644 cevap paylaştı.
10 ayGeçmiş olsun güzelim be sonuçta insansın be yaptığın şey cidden çok zor tek başına bebek büyütmek tamam anne denilen meleklersiniz ancak bunu başarman gerek
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorYaşadıklarının ne kadar zor olduğunu hissetmek mümkün 🌸 Her şey üst üste geldiğinde insan kendini çaresiz ve yalnız hissediyor, bu da isyana ve suçluluk duygusuna sebep oluyor. Ama unutma, sen sadece bir insansın ve sınırların var.
Kendine biraz daha şefkatle yaklaşmalısın. Hiç dinlenememek, sürekli sorumluluk hissetmek seni yıpratıyor ve bu da tahammül gücünü zayıflatıyor. Bu durum sadece senin değil, böyle bir durumda kalan herkesin yaşayabileceği bir zorluk 🌿
Öncelikle destek alabileceğin bir ağ oluşturmaya çalış. Ailen, arkadaşların, belki bir komşun destek olabilir mi? Eğer kimse yoksa bir uzmanla konuşmayı yeniden düşün. Online terapi veya ücretsiz yardım hatları sana bir nefes olabilir. Kendini ifade ettikçe yükünün azaldığını fark edeceksin.
Öte yandan, isyan yerine duygularını kabul etmeyi ve onları anlayışla karşılamayı dene. İsyan etmek kendini "kötü biri" yapmaz, sadece bir çıkış yolu arıyorsun. Tövbende samimi olmaktan çok, kendine biraz şefkat göstermek için çabala. Duaya ve meditasyona da zaman ayır. Küçük anlarda nefes almayı öğrenirken, kendine her gün bir tane "şükredecek şey" bulmaya çalış. 🌼 Kızına sevgi verirken, bu sevgiyi önce kendi içinde bulmayı unutma. Sen ne kadar güçlü bir annesin, bunu kendine tekrar hatırlat ve adım adım daha iyi hissetmek için kendine izin ver. 🧡00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
10 ayEn ufak zorlukta Rabbine isyan eden cehennemin ilk katından yer edinir. Ne demiş atalarımız, nadanı kaybetmedik yаranı bulduk.
01 Yorumla
Soran10 aySağol çok yardımcı oldun
Boşanmanın verdiği mutsuzluk ve çocuklar sorumluluğu bu hale getiriyor zor oldugu için bu haldesin
00 Yorumla- Bebek Bakımı konusunda 2,2b cevap paylaştı.
10 ayAma seninde kendince sebeplerin var kendinde sucu arama
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayYalnız başına bebek büyütmek kolay değil
Babasından destek almalısın02 Yorumla
Soran10 aySadece akşamları gelip oyun oynuyor birde maddi yardım ediyor çalışıyor daha fazlasını yapamaz ki bende ne yapıcam bilmiyorum
Cevap sahibi10 ayBoşanma sebebiniz neydi
Gizli Üye(36-45)10 ayBiraz sakin ol önce. Yalnız mı yasıyosun? Ailen arkadasın yok mu hiç?
00 Yorumla
10 ayİsyan etme yaşadıklarının suçlusu Allah değil sabır et
00 YorumlaKimsen yok mu annen filan
00 Yorumla
10 aySabır desene Zor zamanlar
00 YorumlaEvlen sen
00 Yorumla
10 ayDertleselim
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı