Kinimi bastırıyorum.
Fakirlik yaşayan var mı?
Kinimi bastırıyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çok yokluk gördüm.
Çocukluğumda değil üstelik büyüdüğümde. Ve varlık görüp yokluk yaşıyorsan çok zorlanıyorsun.
Tüp alamayıp haftalarca soba üzerinde yemek pişirdik mesela. Yaşadığım ortam nedeniyle kuru ekmek yemedik ama kuru ekmeği almakta zorlandığımızı da biliyorum.
Ama yine de sevdikleri sağolsun insanın öyle ki çocuktum ve her şeyim vardı ama babam başka bir şehirde çalışıyordu ve onu bazen öldü ya da bizi terk etti sanıyordum.
Sonra belki fakirlik çektik ama sevgiden yana fakir değildik hiç.
Muz yerine elma alırdık mesela, meyve ihtiyacımız için. Harçlığım 1,5 liranın üstüne çıkarsa sevinir, kardeşlerime çikolata alırdım kendime harcamaya kıyamayıp. Karnımı doyurma endişesi taşıyacak kadar fakirlik yaşamadık elhamdulillah. Ama yediğimiz ve giydiklerimiz kısıtlıydı. Şimdi çok daha iyi çok şükür. Ama paranın kıymetini ve fakirin hailini biliyorum. Rabbim iyi ki zengin büyümemi nasip etmemiş, bir çikolatayla dünyanın en mutlu çocuğu oluyordum zira.
Teşekkür ederim. Senin de inşallah :)
Zor günler geçirdik elbet.
Ben mutfaga girdiğimde buz dolabına bakmadan geçmeyen biriydim küçüklüğümden beri. Açar bakardım çok az yiyecek birşeyler vardı :) Annem kızardı zaten bişey yok niye açıyorsun dolabı diye :D Olsun bakmak hoşuma gidiyor diyordum :) Şükürler olsun halimize :)
Şeref ekmek bulamazken şerefsiz fırın açtı.. Bizim hayatımız sürünmekle geçti..
Cevap
10Cevap
Allah'in sevdigi bir kulusun kardesim. Allah sinamiyorsa Problem ordadir. Beterin beteri vardir, ac kalmadim hic sükürler olsun ama yasadiklarim belki fakirlikten kötüdü. Gönül zengin ve imanli olsun. 🙏🏻
Aynen öyle. Bendede öyleydi ama hic üzülmüyorum, hepimiz sinanmaya burdayiz gercek Hayat baslamadi. Sen sen ol, kötülüge cevap verme, Peygamberimizi örnek al. Bu Tecrübe bizi biz yapiyor. Sen Mesaji almissin, Allah gönlüne göre versin. 🙏🏻🙏🏻😊
Fakirlik yaşamadım ama bu günde dahil hiç bir zaman istediğim şeyi alamadım bir gömleğim varsa ikincisi olmadı içmeye suyum varsa meyve auyum olmadı vb ama bu günümüze de şükür. En azıdan artık tuvalette ışığı kapatıp tuvaletimi yapmıyorum ışık açık tuvalet keyffi yapabiliyorum ne mutlu bana 😇😂
😊😊😊😊
Ben küçükken ailemin maddi sıkıntı çektiği dönemler olmuştu. Ama şu an için halimiz, vaktimiz yerinde çok şükür.
Kime göre neye göre fakir olduğuna bağlı.
Şimdi 4 bin maaş alıp ben fakirim diyen zeki arkadaşlar da var 😄
4 lira maaşlık da fakirliktir. Dünyada fakir olmayan kimse yoktur ki (: gelirin neyse giderin de o kadardır. Cebine kadar para da neredeyse aynı orandadır.
@Anarchie insanın ihtiyacı biter mi? İnsanın hayatındaki ihtiyaçlar bitse de egosundaki ihtiyaçlar bitmez. 5 liralık 3 kazakla kışı geçirebilecek insan gider 500 liraya 1 kazak alır, sonra da borçlanır. İşte dediğim şey de bu. Herkesin harcayabileceği para maaşı ile orantılıdır. Maaş arttıkça paranın miktarı artar ama oran yine 100'de 1'dir. Dikkat et maaşın yüzde birisi cep harçlığın kalıyorsa şanslısındır.
ben de illa oturduğum mekanda yemek yemeden kalkmam mesela. Bu da benim alışkanlığım.
şikayet etme derdini kula, kul ne bilsin kulun halinden
Günlerce ekmek yiyemediğimiz zamanları hâlâ hatırlıyorum 😅 uzun bir dönemdi, bitti çok şükür
2 gözlü bir gecekondumuz vardı. Şimdi ise bulunduğumuz evin ne değeri var ne emsali (:
herkesin hayatında muhakkak zor bir dönem olur önemli olan elindekiyle yetinmeyi becerebilmek ve sahip olduğuna şükür edebilmek.
küçükken pek çekmedim ancak ikinci sınıfa giderken babam işlerini batırdı o zamanlar baya zorlanmıştık 3 sene öncesine kadarda öyleydi şuanda orta halliyiz.
Benim babamın bir sürü mal varlığı vardı dolandırıldı sürekli sıfır araba alıp sattı iflas etti ben 11-12 yaşındayken falan ama şu an çok şükür iyiyiz. 🙏🙏
Allah herkese kalbinin temizliğine göre versin desem elinde beş kuruş parası kalmayacak insanların önünde elli çeşit yemek varken bazı insanlar açlıktan ölüyor fakirlik çekiyor. Sonra da adalet.
Yine sinirlerim bozuldu.
Haram lokma yemeyelm yeterki yedigimiz tas olsun
Çok şükür rabbime, hiç yaşamadım ihtiyacı olan her insanada versin rabbim🙏🏼🙏🏼🙏🏼
yaşamadım. Allah yardımcın olsun
hayat tecrübesi oldu ozaman herkesin bir imtihanı oluyo yeterki sağlık olsun diğerleri zamnala olur :)
Ben hiç yaşamadım.
fakir bir insan kızlarsoruyor'da gezmez
pardon yanlıs okumusum soruyu
Allah Kolaylık Versin Kardeşim.
yokkk knk çok şükür
Hic sorma😔
Çok şükür suanki halimize
20 yaşına kadar su içerek yaşadım!!
şükürler olsun
Vardır
açlık nedir bilirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?